Scena Showbizz

Košarkaška dinastija

'U Bisku nema Žana, ti si od danas Jozo!': ljubavna priča poznatog splitskog para počela je simpatičnom anegdotom, a traje više od dvadeset godina

Košarkaška dinastija

Splitski košarkaš Žan Tabak suprugu Goranu upoznao je prije više od dvadeset godina, a svoje je ljubavne početke par sažeo u intervjuu s našom novinarkom Fani Stipković za portal basketball.hr.

Tabakovi zadnjih 16 godina žive u Madridu, a nedavno su odlučili otvoriti i košarkašku akademiju u tom španjolskom gradu. Tim povodom Gorana je porazgovarala s Fani, o životu supruge košarkaške legende, o braku i djeci, a podijelila je i simpatičnu anegdotu prilikom upoznavanja supruga.

'Moj život je košarka. Velik dio obiteljskih fotografija vezan je upravo uz ovaj sport. Uz oca Ratu Tvrdića, za košarku sam bila vezana od malih nogu. Upravo na jednom od treninga Jugoplastike upoznala sam Žana. Još uvijek se sjećam cijele situacije, dresa koji je nosio, predstavljanja pred trenerom Igorom Karkovićem. Na upit Igora kako se zove, Žan je rekao svoje ime, no Igor je na saznanje da dolazi iz Biska prokomentirao – u Bisku nema Žana, ti si od danas Jozo. Tako je Žan postao i ostao Jozo među nama', prepričala je Gorana.

Košarkaška dinastija nastavlja se preko sina Luke, a uz njega par ima i dvije kćeri, Ellu i Mar. Danas idiličan život u Madridu prije 16 godina teško je pao ovoj Splićanki.

'Najteži nam je bio odlazak iz rodnog Splita. Prvu godinu u Italiji zauvijek ću pamtiti. Bilo je to zaista teško razdoblje, Žan nije previše igrao, no zajedno smo nekako prevladali sve te teškoće i nismo poklekli',  pričaGorana Tabak i dodaje: 'Uloga žene u životu sportaša je zaista velika. Žena te može dići ili pokopati. Uz brigu o domu i obitelji, mi smo i najbolji prijatelj ali i osoba koja mora biti puna razumijevanja i pomoći za teške emotivne trenutke kroz koje igrači često prolaze', priznaje.

Danas, pak, misle nešto drugačije, a kuća u Madridu postala im je dom. 'Mislim da je Madrid naša posljednja destinacija i da ćemo ostati ovdje živjeti', zaključuje Gorana Tabak.

 

Naslovnica Showbizz