Scena Showbizz

promovirala vegansku kuharicu

Heather Mills na Palmižani kuhala jela od tikvica i soje

promovirala vegansku kuharicu
Veganka Heather Mills, humanitarna aktivistica i bivša supruga glazbenika Paula McCartneyja, s njihovom je kćerkom Beatrice tri dana provela na Palmižani gdje je u Villi Meneghello pripravljala jela prema receptima iz vlastite kuharice „Love Bites“. Nekadašnja manekenka na Jadran je stigla s jedriličarima jedne austrijske tvrtke koja ju je angažirala zbog njezine kuharice i promicanja veganske prehrane.

- Gospođa Mills je toliko uživala u boravku na Palmižani da se, usprkos velikoj kiši i hladnoći, čak i kupala u moru. Kazala mi je kako joj kiša nimalo ne smeta, a u moru je uživala i njezina živahna kći. Nije joj se dalo ići kući – kazala nam je Dagmar Meneghello, vlasnica vile u čijoj je kuhinji bivša supruga člana „The Beatlesa“ pripravljala jela od tikvica, špinata, graha, kukuruznog brašna, soje, tofua... - Šetale smo se vrtom, puno sam joj pričala i o našoj tradicionalnoj kuhinji. Gospođa Mills ne jede čak ni ribu, ali je zato bila oduševljena našim povrćem i začinima.

Dalmacija je bila njezin izbor za ovu promociju, a rado bi, kako mi je sama rekla, došla i sljedeće godine – otkrila je vlasnica Ville Meneghello iz koje se poznata gošća jučer uputila k svojemu domu u Engleskoj. Heather Mills je i UN-ova ambasadorica dobre volje i dugogodišnja aktivistica za prava životinja, a najviše se bavi problemima razminiranja te promicanjem veganstva i prava životinja.

Dosad je sudjelovala i u brojnim kampanjama za prava životinja. Surađuje s vodećom britanskom organizacijom za prava životinja, vegetarijanstvo i veganstvo  “Viva”, na čijim se jumbo-plakatima “Hey Meaty, you are making me so hot!” pojavila s upozorenjem kako konzumiranje mesa i mliječnih proizvoda utječe na globalno zatopljenje.

Promijenite prehranu

Bivša gospođa McCartney je prije nekoliko godina izazvala bijes Britanskog nacionalnog odbora za mliječnu industriju, optužujući organizaciju za pokušaj prikrivanja veze između raka i mliječnih proizvoda. - Mesna i mliječna industrija neizmjerno profitiraju od našeg konzumiranja njihovih proizvoda. Oni nemaju interesa u našem zdravlju ili činjenici da uništavaju planet. Njihova je kratkoročna vizija motivirana profitom - izjavila je Mills.

- Vlade i dalje šute i nastavljaju odvajati goleme količine novca proizvođačima mesa i mliječnih proizvoda. Vi preko noći možete prekinuti bilo kakvu vezu s tim vandalizmom i pomoći osigurati budućnost našoj djeci. Sve što trebate jest promijeniti vlastitu prehranu - vrlo jednostavno. Promijenite vlastitu prehranu - promijenite svijet! - poručila je javnosti majka koja svojoj kćeri priprema veganske obroke.

mirela goreta
snimio tom dubravec/cropix

Vodeći proizvođač

Heather Mills svoja je načela po pitanju zdrave prehrane konkretizirala i proizvodima vlastite tvrtke Redwood Wholefood Company. Njezina je tvrtka postala vodeći proizvođač veganske hrane na britanskom tržištu, a nudi niz proizvoda biljnog podrijetla.


Naslovnica Showbizz