Scena Showbizz

ŽENA, MAJKA, KRALJICA I KRALJ Bajaga i Rozga razveselili Spaladium Arenu (FOTO)

Ako se po jutru,u ovom slučaju večeri dan poznaje onda hrvatsku čeka navala dobre atmosfere koju ju na svojoj prvoj epizodi hrvatske koncertne turneje Karlovačko live 2011 donio novi estradni par, Bajaga, vjerni mu Instruktori i Jelena Rozga.

Na prvu ruku nespojivi spoj, beogradski vatreni rocker s kokoticom koju ni desetljeća ne mijenjaju, i splitska zvijezda u sve adrenalinskom naletu su u splitsku Spaladium Arenu na zajednički koncert, no s odvojenim nastupima domamili oko pet tisuća ljudi.

Krenulo je žestoko, Bajaga, koji se u Splitu nakon ožujskog velikog nastupa već posve udomaćio pod Marjanom i ovoga je puta iz sebe izbacio koloplet svojih sve-vremenskih najskladbi. Rocker sa zlatnom patinom, dečko čije su balade desetljećima mnogim curama tjerale suze na oči, koji je uveseljevao generacije mladosti, ima dobrog razloga za sreću: u Plavom safiru, Dobro jutro džezerima, S druge strane jastuka, Mojim drugovima, i dan danas uživaju žene u najboljim godinama, bok uz plešeći bok s kćerkama, ali i unucima.

- Dragi moji Splićani sjećamo se Splita i našeg nastupa prije 26 godina. Imali smo u publici isto tako lijepa i mlada lica. Ne zanima nas što godine prolaze, želimo vam sve najbolje - poručili su Bajaga i njegovi Instruktori koje publika nije htjela pustiti s bine, guštajući u kolopletu romantike, nostalgije, dignutih ruku, plesu, kako bi to najbolje rekli masovnom Bajagomanijom.

Jelena je Bajagu slušala još u djetinjstvu, otkrila je na malom sinoćnjem druženju s novinarima, tvrdeći i kako danas prati puno toga, između ostalog i omiljenog joj Guettu.

Najavila je pritom kako se na bini neće glasom ujediniti s Bajagom, ali otkrila i još nešto. Tremu.

- Da. Imam tremu. Najteže je ipak nastupati pred splitskom publikom, pred svojima - nije krila Rozga, kojoj je nastup u Spaladium Areni bio i podsjetnik na spektakl kojeg je na istom mjestu održala prije devet mjeseci.

Nije se trebala brinuti, s izlaskom na scenu predkoncertna groznica otopila se poput pahulja snijega na vrućoj podlozi. Uz razigranu publiku kao što je splitska, dobro razgaljenu  Bajaginim nastupom, Rozga je mogla samo uživati u činjenici da  publika do u slovo zna riječi svih njezinih pjesama.

Nastavila je u istom stilu kao i njen sudrug na koncertnoj turneji, hitom za hitom, koji je dobro padao na publiku spremnu za treniranje glasnica.

I trajalo je to sve skupa satima.

Inače, nakon Splita Bajaga i Jelena u sklopu turneje Karlovačko live 2011 nastavljaju daljnji hrvatski pohod. Još malo će se zadržati u Dalmaciji, točnije u Zadru, a onda oštro skreću prema sjeveru, Varaždinu, Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Bjelovaru, Karlovcu i Puli. 


Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ, Nikola VILIĆ / CROPIX
Naslovnica Showbizz
Page 1 of 6FirstPrevious[1]23456Last