Scena Showbizz

FOTO Na Hvaru održano prvo gay vjenčanje

Fama Hvara kao gay-friendly odredišta koja najsunčaniji hrvatski otok prati posljednjih nekoliko godina dovela je do neizbježnog: na idiličnom je otoku održano i prvo istospolno vjenčanje.

Obred je, naravno, s obzirom na hrvatsku zakonsku regulativu, bio tek simbolična potvrda desetogodišnje veze koju su na ovaj način dodatno učvrstio par pristigao na Hvar čak iz Južne Amerike.

Bacanje buketa / foto: barkun.hr

Jose ArmandoManuel u Hvar su se, javlja portal barkun.hr koji donosi i ekskluzivne fotografije, zaljubili ljetujući u njegovim valama iz ljeta u ljeto.

Stoga su odlučili upravo na tom, po njima najromantičnijem mjestu na svijetu, uploviti u bračnu luku, pa makar samo simbolično.

Svoju su ljubav Jose Armando i Manuel slavili punih pet dana, u društvu brojnih uzvanika, među kojima je bio i homoseksualni par iz Paname, prvi par koji je u toj državi ozakonio svoju vezu.

Nakon pet dana gay-fešte, kao finale se održalo i prvo hvarsko (a možda i hrvatsko) javno gay-vjenčanje. Maladoženje su izmijenili prstenje i zajedno bacili buket, a potom su se bacili na lokalne gastro-specijalitete.

t. s.

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last