Scena Showbizz

najavljen veliki humanitarni koncert u spaladiuma

RUKE ZA JAPAN Poznati svi izvođači: pivaju Gibo, Ban, Rozga...

najavljen veliki humanitarni koncert u spaladiuma

Koncert će se održati 12. travnja, s početkom u 21 sat, uz direktan prijenos na Prvom programu HRT-a, a još će nastupiti grupa Magazin, Goran Karan, Gibonni, Lvky, Antonija Dora Pleško te klape Cambi, Intrade i Sveti Juraj-HRM. Grad Split će izdvojiti oko

Poznati su izvođači humanitarnog koncerta pod nazivom “Ruke za Japan”, koji će se 12. travnja, s početkom u 21 sat, uz direktan prijenos na Prvom programu HRT-a, održati u Spaladium Areni. Splićane će u, nadamo se, dupkom punoj areni tako zabavljati Jelena Rozga, Jole, grupa Magazin, Goran Karan, Gibonni, Lvky, Marijan Ban, Antonija Dora Pleško te klape Cambi, Intrade i Sveti Juraj-HRM.

Pomoć žrtvama

Splitski su izvođači, kao i organizatori koncerta – gradski Crveni križ, Mreža osoba s invaliditetom Dalmacije te branitelji i invalidi Splitsko-dalmatinske županije na čelu s Kristijanom Petricem, još jednom pokazali veliku želju da pomognu žrtvama razornog potresa u Japanu, kao što su to učinili godinu prije koncertom za Haiti.

Oni koji ne budu mogli nazočiti koncertu doprinos će moći dati pozivanjem call-centra, u kojemu će sjediti izvođači te ostala splitska poznata lica iz javnog života kao i preko žiroračuna Crvenog križa. Dobra je vijest što će suorganizator koncerta, osim Hrvatskoga Crvenog križa, biti i Grad Split, koji će i financijski poduprijeti ovaj događaj, a prema riječima Romane Škrabić, pročelnice Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu, ta potpora iznosit će između 50 i 60 tisuća kuna.

- Ponosna sam što sam dio ovoga grada koji svaki put prepozna pravi trenutak kada treba nekome pomoći. Isto tako, ponosna sam što sam dio gradske uprave koja je već treći put stala na čelo humanitarnog koncerta - kazala je Škrabić na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Spaladium Areni.

Pomoć stiže sa svih strana

Kristijan Petric još je jednom podsjetio na pomoć Japana Hrvatskoj za vrijeme rata te apelirao na one koji će uzimati i po tisuću ulaznica, da ih podijele učenicima osnovnih i srednjih škola. U akciju pomoći Japanu uključili su se, osim spomenutih aktera, i dalmatinska podružnica HUP-a na čelu s Hrvojem Marušićem te HGSS na čelu s Vinkom Prizmićem.

nikolina lulić

Ulaznice 30 kuna

Cijena ulaznice je i više nego prihvatljivih 30 kuna, a karte se od jučer popodne mogu nabaviti na blagajni Spaladium Arene, u prodajnim centrima “Joker” i “City Center One”, potom u prostorijama gradskoga Crvenog križa u Ulici Ruđera Boškovića 28 i u Viškoj 2, u suvenirnici “Priska” u Dioklecijanovoj 2 na Peristilu, kao i u prostorijama Crvenog križa u Kaštelima i Makarskoj.

Naslovnica Showbizz