Scena Showbizz

FOTO Bajaga oduševio Splićane, a Toni zaprosio Maju

Upravo kako je i najavio, Bajaga i njegovi vjerni Instruktori na koncertu u Spaladium Areni napravili su sjajnu atmosferu.

U hitovima popularnog beogradskog pjevača, u koje su se zaljubljivale generacije djevojaka, uživalo je oko 6,5 tisuća posjetitelja, što su veći dio spektakla proveli na nogama, glasno pjevajući pod Bajaginim vodstvom.

Nije im smetalo ni jednosatno kašnjenje početka spektakla, štoviše, s pjevačevim dolaskom na binu, u sekundu je planula odlična atmosfera koja se održala do samog kraja nastupa.

Bilo je vatreno, živo, plesajuće, i nadasve romantično, toliko da je Bajagin koncert poslužio i kao životna pozornica za jednu lijepu splitsku prosidbu.

Sudbonosno DA izrekla je jedna Maja svom dečku Toniju, pod skandiranjem dvorane koju je potpalio sam Bajaga, najavljujući ljubav, tako često opjevanu u svojim skladbama.

U svakom slučaju uvijek je bolje voditi ljubav nego rat, što se vidjelo i na ovom spektaklu, trećem po redu Bajaginom splitskom nastupu nakon rata, kojeg je dobra atmosfera pratila tijekom cijelog nastupa.

Ovo posebno ističemo iz razloga što je Bajagin koncert na njegovom prvom splitskom poslijeratnom nastupu, na Baćama, nakratko bio prekinut zbog bačenog suzavca.

Upravo zato su brojni pripadnici interventne policije budnim okom držali sve pod kontrolom, a publika je prije samog starta upozorena da u slučaju prekida koncerta smireno i pod uputama koje će dobiti, krene prema izlazima.

U petak u Splitu za takvim alarmantnim scenarijem potrebe nije bilo. Bajaga, vječni momak, sa zaštitnim znakom, kokoticom, žustar i okretan, baš kako ga oduvijek pamtimo, ponudio je onaj svoj najbolji dio sebe.

Gomilu skladbi, presjek svoje duge 25 – o godišnje karijere, popunjene novim i starim hitovima. Došle su nove generacije, ali Zažmuri i Plavi safir, i sve one ostale Bajagine uspješnice, i nova mladost zna, kao oni koji su ih nekada davno slušali. Bajagomanija je protresla Split.


Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ / Foto: Paun Paunović / CROPIX
Naslovnica Showbizz
Page 1 of 9FirstPrevious[1]23456789Last