Scena Showbizz

Oliver u ispunjenom Spaladiumu dokazao da je "kozmički Dalmatinac" (FOTOGALERIJA)

Nakon trijumfa u zagrebačkoj Areni zacijelo baš nitko nije sumnjao da će Oliver bljesnuti i u Splitu. "Domaća publika", kao poseban motivacijski faktor u priči o pjevaču koji je baš svuda doma, ne drži vodu.

Ipak, Oliver se u rasprodanom Spladiumu pred desetak tisuća posjetitelja pokazao, ne samo kao fascinantan pjevač koji iz koncerta u koncert potvrđuje pravo na Sinatrinu titulu The Voice, već i kao "kozmički Dalmatinac".

Posve očekivano, sjajno isprepletenom setu u kojem su na svoje došli stari fanovi i publika koja Olivera cijeni zbog smionih iskoraka prema jazzu i popu, rhytam and bluesu, soulu, funkyju pa čak i country stilizacijama, Oliver je u Splitu dao i jaku notu svoje svevremene "južnjačke utjehe".

Mada je gotovo pa nemoguće iz koncerta, koji se protegnuo gotovo tri sata, i njegove zgusnute emocionalnosti, izdvojiti one "naj trenutke", bio bi grijeh ne spomenuti senzacionalnu verziju Yesterday, Trag u beskraj i Dvaput sam umra.

Isto vrijedi i za sugestivno odrađen blok vječne verdure s Papom, Galebom, Ništa nova...

Ali i posve friške skladbe poput novog hita Jubavi mala s kojom je i započeo koncert ili pak koncertna hitoidna opća mjesta kao što je Moj lipi anđele.

Bez obzira radilo se o vatrometnim funk-medleyima ili mirisom mora i okusom soli začinjenoj melankoliji, nastup Olivera – praćenog Dupinima te gudačima, puhačima i brojnim gostujućim glazbenicima koji su bezgrešno odradili sjajne aranžmane Ante Gela i Alana Bjelinskog – bio je čista senzacija.

Ona je imala i eksplozivnu završnicu u kojoj se u Cesarici i Lipa moja kao gost na sceni, a uz ovacije, priključio i Gibonni.

Uzgred rečeno, Spaladium Arenu više nitko neće moći zvati kućom duhova. Nakon trijumfalnih nastupa Gibonnija, a sada i Olivera valjda su i njoj došla neka nova svitanja.

Zlatko Gall
foto: joško ponoš / cropix

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 2FirstPrevious[1]2Last