StoryEditorOCM
ShowbizPrava ljubav

Zoran Milanović sa svojom je Sanjom već duge 33 godine; Bilo je teških perioda, a evo po čemu su slični Kolindi i Jakovu

Piše SCENA SD
19. ožujka 2024. - 15:42

Zoran Milanović je izazvao pravu buru u javnosti nakon što je najavio svoju želju za povratkom na poziciju premijera. Postavilo se pitanje je li prihvatljivo da trenutni predsjednik države aktivno sudjeluje u parlamentarnim izborima te čak kandidira za mjesto premijera, a da prethodno ne podnese ostavku na svoju predsjedničku dužnost. Premda je odgovor dobio, o tome još nije bilo izjava njegove supruge Sanje Musić Milanović.

Njihova ljubavna priča započela je prije trideset godina, slično kao kod Kolinde i Jakova. Par se upoznao na proslavi Nove godine 1991. i već nakon tjedan dana započeli su vezu koja i danas traje. U to vrijeme, Sanja je bila studentica medicine, dok je Zoran već bio diplomirani pravnik. Godine 1994. su se vjenčali, a to je bilo godinu dana nakon što je Milanović postao pomoćnik ministra u Ministarstvu vanjskih poslova.

image
Darko Tomas/Cropix

Njihov životni put ih je odveo u Bruxelles 1996. godine, kada je Zoran postao savjetnik u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU. Iako Sanja nije bila potpuno oduševljena ovom odlukom, pratila ga je u Belgiju. U to vrijeme, bila je na magisteriju na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, ali je nastavila svoje školovanje u Belgiji.

‘Plakala sam kad smo se selili u Belgiju. Bili smo mladi, vjenčani samo tri godine, svojom odlukom bez djece, uživali smo u svojoj podstanarskoj garsonijeri, izlascima... Bila sam odslušala magisterij iz ultrazvuka i položila ispite, no onda sam dobila specijalizaciju iz epidemiologije u Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba i promijenila smjer. Sad sam to morala zalediti, otići u nepoznato. No, danas me za Belgiju veže toliko toga’, rekla je u intervjuu za Jutarnji list.

Tijekom njihovog boravka u inozemstvu, 1998. godine, rodio se njihov prvi sin Ante Jakov. Nakon godinu dana, vratili su se u Hrvatsku, gdje se Zoran pridružio SDP-u. Nastavili su svoj život u politici, a 2005. godine stigao je i njihov drugi sin Marko, koji se danas bavi hrvanjem.

Sanja je također gradila svoju karijeru. Godine 2010. doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i radila kao epidemiologinja na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar. U javnosti je poznata po promicanju zdravog načina života, iako je njen prvi skandal proizšao iz izjave o crnom kruhu koja je izazvala brojne polemike.

image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix

U svojim javnim nastupima, Sanja uvijek naglašava važnost obrazovanja i zdravog načina života. Iako se nije odrekla svoje karijere, uvijek je podržavala svog supruga u njegovim političkim ambicijama. To je bilo vidljivo i tijekom Zoranove predsjedničke kampanje, gdje se aktivno uključila kako bi ga podržala.

‘Kod nas u kući ne piju se sokovi, samo voda; Jakov me zna zamoliti da kupim neki sok jer mu dolaze prijatelji i sram ga je što nikad doma nemamo sokova ili grickalica. No, ja doista ne potičem kulturu grickanja i sport je u obitelji izuzetno važan. Doduše, iako se od aerobnih vježbi godinama bavim jedino trčanjem za djecom, nastojim više puta tjedno prije posla vježbati pilates. Zoran, kada god može, trči u Maksimiru ili na savskom nasipu ili ide biciklom na Sljeme. On inzistira na trenucima osame, koje mu ne smijemo niti pokušati oduzeti.‘ priznala je jednom prilikom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:52