StoryEditorOCM
Showbizkraj nagađanja

Vrlo brzo javnost bi mogla saznati istinu o čudnim događanjima; BBC u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Piše SCENA SD
18. ožujka 2024. - 17:59

Nakon što je posljednji put viđena na tradicionalnoj božićnoj misi s obitelji, princeza od Walesa, Kate Middleton (42), iznenadila je javnost svojim nedavnim odsustvom i primanjem u bolnicu na "planiranu operaciju abdomena". Sve je započelo 16. siječnja kada su iz Kensingtonske palače, doma vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, stigle vijesti o njezinom medicinskom zahvatu.

Kako se očekuje njezino brzo vraćanje kraljevskim dužnostima nakon Uskrsa, mnogi su bili znatiželjni u vezi s njezinim zdravljem i mjestom boravka tijekom ovog perioda. Društvene mreže su brujale od špekulacija, ali palača je odgovorila tek kroz sporadična ažuriranja, ističući kako će se javljati samo kada bude nešto značajno za priopćiti.

image
/Slobodna Dalmacija

Situacija je postala još zanimljivija kada su se počele širiti glasine o navodnoj pripravnosti BBC-a za hitno objavljivanje iz palače. Prema navodima Forbesa, britanski javni servis je bio u stanju pripravnosti za moguće veliko priopćenje vezano uz princezu Kate, no BBC nije želio komentirati ova nagađanja.

Ova situacija podsjeća na prethodna razdoblja kada su se najave iz Buckinghamske palače distribuirale samo određenim urednicima u medijima. Sjećamo se slučaja kada je palača u veljači objavila vijest da kralj Charles boluje od raka, a neki novinari su navodno bili unaprijed obaviješteni o tome.

Dodatno, nedavna objava fotografije Kate s njezinom djecom za Majčin dan izazvala je polemike zbog loše fotošopirane slike. Medijske agencije su je povukle iz upotrebe zbog sumnje u manipulaciju, no princeza se oglasila porukom u kojoj je izrazila svoje kreativne eksperimente s uređivanjem fotografija te se ispričala zbog eventualne zabune koju je izazvala.

image
Screenshot X/The Prince And Princess Of Wales//

- Kao i mnogi amaterski fotografi, povremeno eksperimentiram s uređivanjem fotografija. Htjela sam se ispričati zbog bilo kakve zabune koju je izazvala obiteljska fotografija koju smo jučer podijelili s javnosti - poručila je princeza od Walesa. 

Ovo najnovije događanje s princezom Kate ponovno je stavilo fokus na odnos kraljevske obitelji s medijima i javnošću te potaknulo rasprave o transparentnosti u komunikaciji s javnošću. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:33