stdClass Object ( [id] => 1364292 [title] => Tko je žena koja priznaje: ‘Drago mi je da je Mama mrtva‘? Zlostavljala ju je od djetinjstva, detalji su mučni, šokantni [alias] => tko-je-zena-koja-priznaje-drago-mi-je-da-je-mama-mrtva-zlostavljala-ju-je-od-djetinjstva-detalji-su-mucni-sokantni [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da "Fraktura" nije objavila knjigu "Drago mi je da je Mama mrtva", jedva bismo znali tko je ta autorica Jennette McCurdy. Sam naslov knjige vas odmah protrese, kao što je vjerojatno protresao dva milijuna kupaca američkog izdanja u svega 24 sata, s tim da su Amerikanci vjerojatno bolje poznavali mladu spisateljicu nego mi na ovim našim prostorima.

Možda o njoj više znaju revniji pratitelji tinejdžerskih serijala. No, što je to u Jennette McCurdy? Nešto jest, jer kad osoba s 32 godine većinu svog života provede u show biznisu, jasno je da ima što ispričati. A sve zbog jedne Mame, koja se eto našla i na naslovnici knjige.

McCurdy je danas, u svojoj 32. godini, već "bivša" glumica i pjevačica, potom i redateljica, a sada i spisateljica.

Njezina glumačka karijera počela je kad joj je bilo osam godina. Zatim se pojavila u nekoliko televizijskih serija koje su manje-više i nama poznate, uključujući "CSI: Crime Scene Investigation", "Malcolm u sredini", "Lincoln Heights", "Will & Grace", "True Jackson", "Law and Order", "Judging Amy"... Godine 2003. glumila je u filmu "Hollywood Homicide", a 2005. je nominirana za nagradu Young Artist za "Najbolju izvedbu u televizijskoj seriji – mlada glumica kao gost za svoju izvedbu u drami "Strong Medicine". Od 2007. do 2012. je imala ulogu u Nickelodeonovoj TV seriji "iCarly", za što je opet nominirana za nagradu Young Artist, kasnije i za nagradu Teen Choice 2009.

Svoj prvi singl objavljuje 2009., kad joj je bilo 17 godina, što zapravo nije rijetkost u glazbenom svijetu, a već iduće godine najavljuje i debitantski country album. No, 2022. sama Jennette McCurdy opisom svoje glazbene karijere kao "neuspjeh country glazbe" priznaje neuspjeh.

---

image

Jennette je otkrila kako joj je već u dobi od 10 godina majka počela izbjeljivati ​​kosu, izbjeljivati ​​zube i brinuti o njezinoj težini

Kena Betancur/Afp
---

Glazbom se ipak bavila još neko vrijeme, ali glumu nije napustila sve do 2021. Glumila je uz Arianu Grande u Nickelodeonovoj seriji "Sam & Cat", koja je unatoč drugačijim najavama trajala samo jednu sezonu. U svojim memoarima nazvanim "I‘m Glad My Mom Died", McCurdy opisuje incidente koji su se događali na mreži Nickelodeon, te kako je kasnije odbila javno pričati o iskustvima unatoč lijepoj ponudi od 300.000 dolara.

Imala je uloge i u drugim serijama, kao što je Netflixova "Between" iz 2015. godine. Dok su kritičari Jennette McCurdy priznavali da je jedna od rijetkih članova ekipe koji mogu glumiti u "Betweenu", serija nije dobila treći nastavak, a mlada glumica je na svojoj web stranici objavila da se posramila zbog 90 posto svog životopisa. Na kraju je odlučila prestati s glumom i okrenula se pisanju i režiranju. Te 2017. je imala 22 godine i za The Hollywood Reporter je kasnije izjavila: "Nikad nisam dobila priliku dobiti ulogu u projektu zbog kojeg bih bila ponosna što sam dio ekipe. Sada imam bolje šanse napraviti stvari na koje sam ponosna".

U to je vrijeme bila izrazito aktivna korisnica Twittera, Facebooka, Snapchata i Instagrama, ali je u jednom trenutku izbrisala sve svoje prethodne postove na društvenim mrežama te sve svoje prošle videozapise i vlogove na YouTubeu i Vimeu postavila kao privatne.

Svoj prvi kratki film "Kenny" napisala je i režirala 2018. Riječ je o filmu inspiriranom smrću njezine majke. Uslijedila su još tri kratka, gdje je bila scenaristica i redateljica: "The Grave; McCurdyjevi", poluautobiografski, temeljen na njezinom djetinjstvu i "Snažne neovisne žene", kratki film koji se bavi poremećajima prehrane.

---

image

Otkrila je i da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tušira

Tara Ziemba/Afp
---

Cijeli njezin "zvjezdani" život zapravo je započeo i razvijao se uz pritisak njezine majke. Koliko je sama uživala u tome, jasno je i iz naslova knjige "Drago mi je da je Mama mrtva". Odnos s majkom je u knjizi nazvala nasilnim. Majka ju je, piše u knjizi, emocionalno i seksualno zlostavljala. U intervjuu za časopis "People" McCurdy je rekla da su emocije njezine majke bile toliko nestalne da joj je svaki dan bio kao da hoda po žici. Majka ju je potaknula da se bavi glumom kada joj je bilo šest godina kako bi financijski pomogla svoju obitelj, ali i zato što je majka i sama htjela postati glumica. Jennette je otkrila da joj je već u dobi od 10 godina majka počela izbjeljivati ​​kosu, izbjeljivati ​​zube i brinuti o njezinoj težini.

Piše da je njezina majka bila "opsjednuta time da od nje napravi zvijezdu" i detaljno opisala kako je njezina majka pridonijela njezinom poremećaju prehrane tako što ju je uvela u restrikciju kalorija u dobi od 11 godina. U toj ju je dobi majka naučila sve o "brojanju kalorija", što se pretvorilo u poremećaje u prehrani - prvo anoreksiju, a onda bulimiju. "Majka je htjela da ostanem dijete što duže, htjela je imati utjecaj nada mnom. Moje odrastanje je bilo prijetnja njezinim namjerama. Ohrabrivala je moju anoreksiju jer je mislila da će mi pomoći u karijeri, ali i zadržati pod njezinim utjecajem", opisala je bivša glumica.

Jennetteina majka umrla je od raka 2013., a Jennette je 2018. otišla na terapiju kako bi se oporavila od svojih poremećaja prehrane. Izjavila je: "Znam da bih još uvijek imala poremećaj prehrane da je moja mama živa."

Otkrila je da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tušira. McCurdy dodaje i da se odbila pojaviti u oživljavanju "iCarly" serije kako je sve ne bi podsjetilo na majčino zlostavljanje tijekom prvog snimanja. McCurdy nije imala ni kontrolu nad svojim bankovnim računom, sve je majka držala u svojim rukama.

---

image

Jennette McCurdy na dodjeli MTV-jevih filmskih nagrada u Los Angelesu 2013. godine

Frederic J. Brown/Afp
---

Jennette McCurdy je u biti bila nesretno, zapravo ljutito dijete koje je nastupalo i glumilo za odrasle i mislilo da tako mora biti. U svemu ipak zbunjeno dijete, koje je majka vodila prema poremećaju u razvoju. Jer, sve je bio majčin san koja je po svaku cijenu kćeri nastojala osigurati bolji život, a kroz to i "izgraditi" svoju nedoživljenu slavu. Tako je živjela kroz život svoje kćeri. Zato je na naslovnici autobiografske knjige "Drago mi je da je moja Mama umrla" fotografija autorice u ružičastom s isto tako ružičastom urnom iz koje se prosipaju konfeti.

Ova priča nije rijetkost, naročito u Americi, gdje i danas ambiciozne majke svoje djevojčice najranije dobi žele pretvoriti u zvijezde koje dobro zarađuju. Ovakvu roditeljsku torturu prošli su mnogi, sjetimo se samo Shirley Temple koju je majka Gertrude ugurala u industriju zabave, pa je kćer do 12. godine glumila već u 44 filma.

I Judy Garland je imala ambicioznu majku koja ju je "gurnula" u Hollywood kad joj je bilo dvije godine. Brooke Shields je na nesreću, zahvaljujući majčinim ambicijama, s 12 godina života glumila gola u seksi sceni filma "Pretty Baby". Otac Macaulaya Culkina također je vrlo rano gurao sina u svijet show biznisa, a noću mu ne bi dozvolio da zaspe i tjerao ga da cijele noći ponavlja tekst iz filmskog scenarija. Drew Barrymore je majka "zaposlila" kad joj je bilo svega 11 mjeseci, a s 12 godina je dospjela na rehabilitaciju zbog droga.

Listi zlostavljane djece možemo pridodati petero braće Jackson. Trpjeli su fizičko zlostavljanje od svog oca, koji ih je, kako je kasnije priznao Michael Jackson, tukao kako bi dulje i jače radili. A sjetimo se samo javnih slomova Britney Spears nakon svih roditeljskih ambicija. Bilo je i na ovim prostorima sličnih slučajeva, ali uglavnom u svijetu sporta.

---

image

Na naslovnici knjige je fotografija autorice u ružičastom s isto tako ružičastom urnom iz koje se prosipaju konfeti

Fraktura
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"njena priča"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7272"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => njena priča 2 0 7272 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-14 10:44:02 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => Olgica Grizelj-Ivić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-15 19:57:02 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-15 19:56:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tko je žena koja priznaje: 'Drago mi je da je Mama mrtva'? Zlostavljala ju je od djetinjstva, detalji su mučni, šokantni page_title=Tko je žena koja priznaje: 'Drago mi je da je Mama mrtva'? Zlostavljala ju je od djetinjstva, detalji su mučni, šokantni [metakey] => Jennette McCurdy, drago mi je da je mama mrtva, fraktura, toksični roditelji [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26583435.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26583436.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26583438.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26583439.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26583440.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/14\/26583568.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Valery Hache\/Afp","Valery Hache\/Afp","Tara Ziemba\/Afp","Kena Betancur\/Afp","Fraktura","Frederic J. Brown\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Majka joj je umrla je od raka 2013. godine, a Jennette McCurdy\u00a0<\/strong>je 2018. krenula na terapiju...<\/p>","

US actress Jennette McCurdy poses for the photocall of the TV series \u201dBetween\u201d at the MIPCOM audiovisual trade fair in Cannes, southeastern France, on October 5, 2015. Held each year on the French Riviera, the audiovisual trade fair brings together the movers and shakers of the global entertainment business to network, talk shop and buy, sell and finance new content. AFP PHOTO\/VALERY HACHE (Photo by Valery HACHE\/AFP)<\/p>","

Otkrila je i da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tu\u0161ira<\/p>","

Jennette je otkrila kako joj je ve\u0107 u dobi od 10 godina majka po\u010dela izbjeljivati \u200b\u200bkosu, izbjeljivati \u200b\u200bzube i brinuti o njezinoj te\u017eini<\/p>","

Na naslovnici knjige je fotografija autorice u ru\u017ei\u010dastom s isto tako ru\u017ei\u010dastom urnom iz koje se prosipaju konfeti<\/p>","

Jennette McCurdy na dodjeli MTV-jevih filmskih nagrada u\u00a0Los Angelesu 2013. godine<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["56:35","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1024x682","hd_26583435_1920.jpg":"1920x1080","k_26583435_1280.jpg":"1280x1280","k_26583435_1024.jpg":"1024x1024","k_26583435_640.jpg":"640x640","k_26583435_480.jpg":"480x480","k_26583435_340.jpg":"340x340","k_26583435_220.jpg":"220x220","o_26583435_1280.jpg":"1280x852","o_26583435_1024.jpg":"1024x682","o_26583435_640.jpg":"640x426","o_26583435_480.jpg":"480x319","o_26583435_340.jpg":"340x226","o_26583435_220.jpg":"220x146","h_26583435_1280.jpg":"1280x854","h_26583435_1024.jpg":"1024x683","h_26583435_640.jpg":"640x427","h_26583435_480.jpg":"480x320","h_26583435_340.jpg":"340x227","h_26583435_220.jpg":"220x147","pp_26583435_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583435_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583435_640.jpg":"640x814","pp_26583435_480.jpg":"480x611","pp_26583435_340.jpg":"340x432","pp_26583435_220.jpg":"220x280"},{"size0":"682x1024","hd_26583436_1920.jpg":"1920x1080","k_26583436_1280.jpg":"1280x1280","k_26583436_1024.jpg":"1024x1024","k_26583436_640.jpg":"640x640","k_26583436_480.jpg":"480x480","k_26583436_340.jpg":"340x340","k_26583436_220.jpg":"220x220","o_26583436_1280.jpg":"1280x1921","o_26583436_1024.jpg":"1024x1537","o_26583436_640.jpg":"640x960","o_26583436_480.jpg":"480x720","o_26583436_340.jpg":"340x510","o_26583436_220.jpg":"220x330","h_26583436_1280.jpg":"1280x854","h_26583436_1024.jpg":"1024x683","h_26583436_640.jpg":"640x427","h_26583436_480.jpg":"480x320","h_26583436_340.jpg":"340x227","h_26583436_220.jpg":"220x147","pp_26583436_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583436_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583436_640.jpg":"640x814","pp_26583436_480.jpg":"480x611","pp_26583436_340.jpg":"340x432","pp_26583436_220.jpg":"220x280"},{"size0":"658x1024","hd_26583438_1920.jpg":"1920x1080","k_26583438_1280.jpg":"1280x1280","k_26583438_1024.jpg":"1024x1024","k_26583438_640.jpg":"640x640","k_26583438_480.jpg":"480x480","k_26583438_340.jpg":"340x340","k_26583438_220.jpg":"220x220","o_26583438_1280.jpg":"1280x1991","o_26583438_1024.jpg":"1024x1593","o_26583438_640.jpg":"640x995","o_26583438_480.jpg":"480x746","o_26583438_340.jpg":"340x529","o_26583438_220.jpg":"220x342","h_26583438_1280.jpg":"1280x854","h_26583438_1024.jpg":"1024x683","h_26583438_640.jpg":"640x427","h_26583438_480.jpg":"480x320","h_26583438_340.jpg":"340x227","h_26583438_220.jpg":"220x147","pp_26583438_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583438_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583438_640.jpg":"640x814","pp_26583438_480.jpg":"480x611","pp_26583438_340.jpg":"340x432","pp_26583438_220.jpg":"220x280"},{"size0":"762x1024","hd_26583439_1920.jpg":"1920x1080","k_26583439_1280.jpg":"1280x1280","k_26583439_1024.jpg":"1024x1024","k_26583439_640.jpg":"640x640","k_26583439_480.jpg":"480x480","k_26583439_340.jpg":"340x340","k_26583439_220.jpg":"220x220","o_26583439_1280.jpg":"1280x1720","o_26583439_1024.jpg":"1024x1376","o_26583439_640.jpg":"640x860","o_26583439_480.jpg":"480x645","o_26583439_340.jpg":"340x456","o_26583439_220.jpg":"220x295","h_26583439_1280.jpg":"1280x854","h_26583439_1024.jpg":"1024x683","h_26583439_640.jpg":"640x427","h_26583439_480.jpg":"480x320","h_26583439_340.jpg":"340x227","h_26583439_220.jpg":"220x147","pp_26583439_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583439_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583439_640.jpg":"640x814","pp_26583439_480.jpg":"480x611","pp_26583439_340.jpg":"340x432","pp_26583439_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1664x2482","hd_26583440_1920.jpg":"1920x1080","k_26583440_1280.jpg":"1280x1280","k_26583440_1024.jpg":"1024x1024","k_26583440_640.jpg":"640x640","k_26583440_480.jpg":"480x480","k_26583440_340.jpg":"340x340","k_26583440_220.jpg":"220x220","o_26583440_1280.jpg":"1280x1909","o_26583440_1024.jpg":"1024x1527","o_26583440_640.jpg":"640x954","o_26583440_480.jpg":"480x715","o_26583440_340.jpg":"340x507","o_26583440_220.jpg":"220x328","h_26583440_1280.jpg":"1280x854","h_26583440_1024.jpg":"1024x683","h_26583440_640.jpg":"640x427","h_26583440_480.jpg":"480x320","h_26583440_340.jpg":"340x227","h_26583440_220.jpg":"220x147","pp_26583440_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583440_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583440_640.jpg":"640x814","pp_26583440_480.jpg":"480x611","pp_26583440_340.jpg":"340x432","pp_26583440_220.jpg":"220x280"},{"size0":"692x1024","hd_26583568_1920.jpg":"1920x1080","k_26583568_1280.jpg":"1280x1280","k_26583568_1024.jpg":"1024x1024","k_26583568_640.jpg":"640x640","k_26583568_480.jpg":"480x480","k_26583568_340.jpg":"340x340","k_26583568_220.jpg":"220x220","o_26583568_1280.jpg":"1280x1894","o_26583568_1024.jpg":"1024x1515","o_26583568_640.jpg":"640x947","o_26583568_480.jpg":"480x710","o_26583568_340.jpg":"340x503","o_26583568_220.jpg":"220x325","h_26583568_1280.jpg":"1280x854","h_26583568_1024.jpg":"1024x683","h_26583568_640.jpg":"640x427","h_26583568_480.jpg":"480x320","h_26583568_340.jpg":"340x227","h_26583568_220.jpg":"220x147","pp_26583568_1280.jpg":"1280x1628","pp_26583568_1024.jpg":"1024x1303","pp_26583568_640.jpg":"640x814","pp_26583568_480.jpg":"480x611","pp_26583568_340.jpg":"340x432","pp_26583568_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38287379 Threads: 3 Questions: 7090766214 Slow queries: 3298646 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608169115 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/tko-je-zena-koja-priznaje-drago-mi-je-da-je-mama-mrtva-zlostavljala-ju-je-od-djetinjstva-detalji-su-mucni-sokantni-1364292 [printLink] => /scena/showbiz/tko-je-zena-koja-priznaje-drago-mi-je-da-je-mama-mrtva-zlostavljala-ju-je-od-djetinjstva-detalji-su-mucni-sokantni-1364292?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 748227 [name] => Jennette McCurdy [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-15 20:57:33 [main_article_id] => 0 [alias] => jennette-mccurdy [link] => /tag/jennette-mccurdy ) [1] => stdClass Object ( [id] => 748228 [name] => drago mi je da je mama mrtva [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-15 20:57:33 [main_article_id] => 0 [alias] => drago-mi-je-da-je-mama-mrtva [link] => /tag/drago-mi-je-da-je-mama-mrtva ) [2] => stdClass Object ( [id] => 395664 [name] => fraktura [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => fraktura [link] => /tag/fraktura ) [3] => stdClass Object ( [id] => 748229 [name] => toksični roditelji [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-15 20:57:34 [main_article_id] => 0 [alias] => toksicni-roditelji [link] => /tag/toksicni-roditelji ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko je žena koja priznaje: ‘Drago mi je da je Mama mrtva‘? Zlostavljala ju je od djetinjstva, detalji su mučni, šokantni [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583435.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Valery Hache/Afp [mainImageDesc] =>

Majka joj je umrla je od raka 2013. godine, a Jennette McCurdy je 2018. krenula na terapiju...

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583435.jpg [title] =>

Majka joj je umrla je od raka 2013. godine, a Jennette McCurdy je 2018. krenula na terapiju...

Valery Hache/Afp ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583436.jpg [title] =>

US actress Jennette McCurdy poses for the photocall of the TV series ”Between” at the MIPCOM audiovisual trade fair in Cannes, southeastern France, on October 5, 2015. Held each year on the French Riviera, the audiovisual trade fair brings together the movers and shakers of the global entertainment business to network, talk shop and buy, sell and finance new content. AFP PHOTO/VALERY HACHE (Photo by Valery HACHE/AFP)

Valery Hache/Afp ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583438.jpg [title] =>

Otkrila je i da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tušira

Tara Ziemba/Afp ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583439.jpg [title] =>

Jennette je otkrila kako joj je već u dobi od 10 godina majka počela izbjeljivati ​​kosu, izbjeljivati ​​zube i brinuti o njezinoj težini

Kena Betancur/Afp ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583440.jpg [title] =>

Na naslovnici knjige je fotografija autorice u ružičastom s isto tako ružičastom urnom iz koje se prosipaju konfeti

Fraktura ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/14/26583568.jpg [title] =>

Jennette McCurdy na dodjeli MTV-jevih filmskih nagrada u Los Angelesu 2013. godine

Frederic J. Brown/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Da "Fraktura" nije objavila knjigu "Drago mi je da je Mama mrtva", jedva bismo znali tko je ta autorica Jennette McCurdy. Sam naslov knjige vas odmah protrese, kao što je vjerojatno protresao dva milijuna kupaca američkog izdanja u svega 24 sata, s tim da su Amerikanci vjerojatno bolje poznavali mladu spisateljicu nego mi na ovim našim prostorima.

Možda o njoj više znaju revniji pratitelji tinejdžerskih serijala. No, što je to u Jennette McCurdy? Nešto jest, jer kad osoba s 32 godine većinu svog života provede u show biznisu, jasno je da ima što ispričati. A sve zbog jedne Mame, koja se eto našla i na naslovnici knjige.

McCurdy je danas, u svojoj 32. godini, već "bivša" glumica i pjevačica, potom i redateljica, a sada i spisateljica.

Njezina glumačka karijera počela je kad joj je bilo osam godina. Zatim se pojavila u nekoliko televizijskih serija koje su manje-više i nama poznate, uključujući "CSI: Crime Scene Investigation", "Malcolm u sredini", "Lincoln Heights", "Will & Grace", "True Jackson", "Law and Order", "Judging Amy"... Godine 2003. glumila je u filmu "Hollywood Homicide", a 2005. je nominirana za nagradu Young Artist za "Najbolju izvedbu u televizijskoj seriji – mlada glumica kao gost za svoju izvedbu u drami "Strong Medicine". Od 2007. do 2012. je imala ulogu u Nickelodeonovoj TV seriji "iCarly", za što je opet nominirana za nagradu Young Artist, kasnije i za nagradu Teen Choice 2009.

Svoj prvi singl objavljuje 2009., kad joj je bilo 17 godina, što zapravo nije rijetkost u glazbenom svijetu, a već iduće godine najavljuje i debitantski country album. No, 2022. sama Jennette McCurdy opisom svoje glazbene karijere kao "neuspjeh country glazbe" priznaje neuspjeh.

---

image

Jennette je otkrila kako joj je već u dobi od 10 godina majka počela izbjeljivati ​​kosu, izbjeljivati ​​zube i brinuti o njezinoj težini

Kena Betancur/Afp
---

Glazbom se ipak bavila još neko vrijeme, ali glumu nije napustila sve do 2021. Glumila je uz Arianu Grande u Nickelodeonovoj seriji "Sam & Cat", koja je unatoč drugačijim najavama trajala samo jednu sezonu. U svojim memoarima nazvanim "I‘m Glad My Mom Died", McCurdy opisuje incidente koji su se događali na mreži Nickelodeon, te kako je kasnije odbila javno pričati o iskustvima unatoč lijepoj ponudi od 300.000 dolara.

Imala je uloge i u drugim serijama, kao što je Netflixova "Between" iz 2015. godine. Dok su kritičari Jennette McCurdy priznavali da je jedna od rijetkih članova ekipe koji mogu glumiti u "Betweenu", serija nije dobila treći nastavak, a mlada glumica je na svojoj web stranici objavila da se posramila zbog 90 posto svog životopisa. Na kraju je odlučila prestati s glumom i okrenula se pisanju i režiranju. Te 2017. je imala 22 godine i za The Hollywood Reporter je kasnije izjavila: "Nikad nisam dobila priliku dobiti ulogu u projektu zbog kojeg bih bila ponosna što sam dio ekipe. Sada imam bolje šanse napraviti stvari na koje sam ponosna".

U to je vrijeme bila izrazito aktivna korisnica Twittera, Facebooka, Snapchata i Instagrama, ali je u jednom trenutku izbrisala sve svoje prethodne postove na društvenim mrežama te sve svoje prošle videozapise i vlogove na YouTubeu i Vimeu postavila kao privatne.

Svoj prvi kratki film "Kenny" napisala je i režirala 2018. Riječ je o filmu inspiriranom smrću njezine majke. Uslijedila su još tri kratka, gdje je bila scenaristica i redateljica: "The Grave; McCurdyjevi", poluautobiografski, temeljen na njezinom djetinjstvu i "Snažne neovisne žene", kratki film koji se bavi poremećajima prehrane.

---

image

Otkrila je i da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tušira

Tara Ziemba/Afp
---

Cijeli njezin "zvjezdani" život zapravo je započeo i razvijao se uz pritisak njezine majke. Koliko je sama uživala u tome, jasno je i iz naslova knjige "Drago mi je da je Mama mrtva". Odnos s majkom je u knjizi nazvala nasilnim. Majka ju je, piše u knjizi, emocionalno i seksualno zlostavljala. U intervjuu za časopis "People" McCurdy je rekla da su emocije njezine majke bile toliko nestalne da joj je svaki dan bio kao da hoda po žici. Majka ju je potaknula da se bavi glumom kada joj je bilo šest godina kako bi financijski pomogla svoju obitelj, ali i zato što je majka i sama htjela postati glumica. Jennette je otkrila da joj je već u dobi od 10 godina majka počela izbjeljivati ​​kosu, izbjeljivati ​​zube i brinuti o njezinoj težini.

Piše da je njezina majka bila "opsjednuta time da od nje napravi zvijezdu" i detaljno opisala kako je njezina majka pridonijela njezinom poremećaju prehrane tako što ju je uvela u restrikciju kalorija u dobi od 11 godina. U toj ju je dobi majka naučila sve o "brojanju kalorija", što se pretvorilo u poremećaje u prehrani - prvo anoreksiju, a onda bulimiju. "Majka je htjela da ostanem dijete što duže, htjela je imati utjecaj nada mnom. Moje odrastanje je bilo prijetnja njezinim namjerama. Ohrabrivala je moju anoreksiju jer je mislila da će mi pomoći u karijeri, ali i zadržati pod njezinim utjecajem", opisala je bivša glumica.

Jennetteina majka umrla je od raka 2013., a Jennette je 2018. otišla na terapiju kako bi se oporavila od svojih poremećaja prehrane. Izjavila je: "Znam da bih još uvijek imala poremećaj prehrane da je moja mama živa."

Otkrila je da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tušira. McCurdy dodaje i da se odbila pojaviti u oživljavanju "iCarly" serije kako je sve ne bi podsjetilo na majčino zlostavljanje tijekom prvog snimanja. McCurdy nije imala ni kontrolu nad svojim bankovnim računom, sve je majka držala u svojim rukama.

---

image

Jennette McCurdy na dodjeli MTV-jevih filmskih nagrada u Los Angelesu 2013. godine

Frederic J. Brown/Afp
---

Jennette McCurdy je u biti bila nesretno, zapravo ljutito dijete koje je nastupalo i glumilo za odrasle i mislilo da tako mora biti. U svemu ipak zbunjeno dijete, koje je majka vodila prema poremećaju u razvoju. Jer, sve je bio majčin san koja je po svaku cijenu kćeri nastojala osigurati bolji život, a kroz to i "izgraditi" svoju nedoživljenu slavu. Tako je živjela kroz život svoje kćeri. Zato je na naslovnici autobiografske knjige "Drago mi je da je moja Mama umrla" fotografija autorice u ružičastom s isto tako ružičastom urnom iz koje se prosipaju konfeti.

Ova priča nije rijetkost, naročito u Americi, gdje i danas ambiciozne majke svoje djevojčice najranije dobi žele pretvoriti u zvijezde koje dobro zarađuju. Ovakvu roditeljsku torturu prošli su mnogi, sjetimo se samo Shirley Temple koju je majka Gertrude ugurala u industriju zabave, pa je kćer do 12. godine glumila već u 44 filma.

I Judy Garland je imala ambicioznu majku koja ju je "gurnula" u Hollywood kad joj je bilo dvije godine. Brooke Shields je na nesreću, zahvaljujući majčinim ambicijama, s 12 godina života glumila gola u seksi sceni filma "Pretty Baby". Otac Macaulaya Culkina također je vrlo rano gurao sina u svijet show biznisa, a noću mu ne bi dozvolio da zaspe i tjerao ga da cijele noći ponavlja tekst iz filmskog scenarija. Drew Barrymore je majka "zaposlila" kad joj je bilo svega 11 mjeseci, a s 12 godina je dospjela na rehabilitaciju zbog droga.

Listi zlostavljane djece možemo pridodati petero braće Jackson. Trpjeli su fizičko zlostavljanje od svog oca, koji ih je, kako je kasnije priznao Michael Jackson, tukao kako bi dulje i jače radili. A sjetimo se samo javnih slomova Britney Spears nakon svih roditeljskih ambicija. Bilo je i na ovim prostorima sličnih slučajeva, ali uglavnom u svijetu sporta.

---

image

Na naslovnici knjige je fotografija autorice u ružičastom s isto tako ružičastom urnom iz koje se prosipaju konfeti

Fraktura
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Valery Hache/Afp Valery Hache/Afp Tara Ziemba/Afp Kena Betancur/Afp Fraktura Frederic J. Brown/Afp
Valery Hache/Afp

Majka joj je umrla je od raka 2013. godine, a Jennette McCurdy je 2018. krenula na terapiju...

Valery Hache/Afp

US actress Jennette McCurdy poses for the photocall of the TV series ”Between” at the MIPCOM audiovisual trade fair in Cannes, southeastern France, on October 5, 2015. Held each year on the French Riviera, the audiovisual trade fair brings together the movers and shakers of the global entertainment business to network, talk shop and buy, sell and finance new content. AFP PHOTO/VALERY HACHE (Photo by Valery HACHE/AFP)

Tara Ziemba/Afp

Otkrila je i da ju je majka sve do njezine 17. godine vodila na preglede vagine i dojki, navodno iz straha od raka, te je nikad nije pustila da se sama tušira

Kena Betancur/Afp

Jennette je otkrila kako joj je već u dobi od 10 godina majka počela izbjeljivati ​​kosu, izbjeljivati ​​zube i brinuti o njezinoj težini

Fraktura

Na naslovnici knjige je fotografija autorice u ružičastom s isto tako ružičastom urnom iz koje se prosipaju konfeti

Frederic J. Brown/Afp

Jennette McCurdy na dodjeli MTV-jevih filmskih nagrada u Los Angelesu 2013. godine

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/tko-je-zena-koja-priznaje-drago-mi-je-da-je-mama-mrtva-zlostavljala-ju-je-od-djetinjstva-detalji-su-mucni-sokantni-1364292 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f749cc2aec645981a7cd8baf5f0ae9eaf81be9e9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+je+%C5%BEena+koja+priznaje%3A+%E2%80%98Drago+mi+je+da+je+Mama+mrtva%E2%80%98%3F+Zlostavljala+ju+je+od+djetinjstva%2C+detalji+su+mu%C4%8Dni%2C+%C5%A1okantni&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Ftko-je-zena-koja-priznaje-drago-mi-je-da-je-mama-mrtva-zlostavljala-ju-je-od-djetinjstva-detalji-su-mucni-sokantni-1364292 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Ftko-je-zena-koja-priznaje-drago-mi-je-da-je-mama-mrtva-zlostavljala-ju-je-od-djetinjstva-detalji-su-mucni-sokantni-1364292 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"njena priča"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7272"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiznjena priča

Tko je žena koja priznaje: ‘Drago mi je da je Mama mrtva‘? Zlostavljala ju je od djetinjstva, detalji su mučni, šokantni

Piše Olgica Grizelj-Ivić
15. veljače 2024. - 20:56

Da "Fraktura" nije objavila knjigu "Drago mi je da je Mama mrtva", jedva bismo znali tko je ta autorica Jennette McCurdy. Sam naslov knjige vas odmah protrese, kao što je vjerojatno protresao dva milijuna kupaca američkog izdanja u svega 24 sata, s tim da su Amerikanci vjerojatno bolje poznavali mladu spisateljicu nego mi na ovim našim prostorima.

Možda o njoj više znaju revniji pratitelji tinejdžerskih serijala. No, što je to u Jennette McCurdy? Nešto jest, jer kad osoba s 32 godine većinu svog života provede u show biznisu, jasno je da ima što ispričati. A sve zbog jedne Mame, koja se eto našla i na naslovnici knjige.

McCurdy je danas, u svojoj 32. godini, već "bivša" glumica i pjevačica, potom i redateljica, a sada i spisateljica.

Njezina glumačka karijera počela je kad ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 16:54