stdClass Object ( [id] => 1380063 [title] => Splitska glumica otkriva: ‘Prijavila sam muškog kolegu jer se neprimjereno ponašao prema ženama i muškarcima na setu!‘ [alias] => splitska-glumica-otkriva-prijavila-sam-muskog-kolegu-jer-se-neprimjereno-ponasao-prema-zenama-i-muskarcima-na-setu [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na Netflix je upravo stigla njemačka serija "Crooks" ("Pokvarenjaci") u kojem jedan novčić razbukta rat među bandama kriminalaca diljem Europe. U njoj glumi i naše gore list, Splićanka Klara Mucci, kojoj je ovo još samo jedan u nizu projekata na popularnoj streaming platformi.

- Tumačim djevojku iz kriminalnog miljea u koju je zaljubljen jedan od glavnih likova i koja spletom nesretnih okolnosti biva upletena u cijelu priču oko novčića. Ona se sa svim svojim vrlinama i manama snalazi hodajući po rubu zakona i u konačnici ostavlja dojam pozitivnog lika.

Morala sam savladati njemački jezik pa sam s učiteljicom koju je angažirala produkcija jako rano ušla u fazu jezičnih priprema i izgovora replika - kaže nam glumica s kojom smo se dotaknuli i goruće teme koja je potresla hrvatski glumački svijet, dakako u pitanju je slučaj redatelja Dalibora Matanića.

---

---

Kako je došlo do ovog angažmana?

- Prvo mi je došao poziv od sada već bivšeg agenta s upitom za casting za spomenutu ulogu. Sve što sam znala je da se radi o jednoj od glavnih ženskih uloga u seriji Netflix produkcije i da je tečno znanje njemačkog jezika neophodno. Odbila sam ga s obrazloženjem da ne govorim njemački.

Potom sam i preko moje agentice Anile Gajević dobila poziv za taj isti casting, ali i ona je odbila s istim obrazloženjem. Nakon nekog vremena ju je ponovno kontaktirala casting direktorica, prenoseći želje redatelja da pošaljem svoj casting budući da me je gledao u seriji ‘Afera Ibiza‘ koja je sjajno prošla i kod publike i kritike, osvojivši i nekoliko nagrada. Tako sam ipak snimila casting i prošla.

---

image

‘Lijepo je doći kući gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ništa ljepše od toga‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Gdje se sve serija snimala, koliko je trajalo snimanje i što vam je bilo najupečatljivije?

- Serija se snimala pola godine, počeli smo sa snimanjem i probama u Berlinu, potom u Beču, nakon toga u Genovi i konačno u Marseilleu. Zvuči glamurozno, ali puno se radilo, i nisam imala vremena turistički uživati ni u jednom od tih gradova.

Je li vam bilo teško glumiti na njemačkom jeziku?

- Evo već drugi projekt na njemačkom i treći njemački općenito. Izgleda da mi nije neki problem. No moram posebno pohvaliti svoju učiteljicu njemačkog jezika Aleksandru Ćosić koja je radila sa mnom od početka produkcije, bila jako temeljita i uvijek dostupna za upite i dodatna pojašnjavanja.

Kako je raditi za Netflix?

- Ovo je moj prvi projekt na Netflixu koji je u startu globalan, dostupan je svugdje, za razliku od filma "Little Kingdom". Iskustvo je bilo pozitivno. Imala sam priliku raditi sa sjajnim kolegama čiji sam fan bila prije projekta, npr. Frederick Lau, kojeg sam prvi put gledala na Toronto film festivalu u filmu "Victoria", snimljenom u jednom kadru. Od tada sam veliki fan tog filma i njega kao glumca. Također sam odlično suradivala s Christophom Krutzlerom.

Inače, produkcija "Crooksa" je jedna od najvećih u Europi i poznata je po uspješnim projektima poput serije "The dark" i "4 Blocks". I uz odlične redatelje Marvina Krena i Cuneyta Kayu, znala sam da sam u dobrim rukama.

---

image

‘Nikad ne bih pristala na loše napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Koliko se razlikuje produkcija za strano i hrvatsko tržište? U čemu se sve vide razlike?

- Često dobivam ovo pitanje, i mogu reći da i nije prevelika razlika, ali opet se osjeti, prvenstveno u produkcijskoj pripremi, pristupu… Iako su setovi veći, dobro su organizirani jer je sve promišljeno do najsitnijeg detalja i postoji odgovorna osoba za sve. Glumcima je dostupan prostor za odmor, u vidu prikolice i hotelske sobe u blizini seta, te asistenata ili trenera po izboru.

Kako reagiraju strani producenti i redatelji kad vas vide?

- S obzirom na to da su već vidjeli moj video za casting i poznaju moje prijašnje uloge, prva reakcija je uvijek prijateljska i profesionalna. U tako velikim i skupim produkcijama svi su puni elana i dobre volje, a takva energija se uvijek množi i recipročno vraća. Komunikacija, priprema i snimanje do sada je uvijek proteklo glatko, i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Imate li uopće želju raditi na našem tržištu?

- Ne mogu reći da nemam, ali u zadnje vrijeme mi nije naletjelo ništa posebno zanimljivo.

Na koju ulogu nikad ne biste pristali?

- Na loše napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem. Volim prijateljske odnose na setu i kada svi zajedno idu prema istom cilju.

Na što najviše trošite zarađeni honorar?

- Na putovanja i na trenutačno preuređivanje stana.

---

image

‘Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapače, svi su mi ostali u dobrom sjećanju‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Kao rođena Splićanka sa stalnim angažmanima vani, koliko vremena stignete provesti u rodnom gradu?

- Uglavnom dolazim za blagdane i kada stignem između snimanja. Lijepo je doći kući gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ništa ljepše od toga.

Što prvo napravite kad dođete u Split?

- Posjetim rodbinu i obitelj. Obiđem plaže i par zanimljivih mjesta oko palače.

Biste li za sebe rekli da ste tipična Dalmatinka?

- Ne znam, nemoguće je sebe gledati objektivno, možda je na drugima da kažu.

Prošlog tjedna u javnosti je odjeknula vijest o neprimjerenom ponašanju Dalibora Matanića prema suradnicama. Kako ste reagirali kad ste čuli za to?

- Bilo koji oblik nasilja je za svaku osudu. Žao mi je kolegica koje su kroz to morale prolaziti i treba im se pružiti apsolutna podrška i razumijevanje. S njim nisam nikada radila pa ne mogu reći ništa po tom pitanju. Iznimno sam cijenila njegov rad, ali ovo sada baca veliku mrlju na njega kao čovjeka i profesionalca. Voljela bih da se slučaj rasvijetli do kraja i da bude upozorenje za prihvatljivo, odnosno neprihvatljivo ponašanje, pogotovo kad se radi o profesionalnom okruženju i o situacijama koje nismo birali.

---

image

‘Nemoralne ponude? Ne, hvala‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Je li moguće da vam se redatelj javi izvan radnog vremena, kad niste na setu? Kažnjavaju li se takve stvari kad govorimo o stranim produkcijama?

- Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapače, svi su mi ostali u dobrom sjećanju, a s nekima sam postala i prijateljica nakon projekta. Suradnja je uvijek prošla u profesionalnom tonu i pristupu. Mislim da bi na stranom setu odmah odreagirali da se uputi neka opaska. Jako su protektivni spram vas kao izvođača i čuvaju vas od prvog do zadnjeg dana. A naravno, čuvaju i svoj ugled i svi su dobro provjereni prije potpisivanja ugovora. Također, na stranom setu postoji i intimacy coach koji te vodi i odgovara na bilo koji upit vezan za snimanje, i tu je da se osjećate zaštićeno i dobro, kao neka vrsta emocionalne podrške u procesu rada.

Kako izgleda snimanje scena seksa?

- Nista naročito, kao i svaka druga neverbalna scena. U dogovoru s redateljem, kamermanom te koreografom, glumci se osjećaju potpuno zaštićeno. Ako je nešto upitno, postoji cijela podrška i tim ljudi s kojima razgovaraš. Ništa se ne snima dok se svi apsolutno ugodno ne osjećaju u svojoj ulozi.

Kao glumica koja ima angažmane u mnogim stranim produkcijama, jeste li se ikad u svom poslu susreli s nemoralnim ponudama?

- Ne, hvala.

A s neprimjerenim ponašenjem nekog od muške ekipe?

- Jesam. Bila sam jednom u situaciji da sam prijavila muškog kolegu produkciji jer se neprimjereno ponašao prema ženama, a i muškarcima na setu. Imao je ispade bijesa, prvenstveno govorim o verbalnom nasilju s naznakama i fizičkog. Ne treba ni govoriti koliko to loše utječe na set i atmosferu, to je timski sport i nastaviti raditi dalje u takvim uvjetima je kontraproduktivno.

Produkcija je naravno bila svjesna toga i reagirala je pravovremeno pa je glumac sankcioniran i snimanje je dalje proteklo u mirnijem tonu. Navodno je uzrok bio pretjerani stres i borbe s likom, no to ga ne opravdava, glumački zanat je vrlo zahtjevan i stresan. Elementarno međuljudsko poštovanje na setu ili na sceni je njegova esencija i preduvjet za bavljenje ovim poslom.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"klara mucci"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7660"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"100","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => klara mucci 2 0 7660 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-10 18:53:43 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-12 05:40:14 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2024-04-12 05:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splitska glumica otkriva: 'Prijavila sam muškog kolegu jer se neprimjereno ponašao prema ženama i muškarcima na setu!' page_title=Splitska glumica otkriva: 'Prijavila sam muškog kolegu jer se neprimjereno ponašao prema ženama i muškarcima na setu!' [metakey] => Klara Mucci [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26918456.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26918447.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26918442.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26918449.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/10\/26918463.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Klara Mucci u rodni Split naj\u010de\u0161\u0107e dolazi za blagdane i izme\u0111u snimanja<\/p>","

\u2018Nemoralne ponude? Ne, hvala\u2018<\/p>","

\u2018Nikad ne bih pristala na lo\u0161e napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem\u2018<\/p>","

\u2018Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapa\u010de, svi su mi ostali u dobrom sje\u0107anju\u2018<\/p>","

\u2018Lijepo je do\u0107i ku\u0107i gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ni\u0161ta ljep\u0161e od toga\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_26918456_1920.jpg":"1920x1080","k_26918456_1280.jpg":"1280x1280","k_26918456_1024.jpg":"1024x1024","k_26918456_640.jpg":"640x640","k_26918456_480.jpg":"480x480","k_26918456_340.jpg":"340x340","k_26918456_220.jpg":"220x220","o_26918456_1280.jpg":"1280x852","o_26918456_1024.jpg":"1024x682","o_26918456_640.jpg":"640x426","o_26918456_480.jpg":"480x319","o_26918456_340.jpg":"340x226","o_26918456_220.jpg":"220x146","h_26918456_1280.jpg":"1280x854","h_26918456_1024.jpg":"1024x683","h_26918456_640.jpg":"640x427","h_26918456_480.jpg":"480x320","h_26918456_340.jpg":"340x227","h_26918456_220.jpg":"220x147","pp_26918456_1280.jpg":"1280x1628","pp_26918456_1024.jpg":"1024x1303","pp_26918456_640.jpg":"640x814","pp_26918456_480.jpg":"480x611","pp_26918456_340.jpg":"340x432","pp_26918456_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_26918447_1920.jpg":"1920x1080","k_26918447_1280.jpg":"1280x1280","k_26918447_1024.jpg":"1024x1024","k_26918447_640.jpg":"640x640","k_26918447_480.jpg":"480x480","k_26918447_340.jpg":"340x340","k_26918447_220.jpg":"220x220","o_26918447_1280.jpg":"1280x1920","o_26918447_1024.jpg":"1024x1536","o_26918447_640.jpg":"640x960","o_26918447_480.jpg":"480x720","o_26918447_340.jpg":"340x510","o_26918447_220.jpg":"220x330","h_26918447_1280.jpg":"1280x854","h_26918447_1024.jpg":"1024x683","h_26918447_640.jpg":"640x427","h_26918447_480.jpg":"480x320","h_26918447_340.jpg":"340x227","h_26918447_220.jpg":"220x147","pp_26918447_1280.jpg":"1280x1628","pp_26918447_1024.jpg":"1024x1303","pp_26918447_640.jpg":"640x814","pp_26918447_480.jpg":"480x611","pp_26918447_340.jpg":"340x432","pp_26918447_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_26918442_1920.jpg":"1920x1080","k_26918442_1280.jpg":"1280x1280","k_26918442_1024.jpg":"1024x1024","k_26918442_640.jpg":"640x640","k_26918442_480.jpg":"480x480","k_26918442_340.jpg":"340x340","k_26918442_220.jpg":"220x220","o_26918442_1280.jpg":"1280x1920","o_26918442_1024.jpg":"1024x1536","o_26918442_640.jpg":"640x960","o_26918442_480.jpg":"480x720","o_26918442_340.jpg":"340x510","o_26918442_220.jpg":"220x330","h_26918442_1280.jpg":"1280x854","h_26918442_1024.jpg":"1024x683","h_26918442_640.jpg":"640x427","h_26918442_480.jpg":"480x320","h_26918442_340.jpg":"340x227","h_26918442_220.jpg":"220x147","pp_26918442_1280.jpg":"1280x1628","pp_26918442_1024.jpg":"1024x1303","pp_26918442_640.jpg":"640x814","pp_26918442_480.jpg":"480x611","pp_26918442_340.jpg":"340x432","pp_26918442_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_26918449_1920.jpg":"1920x1080","k_26918449_1280.jpg":"1280x1280","k_26918449_1024.jpg":"1024x1024","k_26918449_640.jpg":"640x640","k_26918449_480.jpg":"480x480","k_26918449_340.jpg":"340x340","k_26918449_220.jpg":"220x220","o_26918449_1280.jpg":"1280x1920","o_26918449_1024.jpg":"1024x1536","o_26918449_640.jpg":"640x960","o_26918449_480.jpg":"480x720","o_26918449_340.jpg":"340x510","o_26918449_220.jpg":"220x330","h_26918449_1280.jpg":"1280x854","h_26918449_1024.jpg":"1024x683","h_26918449_640.jpg":"640x427","h_26918449_480.jpg":"480x320","h_26918449_340.jpg":"340x227","h_26918449_220.jpg":"220x147","pp_26918449_1280.jpg":"1280x1628","pp_26918449_1024.jpg":"1024x1303","pp_26918449_640.jpg":"640x814","pp_26918449_480.jpg":"480x611","pp_26918449_340.jpg":"340x432","pp_26918449_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_26918463_1920.jpg":"1920x1080","k_26918463_1280.jpg":"1280x1280","k_26918463_1024.jpg":"1024x1024","k_26918463_640.jpg":"640x640","k_26918463_480.jpg":"480x480","k_26918463_340.jpg":"340x340","k_26918463_220.jpg":"220x220","o_26918463_1280.jpg":"1280x1919","o_26918463_1024.jpg":"1024x1535","o_26918463_640.jpg":"640x959","o_26918463_480.jpg":"480x719","o_26918463_340.jpg":"340x509","o_26918463_220.jpg":"220x329","h_26918463_1280.jpg":"1280x854","h_26918463_1024.jpg":"1024x683","h_26918463_640.jpg":"640x427","h_26918463_480.jpg":"480x320","h_26918463_340.jpg":"340x227","h_26918463_220.jpg":"220x147","pp_26918463_1280.jpg":"1280x1628","pp_26918463_1024.jpg":"1024x1303","pp_26918463_640.jpg":"640x814","pp_26918463_480.jpg":"480x611","pp_26918463_340.jpg":"340x432","pp_26918463_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7400182 Threads: 2 Questions: 1595784325 Slow queries: 4735272 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110413615 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/splitska-glumica-otkriva-prijavila-sam-muskog-kolegu-jer-se-neprimjereno-ponasao-prema-zenama-i-muskarcima-na-setu-1380063 [printLink] => /scena/showbiz/splitska-glumica-otkriva-prijavila-sam-muskog-kolegu-jer-se-neprimjereno-ponasao-prema-zenama-i-muskarcima-na-setu-1380063?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 459452 [name] => klara mucci [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => klara-mucci [link] => /tag/klara-mucci ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitska glumica otkriva: ‘Prijavila sam muškog kolegu jer se neprimjereno ponašao prema ženama i muškarcima na setu!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26918456.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikola Vilić/Cropix [mainImageDesc] =>

Klara Mucci u rodni Split najčešće dolazi za blagdane i između snimanja

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26918456.jpg [title] =>

Klara Mucci u rodni Split najčešće dolazi za blagdane i između snimanja

Nikola Vilić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26918447.jpg [title] =>

‘Nemoralne ponude? Ne, hvala‘

Nikola Vilić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26918442.jpg [title] =>

‘Nikad ne bih pristala na loše napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem‘

Nikola Vilić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26918449.jpg [title] =>

‘Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapače, svi su mi ostali u dobrom sjećanju‘

Nikola Vilić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/10/26918463.jpg [title] =>

‘Lijepo je doći kući gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ništa ljepše od toga‘

Nikola Vilić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Na Netflix je upravo stigla njemačka serija "Crooks" ("Pokvarenjaci") u kojem jedan novčić razbukta rat među bandama kriminalaca diljem Europe. U njoj glumi i naše gore list, Splićanka Klara Mucci, kojoj je ovo još samo jedan u nizu projekata na popularnoj streaming platformi.

- Tumačim djevojku iz kriminalnog miljea u koju je zaljubljen jedan od glavnih likova i koja spletom nesretnih okolnosti biva upletena u cijelu priču oko novčića. Ona se sa svim svojim vrlinama i manama snalazi hodajući po rubu zakona i u konačnici ostavlja dojam pozitivnog lika.

Morala sam savladati njemački jezik pa sam s učiteljicom koju je angažirala produkcija jako rano ušla u fazu jezičnih priprema i izgovora replika - kaže nam glumica s kojom smo se dotaknuli i goruće teme koja je potresla hrvatski glumački svijet, dakako u pitanju je slučaj redatelja Dalibora Matanića.

---

---

Kako je došlo do ovog angažmana?

- Prvo mi je došao poziv od sada već bivšeg agenta s upitom za casting za spomenutu ulogu. Sve što sam znala je da se radi o jednoj od glavnih ženskih uloga u seriji Netflix produkcije i da je tečno znanje njemačkog jezika neophodno. Odbila sam ga s obrazloženjem da ne govorim njemački.

Potom sam i preko moje agentice Anile Gajević dobila poziv za taj isti casting, ali i ona je odbila s istim obrazloženjem. Nakon nekog vremena ju je ponovno kontaktirala casting direktorica, prenoseći želje redatelja da pošaljem svoj casting budući da me je gledao u seriji ‘Afera Ibiza‘ koja je sjajno prošla i kod publike i kritike, osvojivši i nekoliko nagrada. Tako sam ipak snimila casting i prošla.

---

image

‘Lijepo je doći kući gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ništa ljepše od toga‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Gdje se sve serija snimala, koliko je trajalo snimanje i što vam je bilo najupečatljivije?

- Serija se snimala pola godine, počeli smo sa snimanjem i probama u Berlinu, potom u Beču, nakon toga u Genovi i konačno u Marseilleu. Zvuči glamurozno, ali puno se radilo, i nisam imala vremena turistički uživati ni u jednom od tih gradova.

Je li vam bilo teško glumiti na njemačkom jeziku?

- Evo već drugi projekt na njemačkom i treći njemački općenito. Izgleda da mi nije neki problem. No moram posebno pohvaliti svoju učiteljicu njemačkog jezika Aleksandru Ćosić koja je radila sa mnom od početka produkcije, bila jako temeljita i uvijek dostupna za upite i dodatna pojašnjavanja.

Kako je raditi za Netflix?

- Ovo je moj prvi projekt na Netflixu koji je u startu globalan, dostupan je svugdje, za razliku od filma "Little Kingdom". Iskustvo je bilo pozitivno. Imala sam priliku raditi sa sjajnim kolegama čiji sam fan bila prije projekta, npr. Frederick Lau, kojeg sam prvi put gledala na Toronto film festivalu u filmu "Victoria", snimljenom u jednom kadru. Od tada sam veliki fan tog filma i njega kao glumca. Također sam odlično suradivala s Christophom Krutzlerom.

Inače, produkcija "Crooksa" je jedna od najvećih u Europi i poznata je po uspješnim projektima poput serije "The dark" i "4 Blocks". I uz odlične redatelje Marvina Krena i Cuneyta Kayu, znala sam da sam u dobrim rukama.

---

image

‘Nikad ne bih pristala na loše napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Koliko se razlikuje produkcija za strano i hrvatsko tržište? U čemu se sve vide razlike?

- Često dobivam ovo pitanje, i mogu reći da i nije prevelika razlika, ali opet se osjeti, prvenstveno u produkcijskoj pripremi, pristupu… Iako su setovi veći, dobro su organizirani jer je sve promišljeno do najsitnijeg detalja i postoji odgovorna osoba za sve. Glumcima je dostupan prostor za odmor, u vidu prikolice i hotelske sobe u blizini seta, te asistenata ili trenera po izboru.

Kako reagiraju strani producenti i redatelji kad vas vide?

- S obzirom na to da su već vidjeli moj video za casting i poznaju moje prijašnje uloge, prva reakcija je uvijek prijateljska i profesionalna. U tako velikim i skupim produkcijama svi su puni elana i dobre volje, a takva energija se uvijek množi i recipročno vraća. Komunikacija, priprema i snimanje do sada je uvijek proteklo glatko, i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Imate li uopće želju raditi na našem tržištu?

- Ne mogu reći da nemam, ali u zadnje vrijeme mi nije naletjelo ništa posebno zanimljivo.

Na koju ulogu nikad ne biste pristali?

- Na loše napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem. Volim prijateljske odnose na setu i kada svi zajedno idu prema istom cilju.

Na što najviše trošite zarađeni honorar?

- Na putovanja i na trenutačno preuređivanje stana.

---

image

‘Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapače, svi su mi ostali u dobrom sjećanju‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Kao rođena Splićanka sa stalnim angažmanima vani, koliko vremena stignete provesti u rodnom gradu?

- Uglavnom dolazim za blagdane i kada stignem između snimanja. Lijepo je doći kući gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ništa ljepše od toga.

Što prvo napravite kad dođete u Split?

- Posjetim rodbinu i obitelj. Obiđem plaže i par zanimljivih mjesta oko palače.

Biste li za sebe rekli da ste tipična Dalmatinka?

- Ne znam, nemoguće je sebe gledati objektivno, možda je na drugima da kažu.

Prošlog tjedna u javnosti je odjeknula vijest o neprimjerenom ponašanju Dalibora Matanića prema suradnicama. Kako ste reagirali kad ste čuli za to?

- Bilo koji oblik nasilja je za svaku osudu. Žao mi je kolegica koje su kroz to morale prolaziti i treba im se pružiti apsolutna podrška i razumijevanje. S njim nisam nikada radila pa ne mogu reći ništa po tom pitanju. Iznimno sam cijenila njegov rad, ali ovo sada baca veliku mrlju na njega kao čovjeka i profesionalca. Voljela bih da se slučaj rasvijetli do kraja i da bude upozorenje za prihvatljivo, odnosno neprihvatljivo ponašanje, pogotovo kad se radi o profesionalnom okruženju i o situacijama koje nismo birali.

---

image

‘Nemoralne ponude? Ne, hvala‘

Nikola Vilić/Cropix
---

Je li moguće da vam se redatelj javi izvan radnog vremena, kad niste na setu? Kažnjavaju li se takve stvari kad govorimo o stranim produkcijama?

- Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapače, svi su mi ostali u dobrom sjećanju, a s nekima sam postala i prijateljica nakon projekta. Suradnja je uvijek prošla u profesionalnom tonu i pristupu. Mislim da bi na stranom setu odmah odreagirali da se uputi neka opaska. Jako su protektivni spram vas kao izvođača i čuvaju vas od prvog do zadnjeg dana. A naravno, čuvaju i svoj ugled i svi su dobro provjereni prije potpisivanja ugovora. Također, na stranom setu postoji i intimacy coach koji te vodi i odgovara na bilo koji upit vezan za snimanje, i tu je da se osjećate zaštićeno i dobro, kao neka vrsta emocionalne podrške u procesu rada.

Kako izgleda snimanje scena seksa?

- Nista naročito, kao i svaka druga neverbalna scena. U dogovoru s redateljem, kamermanom te koreografom, glumci se osjećaju potpuno zaštićeno. Ako je nešto upitno, postoji cijela podrška i tim ljudi s kojima razgovaraš. Ništa se ne snima dok se svi apsolutno ugodno ne osjećaju u svojoj ulozi.

Kao glumica koja ima angažmane u mnogim stranim produkcijama, jeste li se ikad u svom poslu susreli s nemoralnim ponudama?

- Ne, hvala.

A s neprimjerenim ponašenjem nekog od muške ekipe?

- Jesam. Bila sam jednom u situaciji da sam prijavila muškog kolegu produkciji jer se neprimjereno ponašao prema ženama, a i muškarcima na setu. Imao je ispade bijesa, prvenstveno govorim o verbalnom nasilju s naznakama i fizičkog. Ne treba ni govoriti koliko to loše utječe na set i atmosferu, to je timski sport i nastaviti raditi dalje u takvim uvjetima je kontraproduktivno.

Produkcija je naravno bila svjesna toga i reagirala je pravovremeno pa je glumac sankcioniran i snimanje je dalje proteklo u mirnijem tonu. Navodno je uzrok bio pretjerani stres i borbe s likom, no to ga ne opravdava, glumački zanat je vrlo zahtjevan i stresan. Elementarno međuljudsko poštovanje na setu ili na sceni je njegova esencija i preduvjet za bavljenje ovim poslom.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Nikola Vilić/Cropix
Nikola Vilić/Cropix

Klara Mucci u rodni Split najčešće dolazi za blagdane i između snimanja

Nikola Vilić/Cropix

‘Nemoralne ponude? Ne, hvala‘

Nikola Vilić/Cropix

‘Nikad ne bih pristala na loše napisanu ulogu ili na projekt u koji ne vjerujem‘

Nikola Vilić/Cropix

‘Ja sa svojim redateljima nikada nisam imala problema, dapače, svi su mi ostali u dobrom sjećanju‘

Nikola Vilić/Cropix

‘Lijepo je doći kući gdje ti je obitelj i blizina mora, mislim da nema ništa ljepše od toga‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/splitska-glumica-otkriva-prijavila-sam-muskog-kolegu-jer-se-neprimjereno-ponasao-prema-zenama-i-muskarcima-na-setu-1380063 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=89a81e9aebd771c1fa483dd903d41340abb9331d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitska+glumica+otkriva%3A+%E2%80%98Prijavila+sam+mu%C5%A1kog+kolegu+jer+se+neprimjereno+pona%C5%A1ao+prema+%C5%BEenama+i+mu%C5%A1karcima+na+setu%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsplitska-glumica-otkriva-prijavila-sam-muskog-kolegu-jer-se-neprimjereno-ponasao-prema-zenama-i-muskarcima-na-setu-1380063 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsplitska-glumica-otkriva-prijavila-sam-muskog-kolegu-jer-se-neprimjereno-ponasao-prema-zenama-i-muskarcima-na-setu-1380063 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"klara mucci"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7660"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"100","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbizklara mucci

Splitska glumica otkriva: ‘Prijavila sam muškog kolegu jer se neprimjereno ponašao prema ženama i muškarcima na setu!‘

Piše Vinko Paić
12. travnja 2024. - 07:30

Na Netflix je upravo stigla njemačka serija "Crooks" ("Pokvarenjaci") u kojem jedan novčić razbukta rat među bandama kriminalaca diljem Europe. U njoj glumi i naše gore list, Splićanka Klara Mucci, kojoj je ovo još samo jedan u nizu projekata na popularnoj streaming platformi.

- Tumačim djevojku iz kriminalnog miljea u koju je zaljubljen jedan od glavnih likova i koja spletom nesretnih okolnosti biva upletena u cijelu priču oko novčića. Ona se sa svim svojim vrlinama i manama snalazi hodajući po rubu zakona i u konačnici ostavlja dojam pozitivnog lika.

Morala sam savladati njemački jezik pa sam s učiteljicom koju je angažirala produkcija jako rano ušla u fazu jezičnih priprema i izgovora replika - kaže nam glumica s kojom smo se dotaknuli i goruće teme koja je potresla hrvatski glumački svijet, dakako u pitanju je slučaj redatelja Dalibora Matanića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 01:27