stdClass Object ( [id] => 1143908 [title] => Splitska glumica nesuđena je Bondova djevojka, a trebala je glumiti s Nicole Kidman i Hughom Grantom... Klari Mucci smiješi se blistava budućnost! [alias] => splitska-glumica-nesudena-je-bondova-djevojka-a-trebala-je-glumiti-s-nicole-kidman-i-hughom-grantom-klari-mucci-smijesi-se-blistava-buducnost [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

RTL-ova serija "Blago nama" ima popriličan broj obožavatelja, koje će sigurno razveseliti objava kako kreće nova, druga sezona. A jedan od likova koji će nas opet uveseljavati, nasmijavati... jest i Ivanka, koju igra splitska glumica Klara Mucci, pravog imena Klara Mučibabić. Ako kažemo da je Klara svjetski priznata i poznata glumica, nećemo pogriješiti, a posebno je zanimljivo što je češće možemo vidjeti u stranim negoli domaćim naslovima.


Krenimo mi od Ivanke... Pamtimo je kao vrlo osebujnu. Kakva će biti u ovoj sezoni, kako ide njezin bračni život?
– Ivanka je u ovoj sezoni ozbiljnija. Ušla je u bračni život, ali kako je riječ o sitcomu, naravno da često nailazi na razne zanimljive situacije gdje se na neki način njezin karakter sukobljava s okolinom i s novim izazovima koje ima kao žena i buduća majka. Češće nego ranije uzima stvar u svoje ruke. Prava je žena iz Dalmacije – konkretna, jaka, drži sva četiri kantuna u kući.

Zanimljiv je odnos između nje i Glavine, kojeg glumi Zuhra, gdje je on, kao veliki gospodin na uvaženoj funkciji, cijelo vrijeme u strahu od nje i sluša je. Važno mu je da je ona sretna i zadovoljna. Brojne su simpatične situacije koje se rađaju iz takvog jednog odnosa. To je meni osobno jedan uzbudljiviji i veći prostor za igru kroz taj njezin rast i stav prema braku i životu, koji je mnogo ozbiljniji i zreliji.

---

image
Na premijeri serije u Beču
 
PRIVATNI ALBUM
---

Zanimljivo, kada čovjek pogleda gdje ste do sada glumili, naići će najmanje na domaću proizvodnju, ali zato ste snimali u Austriji, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Danskoj, BiH, Nizozemskoj... Za ovdašnje pojmove, netipičan glumački put... Kako to da je tako ispalo?
– Mislim da se iza toga krije mnogo više odlučnosti nego slučajnosti. Za vrijeme studija glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu odlučila sam poslati svoj CV i showreel jednoj agenciji u Njemačkoj. Svidjela sam im se i uzeli su me. Otud je sve krenulo. Prvu ulogu dobila sam u jednom europskom filmu. Poslije su se projekti samo nizali. Postala sam prepoznatljiva na stranom tržištu, pa sam lakše mogla doći do uloga vani nego u Hrvatskoj.


Oduševila u 'Aferi Ibiza'


Nedavno se prikazala austrijska serija "Afera Ibiza", a riječ je o aferi koja je srušila tamošnju vladu, a u kojoj tumačite lik Jelene, zapravo ključne osobe u otkrivanju cijelog slučaja. O seriji i ulozi dosta se pisalo... Je li vam ona u ovo kratko vrijeme, koliko je prošlo od njezina prikazivanja, otvorila i koja nova vrata?
– Serija je oduševila sve prisutne na premijeri koja je bila u Beču. Dobila sam mnoštvo pohvala za to kako sam odigrala lik Jelene. Vrata su se otvorila nakon te uloge. Tražili su me za više projekata, ali zasad ne smijem još otkrivati detalje. Mogu samo reći da je također riječ o stranom tržištu.

Kako definitivno niste limitirali svoj poslovni djelokrug, na koje uloge aplicirate ili to namjeravate u bliskoj budućnosti?
– Uglavnom mene zovu za uloge putem agencija s kojima surađujem. Zahvalna sam na svim pruženim prilikama koje sam dobila na temelju svojeg znanja i vještina i nadam se da će moja karijera samo rasti i razvijati se. Dosad sam najčešće glumila u dramama i trilerima, ali ne postoji filmski žanr koji me ne zanima. Mene zanima dobar scenarij, dobar redatelj i dobra, na kraju krajeva, ekipa koja radi taj film. Po tome biram koje ću uloge prihvatiti.

---

image
'Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro ćete možda nešto više doznati i o tome'
 
PRIVATNI ALBUM
---

Kada su u pitanju domaći filmovi i serije, gdje biste se tu najradije pozicionirali, s kim biste voljeli raditi?
– Imala sam dosad priliku surađivati s Ognjenom Sviličićem, Antonetom Alamat Kusijanović na nagrađivanom filmu "Murina", Anđelkom Jurkasom u "Do kraja smrti", redateljem serije "Blago nama" Goranom Rukavinom. Trenutačno snimam film Jasne Nanut. Sva su mi ta iskustva bila ugodna i rado bih ponovila suradnju s nekima od njih.

Zadnji domaći film koji me se dojmio je film Zrinka Ogreste "Plavi cvijet", koji je nagrađen i na Avantura Film Festivalu, a ja sam imala čast biti dio žirija. Što se tiče redatelja s kojima nisam radila, svakako mi je zanimljiv Branko Schmidt i njegovi projekti. Volim filmove Vinka Brešana, Dalibora Matanića i Rajka Grlića.

Često možemo pročitati da vas "etiketiraju" kao najljepšu splitsku, ali i domaću glumicu. Koliko vam takvi komentari pašu ili vas možda dodatno opterećuju?
– Ti mi komentari laskaju, ali mogu biti i opterećenje. Ja jesam dosad glumila atraktivne žene, ali one su imale karakter, snagu, veličinu, gard koji ih je činio posebnima. Tako želim i da se mene doživljava – ne samo kroz izgled, već i moj karakter.

Je li vam kad bilo posebno žao zbog neke uloge koju niste dobili?
– Žao mi je zbog nekoliko uloga koje nisam dobila. Jedna je serija "Slom" s Hughom Grantom i Nicole Kidman. Trebala sam igrati drugu žensku ulogu. A druga uloga zbog koje žalim je ona u Jamesu Bondu. Ušla sam u drugi krug. Trebala sam glumiti Bondovu djevojku!

Osim što ste glumica, diplomirali ste i modni dizajn, tako da ste i kostimografkinja, a i te svoje vještine demonstrirali ste, opet, u stranoj produkciji. Je li bilo domaćih kostimografskih poziva i što bi vam u tom segmentu bio izazov napraviti? Imate li već neke gotove ideje, nacrte...
– Sudjelovala sam u više inozemnih projekata kao kostimografkinja i scenografkinja. Onaj na koji sam najviše ponosna je "An Impossible Small Object", koji smo radili na Tajvanu i u Nizozemskoj. Još sam se na Akademiji dramskih umjetnosti zainteresirala za modni dizajn i onda sam paralelno studirala i to završila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Još uvijek nisam radila na nekom domaćem projektu kada je riječ o kostimografiji i scenografiji. No, ne sumnjam da će takvih projekata biti. Imam mnoštvo kreativnih ideja. Radim, stvaram iz dana u dan.

---

image

 
Nikola Vilic/Cropix
---

Kreacija, širenje vidika, osobni razvoj...

Ali ne stajete samo na tome... Da ste svestrana umjetnička duša, pokazujete i time što jako volite ples, ali i glazbu... Snimili ste i pjesmu sa Sašom Antićem... Planirate li još izleta u glazbene vode?
– Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro ćete možda nešto više doznati i o tome.

Mnoge glumice su proteklih mjeseci otvoreno progovorile o raznim oblicima zlostavljanja i seksističkim ispadima s kojima su se morale suočiti. Jeste li vi bili lišeni takvih neugodnih epizoda?
– Žene su, nažalost, na raznim poljima nerijetko žrtve i zlostavljanja i seksizma, pa tako toga nije lišena ni filmska industrija. Zna ih se doživljavati kroz prizmu izgleda, a ne njihovih postignuća.

U tom smislu razna društva moraju napredovati i koristiti sve moguće mehanizme da se bore protiv zlostavljanja, ugnjetavanja i seksističkih ispada nad ženama. Kroz to se može boriti dakako i kroz filmsku umjetnost. Uloge koja sam dosad igrala upravo su dokaz toga jer su te žene bile doživljavane prije svega kroz svoje znanje, sposobnosti i vještine. Bile su snažne, odvažne i borbene.

---

image
Gledat ćemo je i u drugoj sezoni RTL-ove serije
 
Vedran Peteh/Cropix
---

Koja je loša strana glumačkog posla?
– Obožavam glumu. To je moj poziv, pa sve ove negativne aspekte stavim u drugi plan. Na filmu se mukotrpno i dugo radi. Nekada snimanja znaju trajati unedogled. Snimamo i po vrućini, i po kiši, snijegu... U raznim teškim uvjetima. To je nešto što se ne vidi, a što može biti teško. No, kada nešto voliš, onda se i žrtvuješ, istrpiš. Ipak, ti negativni dijelovi ovoga predivnog posla su u manjini. Gluma je za mene prostor za kreaciju, širenje vidika i osobni razvoj.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NEBO JE GRANICA"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => NEBO JE GRANICA 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-11-18 06:53:49 [created_by] => 3095 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-11-18 07:12:50 [modified_by] => 3095 [publish_up] => 2021-11-18 07:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4068 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959752.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/20016068.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959754.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959756.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959758.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959760.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959762.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/19959764.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/18\/11001780.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Vedran Peteh\/Cropix","Nikola Vilic\/Cropix","PRIVATNI ALBUM","PRIVATNI ALBUM","PRIVATNI ALBUM","Vedran Peteh\/Cropix","PRIVATNI ALBUM","PRIVATNI ALBUM","Nikola Vilic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","
\n\u00a0","'Tra\u017ee me u nekoliko stranih projekata, ali ne mogu jo\u0161 otkrivati detalje'
\n\u00a0","Detalj iz serije 'Afera Ibiza'
\n\u00a0","Na premijeri serije u Be\u010du
\n\u00a0","Gledat \u0107emo je i u drugoj sezoni RTL-ove serije
\n\u00a0","","'Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro \u0107ete mo\u017eda ne\u0161to vi\u0161e doznati i o tome'
\n\u00a0",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["47:37","46:34","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x2880","hd_19959752_1920.jpg":"1920x1080","k_19959752_1280.jpg":"1280x1280","k_19959752_1024.jpg":"1024x1024","k_19959752_640.jpg":"640x640","k_19959752_480.jpg":"480x480","k_19959752_340.jpg":"340x340","k_19959752_220.jpg":"220x220","o_19959752_1280.jpg":"1280x1920","o_19959752_1024.jpg":"1024x1536","o_19959752_640.jpg":"640x960","o_19959752_480.jpg":"480x720","o_19959752_340.jpg":"340x510","o_19959752_220.jpg":"220x330","h_19959752_1280.jpg":"1280x854","h_19959752_1024.jpg":"1024x683","h_19959752_640.jpg":"640x427","h_19959752_480.jpg":"480x320","h_19959752_340.jpg":"340x227","h_19959752_220.jpg":"220x147","pp_19959752_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959752_1024.jpg":"805x1024","pp_19959752_640.jpg":"503x640","pp_19959752_480.jpg":"377x480","pp_19959752_340.jpg":"267x340","pp_19959752_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2886","hd_20016068_1920.jpg":"1920x1080","k_20016068_1280.jpg":"1280x1280","k_20016068_1024.jpg":"1024x1024","k_20016068_640.jpg":"640x640","k_20016068_480.jpg":"480x480","k_20016068_340.jpg":"340x340","k_20016068_220.jpg":"220x220","o_20016068_1280.jpg":"1280x1924","o_20016068_1024.jpg":"1024x1539","o_20016068_640.jpg":"640x962","o_20016068_480.jpg":"480x721","o_20016068_340.jpg":"340x511","o_20016068_220.jpg":"220x330","h_20016068_1280.jpg":"1280x854","h_20016068_1024.jpg":"1024x683","h_20016068_640.jpg":"640x427","h_20016068_480.jpg":"480x320","h_20016068_340.jpg":"340x227","h_20016068_220.jpg":"220x147","pp_20016068_1280.jpg":"1006x1280","pp_20016068_1024.jpg":"805x1024","pp_20016068_640.jpg":"503x640","pp_20016068_480.jpg":"377x480","pp_20016068_340.jpg":"267x340","pp_20016068_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1213x1739","hd_19959754_1920.jpg":"1920x1080","k_19959754_1280.jpg":"1280x1280","k_19959754_1024.jpg":"1024x1024","k_19959754_640.jpg":"640x640","k_19959754_480.jpg":"480x480","k_19959754_340.jpg":"340x340","k_19959754_220.jpg":"220x220","o_19959754_1280.jpg":"1280x1835","o_19959754_1024.jpg":"1024x1468","o_19959754_640.jpg":"640x917","o_19959754_480.jpg":"480x688","o_19959754_340.jpg":"340x487","o_19959754_220.jpg":"220x315","h_19959754_1280.jpg":"1280x854","h_19959754_1024.jpg":"1024x683","h_19959754_640.jpg":"640x427","h_19959754_480.jpg":"480x320","h_19959754_340.jpg":"340x227","h_19959754_220.jpg":"220x147","pp_19959754_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959754_1024.jpg":"805x1024","pp_19959754_640.jpg":"503x640","pp_19959754_480.jpg":"377x480","pp_19959754_340.jpg":"267x340","pp_19959754_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19959756_1920.jpg":"1920x1080","k_19959756_1280.jpg":"1280x1280","k_19959756_1024.jpg":"1024x1024","k_19959756_640.jpg":"640x640","k_19959756_480.jpg":"480x480","k_19959756_340.jpg":"340x340","k_19959756_220.jpg":"220x220","o_19959756_1280.jpg":"1280x853","o_19959756_1024.jpg":"1024x682","o_19959756_640.jpg":"640x426","o_19959756_480.jpg":"480x320","o_19959756_340.jpg":"340x226","o_19959756_220.jpg":"220x146","h_19959756_1280.jpg":"1280x854","h_19959756_1024.jpg":"1024x683","h_19959756_640.jpg":"640x427","h_19959756_480.jpg":"480x320","h_19959756_340.jpg":"340x227","h_19959756_220.jpg":"220x147","pp_19959756_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959756_1024.jpg":"805x1024","pp_19959756_640.jpg":"503x640","pp_19959756_480.jpg":"377x480","pp_19959756_340.jpg":"267x340","pp_19959756_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1126x2000","hd_19959758_1920.jpg":"1920x1080","k_19959758_1280.jpg":"1280x1280","k_19959758_1024.jpg":"1024x1024","k_19959758_640.jpg":"640x640","k_19959758_480.jpg":"480x480","k_19959758_340.jpg":"340x340","k_19959758_220.jpg":"220x220","o_19959758_1280.jpg":"1280x2273","o_19959758_1024.jpg":"1024x1818","o_19959758_640.jpg":"640x1136","o_19959758_480.jpg":"480x852","o_19959758_340.jpg":"340x603","o_19959758_220.jpg":"220x390","h_19959758_1280.jpg":"1280x854","h_19959758_1024.jpg":"1024x683","h_19959758_640.jpg":"640x427","h_19959758_480.jpg":"480x320","h_19959758_340.jpg":"340x227","h_19959758_220.jpg":"220x147","pp_19959758_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959758_1024.jpg":"805x1024","pp_19959758_640.jpg":"503x640","pp_19959758_480.jpg":"377x480","pp_19959758_340.jpg":"267x340","pp_19959758_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19959760_1920.jpg":"1920x1080","k_19959760_1280.jpg":"1280x1280","k_19959760_1024.jpg":"1024x1024","k_19959760_640.jpg":"640x640","k_19959760_480.jpg":"480x480","k_19959760_340.jpg":"340x340","k_19959760_220.jpg":"220x220","o_19959760_1280.jpg":"1280x853","o_19959760_1024.jpg":"1024x682","o_19959760_640.jpg":"640x426","o_19959760_480.jpg":"480x320","o_19959760_340.jpg":"340x226","o_19959760_220.jpg":"220x146","h_19959760_1280.jpg":"1280x854","h_19959760_1024.jpg":"1024x683","h_19959760_640.jpg":"640x427","h_19959760_480.jpg":"480x320","h_19959760_340.jpg":"340x227","h_19959760_220.jpg":"220x147","pp_19959760_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959760_1024.jpg":"805x1024","pp_19959760_640.jpg":"503x640","pp_19959760_480.jpg":"377x480","pp_19959760_340.jpg":"267x340","pp_19959760_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1140x1577","hd_19959762_1920.jpg":"1920x1080","k_19959762_1280.jpg":"1280x1280","k_19959762_1024.jpg":"1024x1024","k_19959762_640.jpg":"640x640","k_19959762_480.jpg":"480x480","k_19959762_340.jpg":"340x340","k_19959762_220.jpg":"220x220","o_19959762_1280.jpg":"1280x1770","o_19959762_1024.jpg":"1024x1416","o_19959762_640.jpg":"640x885","o_19959762_480.jpg":"480x664","o_19959762_340.jpg":"340x470","o_19959762_220.jpg":"220x304","h_19959762_1280.jpg":"1280x854","h_19959762_1024.jpg":"1024x683","h_19959762_640.jpg":"640x427","h_19959762_480.jpg":"480x320","h_19959762_340.jpg":"340x227","h_19959762_220.jpg":"220x147","pp_19959762_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959762_1024.jpg":"805x1024","pp_19959762_640.jpg":"503x640","pp_19959762_480.jpg":"377x480","pp_19959762_340.jpg":"267x340","pp_19959762_220.jpg":"173x220"},{"size0":"427x640","hd_19959764_1920.jpg":"1920x1080","k_19959764_1280.jpg":"1280x1280","k_19959764_1024.jpg":"1024x1024","k_19959764_640.jpg":"640x640","k_19959764_480.jpg":"480x480","k_19959764_340.jpg":"340x340","k_19959764_220.jpg":"220x220","o_19959764_1280.jpg":"1280x1918","o_19959764_1024.jpg":"1024x1534","o_19959764_640.jpg":"640x959","o_19959764_480.jpg":"480x719","o_19959764_340.jpg":"340x509","o_19959764_220.jpg":"220x329","h_19959764_1280.jpg":"1280x854","h_19959764_1024.jpg":"1024x683","h_19959764_640.jpg":"640x427","h_19959764_480.jpg":"480x320","h_19959764_340.jpg":"340x227","h_19959764_220.jpg":"220x147","pp_19959764_1280.jpg":"1006x1280","pp_19959764_1024.jpg":"805x1024","pp_19959764_640.jpg":"503x640","pp_19959764_480.jpg":"377x480","pp_19959764_340.jpg":"267x340","pp_19959764_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1278","hd_11001780_1920.jpg":"1920x1080","k_11001780_1280.jpg":"1280x1280","k_11001780_1024.jpg":"1024x1024","k_11001780_640.jpg":"640x640","k_11001780_480.jpg":"480x480","k_11001780_340.jpg":"340x340","k_11001780_220.jpg":"220x220","o_11001780_1280.jpg":"1280x852","o_11001780_1024.jpg":"1024x681","o_11001780_640.jpg":"640x426","o_11001780_480.jpg":"480x319","o_11001780_340.jpg":"340x226","o_11001780_220.jpg":"220x146","h_11001780_1280.jpg":"1280x854","h_11001780_1024.jpg":"1024x683","h_11001780_640.jpg":"640x427","h_11001780_480.jpg":"480x320","h_11001780_340.jpg":"340x227","h_11001780_220.jpg":"220x147","pp_11001780_1280.jpg":"1006x1280","pp_11001780_1024.jpg":"805x1024","pp_11001780_640.jpg":"503x640","pp_11001780_480.jpg":"377x480","pp_11001780_340.jpg":"267x340","pp_11001780_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14962474 Threads: 3 Questions: 3146868720 Slow queries: 7019142 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234895994 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/splitska-glumica-nesudena-je-bondova-djevojka-a-trebala-je-glumiti-s-nicole-kidman-i-hughom-grantom-klari-mucci-smijesi-se-blistava-buducnost-1143908 [printLink] => /scena/showbiz/splitska-glumica-nesudena-je-bondova-djevojka-a-trebala-je-glumiti-s-nicole-kidman-i-hughom-grantom-klari-mucci-smijesi-se-blistava-buducnost-1143908?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 459452 [name] => klara mucci [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => klara-mucci [link] => /tag/klara-mucci ) [1] => stdClass Object ( [id] => 656728 [name] => bondova djevojka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-18 08:11:40 [main_article_id] => 0 [alias] => bondova-djevojka [link] => /tag/bondova-djevojka ) [2] => stdClass Object ( [id] => 622897 [name] => Blago nama [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-11-12 12:43:41 [main_article_id] => 0 [alias] => blago-nama [link] => /tag/blago-nama ) [3] => stdClass Object ( [id] => 656729 [name] => afera ibiza [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-18 08:11:40 [main_article_id] => 0 [alias] => afera-ibiza [link] => /tag/afera-ibiza ) [4] => stdClass Object ( [id] => 656730 [name] => nicole kidman, hugh grant [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-11-18 08:11:40 [main_article_id] => 0 [alias] => nicole-kidman-hugh-grant [link] => /tag/nicole-kidman-hugh-grant ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splitska glumica nesuđena je Bondova djevojka, a trebala je glumiti s Nicole Kidman i Hughom Grantom... Klari Mucci smiješi se blistava budućnost! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3095 [name] => Anita Matić [username] => anita-mati [email] => anita-mati@sd.hr [password] => $2y$10$GjpBtNa.YRMDPnrRjunSLO2dRI1pWs.zFfgFXxSc2DO6OWvNbQp1K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anita-matic-3095 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1613 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ceaf3f62415cf4b539552b7ff1377124?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959752.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Vedran Peteh/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959752.jpg [title] => Vedran Peteh/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/20016068.jpg [title] =>
 
Nikola Vilic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959754.jpg [title] => 'Traže me u nekoliko stranih projekata, ali ne mogu još otkrivati detalje'
 
PRIVATNI ALBUM ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959756.jpg [title] => Detalj iz serije 'Afera Ibiza'
 
PRIVATNI ALBUM ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959758.jpg [title] => Na premijeri serije u Beču
 
PRIVATNI ALBUM ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959760.jpg [title] => Gledat ćemo je i u drugoj sezoni RTL-ove serije
 
Vedran Peteh/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959762.jpg [title] => PRIVATNI ALBUM ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/19959764.jpg [title] => 'Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro ćete možda nešto više doznati i o tome'
 
PRIVATNI ALBUM ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/18/11001780.jpg [title] => Nikola Vilic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

RTL-ova serija "Blago nama" ima popriličan broj obožavatelja, koje će sigurno razveseliti objava kako kreće nova, druga sezona. A jedan od likova koji će nas opet uveseljavati, nasmijavati... jest i Ivanka, koju igra splitska glumica Klara Mucci, pravog imena Klara Mučibabić. Ako kažemo da je Klara svjetski priznata i poznata glumica, nećemo pogriješiti, a posebno je zanimljivo što je češće možemo vidjeti u stranim negoli domaćim naslovima.


Krenimo mi od Ivanke... Pamtimo je kao vrlo osebujnu. Kakva će biti u ovoj sezoni, kako ide njezin bračni život?
– Ivanka je u ovoj sezoni ozbiljnija. Ušla je u bračni život, ali kako je riječ o sitcomu, naravno da često nailazi na razne zanimljive situacije gdje se na neki način njezin karakter sukobljava s okolinom i s novim izazovima koje ima kao žena i buduća majka. Češće nego ranije uzima stvar u svoje ruke. Prava je žena iz Dalmacije – konkretna, jaka, drži sva četiri kantuna u kući.

Zanimljiv je odnos između nje i Glavine, kojeg glumi Zuhra, gdje je on, kao veliki gospodin na uvaženoj funkciji, cijelo vrijeme u strahu od nje i sluša je. Važno mu je da je ona sretna i zadovoljna. Brojne su simpatične situacije koje se rađaju iz takvog jednog odnosa. To je meni osobno jedan uzbudljiviji i veći prostor za igru kroz taj njezin rast i stav prema braku i životu, koji je mnogo ozbiljniji i zreliji.

---

image
Na premijeri serije u Beču
 
PRIVATNI ALBUM
---

Zanimljivo, kada čovjek pogleda gdje ste do sada glumili, naići će najmanje na domaću proizvodnju, ali zato ste snimali u Austriji, Slovačkoj, Njemačkoj, Belgiji, Danskoj, BiH, Nizozemskoj... Za ovdašnje pojmove, netipičan glumački put... Kako to da je tako ispalo?
– Mislim da se iza toga krije mnogo više odlučnosti nego slučajnosti. Za vrijeme studija glume na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu odlučila sam poslati svoj CV i showreel jednoj agenciji u Njemačkoj. Svidjela sam im se i uzeli su me. Otud je sve krenulo. Prvu ulogu dobila sam u jednom europskom filmu. Poslije su se projekti samo nizali. Postala sam prepoznatljiva na stranom tržištu, pa sam lakše mogla doći do uloga vani nego u Hrvatskoj.


Oduševila u 'Aferi Ibiza'


Nedavno se prikazala austrijska serija "Afera Ibiza", a riječ je o aferi koja je srušila tamošnju vladu, a u kojoj tumačite lik Jelene, zapravo ključne osobe u otkrivanju cijelog slučaja. O seriji i ulozi dosta se pisalo... Je li vam ona u ovo kratko vrijeme, koliko je prošlo od njezina prikazivanja, otvorila i koja nova vrata?
– Serija je oduševila sve prisutne na premijeri koja je bila u Beču. Dobila sam mnoštvo pohvala za to kako sam odigrala lik Jelene. Vrata su se otvorila nakon te uloge. Tražili su me za više projekata, ali zasad ne smijem još otkrivati detalje. Mogu samo reći da je također riječ o stranom tržištu.

Kako definitivno niste limitirali svoj poslovni djelokrug, na koje uloge aplicirate ili to namjeravate u bliskoj budućnosti?
– Uglavnom mene zovu za uloge putem agencija s kojima surađujem. Zahvalna sam na svim pruženim prilikama koje sam dobila na temelju svojeg znanja i vještina i nadam se da će moja karijera samo rasti i razvijati se. Dosad sam najčešće glumila u dramama i trilerima, ali ne postoji filmski žanr koji me ne zanima. Mene zanima dobar scenarij, dobar redatelj i dobra, na kraju krajeva, ekipa koja radi taj film. Po tome biram koje ću uloge prihvatiti.

---

image
'Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro ćete možda nešto više doznati i o tome'
 
PRIVATNI ALBUM
---

Kada su u pitanju domaći filmovi i serije, gdje biste se tu najradije pozicionirali, s kim biste voljeli raditi?
– Imala sam dosad priliku surađivati s Ognjenom Sviličićem, Antonetom Alamat Kusijanović na nagrađivanom filmu "Murina", Anđelkom Jurkasom u "Do kraja smrti", redateljem serije "Blago nama" Goranom Rukavinom. Trenutačno snimam film Jasne Nanut. Sva su mi ta iskustva bila ugodna i rado bih ponovila suradnju s nekima od njih.

Zadnji domaći film koji me se dojmio je film Zrinka Ogreste "Plavi cvijet", koji je nagrađen i na Avantura Film Festivalu, a ja sam imala čast biti dio žirija. Što se tiče redatelja s kojima nisam radila, svakako mi je zanimljiv Branko Schmidt i njegovi projekti. Volim filmove Vinka Brešana, Dalibora Matanića i Rajka Grlića.

Često možemo pročitati da vas "etiketiraju" kao najljepšu splitsku, ali i domaću glumicu. Koliko vam takvi komentari pašu ili vas možda dodatno opterećuju?
– Ti mi komentari laskaju, ali mogu biti i opterećenje. Ja jesam dosad glumila atraktivne žene, ali one su imale karakter, snagu, veličinu, gard koji ih je činio posebnima. Tako želim i da se mene doživljava – ne samo kroz izgled, već i moj karakter.

Je li vam kad bilo posebno žao zbog neke uloge koju niste dobili?
– Žao mi je zbog nekoliko uloga koje nisam dobila. Jedna je serija "Slom" s Hughom Grantom i Nicole Kidman. Trebala sam igrati drugu žensku ulogu. A druga uloga zbog koje žalim je ona u Jamesu Bondu. Ušla sam u drugi krug. Trebala sam glumiti Bondovu djevojku!

Osim što ste glumica, diplomirali ste i modni dizajn, tako da ste i kostimografkinja, a i te svoje vještine demonstrirali ste, opet, u stranoj produkciji. Je li bilo domaćih kostimografskih poziva i što bi vam u tom segmentu bio izazov napraviti? Imate li već neke gotove ideje, nacrte...
– Sudjelovala sam u više inozemnih projekata kao kostimografkinja i scenografkinja. Onaj na koji sam najviše ponosna je "An Impossible Small Object", koji smo radili na Tajvanu i u Nizozemskoj. Još sam se na Akademiji dramskih umjetnosti zainteresirala za modni dizajn i onda sam paralelno studirala i to završila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Još uvijek nisam radila na nekom domaćem projektu kada je riječ o kostimografiji i scenografiji. No, ne sumnjam da će takvih projekata biti. Imam mnoštvo kreativnih ideja. Radim, stvaram iz dana u dan.

---

image

 
Nikola Vilic/Cropix
---

Kreacija, širenje vidika, osobni razvoj...

Ali ne stajete samo na tome... Da ste svestrana umjetnička duša, pokazujete i time što jako volite ples, ali i glazbu... Snimili ste i pjesmu sa Sašom Antićem... Planirate li još izleta u glazbene vode?
– Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro ćete možda nešto više doznati i o tome.

Mnoge glumice su proteklih mjeseci otvoreno progovorile o raznim oblicima zlostavljanja i seksističkim ispadima s kojima su se morale suočiti. Jeste li vi bili lišeni takvih neugodnih epizoda?
– Žene su, nažalost, na raznim poljima nerijetko žrtve i zlostavljanja i seksizma, pa tako toga nije lišena ni filmska industrija. Zna ih se doživljavati kroz prizmu izgleda, a ne njihovih postignuća.

U tom smislu razna društva moraju napredovati i koristiti sve moguće mehanizme da se bore protiv zlostavljanja, ugnjetavanja i seksističkih ispada nad ženama. Kroz to se može boriti dakako i kroz filmsku umjetnost. Uloge koja sam dosad igrala upravo su dokaz toga jer su te žene bile doživljavane prije svega kroz svoje znanje, sposobnosti i vještine. Bile su snažne, odvažne i borbene.

---

image
Gledat ćemo je i u drugoj sezoni RTL-ove serije
 
Vedran Peteh/Cropix
---

Koja je loša strana glumačkog posla?
– Obožavam glumu. To je moj poziv, pa sve ove negativne aspekte stavim u drugi plan. Na filmu se mukotrpno i dugo radi. Nekada snimanja znaju trajati unedogled. Snimamo i po vrućini, i po kiši, snijegu... U raznim teškim uvjetima. To je nešto što se ne vidi, a što može biti teško. No, kada nešto voliš, onda se i žrtvuješ, istrpiš. Ipak, ti negativni dijelovi ovoga predivnog posla su u manjini. Gluma je za mene prostor za kreaciju, širenje vidika i osobni razvoj.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vedran Peteh/Cropix Nikola Vilic/Cropix PRIVATNI ALBUM PRIVATNI ALBUM PRIVATNI ALBUM Vedran Peteh/Cropix PRIVATNI ALBUM PRIVATNI ALBUM Nikola Vilic/Cropix
PRIVATNI ALBUM
'Traže me u nekoliko stranih projekata, ali ne mogu još otkrivati detalje'
 
PRIVATNI ALBUM
Detalj iz serije 'Afera Ibiza'
 
PRIVATNI ALBUM
Na premijeri serije u Beču
 
Vedran Peteh/Cropix
Gledat ćemo je i u drugoj sezoni RTL-ove serije
 
PRIVATNI ALBUM
'Krizu koronavirusa iskoristila sam za glazbeno stvaranje. Uskoro ćete možda nešto više doznati i o tome'
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/splitska-glumica-nesudena-je-bondova-djevojka-a-trebala-je-glumiti-s-nicole-kidman-i-hughom-grantom-klari-mucci-smijesi-se-blistava-buducnost-1143908 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=542644a9a876145b6b911e3ea4dd1027a9db3914 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Splitska+glumica+nesu%C4%91ena+je+Bondova+djevojka%2C+a+trebala+je+glumiti+s+Nicole+Kidman+i+Hughom+Grantom...+Klari+Mucci+smije%C5%A1i+se+blistava+budu%C4%87nost%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsplitska-glumica-nesudena-je-bondova-djevojka-a-trebala-je-glumiti-s-nicole-kidman-i-hughom-grantom-klari-mucci-smijesi-se-blistava-buducnost-1143908 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fsplitska-glumica-nesudena-je-bondova-djevojka-a-trebala-je-glumiti-s-nicole-kidman-i-hughom-grantom-klari-mucci-smijesi-se-blistava-buducnost-1143908 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NEBO JE GRANICA"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNEBO JE GRANICA

Splitska glumica nesuđena je Bondova djevojka, a trebala je glumiti s Nicole Kidman i Hughom Grantom... Klari Mucci smiješi se blistava budućnost!

18. studenog 2021. - 08:11

RTL-ova serija "Blago nama" ima popriličan broj obožavatelja, koje će sigurno razveseliti objava kako kreće nova, druga sezona. A jedan od likova koji će nas opet uveseljavati, nasmijavati... jest i Ivanka, koju igra splitska glumica Klara Mucci, pravog imena Klara Mučibabić. Ako kažemo da je Klara svjetski priznata i poznata glumica, nećemo pogriješiti, a posebno je zanimljivo što je češće možemo vidjeti u stranim negoli domaćim naslovima.


Krenimo mi od Ivanke... Pamtimo je kao vrlo osebujnu. Kakva će biti u ovoj sezoni, kako ide njezin bračni život?
– Ivanka je u ovoj sezoni ozbiljnija. Ušla je u bračni život, ali kako je riječ o sitcomu, naravno da često nailazi na razne zanimljive situacije gdje se na neki način njezin karakter sukobljava s okolinom i s novim izazo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 15:25