StoryEditorOCM
Showbiz‘NOVA SNAGA‘

Splitska ‘Distorzija uma‘ objavi pjesmu svake prijestupne, ali vrijedi svake sekunde! Pojačajte zvuk i guštajte, evo ih

Piše Scena SD
29. veljače 2024. - 20:22

Splitski metal band "Distorzija uma" danas je, na prijestupnu veljaču, objavio novu pjesmu pod imenom "Nova snaga".

Kako je riječ o glazbenicima koje je strastvena ljubav prema žestokom zvuku okupila u ovu formaciju, a koji inače za život zarađuju na drugim, standardnijim poslovima, iz zezancije možemo reći da objave stvar - "svake prijestupne".

Današnji, prijestupni datum, super se uklopio u tu priču.

Glazbu potpisuju Davor Delić i Nikola Aleksić, gitaristi benda, a Duško Letilović Leta, poznati splitski glazbenik, napisao je tekst, koji je uz manje izmjene prihvaćen. Momci otkrivaju kako je pjesma dugo stala nedovršena, jer je band tražio najprikladniju vokalnu liniju.

image

Distorzija uma

Privatni album

Tekst govori o neminovnosti protoka vremena ljudskog života ali, unatoč svemu, u njemu se rađa nova snaga, a pjesma je ujedno i prva s novim basistom u bendu, Tonijem Šimundžom. Kad govorimo o ritam sekciji, kuriozitet je i da u "Distorziji uma" bubnjeve svira jednoruki bubnjar Vjeran Birimiša.

Spot je snimljen na ušću rijeke Jadro i u prostoru u kojemu "Distorzija uma" održava svoje probe. I pjesma i spot su snimljeni u vlastitoj produkciji, koju potpisuje solo gitarist banda Davor Delić.

Prve reakcije slušatelja su izvrsne, kako onih koji vole žešću muziku, tako i ostalih.

Budući da ovih dana, zahvaljujući pobjedniku Dore, uživamo u žestokom zvuku i na nacionalnoj televiziji i na brojnim radijskim postajama, nema razloga da ni ovdje ne pojačate zvuk i uživate u "Novoj snazi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 23:43