StoryEditorOCM
ShowbizROCK HUDSON

Spavao je s muškarcima i ženama da bi postao zvijezda: zaveo je kolegicu, a ona ga uhvatila u krevetu sa svojim mužem

Piše SCENA SD
23. travnja 2024. - 12:15
Rock Hudson (u sredini s Jane Wyman koju je zaveo, kao i njenog supruga). Na slici desno s Claudijom CardinaleAFP

Rock Hudson bio je najtraženiji glumac u Hollywoodu 50-ih i 60-ih godina, a do vrha je stigao slušajući savjete Marilyn Monroe.

Naime, par je bio u vezi u razdoblju kada je i sama Marilyn Monroe bila samo starleta koja se borila da dosegne vrh. Savjetovala je Rocku da do vrha dođe preko kreveta:

"Da bismo došli na casting, oboje ćemo morati zagrijati nekoliko kreveta" - rekla je, naime, svome partneru mlada Marilyn, već vrlo svjesna kako funkcionira svijet show businessa, posebno u to mačističko vrijeme.

image

Marilyn Monroe snimljena 1954. Probijala se u Hollywoodu u isto vrijeme kad i Hudson, rekla mu je: "Da bismo došli na casting, oboje ćemo morati zagrijati nekoliko kreveta..." 

/Photo12 Via Afp

Rock Hudson se, slijedeći savjet Marilyn Monroe, upuštao u seksualne avanture sa šefovima holivudskih studija i povjerio svom prijatelju iz djetinjstva:

"Želim biti filmska zvijezda. Nije me briga na koliko ću kaučeva morati leći."

Detalji o vezi Rocka Hudsona i Marilyn Monroe objavljeni su u Hudsonovoj biografiji iz pera Darwina Pottera, inače nagrađivanog američkog povjesničara filma.

image

Rock Hudson i Elizabeth Taylor 1957.

George Stevens Productions/Collection Christophel Via Afp

U knjizi je otkriveno da je Rock Hudson bio homoseksualac, ali je bio biseksualac zbog karijere.

"Zaveo je sve te glumce i ljude iz filmskog biznisa, gdje je bilo puno gejeva, samo da dođe do vrha", piše u memoarima.

Rock Hudson je pružao stalne "seksualne usluge" Edwardu Mullu, tadašnjem šefu Universala, "često poslijepodne u 15 sati, i tajnice su to znale", navodi se u knjizi.

U knjizi se o filmašu Edwardu Mullu navodi: "Imao je štitnike za koljena, koje bi stavio kad bi mu je došao Rock. Mull je obožavao Hudsona. Naravno, imao je ženu i troje djece. Bile su to 1950-e, svi su bili u braku."

image

Redatelj Douglas Sirk na setu s Dorothy Malone i Rockom Hudsonom

Universal International Pictures/Collection Christophel Via Afp

Potter u knjizi navodi kako je Mull lansirao Rocka Hudsona u neslućene visine: "Jednog poslijepodneva Hudson je pozvan u Mullov ured izvršnog direktora, Mull je pao na koljena, otkopčao hlače Rocka Hudsona i rekao mu da će mu ugovor biti produžen."

image

Film ‘Magnificent obsession‘ iz 1954. proslavio je Rocka Hudsona i upoznao ga s Jane Wyman
 

Universal International Pictures/Collection Christophel Via Afp

Rock Hudson se proslavio nakon što je dobio ulogu u Universalovom filmu "Magnificent Obsession" uz Jane Wyman. Ludo se zaljubila u njega.

"U to vrijeme bila je razvedena od Ronalda Reagana i udana za holivudskog skladatelja Freda Kargera. Jednog dana je, vraćajući se u hotelski apartman, zatekla Rocka Hudsona u krevetu sa svojim suprugom!", stoji u biografiji.

image

Jane Wyman se ludo zaljubila u kolegu Rocka Hudsona, zaveo je nju, ali i - njenog muža

Universal International Pictures/Collection Christophel Via Afp

U filmskim krugovima kružila je priča da su i Rock Hudson i Marilyn Monroe smatrali seksualne usluge "tek za nijansu intimnijima od rukovanja", nisu imali nikakav problem s tim.

image

Marilyn Monroe

/Photo12 Via Afp

Biograf Darwin Potter iznosi tezu da ni Rock Hudson ni Marilyn Monroe vjerojatno ne bi ni uspjeli da nisu slijedili formulu "preko kreveta do zvijezda".

image
Brynaprod - Universal Pictures/Collection Christophel Via Afp
image

U filmu ‘A Farewell To Arms‘ iz 1957. sa Jennifer Jones

Twentieth Century Fox Film/Collection Christophel Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:29