StoryEditorOCM
ShowbizESTRADA NA DIJETI

‘Slava mi je udarila u glavu i dobro se jelo, neću lagat!‘: natjecatelj showa TLZP otkrio kako je dobio i skinuo 20 kila

Piše SCENA SD
11. travnja 2024. - 19:53

Hrvati su najdeblja nacija u Europi, a s viškom kilograma i pokušajima da ih skinu bore se i naše brojne slavne osobe.

Martina Vrbos skinula je nevjerojatnih 50 kilograma, a liniju su stesali i Goran Navojec, Zuhra, Kolinda i Žanamari...

Svoju priču o mršavljenju ispričao je pred kamerama Nove TV i kandidat showa ‘‘Tvoje lice zvuči poznato‘‘, pjevač Alen Bičević, koji je skinuo 20 kilograma. 

Vješt imitator, koji svojim nastupima oduševljava gledatelje, ovih je dana na Instagramu objavio svoju fotografiju iz 2015. godine.

‘‘Mene je čisto strah pogledat u tu sliku! Tu sam imao kojih 20-ak kilograma viška, vidi se u obraščićima‘‘, rekao je Alen. 

image

Alen Bičević na nastupu na izboru Kraljice Hrvatske 2015.

Marko Todorov/Cropix


Što je dovelo do toga da Alen Bičević nakupi 20 kila viška? - upitao ga je Davor Garić za In magazin.

‘‘Alenu Bičeviću je 2015. slava naglo lupila u glavu, a bogami se i jelo, nećemo se lagat‘‘, iskren je bio Alen. 

Marko Pecotić Peco skinuo je 25 kilograma. Goran Navojec nekad je zaista izgledao drugačije, Zuhra se prepolovio, dijetama je liniju isklesala Kolinda Grabar Kitarović. Bojan Jambrošić izgubio je 23, a Martina Vrbos čak 50 kilograma, pa su njezine transformacije često predmet rasprava.

‘‘Ti napišeš Martina je izdala pjesmu ili Martina je smršavila 50 kila. Ajmo sad, šta otvaraš? Otvaraš ovo da je smršavila. Ja bih samu sebe otvorila, ‘‘Bože, stvarno sam smršavila, daj da vidim‘‘. Uvijek je kilaža bila preća nego moje pjevanje, što je žalosno‘‘ - komentira sama pjevačica. 

‘Kreneš pa staneš pa padneš pa odustaneš, ali je uvijek apsolutna borba, ali mislim da je najbitnije ne odustati i kad ti ponestane volje, mora ti ostat‘ disciplina‘‘, zaključio je Alen Bičević. 

image

Alen Bičević u ulozi Gabi Novak u showu Tvoje lice zvuči poznato

Press Nova Tv/

Disciplina je srednje ime atraktivnoj Žanamari. Ipak u trudnoći je dobila velik broj kilograma, navodi In magazin.

‘U trudnoći sam dobila čak 35 kilograma. Doduše, ne zbog toga što sam previše jela, upravo obrnuto, čak sam držala nekakvu dijetu da ne bi dobila taj trudnički dijabetes. Tako da sam jako pazila što jedem. Ali moj problem su bili hormoni štitnjače, tj. neimanje štitnjače. Tako da smo stalno trebali tu dozu namještati, to je stvarno bilo naporno‘‘, priča Žanamari. 

A kad padne odluka i krenete u gubitak kilograma, za početak - počnite se hraniti pravilno.

‘‘Riba, meso, jaja, žitarice, voće i povrće ali da je što manje tretirano kojekavim supstancama, da je ne procesuirano u svom izvornom svježem obliku koje samo termički obradimo da bismo ga mogli lakše i zdravije konzumirati‘‘, objasnila je Dora Adanić, fitness instruktorica. 

A u širokom se luku izbjegavaju...

‘‘Nekakvi masni čipsevi, fast food, slatko i naravno nemojte jesti zato što su vam oči gladne‘‘, dodao je instruktor Borna. 

Kad ste posložili prehranu, pokrenite svoje tijelo. Nađite omiljeni oblik tjelovježbe i bacite se na posao.

‘‘Morate biti spremni da za postizanje bilo kojeg rezultata morat ćete malo stisnut zube pa čak i mrziti tu neku vježbnu i svog trenera ili nešto, tako jedino možemo postići rezultat. Tako da bi prvi savjet bio radite ono što volite, što vas privlači a nakon toga nadogradite onime što stvarno morate i što je stvarno dobro za vas‘‘, kaže instruktorica Dora. 

‘‘Najbitnije je da si postavimo nekakve male i ostvarive ciljeve u određenom periodu vremena. Ne možemo očekivati da ćemo izgubiti 30 kilograma u mjesec dana ali taj nekakav rezultat možemo očekivati u 6, 8 ili 12 mjeseci, ovisno o pojedincima. Stoga, mali ciljevi kroz nekakav određeni period vremena, postizat ih, stavljati kvačice, rezultati će s vremenom doći i bit će naizostavni‘‘, kaže Borna. 

‘‘Vjerujte mi, nema čarobnog napitka, morate samo radit, samo trenirat, treniranje je dobro, zdravo, bolje ćete se osjećat i sve i sve što možete napraviti da se bolje osjećate, napravite to, nemojte odustati i kad odustanete, sjetite se, vi to možete!‘‘, poručio je Alen Bičević. 

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:40