StoryEditorOCM
Showbizolja einfalt

Novi poslovni poduhvat ‘splitske vampirice‘, otvorila je muzej u Marmontovoj ulici i počela izrađivati Gospu

Piše Scena SD
12. travnja 2024. - 22:12

Veselo je bilo večeras u splitskoj Marmontovoj ulici gdje je ‘splitska vampirica‘, umjetnica Olja Einfalt, čija je kći Paula nedavno u Londonu dobila posao dizajnerice u prestižnom brendu Alexandera Mcqueena, upriličila svečano otvorenje imaginarnog muzeja. 

U njemu se mogu pronaći razni eksponati koje je Olja počela izrađivati, kao što su statue Gospe. Upravo su one oduševile mnoge prisutne, pa su neki naručili primjerak za vlastitu kolekciju.

- Svojim koracima kročimo kroz vrijeme, čuvajući u srcu baštinu koju nam je ostavio naš voljeni Split. Iako su Dioklecijanovi podrumi možda zatvoreni, duh umjetnosti i dalje pulsira kroz naše ulice. Moja strast prema povijesti našeg grada i potreba da sačuvamo svaki dragocjeni trenutak prošlosti inspirirali su me na jedno značajno putovanje. Ovaj muzej nije samo skup umjetničkih djela, već mjesto gdje se prepliću vjekovi i gdje se prošlost susreće s sadašnjošću. Svaki kutak muzeja obilježen je pričom, svaki eksponat nosi u sebi dio naše povijesti - kaže Olja.

Središnji događaj večeri bilo je otvorenje izložbe koja posjetitelje vodi na putovanje kroz vremenski tunel daleke Dioklecijanove povijesti kako bi nas podsjetio na značajne trenutke našeg grada.

- Ovaj događaj nije bio samo prilika za druženje, već i prilika da dublje uronimo u bogatu povijest Splita. Umjetnost nas spaja, baština nas obogaćuje, a zajednička ljubav prema našem gradu čini nas jačima. Ovo nije samo otvorenje muzeja, već ponovno rođenje umjetnosti i povijesti Splita - rekla je splitska reality zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 22:48