stdClass Object ( [id] => 1113287 [title] => Njen glas čujete u reklamama, zračnim lukama, na Radio Dalmaciji... Edita Lučić Jelić otvorila nam je dušu: ‘U pandemijskoj godini ostala sam bez oca, najdraže mi je čuti da sam Slavkova ćer!‘ [alias] => njen-glas-cujete-u-reklamama-zracnim-lukama-na-radio-dalmaciji-edita-lucic-jelic-otvorila-nam-je-dusu-u-pandemijskoj-godini-ostala-sam-bez-oca-najdraze-mi-je-cuti-da-sam-slavkova-cer [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Gdje je dobra klapska pisma - tu je i ona! Edita Lučić Jelić (50), prvi glas Radio Dalmacije, koji vas u eteru ove radiopostaje budi jutrima već od šest sati, domaćica je Festivala dalmatinskih klapa u Omišu još od 1998. godine. Večeras je publiku u gradu gusara prvi put pozdravila s novim voditeljskim partnerom, Mirkom Fodorom, a učinit će to i u subotu kad je na rasporedu finale muških klapa. Strastvena radoholičarka omiljena je među publikom čemu u prilog govori i to što je ove zime dobila zlatni Studio za najbolji radijski glas u državi. U nikad iskrenijem razgovoru ova učiteljica koju je život još tamo devedesetih godina sasvim slučajno odveo u voditeljske vode, priča nam o nedavnom gubitku oca, ali i svojoj borbi sa srčanim tegobama, kada se samo sedam dana nakon zahvata na srcu popela na pozornicu zagrebačkog Lisinskog.

Ove je godine Festival dalmatinskih klapa u Omišu došao u fokus jer ga prvi put nakon više od 30 godina ne vodi Branko Uvodić. Kako vam je svih ovih godina bilo surađivati s Brankom?

Festival dalmatinskih klapa u Omišu je uvijek u fokusu jer na nijednoj manifestaciji u Hrvatskoj ne možete naći toliko odličnih pjevača na jednom mjestu. Kad kažem pjevača, onda to i mislim u punom značenju te riječi jer biti klapski pjevač je nešto posebno. Što se kolege i gospodina Branka Uvodića tiče imam samo riječi hvale. Za našu suradnju me vežu brojne lijepe uspomene, a najviše je bilo smijeha. On je toliko posvećen svom poslu da je pravi gušt raditi s njim. Tom čovjeku ne trebaju generalne probe. Sve ide prirodno, s lakoćom. Zapravo, kada se nas dvoje nađemo na stageu, osjećam se kao dio jedne mini klape jer uz njega sve uvijek štima. Zahvalna sam na svakoj sugestiji i svim ovim zajedničkim godinama rada u kojima je nesebično dijelio svoje znanje. On je hodajuća enciklopedija hrvatske kulturne baštine i klapske pisme. Užitak je bilo gledati s kolikom strašću pristupa svom poslu. Ako bih i trebala navesti neku zamjerku i ona bi bila u najmanju ruku smiješna, kao recimo kad mi je jednom usred najave stao na haljinu. Tko zna, možda nas mikrofon opet negdje spoji.

---

image
Edita ove godine prvi put Festival dalmatinskih klapa u Omišu vodi s Mirkom Fodorom.
Josko Supic/Cropix
---

Vi klape u Omišu vodite još od 1998. i također ste jedno od njegovih zaštitnih lica. Do vašeg je angažmana došlo, ako se ne varam, tako što vas je zapazio pokojni Ljubo Stipišić?

Sve se u životu događa slučajno, a opet ništa nije slučajnost. Istina, jedan poziv velikog Ljube Stipišića Delmate me doveo u Omiš i ta ljubav traje pune 23 godine. Te davne 1998. godine vodila sam proslavu Dana državnosti na Marjanu umjesto Branke Slavice. U publici su se našli Ljubo Stipišić i poznati splitski klapski pjevač Mate Barić. Nakon ceremonije su mi prišli i rekli da ćemo u budućnosti surađivati. Tako je i bilo. Zazvonio je telefon, s druge strane je bio bard dalmatinske klapske pisme, barba Ljubo koji je rekao: Mala, dođi u Omiš!, dao mi mikrofon i od tada ga nisam pustila. Vjerujte, svaki put kad stupim na tu pozornicu imam onu dobru, pozitivnu tremu, a to je samo pokazatelj moje ljubavi prema Festivalu. Osjećam se svoja među svojima. S godinama smo, od ravnatelja Mije, tajnice Ane, fotografa Vlade, klapaša, preko publike, postali jedna vesela i velika obitelj. Biti voditelj ovakvog festivala velika je čast!

Uvodića je zamijenio Mirko Fodor. Jeste li kliknuli odmah na prvu?

Jesmo. Dogodio se početak jednog novog prijateljstva i suradnje. Mirko se kao pravi profesionalac izvrsno snašao i na predivnu pozornicu pitoresknog Omiša donio jednu novu, svježu energiju. Dala sam sve od sebe da se osjeća kao na domaćem terenu. Oni koji su se barem jednom našli na ovom Festivalu mogu potvrditi tu divnu energiju među ljudima, pismu koja odzvanja kalama, magiju Cetine i ljeta... Kako uopće u takvom ambijentu ne kliknuti?

Svako vas jutro slušamo na Radio Dalmaciji. Je li vam dosadilo buditi se ranom zorom? Priželjkujete li neki kasniji termin?

Nikada! Postala sam sinonim za jutarnji tip i jutarnju smjenu potpisujem do penzije! Pa ima li što ljepše od toga da od ranog jutra budete uz one koje volite, svoje slušatelje i drage kolege. Jutra su uvijek nabijenija adrenalinom, informacije pristižu, a moja je energija na vrhuncu. A ako dobijem kasniji termin pola Dalmacije bi se budilo s podočnjacima jer bi se ćakulalo i pivalo do dugo u noć.

---

image
Voditeljica na Radio Dalmaciji ima svoj jutarnji show koji počinje u šest sati.
Vojko Basic
---

Ove ste zime dobili nagradu Zlatni studio za najbolji radijski glas u zemlji. Jeste li očekivali to priznanje ili vas je iznenadilo kad ste čuli svoje ime?

Nagrada je došla u pravo vrijeme, nakon privatno teške godine u kojoj sam izgubila tatu, moga Slavka, on je bio divan otac i moja najveća podrška ali i kritičar. Kako reći da biti prvi radijski glas ne laska? Iza te nagrade stoji puno rada, učenja, ulaganja, moje kolege, slušatelji... Naravno da sam očekivala, kao i svi nominirani, to je ljudski. Samo sam razmišljala o tome koliko bi ta nagrada značila mojoj obitelji, prijateljima, kolegama s Radio Dalmacije i svim slušateljima od Prevlake do Sv. Roka koji su neumorno glasali za mene svakog dana! Kada sam čula svoje ime, koljena su zaklecala i onih prvih par minuta se sjećam kroz maglu. Tek nakon nekoliko dana, kada sam ostala sama sa svojom nagradom i mislima, sam zaplakala, onako od sreće i ponosa na svaku svoju radijsku minutu.

Tko su vaši najvjerniji slušatelji?

Nakon toliko godina u eteru sad već imam neku svoju publiku. Najveće zadovoljstvo je što postoje ljudi koji me slušaju od samih početaka. Kad nisam u eteru komuniciramo preko društvenih mreža. To mi je najveća nagrada, što imam toliko slušatelja diljem zemlje, regije i inozemstva koji mi se svakodnevno javljaju. Sad se već zovemo prijateljima. U svakom dalmatinskom mjestu, otocima, Zagori imam svoju vjernu publiku. Ekipa je šarolika, i mlado i staro, ali mojim je najvjernijim slušateljima zajednički nazivnik isti, dobra šala, energija i ruka prijateljstva kad je teško. Oni su motori koji me svakodnevno pokreću u eteru i izvan njega.

---

---

Ovog ljeta imate mnogo angažmana izvan radija. Netko bi rekao – pa kako ona to sve stigne?

Toliko sam sretna što su nam se životi koliko-toliko vratili u normalu. Prije ove nesretne pandemije raspored je bio još gušći, ali i sada ima posla. Uz dvije dadilje, osobnog šminkera, frizera, vozača, kostimografa, kuhara i uređaja za teleportaciju, sve se stigne. Zezam se! Iskreno, ponekad ni sama ne znam gdje sam i koji je dan. Ima nešto u onoj da kad radite ono što volite imate dojam da ne radite, već uživate. Kod mene je tako, a imam i odličnu logistiku: svoju obitelj, djecu, supruga, bake servise i divne kolege s Radija Dalmacije. Takav sam duh, dok radim, trčim na sve strane i imam mikrofon u rukama, ne osjećam ni trunke umora. Kad ništa takvo ne radim, onda sam u problemu.

Vaš glas najavljuje letove u splitskoj zračnoj luci. Je li vam se ikad dogodilo da najavite sama sebi let?

Život se često poigra s vama na čudne načine. Tako ja, koja se užasava letenja, u tolikoj mjeri da ne volim vidjeti ni avion koji prelijeće iznad glave, najavljujem letove. Edita u avionu bi bio najgledaniji klip ikada. Panika na entu, gutanje tableta za smirenje, tri stjuardese kao sestre na intenzivnoj oko mene i ona jedna nesretna osoba koja mora sjediti pored i doslovno ostati bez krvi u ruci kad je stisnem od straha. Eto, toliko o hrabrom i smirenom glasu kojeg čujete u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Puli...

Majka ste triju djevojčica. Je li teško usklađivati karijeru i obiteljski život?

Laura, Iva i Kaja. Ne što su moje, ali su baš posebne. Trenutno sam u fazi njihovog puberteta, onda vam je sve jasno (smijeh). Da nisu tako dobre, pametne, kreativne i samostalne, sigurno ne bih mogla raditi posao kojeg radim. One su oslonac moje karijere, inspiracije i desna ruka u svemu. Uz takav uigran tim ništa nije teško.

---

---

Nedavno ste rekli kako imate super svekrvu. Otkrijte nam tajnu tih dobrih odnosa?

Moja Kaja. S tim sam sve rekla. Zanimljivo je da se nas dvije volimo na neviđeno. Još dok nisam poznavala supruga moja me svekrva slušala na radiju i rekla: Blago kući u kojoj ova progovori! Što je tražila, to je i dobila. Nema tu tajne. Ona mene doživljava kao kćer, ja nju kao majku.

Jeste li kao dijete bili hiperaktivni kao i danas? Kako su roditelji, Slavko i Iva, izlazili s vama na kraj?

Ma ja sam uvijek bila dobro dijete. Odgovorno. Mali štreber, ali u pozitivnom smislu. Bilo je tu i picavanja i svega, ali često kada pričaju o tom vremenu znaju reći kako se nikada nisu crvenjeli zbog mojih ocjena. Ni ponašanja. Najviše sam ih namučila ljubavnim jadima jer sam bila toliko zaljubljiva da bi se i u stablo zaljubila. Puno prija, velika društva, sport, balet, laštik, ma pravo dijete koje je raslo u zdravoj ulici, nekada Braće Santini danas Vinkovačka, s krvavim laktovima i koljenima.

Imate izvrsne statuse na društvenim mrežama. S kojeg izvora duhovitosti crpite inspiraciju?

Volim da moji prijatelji nasmijani krenu u noćno jutro. Teme su svakodnevne, to su statusi koji nastanu u trenu, recimo nedavno sam stavila: Bože moj, kakvog sam vatrogasca vidjela, sada bih sebi kuću zapalila, samo da mi on dođe gasiti, Kad vidite da je netko do struka ušao u more i ima zamišljen pogled, znajte da je ušao samo da se popiša, Ako me ikad ostavi zbog mlađe i oženi se njome, e pa udat ću se za njenog oca i postat ću mu punica... Ili recimo Koliko jutros imam robe na sebi, striptiz bi mi trajao cilu sedmicu, U školi sam imala sve četvorke i petice, samo sise dvojka/trojka, Preko dana jedem, a noću sanjam kako trčim. Do lita ću bit ko supermodel, Tlaka mi je ustati iz kreveta da odem do wc-a, da odem po čašu vode, da dohvatim daljinski, ali zato kad baterija na mobitelu dođe do 1%, radim trostruki salto s kreveta i letim do štekera, Kad vidim koliko je vani hladno žaj mi je šta sam se depilirala... Kao što vidite, životne situacije, muž i djeca su moja vječna inspiracija, ali muško-ženski odnosi su uvijek najlajkaniji. Puno njih mi je predložilo da objavim priručnik ili neku malu knjigu. Bilo bi fora, ali još nemam u planu. Rugam se, dakle jesam, ali nema tu zle krvi. Samo zabava.

---

image
Svojim duhovitim objavama na društvenim mrežama svakodnevno nasmijava obožavatelje.
Josko Supic/Cropix
---

U pandemijskoj godini umro vam je tata. Kako se nosite s njegovim gubitkom?

Teško. Sve se nešto misliš kako će vrijeme učiniti svoje, ali praznina je i dalje tu. Ima dana kada se rasplačem ko' malo dijete, a ima i onih u kojima grcam od smijeha na sam spomen njega. U srcu su ostale lijepe slike s njim. I moja nagrada za najbolji glas je zapravo nagrada za najboljeg oca, jer on je taj čiji odgoj, energija i duh iz mene izlazi svakog dana u eter. Uspomena na njega u našoj kući svakodnevno živi. Za ručkom, večerom... stalno se prisjećamo trenutaka i blagoslova njegove prisutnosti. Najdraže mi je kad kažu: Ovo je Slavkova ćer!

I sami ste se jedno vrijeme borili s bolešću kad su vam otkrili srčanu aritmiju. Kako vam je sada zdravstveno stanje?

Uvijek misliš kako se takve stvari događaju nekom drugom, a onda kada se dogode tebi, kao da odrasteš preko noći. Shvatiš kako je zdravlje uistinu najvažnije. Počneš živjeti drugačije, posložiš prioritete. Od tada više vremena posvećujem tjelovježbi, zdravije se hranim, pokušavam više spavati, manje se živcirati i boraviti u prirodi kad god uhvatim priliku. U cijeloj toj nesreći uz sebe sam imala super ljude i podršku obitelji, prijatelja. Da živim još tri života nikad ne bih mogla dovoljno zahvaliti KBC-u Split, liječnicima Anti Aniću i Toniju Breškoviću.

Koliko je koronavirus utjecao na vaš život?

Mislim da je nas, kojima je teško staviti soli na rep ovo najteže palo. Sve silne mjere i život koji se iz pete brzine prešaltao u ler. Ne mogu reći da mi se život nije promijenio, svima je, ali nastojim zadržati optimizam i vjeru da će se sve vratiti na staro pa da ćemo se opet moći grliti i ljubiti do mile volje.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"OMILJENA VODITELJICA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"69","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => OMILJENA VODITELJICA 1 1 1 1 1 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-07-16 09:30:44 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-07-16 18:47:15 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2021-07-16 18:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 385 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/07\/16\/18589354.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/16\/18589358.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/16\/18589362.jpg","\/images\/slike\/2021\/07\/16\/15618874.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Josko Supic\/Cropix","Vojko Basic"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Edita Lu\u010di\u0107 Jeli\u0107.
\n\u00a0","Svojim duhovitim objavama na dru\u0161tvenim mre\u017eama svakodnevno nasmijava obo\u017eavatelje.","Edita ove godine prvi put Festival dalmatinskih klapa u Omi\u0161u vodi s Mirkom Fodorom.","Voditeljica na Radio Dalmaciji ima svoj jutarnji show koji po\u010dinje u \u0161est sati."],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1243","hd_18589354_1920.jpg":"1920x1080","k_18589354_1280.jpg":"1280x1280","k_18589354_1024.jpg":"1024x1024","k_18589354_640.jpg":"640x640","k_18589354_480.jpg":"480x480","k_18589354_340.jpg":"340x340","k_18589354_220.jpg":"220x220","o_18589354_1280.jpg":"1280x828","o_18589354_1024.jpg":"1024x662","o_18589354_640.jpg":"640x414","o_18589354_480.jpg":"480x310","o_18589354_340.jpg":"340x220","o_18589354_220.jpg":"220x142","h_18589354_1280.jpg":"1280x854","h_18589354_1024.jpg":"1024x683","h_18589354_640.jpg":"640x427","h_18589354_480.jpg":"480x320","h_18589354_340.jpg":"340x227","h_18589354_220.jpg":"220x147","pp_18589354_1280.jpg":"1006x1280","pp_18589354_1024.jpg":"805x1024","pp_18589354_640.jpg":"503x640","pp_18589354_480.jpg":"377x480","pp_18589354_340.jpg":"267x340","pp_18589354_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1295","hd_18589358_1920.jpg":"1920x1080","k_18589358_1280.jpg":"1280x1280","k_18589358_1024.jpg":"1024x1024","k_18589358_640.jpg":"640x640","k_18589358_480.jpg":"480x480","k_18589358_340.jpg":"340x340","k_18589358_220.jpg":"220x220","o_18589358_1280.jpg":"1280x863","o_18589358_1024.jpg":"1024x690","o_18589358_640.jpg":"640x431","o_18589358_480.jpg":"480x323","o_18589358_340.jpg":"340x229","o_18589358_220.jpg":"220x148","h_18589358_1280.jpg":"1280x854","h_18589358_1024.jpg":"1024x683","h_18589358_640.jpg":"640x427","h_18589358_480.jpg":"480x320","h_18589358_340.jpg":"340x227","h_18589358_220.jpg":"220x147","pp_18589358_1280.jpg":"1006x1280","pp_18589358_1024.jpg":"805x1024","pp_18589358_640.jpg":"503x640","pp_18589358_480.jpg":"377x480","pp_18589358_340.jpg":"267x340","pp_18589358_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2116","hd_18589362_1920.jpg":"1920x1080","k_18589362_1280.jpg":"1280x1280","k_18589362_1024.jpg":"1024x1024","k_18589362_640.jpg":"640x640","k_18589362_480.jpg":"480x480","k_18589362_340.jpg":"340x340","k_18589362_220.jpg":"220x220","o_18589362_1280.jpg":"1280x1410","o_18589362_1024.jpg":"1024x1128","o_18589362_640.jpg":"640x705","o_18589362_480.jpg":"480x529","o_18589362_340.jpg":"340x374","o_18589362_220.jpg":"220x242","h_18589362_1280.jpg":"1280x854","h_18589362_1024.jpg":"1024x683","h_18589362_640.jpg":"640x427","h_18589362_480.jpg":"480x320","h_18589362_340.jpg":"340x227","h_18589362_220.jpg":"220x147","pp_18589362_1280.jpg":"1006x1280","pp_18589362_1024.jpg":"805x1024","pp_18589362_640.jpg":"503x640","pp_18589362_480.jpg":"377x480","pp_18589362_340.jpg":"267x340","pp_18589362_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1432","hd_15618874_1920.jpg":"1920x1080","k_15618874_1280.jpg":"1280x1280","k_15618874_1024.jpg":"1024x1024","k_15618874_640.jpg":"640x640","k_15618874_480.jpg":"480x480","k_15618874_340.jpg":"340x340","k_15618874_220.jpg":"220x220","o_15618874_1280.jpg":"1280x954","o_15618874_1024.jpg":"1024x763","o_15618874_640.jpg":"640x477","o_15618874_480.jpg":"480x358","o_15618874_340.jpg":"340x253","o_15618874_220.jpg":"220x164","h_15618874_1280.jpg":"1280x854","h_15618874_1024.jpg":"1024x683","h_15618874_640.jpg":"640x427","h_15618874_480.jpg":"480x320","h_15618874_340.jpg":"340x227","h_15618874_220.jpg":"220x147","pp_15618874_1280.jpg":"1006x1280","pp_15618874_1024.jpg":"805x1024","pp_15618874_640.jpg":"503x640","pp_15618874_480.jpg":"377x480","pp_15618874_340.jpg":"267x340","pp_15618874_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7699596 Threads: 5 Questions: 1558278388 Slow queries: 4749718 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111421218 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/njen-glas-cujete-u-reklamama-zracnim-lukama-na-radio-dalmaciji-edita-lucic-jelic-otvorila-nam-je-dusu-u-pandemijskoj-godini-ostala-sam-bez-oca-najdraze-mi-je-cuti-da-sam-slavkova-cer-1113287 [printLink] => /scena/showbiz/njen-glas-cujete-u-reklamama-zracnim-lukama-na-radio-dalmaciji-edita-lucic-jelic-otvorila-nam-je-dusu-u-pandemijskoj-godini-ostala-sam-bez-oca-najdraze-mi-je-cuti-da-sam-slavkova-cer-1113287?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 379191 [name] => Edita Lučić Jelić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => edita-lucic-jelic [link] => /tag/edita-lucic-jelic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Njen glas čujete u reklamama, zračnim lukama, na Radio Dalmaciji... Edita Lučić Jelić otvorila nam je dušu: ‘U pandemijskoj godini ostala sam bez oca, najdraže mi je čuti da sam Slavkova ćer!‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/16/18589354.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Josko Supic/Cropix [mainImageDesc] => Edita Lučić Jelić.
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/16/18589354.jpg [title] => Edita Lučić Jelić.
 
Josko Supic/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/16/18589358.jpg [title] => Svojim duhovitim objavama na društvenim mrežama svakodnevno nasmijava obožavatelje. Josko Supic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/16/18589362.jpg [title] => Edita ove godine prvi put Festival dalmatinskih klapa u Omišu vodi s Mirkom Fodorom. Josko Supic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/07/16/15618874.jpg [title] => Voditeljica na Radio Dalmaciji ima svoj jutarnji show koji počinje u šest sati. Vojko Basic ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Gdje je dobra klapska pisma - tu je i ona! Edita Lučić Jelić (50), prvi glas Radio Dalmacije, koji vas u eteru ove radiopostaje budi jutrima već od šest sati, domaćica je Festivala dalmatinskih klapa u Omišu još od 1998. godine. Večeras je publiku u gradu gusara prvi put pozdravila s novim voditeljskim partnerom, Mirkom Fodorom, a učinit će to i u subotu kad je na rasporedu finale muških klapa. Strastvena radoholičarka omiljena je među publikom čemu u prilog govori i to što je ove zime dobila zlatni Studio za najbolji radijski glas u državi. U nikad iskrenijem razgovoru ova učiteljica koju je život još tamo devedesetih godina sasvim slučajno odveo u voditeljske vode, priča nam o nedavnom gubitku oca, ali i svojoj borbi sa srčanim tegobama, kada se samo sedam dana nakon zahvata na srcu popela na pozornicu zagrebačkog Lisinskog.

Ove je godine Festival dalmatinskih klapa u Omišu došao u fokus jer ga prvi put nakon više od 30 godina ne vodi Branko Uvodić. Kako vam je svih ovih godina bilo surađivati s Brankom?

Festival dalmatinskih klapa u Omišu je uvijek u fokusu jer na nijednoj manifestaciji u Hrvatskoj ne možete naći toliko odličnih pjevača na jednom mjestu. Kad kažem pjevača, onda to i mislim u punom značenju te riječi jer biti klapski pjevač je nešto posebno. Što se kolege i gospodina Branka Uvodića tiče imam samo riječi hvale. Za našu suradnju me vežu brojne lijepe uspomene, a najviše je bilo smijeha. On je toliko posvećen svom poslu da je pravi gušt raditi s njim. Tom čovjeku ne trebaju generalne probe. Sve ide prirodno, s lakoćom. Zapravo, kada se nas dvoje nađemo na stageu, osjećam se kao dio jedne mini klape jer uz njega sve uvijek štima. Zahvalna sam na svakoj sugestiji i svim ovim zajedničkim godinama rada u kojima je nesebično dijelio svoje znanje. On je hodajuća enciklopedija hrvatske kulturne baštine i klapske pisme. Užitak je bilo gledati s kolikom strašću pristupa svom poslu. Ako bih i trebala navesti neku zamjerku i ona bi bila u najmanju ruku smiješna, kao recimo kad mi je jednom usred najave stao na haljinu. Tko zna, možda nas mikrofon opet negdje spoji.

---

image
Edita ove godine prvi put Festival dalmatinskih klapa u Omišu vodi s Mirkom Fodorom.
Josko Supic/Cropix
---

Vi klape u Omišu vodite još od 1998. i također ste jedno od njegovih zaštitnih lica. Do vašeg je angažmana došlo, ako se ne varam, tako što vas je zapazio pokojni Ljubo Stipišić?

Sve se u životu događa slučajno, a opet ništa nije slučajnost. Istina, jedan poziv velikog Ljube Stipišića Delmate me doveo u Omiš i ta ljubav traje pune 23 godine. Te davne 1998. godine vodila sam proslavu Dana državnosti na Marjanu umjesto Branke Slavice. U publici su se našli Ljubo Stipišić i poznati splitski klapski pjevač Mate Barić. Nakon ceremonije su mi prišli i rekli da ćemo u budućnosti surađivati. Tako je i bilo. Zazvonio je telefon, s druge strane je bio bard dalmatinske klapske pisme, barba Ljubo koji je rekao: Mala, dođi u Omiš!, dao mi mikrofon i od tada ga nisam pustila. Vjerujte, svaki put kad stupim na tu pozornicu imam onu dobru, pozitivnu tremu, a to je samo pokazatelj moje ljubavi prema Festivalu. Osjećam se svoja među svojima. S godinama smo, od ravnatelja Mije, tajnice Ane, fotografa Vlade, klapaša, preko publike, postali jedna vesela i velika obitelj. Biti voditelj ovakvog festivala velika je čast!

Uvodića je zamijenio Mirko Fodor. Jeste li kliknuli odmah na prvu?

Jesmo. Dogodio se početak jednog novog prijateljstva i suradnje. Mirko se kao pravi profesionalac izvrsno snašao i na predivnu pozornicu pitoresknog Omiša donio jednu novu, svježu energiju. Dala sam sve od sebe da se osjeća kao na domaćem terenu. Oni koji su se barem jednom našli na ovom Festivalu mogu potvrditi tu divnu energiju među ljudima, pismu koja odzvanja kalama, magiju Cetine i ljeta... Kako uopće u takvom ambijentu ne kliknuti?

Svako vas jutro slušamo na Radio Dalmaciji. Je li vam dosadilo buditi se ranom zorom? Priželjkujete li neki kasniji termin?

Nikada! Postala sam sinonim za jutarnji tip i jutarnju smjenu potpisujem do penzije! Pa ima li što ljepše od toga da od ranog jutra budete uz one koje volite, svoje slušatelje i drage kolege. Jutra su uvijek nabijenija adrenalinom, informacije pristižu, a moja je energija na vrhuncu. A ako dobijem kasniji termin pola Dalmacije bi se budilo s podočnjacima jer bi se ćakulalo i pivalo do dugo u noć.

---

image
Voditeljica na Radio Dalmaciji ima svoj jutarnji show koji počinje u šest sati.
Vojko Basic
---

Ove ste zime dobili nagradu Zlatni studio za najbolji radijski glas u zemlji. Jeste li očekivali to priznanje ili vas je iznenadilo kad ste čuli svoje ime?

Nagrada je došla u pravo vrijeme, nakon privatno teške godine u kojoj sam izgubila tatu, moga Slavka, on je bio divan otac i moja najveća podrška ali i kritičar. Kako reći da biti prvi radijski glas ne laska? Iza te nagrade stoji puno rada, učenja, ulaganja, moje kolege, slušatelji... Naravno da sam očekivala, kao i svi nominirani, to je ljudski. Samo sam razmišljala o tome koliko bi ta nagrada značila mojoj obitelji, prijateljima, kolegama s Radio Dalmacije i svim slušateljima od Prevlake do Sv. Roka koji su neumorno glasali za mene svakog dana! Kada sam čula svoje ime, koljena su zaklecala i onih prvih par minuta se sjećam kroz maglu. Tek nakon nekoliko dana, kada sam ostala sama sa svojom nagradom i mislima, sam zaplakala, onako od sreće i ponosa na svaku svoju radijsku minutu.

Tko su vaši najvjerniji slušatelji?

Nakon toliko godina u eteru sad već imam neku svoju publiku. Najveće zadovoljstvo je što postoje ljudi koji me slušaju od samih početaka. Kad nisam u eteru komuniciramo preko društvenih mreža. To mi je najveća nagrada, što imam toliko slušatelja diljem zemlje, regije i inozemstva koji mi se svakodnevno javljaju. Sad se već zovemo prijateljima. U svakom dalmatinskom mjestu, otocima, Zagori imam svoju vjernu publiku. Ekipa je šarolika, i mlado i staro, ali mojim je najvjernijim slušateljima zajednički nazivnik isti, dobra šala, energija i ruka prijateljstva kad je teško. Oni su motori koji me svakodnevno pokreću u eteru i izvan njega.

---

---

Ovog ljeta imate mnogo angažmana izvan radija. Netko bi rekao – pa kako ona to sve stigne?

Toliko sam sretna što su nam se životi koliko-toliko vratili u normalu. Prije ove nesretne pandemije raspored je bio još gušći, ali i sada ima posla. Uz dvije dadilje, osobnog šminkera, frizera, vozača, kostimografa, kuhara i uređaja za teleportaciju, sve se stigne. Zezam se! Iskreno, ponekad ni sama ne znam gdje sam i koji je dan. Ima nešto u onoj da kad radite ono što volite imate dojam da ne radite, već uživate. Kod mene je tako, a imam i odličnu logistiku: svoju obitelj, djecu, supruga, bake servise i divne kolege s Radija Dalmacije. Takav sam duh, dok radim, trčim na sve strane i imam mikrofon u rukama, ne osjećam ni trunke umora. Kad ništa takvo ne radim, onda sam u problemu.

Vaš glas najavljuje letove u splitskoj zračnoj luci. Je li vam se ikad dogodilo da najavite sama sebi let?

Život se često poigra s vama na čudne načine. Tako ja, koja se užasava letenja, u tolikoj mjeri da ne volim vidjeti ni avion koji prelijeće iznad glave, najavljujem letove. Edita u avionu bi bio najgledaniji klip ikada. Panika na entu, gutanje tableta za smirenje, tri stjuardese kao sestre na intenzivnoj oko mene i ona jedna nesretna osoba koja mora sjediti pored i doslovno ostati bez krvi u ruci kad je stisnem od straha. Eto, toliko o hrabrom i smirenom glasu kojeg čujete u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Puli...

Majka ste triju djevojčica. Je li teško usklađivati karijeru i obiteljski život?

Laura, Iva i Kaja. Ne što su moje, ali su baš posebne. Trenutno sam u fazi njihovog puberteta, onda vam je sve jasno (smijeh). Da nisu tako dobre, pametne, kreativne i samostalne, sigurno ne bih mogla raditi posao kojeg radim. One su oslonac moje karijere, inspiracije i desna ruka u svemu. Uz takav uigran tim ništa nije teško.

---

---

Nedavno ste rekli kako imate super svekrvu. Otkrijte nam tajnu tih dobrih odnosa?

Moja Kaja. S tim sam sve rekla. Zanimljivo je da se nas dvije volimo na neviđeno. Još dok nisam poznavala supruga moja me svekrva slušala na radiju i rekla: Blago kući u kojoj ova progovori! Što je tražila, to je i dobila. Nema tu tajne. Ona mene doživljava kao kćer, ja nju kao majku.

Jeste li kao dijete bili hiperaktivni kao i danas? Kako su roditelji, Slavko i Iva, izlazili s vama na kraj?

Ma ja sam uvijek bila dobro dijete. Odgovorno. Mali štreber, ali u pozitivnom smislu. Bilo je tu i picavanja i svega, ali često kada pričaju o tom vremenu znaju reći kako se nikada nisu crvenjeli zbog mojih ocjena. Ni ponašanja. Najviše sam ih namučila ljubavnim jadima jer sam bila toliko zaljubljiva da bi se i u stablo zaljubila. Puno prija, velika društva, sport, balet, laštik, ma pravo dijete koje je raslo u zdravoj ulici, nekada Braće Santini danas Vinkovačka, s krvavim laktovima i koljenima.

Imate izvrsne statuse na društvenim mrežama. S kojeg izvora duhovitosti crpite inspiraciju?

Volim da moji prijatelji nasmijani krenu u noćno jutro. Teme su svakodnevne, to su statusi koji nastanu u trenu, recimo nedavno sam stavila: Bože moj, kakvog sam vatrogasca vidjela, sada bih sebi kuću zapalila, samo da mi on dođe gasiti, Kad vidite da je netko do struka ušao u more i ima zamišljen pogled, znajte da je ušao samo da se popiša, Ako me ikad ostavi zbog mlađe i oženi se njome, e pa udat ću se za njenog oca i postat ću mu punica... Ili recimo Koliko jutros imam robe na sebi, striptiz bi mi trajao cilu sedmicu, U školi sam imala sve četvorke i petice, samo sise dvojka/trojka, Preko dana jedem, a noću sanjam kako trčim. Do lita ću bit ko supermodel, Tlaka mi je ustati iz kreveta da odem do wc-a, da odem po čašu vode, da dohvatim daljinski, ali zato kad baterija na mobitelu dođe do 1%, radim trostruki salto s kreveta i letim do štekera, Kad vidim koliko je vani hladno žaj mi je šta sam se depilirala... Kao što vidite, životne situacije, muž i djeca su moja vječna inspiracija, ali muško-ženski odnosi su uvijek najlajkaniji. Puno njih mi je predložilo da objavim priručnik ili neku malu knjigu. Bilo bi fora, ali još nemam u planu. Rugam se, dakle jesam, ali nema tu zle krvi. Samo zabava.

---

image
Svojim duhovitim objavama na društvenim mrežama svakodnevno nasmijava obožavatelje.
Josko Supic/Cropix
---

U pandemijskoj godini umro vam je tata. Kako se nosite s njegovim gubitkom?

Teško. Sve se nešto misliš kako će vrijeme učiniti svoje, ali praznina je i dalje tu. Ima dana kada se rasplačem ko' malo dijete, a ima i onih u kojima grcam od smijeha na sam spomen njega. U srcu su ostale lijepe slike s njim. I moja nagrada za najbolji glas je zapravo nagrada za najboljeg oca, jer on je taj čiji odgoj, energija i duh iz mene izlazi svakog dana u eter. Uspomena na njega u našoj kući svakodnevno živi. Za ručkom, večerom... stalno se prisjećamo trenutaka i blagoslova njegove prisutnosti. Najdraže mi je kad kažu: Ovo je Slavkova ćer!

I sami ste se jedno vrijeme borili s bolešću kad su vam otkrili srčanu aritmiju. Kako vam je sada zdravstveno stanje?

Uvijek misliš kako se takve stvari događaju nekom drugom, a onda kada se dogode tebi, kao da odrasteš preko noći. Shvatiš kako je zdravlje uistinu najvažnije. Počneš živjeti drugačije, posložiš prioritete. Od tada više vremena posvećujem tjelovježbi, zdravije se hranim, pokušavam više spavati, manje se živcirati i boraviti u prirodi kad god uhvatim priliku. U cijeloj toj nesreći uz sebe sam imala super ljude i podršku obitelji, prijatelja. Da živim još tri života nikad ne bih mogla dovoljno zahvaliti KBC-u Split, liječnicima Anti Aniću i Toniju Breškoviću.

Koliko je koronavirus utjecao na vaš život?

Mislim da je nas, kojima je teško staviti soli na rep ovo najteže palo. Sve silne mjere i život koji se iz pete brzine prešaltao u ler. Ne mogu reći da mi se život nije promijenio, svima je, ali nastojim zadržati optimizam i vjeru da će se sve vratiti na staro pa da ćemo se opet moći grliti i ljubiti do mile volje.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Josko Supic/Cropix Vojko Basic
Josko Supic/Cropix
Edita Lučić Jelić.
 
Josko Supic/Cropix
Svojim duhovitim objavama na društvenim mrežama svakodnevno nasmijava obožavatelje.
Josko Supic/Cropix
Edita ove godine prvi put Festival dalmatinskih klapa u Omišu vodi s Mirkom Fodorom.
Vojko Basic
Voditeljica na Radio Dalmaciji ima svoj jutarnji show koji počinje u šest sati.
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/njen-glas-cujete-u-reklamama-zracnim-lukama-na-radio-dalmaciji-edita-lucic-jelic-otvorila-nam-je-dusu-u-pandemijskoj-godini-ostala-sam-bez-oca-najdraze-mi-je-cuti-da-sam-slavkova-cer-1113287 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=89df3169f1870dcad0da557623a8b8d2ceff1122 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Njen+glas+%C4%8Dujete+u+reklamama%2C+zra%C4%8Dnim+lukama%2C+na+Radio+Dalmaciji...+Edita+Lu%C4%8Di%C4%87+Jeli%C4%87+otvorila+nam+je+du%C5%A1u%3A+%E2%80%98U+pandemijskoj+godini+ostala+sam+bez+oca%2C+najdra%C5%BEe+mi+je+%C4%8Duti+da+sam+Slavkova+%C4%87er%21%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fnjen-glas-cujete-u-reklamama-zracnim-lukama-na-radio-dalmaciji-edita-lucic-jelic-otvorila-nam-je-dusu-u-pandemijskoj-godini-ostala-sam-bez-oca-najdraze-mi-je-cuti-da-sam-slavkova-cer-1113287 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fnjen-glas-cujete-u-reklamama-zracnim-lukama-na-radio-dalmaciji-edita-lucic-jelic-otvorila-nam-je-dusu-u-pandemijskoj-godini-ostala-sam-bez-oca-najdraze-mi-je-cuti-da-sam-slavkova-cer-1113287 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"OMILJENA VODITELJICA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"69","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizOMILJENA VODITELJICA

Njen glas čujete u reklamama, zračnim lukama, na Radio Dalmaciji... Edita Lučić Jelić otvorila nam je dušu: ‘U pandemijskoj godini ostala sam bez oca, najdraže mi je čuti da sam Slavkova ćer!‘

Piše Vinko Paić
16. srpnja 2021. - 20:27

Gdje je dobra klapska pisma - tu je i ona! Edita Lučić Jelić (50), prvi glas Radio Dalmacije, koji vas u eteru ove radiopostaje budi jutrima već od šest sati, domaćica je Festivala dalmatinskih klapa u Omišu još od 1998. godine. Večeras je publiku u gradu gusara prvi put pozdravila s novim voditeljskim partnerom, Mirkom Fodorom, a učinit će to i u subotu kad je na rasporedu finale muških klapa. Strastvena radoholičarka omiljena je među publikom čemu u prilog govori i to što je ove zime dobila zlatni Studio za najbolji radijski glas u državi. U nikad iskrenijem razgovoru ova učiteljica koju je život još tamo devedesetih godina sasvim slučajno odveo u voditeljske vode, priča nam o nedavnom gubitku oca, ali i svojoj borbi sa srčanim tegobama, kada se samo sedam dana nakon zahvata ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 12:02