stdClass Object ( [id] => 296045 [title] => Neno Ninčević: Severinu vraćam njezinoj Dalmaciji, a imam i nove pjesme za Tutti frutti [alias] => neno-nincevic-severinu-vracam-njezinoj-dalmaciji-a-imam-i-nove-pjesme-za-tutti-frutti [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Kada je Neno Ninčević u pitanju, tada se oko jedne vijesti uvijek preplete još nekoliko njih ništa manje važnih. Prva se veže uz njegovo zadnje veliko priznanje, regionalnu nagradu za istaknutost u glazbenom radu Balkan Music Awards, koja mu je dodijeljena na beogradskom spektaklu u dvorani Doma sindikata.

Nazočio mu je vrh vrhova, najcjenjeniji kolege autori, tekstopisci, pjevači i glazbeni kritičari iz cijele regije, koji su ovacijama pozdravili - citiramo iz obrazloženja nagrade - "čovjeka koji je svojim kreativnim doprinosom iznimno popularizirao glazbu u domeni pop-rocka u cijeloj regiji".

Ninčević je dobio prestižno priznanje za tri tisuće skladbi, stotine hitova napisanih za brojne autore koje pamte generacije, a otkivaju ih i nove.

– S vremena na vrijeme dobro je da netko vrednuje rad kompozitora i tekstopisaca, uopće glazbenih autora. Baš je dobro da na neki način i mi izađemo iz "sjene" na pozornicu i naklonimo se publici za koju i stvaramo glazbu. Kako ne bih bio ponosan na priznanje, ono je znak da se hrvatska glazba, a posebno ovo što ja radim, i dalje pomno prati u regiji. To je nesumnjivo veliki doprinos u širenju naše kulture – naveo je Ninčević.

Socijalni 'Tutti frutti'

Splitskom autoru, priznao nam je, nije bilo lako popeti se na pozornicu Doma sindikata. Ipak ga u Beogradu nije bilo punih 26 godina.

– Da iskreno kažem, nakon 26 godina od mog zadnjeg boravka u Beogradu očekivao sam da me publika neće dobro prihvatiti. Prevario sam se. Prvo na pozornici, pred kolegama, gdje me dočekala totalna euforija. A onda i u beogradskom životu, na ulici, među ljudima.

Dođem u shopping centar, a s razglasa moja "Krila leptira". Upalim radio i čujem "Stvari lagane". Imao sam dojam da je vrijeme stalo, kao da godine nisu prošle, da sam još u 80-ima. A onda su počela pitanja sa svih strana: "A kada nam stiže Tutti frutti, kada pripremate koncert?", govori nam Ninčević.

Evo nas tako i do još jedne vijesti... Dakle, ima već dvije godine da je napravio cijeli album skladbi za "Tutti frutti". I ovog trenutka da se band reoformi, imali bi što pokazati.

Kultni splitski bend – a sjećate se njihovih pjesama "Nasloni glavu na moje rame", "Srce srne koja drhti", "Stvari lagane", "Ti me izluđuješ" ili "Opusti se i uživaj" – u novom izdanju dobio bi pomalo drukčiji izvuk.

Ono što je autor potiho, za svoju dušu stvarao, "teže" je od onog čime su prije 20-ak godina žarili i palili. Ovo danas je više, kaže, socijalne tematike, dira se onog što tišti ljude, s čime živimo svih ovih godina.

– Hoću li ući u projekt oživljavanja benda? Teško pitanje. Razmišljam. Lomim se. Ima tu posla puno, treba naći novog pjevača, ući u studio, pa onda pokrenuti cijelu mašineriju. S moje 54 godina nije to lagani posao. Znam, bez problema bih napunio deset Arena. Sve stoji. Ali, posao koji me čeka zasad priteže u pravcu - ne. Ali, opet kažem, nikad ne reci nikad. Vidjet ćemo – kaže.

Jedna brza dalmatinska

Ali, nije da se Ninčević inače plaši posla, inače ne bi pristajao na toliko novog koji pristiže svakog dana. Nema pjevača koji ga ne moli, kumi, inzistira da mu napiše pjesmu. Smije se pričajući nam kako mu se desi da koji put, kada čuje svoju pjesmu, promisli: "A je loša, ma kako netko može ovako nešto napisat."

A onda nakon nekoliko taktova shvati da je to proizašlo iz njegove radionice, pa se slatko nasmije i promisli kako je, eto, mogao i bolji posao s njom napraviti.

– Ponekad se uhvatim za glavu kad shvatim koliko iman posla. I koliko puno sam toga napisao. A treba to ipak sve posložiti. Sad imam i tim ljudi koji će se time baviti. Sve je to već previše za jednu glavu.



E ovako, sad radim na novom Sevinu albumu, zvala me i rekla: "Daj mi napiši jednu brzu, dalmatinsku!" A ja joj kažem: "Bit će urađeno." I već sam je napisao.

A šta reći za moju dragu prijateljicu, koja je također član ekipe Karanova i mog mjuzikla "Naša bila štorija"... Nazvao sam je i pitao bi li sudjelovala u tom projektu. Mogla me i odbiti, ali ne, odmah je pristala. Ipak nas veže dugo prijateljstvo i naša suradnja od "Dalmatinke", preko "Trave zelene" do "Palome nere".

Tu je i moj prijatelj Halid, pišem upravo pjesme i za njegov album. On je moj dragi prijatelj i veliki, iznimno duhoviti i zabavan čovjek – kaže Neno.

Veli kako je Halid jedan od rijetkih kojima nove skladbe više ne trebaju. Onda znamo koliko ih ima, i koje su težine. E, ali nećemo stati samo na ova dva imena...

Ovih dana Ninčević se sastaje sa Zdravkom Čolićem, i on hoće hitove. A Čola se ne odbija. Tu je i Mišo Kovač kojem je upravo s Mihaljevićem napisao novu skladbu. Pa nam priča o suradnji s Tedijem Spalatom, Intradama, Markom Škugorom, spomenutom mjuziklu...

Novi veliki projekt

Surađuje s još 30-ak pjevača, a među njima je i djevojka iz Splita po imenu Blanka, koja ima 17 godina. Za nju je čuo slučajno, a kada ju je stvarno čuo znao je da je ona ta koja dolazi, koja će po njegovu mišljenju za nekoliko godina žariti i paliti – predviđa – kod nas i u inozemstvu.

Poslao ju je učiteljici pjevanja Denis Vasilj, da joj izbrusi glas, koja je odmah potvrdila kako u rukama ima nešto posebno. Blanka je Ninčevićev veliki projekt stvaranja zvijezde za koju je već oformio respektabilnu autorsku i aranžersku ekipu. Njihov je zadatak izgraditi ime.

– Blanka je jedno divno, prepristojno, nevjerojatno dobro odgojeno stvorenje, koje će biti zvijezda. Bit će to čisti pop za kojeg će se čuti van naših granica. Ona je glazbeni bingo, projekt u koji su ušli i Nikša Bratoš, Nenad Šiškov i Sara Milutinović kao autorica brojnih hitova Nine Badrić.

Ne, ne bih rekao da se stvara lice koje će tući po Sevki ili Rozgi. Ona neće ulaziti na njihov neprikosnoveni prostor. Blanka se usmjerava prema modernom, novom zvuku. Ona će biti u "boji" Nine Badrić ili Vesne Pisarović. Zapamtite to ime, to je mladost, nova generacija koja dolazi – najavljuje Ninčević, koji smatra da danas u popu najviše nedostaje dobrog teksta.

tanja šimundić bendić, foto: joško šupić / eph


'Naša bila štorija'

Veliko priznanje struke Ninčević je dobio uoči realizacije velikog projekta koji radi u suradnji s Goranom Karanom. Riječ je o zajedničkom mjuziklu \'Naša bila štorija\', priči o zabranjenoj ljubavi koja se odvija 70-ih godina u Splitu.

Ninčević i Karan autori su svih 16 pjesama, među kojima je ona prva, \'Sta je svit\', duet Karana i Severine, odmah oborila publiku. Projekt prati i album diskografske kuće Scardona, a premijera mjuzikla očekuje se ovog ljeta.


'Tamo di me nema dugo...'

Ninčević nam je otkrio refren skladbe koju je napisao za Severinin novi album. Ona je zaželjela nešto dalmatinsko, živo i, po svemu sudeći, dobila je novi veliki hit:

'Srce, duša, tilo je
Sve u meni bilo je
Tamo svake zore
Dva se vitra bore
Da probude moje more
Jednog zovu jugo
Bura sve je drugo
Tamo di me nima dugo…'


[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"nagra\u0111eni HITMEJKER"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2015-12-14 14:10:13 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-12-14 14:20:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-12-14 14:11:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5195 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/12/14/sinjorina3-280309.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "770x460" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7633485 Threads: 12 Questions: 1552180993 Slow queries: 4729607 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111243213 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/neno-nincevic-severinu-vracam-njezinoj-dalmaciji-a-imam-i-nove-pjesme-za-tutti-frutti-296045 [printLink] => /scena/showbiz/neno-nincevic-severinu-vracam-njezinoj-dalmaciji-a-imam-i-nove-pjesme-za-tutti-frutti-296045?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 230624 [name] => nenoninčević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nenonincevic [link] => /tag/nenonincevic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 230625 [name] => nenadninčević [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nenadnincevic [link] => /tag/nenadnincevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Neno Ninčević: Severinu vraćam njezinoj Dalmaciji, a imam i nove pjesme za Tutti frutti [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-15-40-19-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/12/14/sinjorina3-280309.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/12/14/sinjorina3-280309.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Kada je Neno Ninčević u pitanju, tada se oko jedne vijesti uvijek preplete još nekoliko njih ništa manje važnih. Prva se veže uz njegovo zadnje veliko priznanje, regionalnu nagradu za istaknutost u glazbenom radu Balkan Music Awards, koja mu je dodijeljena na beogradskom spektaklu u dvorani Doma sindikata.

Nazočio mu je vrh vrhova, najcjenjeniji kolege autori, tekstopisci, pjevači i glazbeni kritičari iz cijele regije, koji su ovacijama pozdravili - citiramo iz obrazloženja nagrade - "čovjeka koji je svojim kreativnim doprinosom iznimno popularizirao glazbu u domeni pop-rocka u cijeloj regiji".

Ninčević je dobio prestižno priznanje za tri tisuće skladbi, stotine hitova napisanih za brojne autore koje pamte generacije, a otkivaju ih i nove.

– S vremena na vrijeme dobro je da netko vrednuje rad kompozitora i tekstopisaca, uopće glazbenih autora. Baš je dobro da na neki način i mi izađemo iz "sjene" na pozornicu i naklonimo se publici za koju i stvaramo glazbu. Kako ne bih bio ponosan na priznanje, ono je znak da se hrvatska glazba, a posebno ovo što ja radim, i dalje pomno prati u regiji. To je nesumnjivo veliki doprinos u širenju naše kulture – naveo je Ninčević.

Socijalni 'Tutti frutti'

Splitskom autoru, priznao nam je, nije bilo lako popeti se na pozornicu Doma sindikata. Ipak ga u Beogradu nije bilo punih 26 godina.

– Da iskreno kažem, nakon 26 godina od mog zadnjeg boravka u Beogradu očekivao sam da me publika neće dobro prihvatiti. Prevario sam se. Prvo na pozornici, pred kolegama, gdje me dočekala totalna euforija. A onda i u beogradskom životu, na ulici, među ljudima.

Dođem u shopping centar, a s razglasa moja "Krila leptira". Upalim radio i čujem "Stvari lagane". Imao sam dojam da je vrijeme stalo, kao da godine nisu prošle, da sam još u 80-ima. A onda su počela pitanja sa svih strana: "A kada nam stiže Tutti frutti, kada pripremate koncert?", govori nam Ninčević.

Evo nas tako i do još jedne vijesti... Dakle, ima već dvije godine da je napravio cijeli album skladbi za "Tutti frutti". I ovog trenutka da se band reoformi, imali bi što pokazati.

Kultni splitski bend – a sjećate se njihovih pjesama "Nasloni glavu na moje rame", "Srce srne koja drhti", "Stvari lagane", "Ti me izluđuješ" ili "Opusti se i uživaj" – u novom izdanju dobio bi pomalo drukčiji izvuk.

Ono što je autor potiho, za svoju dušu stvarao, "teže" je od onog čime su prije 20-ak godina žarili i palili. Ovo danas je više, kaže, socijalne tematike, dira se onog što tišti ljude, s čime živimo svih ovih godina.

– Hoću li ući u projekt oživljavanja benda? Teško pitanje. Razmišljam. Lomim se. Ima tu posla puno, treba naći novog pjevača, ući u studio, pa onda pokrenuti cijelu mašineriju. S moje 54 godina nije to lagani posao. Znam, bez problema bih napunio deset Arena. Sve stoji. Ali, posao koji me čeka zasad priteže u pravcu - ne. Ali, opet kažem, nikad ne reci nikad. Vidjet ćemo – kaže.

Jedna brza dalmatinska

Ali, nije da se Ninčević inače plaši posla, inače ne bi pristajao na toliko novog koji pristiže svakog dana. Nema pjevača koji ga ne moli, kumi, inzistira da mu napiše pjesmu. Smije se pričajući nam kako mu se desi da koji put, kada čuje svoju pjesmu, promisli: "A je loša, ma kako netko može ovako nešto napisat."

A onda nakon nekoliko taktova shvati da je to proizašlo iz njegove radionice, pa se slatko nasmije i promisli kako je, eto, mogao i bolji posao s njom napraviti.

– Ponekad se uhvatim za glavu kad shvatim koliko iman posla. I koliko puno sam toga napisao. A treba to ipak sve posložiti. Sad imam i tim ljudi koji će se time baviti. Sve je to već previše za jednu glavu.



E ovako, sad radim na novom Sevinu albumu, zvala me i rekla: "Daj mi napiši jednu brzu, dalmatinsku!" A ja joj kažem: "Bit će urađeno." I već sam je napisao.

A šta reći za moju dragu prijateljicu, koja je također član ekipe Karanova i mog mjuzikla "Naša bila štorija"... Nazvao sam je i pitao bi li sudjelovala u tom projektu. Mogla me i odbiti, ali ne, odmah je pristala. Ipak nas veže dugo prijateljstvo i naša suradnja od "Dalmatinke", preko "Trave zelene" do "Palome nere".

Tu je i moj prijatelj Halid, pišem upravo pjesme i za njegov album. On je moj dragi prijatelj i veliki, iznimno duhoviti i zabavan čovjek – kaže Neno.

Veli kako je Halid jedan od rijetkih kojima nove skladbe više ne trebaju. Onda znamo koliko ih ima, i koje su težine. E, ali nećemo stati samo na ova dva imena...

Ovih dana Ninčević se sastaje sa Zdravkom Čolićem, i on hoće hitove. A Čola se ne odbija. Tu je i Mišo Kovač kojem je upravo s Mihaljevićem napisao novu skladbu. Pa nam priča o suradnji s Tedijem Spalatom, Intradama, Markom Škugorom, spomenutom mjuziklu...

Novi veliki projekt

Surađuje s još 30-ak pjevača, a među njima je i djevojka iz Splita po imenu Blanka, koja ima 17 godina. Za nju je čuo slučajno, a kada ju je stvarno čuo znao je da je ona ta koja dolazi, koja će po njegovu mišljenju za nekoliko godina žariti i paliti – predviđa – kod nas i u inozemstvu.

Poslao ju je učiteljici pjevanja Denis Vasilj, da joj izbrusi glas, koja je odmah potvrdila kako u rukama ima nešto posebno. Blanka je Ninčevićev veliki projekt stvaranja zvijezde za koju je već oformio respektabilnu autorsku i aranžersku ekipu. Njihov je zadatak izgraditi ime.

– Blanka je jedno divno, prepristojno, nevjerojatno dobro odgojeno stvorenje, koje će biti zvijezda. Bit će to čisti pop za kojeg će se čuti van naših granica. Ona je glazbeni bingo, projekt u koji su ušli i Nikša Bratoš, Nenad Šiškov i Sara Milutinović kao autorica brojnih hitova Nine Badrić.

Ne, ne bih rekao da se stvara lice koje će tući po Sevki ili Rozgi. Ona neće ulaziti na njihov neprikosnoveni prostor. Blanka se usmjerava prema modernom, novom zvuku. Ona će biti u "boji" Nine Badrić ili Vesne Pisarović. Zapamtite to ime, to je mladost, nova generacija koja dolazi – najavljuje Ninčević, koji smatra da danas u popu najviše nedostaje dobrog teksta.

tanja šimundić bendić, foto: joško šupić / eph


'Naša bila štorija'

Veliko priznanje struke Ninčević je dobio uoči realizacije velikog projekta koji radi u suradnji s Goranom Karanom. Riječ je o zajedničkom mjuziklu \'Naša bila štorija\', priči o zabranjenoj ljubavi koja se odvija 70-ih godina u Splitu.

Ninčević i Karan autori su svih 16 pjesama, među kojima je ona prva, \'Sta je svit\', duet Karana i Severine, odmah oborila publiku. Projekt prati i album diskografske kuće Scardona, a premijera mjuzikla očekuje se ovog ljeta.


'Tamo di me nema dugo...'

Ninčević nam je otkrio refren skladbe koju je napisao za Severinin novi album. Ona je zaželjela nešto dalmatinsko, živo i, po svemu sudeći, dobila je novi veliki hit:

'Srce, duša, tilo je
Sve u meni bilo je
Tamo svake zore
Dva se vitra bore
Da probude moje more
Jednog zovu jugo
Bura sve je drugo
Tamo di me nima dugo…'


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/neno-nincevic-severinu-vracam-njezinoj-dalmaciji-a-imam-i-nove-pjesme-za-tutti-frutti-296045 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=96abe5b94d4df440fe2113f01ba37905f2cf4635 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Neno+Nin%C4%8Devi%C4%87%3A+Severinu+vra%C4%87am+njezinoj+Dalmaciji%2C+a+imam+i+nove+pjesme+za+Tutti+frutti&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fneno-nincevic-severinu-vracam-njezinoj-dalmaciji-a-imam-i-nove-pjesme-za-tutti-frutti-296045 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fneno-nincevic-severinu-vracam-njezinoj-dalmaciji-a-imam-i-nove-pjesme-za-tutti-frutti-296045 )
[{"id":"2","value":"nagra\u0111eni HITMEJKER"},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
Showbiznagrađeni HITMEJKER

Neno Ninčević: Severinu vraćam njezinoj Dalmaciji, a imam i nove pjesme za Tutti frutti

Piše PSD.
14. prosinca 2015. - 15:11
Kada je Neno Ninčević u pitanju, tada se oko jedne vijesti uvijek preplete još nekoliko njih ništa manje važnih. Prva se veže uz njegovo zadnje veliko priznanje, regionalnu nagradu za istaknutost u glazbenom radu Balkan Music Awards, koja mu je dodijeljena na beogradskom spektaklu u dvorani Doma sindikata.

Nazočio mu je vrh vrhova, najcjenjeniji kolege autori, tekstopisci, pjevači i glazbeni kritičari iz cijele regije, koji su ovacijama pozdravili - citiramo iz obrazloženja nagrade - "čovjeka koji je svojim kreativnim doprinosom iznimno popularizirao glazbu u domeni pop-rocka u cijeloj regiji".


'Naša bila štorija'

Veliko priznanje struke Ninčević je dobio uoči realizacije velikog projekta koji radi u suradnji s Goran...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:40