StoryEditorOCM
Showbiznisu se dogovorili

Na čiji ćete koncert ići? Na glazbenoj sceni sada postoje dva Prljava kazališta!

Piše Scena SD
24. srpnja 2023. - 22:20

Prvi pjevač Prljavog kazališta Davorin Bogović vratio se u - Prljavo kazalište!

Zajedno s osnivačem benda Tihomirom Filešom i Alenom Kraljićem, bivšim članom Pips, Chips & Videoclipsa, snimio je studijski album ‘Underground‘. Inače, prvi pjevač legendarnog benda zadnji album s Kazalištem snimio je 1983., a bio je to album ‘Korak od sna‘.

Frontmen starih Prljavaca Jasenko Houra izjavio je kako ne zna ništa o tome da sada na sceni postoje dva benda koja se zovu Prljavo kazalište.

- Niti ih čujem, niti razgovaram, nemam što odgovarati. Ne razgovara mi se o tome i ne znam ni što bih zapravo rekao - kazao je za 24sata.

Podsjetimo, početkom srpnja 2022. donesena je privremena sudska mjera kojom je sadašnjim članovima benda Jasenku Houri i Mladenu Bodalecu zabranjeno korištenje imena Prljavo kazalište. Trgovački sud potom donosi odluku da im je ukinuta privremena mjera te da smiju nastupati pod imenom Prljavo kazalište.

- Ono sa suda se nastavlja, ali to nema veze s ovim. U ekipi smo trenutačno četvorica, a mislim da će nam se pridružiti i Ninoslav Hrastek, ali o tom potom. No to je jezgra Kazališta - rekao je Fileš za 24 sata.

Bogović i Fileš dugo su razmišljali o tome kako nazvati bend. Imali su dvije opcije: Ciferšlus, kako se bend zvao prije nego što im se Houra pridružio 1977. ili Prljavo kazalište, čije je pravo na ime zaštitio Fileš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 17:06