stdClass Object ( [id] => 1365984 [title] => Mislite da sve znate o Amuliću? Otvorio nam je srce i fotoalbum: priča o svim svojim ženama, zbog jedne je napustio bend [alias] => mislite-da-sve-znate-o-amulicu-otvorio-nam-je-srce-i-fotoalbum-prica-o-svim-svojim-zenama-zbog-jedne-je-napustio-bend [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nona Merica, majka Filomena (86), supruga Sandra (47), kćeri Hana (33) i Dina (4) i unučica Ela (6) sve su to žene u životu Ive Amulića. Kako su mu utjecale na život, što su ga naučile, što mu omogućile, pitali smo pjevača ususret velikom koncertu klape "Rišpet" koji će se održati taman na Dan žena.

Sin Poljičanina i Bračanke, rođen u Velom Varošu, djetinjstvo je proveo okružen brojnom obitelji. Najviše je traga ostavila nona Merica, priznaje, sjetno.

- Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Recimo, ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas, po cili dan. I kad je bilo dobro i kad nije, da se susidi ne raduju nevolji. Bila je ponosna žena - smješka se uspomenama Ivo.

Kad je došlo vrijeme za školu - obitelj se preselila na Gripe, niti stotinjak metara od dvorane u kojoj će, eto, pjevati za Dan žena.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Imali smo sriću i nesriću održavši naš najveći i najvažniji koncert u Spaladium Areni. To je bilo ostvarenje sna, ispunjenje svega šta smo pokušavali godinama. Bila je puna dvorana, ritam, veselje... Znali smo da smo na pravome putu, uspili smo. A onda tri dana posli "lockdown", sve stalo, otkazali smo 20 dogovorenih koncerata zbog COVID-a - vraća nas u vrijeme kada je korona pomrsila račune mnogima, pa i njemu.

Povratak na Gripe pune uspomena

- A sada se, eto, vraćamo na Gripe, a mislija san da nikad nećemo. Tamo san sluša sve svoje idole, sluša san i "Dire Straits", a nakon par godina i sam tamo nastupa. Aj zamisli kako se mali Ivo tada osjeća! Zato, jedva čekan da se dogode Gripe, mislin da će bit sjajno, probudit će se stare emocije, puno očekujen, virujen kako će to bit šlag na tortu! Pokušat ćemo ženama pokazat koliko nam je stalo, to je dar njima na njihov dan - tako će Amulić.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Pa se vraćamo priči o njegovim ženama. O onoj koja ga je na noge podigla, onoj koja ga je ljubavlju odgajala. I to ne samo njega, nego generacije malih Splićana.

- Moja mama Filomena je bila odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrtićima. Vidija san koliko pacijence ima, koliko voli dicu. Zato bi reka kako je za moju majku idealna rič kojon se jasno opisuje: brižna - opet se raznježio pjevač.

Dite minja sve

Nekako se zajednički nalazimo na priči o uvjerenjima, pa se tako slažemo kako dok ne postaneš roditelj, živiš u uvjerenju kako nikad nikog nećeš voljeti više nego mamu. No, kada postaneš roditelj, shvatiš kako te nikada nitko neće voljeti više od roditelja. I amen.

---

image

Mali Ivo s mamom Filomenom: Bila je odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrtićima. Danas ja brinem o njoj

Obiteljski album
---

- Moja majka danas živi u našoj zajednici, ima u mojoj duši posebnu nišu. Koliko brinem o svojoj najmlajoj, mogu ti reć, toliko brinem i o njoj - veli nam.

Dok balansiramo riječima, pokušavajući posložiti redom sve te neke ljubavi koje tijekom života stvorimo, nađemo, rodimo - dolazimo do Hane, prvorođene kćeri Amulićeve.

Nije moguće, priznaje, opisati osjećaj kada svoje prvorođenče uzmeš u naručje.

- Došlo je do trenutnog otrežnjenja, u momentu san se okrenija, sve ono šta je bilo do tada više nije važilo. Te godine san da ultimatum kolegama u "Tutti fruttiju" - sve šta je bilo, bilo je, sad ozbiljno, više nema olako - a bilo je, do toga trenutka, priznaje, "lova u zadnji žep, idemo, pa di nas put nanese".

---

image

Vrijeme u kojemu su tinejdžerice ludjele za njim: kao član splitske grupe ‘Tutti frutti‘

Obiteljski album
---

- To šta san posta otac dovelo je do toga da san otiša iz benda, ne razmišljajući oću li uopće nastavit pivat, bilo mi je sasvim svejedno. Složija san sebi sve u glavi: iman dite, moran mislit na nju. To je jednostavno usađeno u mene, gleda san roditelje, želija san familju, preslikanu moju, koja je bila na zdravin nogama, bazirana i građena na poštovanju, na ljubavi - veli nam.

Nije slučajno postao roditelj svojoj djevojčici i potom dječaku, Mihovilu, to je htio, to je želio.

---

image

Amulićeva kći Hana i sin Mihovil danas su odrasli ljudi

Obiteljski album
---

- Greške koje sam viđao kod drugih roditelja želio sam izbjeći, sad, s odmakom, mislim možda san triba neke stvari i zadržat, ali ja san neki drugi tip čovika, previše san popustljiv... Na svu sreću nije mi se to vratilo loše, nisu iskorištene moje slabosti - kaže kako bi mogao odgojiti 20 Hana, jer je bila prekrasno dijete.

- Ponosim se svom mojom djecom - kaže i priznaje kako kći i otac imaju posebnu vezu. Kći u ocu nalazi sigurnost zauvijek, nalazi utjehu kad treba i zna da može računati na tatu kad god zatreba. Sinovi su, zaključujemo, slobodniji, idu o svom poslu...

Žene sa stavom

I onda se vraćamo na dio života kada sebi i ne dozvoljavaš previše promišljanja, ideš s rijekom, pa kako te odnese i gdje te nanese.

- Nemaš sliku o idealima, ne tražiš radost, više te nađe sama, pa se dogodi i pogrešno procijeniš. Sada u ovin godinama iman uz sebe ženu koja je jednako brižna - kaže nam.

- Aha, doša si na to - kažemo.

---

image

‘Sandra moja...‘: tako Ivo govori o ženi koja mu je otela srce u zrelijoj dobi

Obiteljski album
---

- A, e, valjalo je tražit - opet će onaj u čijem se poslu, činjenica je, uvijek biva okružen ženama. Žene, naime, vole glazbenike. Valjda su im nekako nedokučivi. Tajanstveni. Pa onda samim tim i privlačni.

- Ne znan kako bi povuka paralelu, a možda je to i do tipa čovika. Ima kolega koji nemaju takve pisme ili takvu publiku. Inšoma, ovo šta radimo zadnjih trinaestak godina sa "Rišpeton" naišlo je na plodno tlo. Vole nas žene koje su izgradile i sebe i svoj glazbeni ukus, nalaze se u našin pismama, najveći su dio naše publike, vole pivat, vole radost, druženje. Napokon imamo publiku koja zna šta hoće, a i mi smo se izgradili, pa znamo kome se obraćamo - veli nam Ivo.

---

image
Slobodna Dalmacija
---

I uistinu, "Rišpet" ima nježne ljubavne pjesme, dobro promišljene i zaokružene, pjesme u kojima se žene pronalaze.

- Svaka je pisma ko slika, ko film - veli naš sugovornik.

Pa se onda riječju hvatamo Dalmatinki, koje su drukčije od drugih, zaključujemo kako nas specifičan mentalitet oblikuje.

- Naš mentalitet učini naše žene čvrstima, to su žene sa stavom, hrabre i svoje. Danas su žene opuštenije, nisu pod utjecajem normi, slobodne su - pa nam veli kako u klubovima uočava sve češće skupine žena koje su same sebi dovoljne, okupe se i zabavljaju bez muškoga društva.

Ne pjeva se zalud "I can buy myself flowers", smijemo se.

U trideset i osam godina karijere, Ivo s pozornice gleda kako se mijenja svijet pred njim.

Tako taman

Mijenja se i on. Tako je prije šest godina postao djed malenoj Eli, još jednoj od "svojih žena". Čarolija te ljubavi nije prepričljiva.

- To je odnos kojeg nisan ni svjestan. Moje se dite ostvarilo ka mater! To mi je najlipše. Moja je Hana postala majka, to mi je bilo najvažnije, a to se vidi i iz moje Ele koja je svoja. Skroz je svoja. Nije poslušna, baš je svit za sebe. Sve gledan kako ću joj se približit, ono vrime kad smo skupa, pa pokušavan joj ugodit šta više - razmazit će djevojčicu, već vidimo.

---

image

‘Od Gripa za Dan žena puno očekujen, virujen kako će to bit šlag na tortu!‘
 

Vojko Bašić/Cropix
---

Pa razgovaramo o drugoj djevojčici. Tatinoj mezimici.

Dinu je dobio u vrlo zrelim godinama. Bilo mu je 58, a njegovoj supruzi Sandri 43, no, naglašava, za bit roditelj nikad nije kasno.

- Sve je došlo na svoje misto kada se Dina rodila! Danas ne mogu zamislit život bez nje, ne mogu zamislit da san virova kako neću više imat dice... Drugi dil života mi je ispunila na nevjerojatan način, donila mi je novu dimenziju. Puno je lakše biti roditelj sad nego kad san bija mlađi. Onda me je bilo svugdi, a ovo sada je sve.

Otkako se rodila, nisan ni jedan put upotrebija izraz "jedva čekan da...", da ostavi pelene, da krene u vrtić, da krene u školu... Svaki moment je najvažniji i najbitiniji. Sad i ne mislin na sutra - veli ni kako ga besane noći s novorođenom bebom nisu umorile, nije mu ništa problem, sve ga vezano uz Dinu raduje.

---

image

Ivine dječje ljetne uspomene iz Splitske na otoku Braču: Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas

Obiteljski album
---

Sada mu se malo prehladila, šmrca, pa su on i Sandra oko nje bez prestanka. No, ni to nije teško.

- Sandra moja... - tako će o ženi koja mu je otela srce, u biti ga je stavila tamo gdje mu je i bilo mjesto. Srce na srce.

- Bila mi je prijateljica, uz to i kolegica, imala je svoj bend, povremeno bi čak i zajedno nastupali. Malo po malo, stvorila se simpatija uzajamna i jednog dana odluka "ajmo zajedno", to je bilo tako prirodno. Tako normalno. Tako taman - hvali svoju zrelu ljubav, u kojoj su dugo bili sami. Dok ih Dina nije učinila sretnima. Sretnijima.

Još mi je 15

Ono što u svojem braku cijeni, kaže, među ostalim je prijateljstvo, sa suprugom razgovara, uvijek, stalno, uz kavu, na terasi, uz more, u tišini, u gradu, uvijek.

I onda pitamo kako bi trebala izgledati i što bi trebala imati neka idealna žena.

- Svaka žena ima nešto, i ono što se primjećuje i što se ne primjećuje, svaka je svijet za sebe. Nikad nisan gleda boju kose, boju očiju, pa ni izgled toliko, jednostavno je to ili je primijetiš ili ne primijetiš - priznaje doduše kako mu se nikada baš nisu sviđale one žene koje se nameću, koje se trude osvojiti muškarca, draže su mu samozatajne osobe.

- Ono, kad se ja triban potrudit‘ - objašnjava kroz smijeh.

---

image

Neno Ninčević je zaslužan za brojne hitove splitskog ‘Tutti fruttija‘ i strelovit uspon Ive Amulića

Obiteljski album
---

Pa se opet pričom vraćamo na malenu, četverogodišnju Dinu, koja po kući pleše s mikrofonom, pjevajući na sav glas "šta mi ljube oćeš kazat". Da mu jednog dana kaže kako želi njegovim stopama - ne bi je zaustavljao. Samo bi je savjetovao da se školuje, da bude svoja...

---

image

Pjevački počeci: Amulić kao 17-godišnjak s mikrofonom: Iša san u tehničku, pa u ekonomsku školu.  A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit...

Obiteljski album
---

- Ja san iz tehničke škole nakon dvi godine preša u ekonomsku, ne zato šta san to tija, nego je tamo bilo više cura. A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit. Za to mi je triba neko ko zna, Neno Ninčević nekad davno, danas Pero Kozomara. Ništa nije slučajno, recimo - ne znan bi li išta drugo moga radit s ovolikom radošću - veli nam glazbenik.

---

image

Pero Kozomara i Ivo Amulić

Nera Šimić/Cropix
---

- Znači, mali je Ivo odmah znao da želi pjevati? - pitamo, znatiželjni.

- Mali je Ivo s nekih 15 godina izaša igrat se i nije se nikad prista igrat! Još san uvik zaigran... - priznaje nam vječiti dječak.

---

image

Mali Ivo u karo košulji

Obiteljski album
------
image

Ivo Amulić (drugi slijeva) kao član KUD-a ‘Filip Dević‘
 

Obiteljski album
------
image
Vojko Bašić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"Dan žena na Gripama"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"10002"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => Dan žena na Gripama 2 0 10002 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-21 12:31:57 [created_by] => 3182 [created_by_alias] => Milena Budimir [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-21 20:50:11 [modified_by] => 3182 [publish_up] => 2024-02-21 19:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Mislite da sve znate o Amuliću? Otvorio nam je srce i fotoalbum: priča o svim svojim ženama, zbog jedne je napustio bend page_title=Mislite da sve znate o Amuliću? Otvorio nam je srce i fotoalbum: priča o svim svojim ženama, zbog jedne je napustio bend [metakey] => ivo amulić, klapa rišpet, Klapa Rišpet Dan žena, dan žena [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26621439.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615032.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615026.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615083.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615031.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615028.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615082.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615033.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615034.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615029.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615084.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26596603.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/23129232.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26621632.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26209495.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615023.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/21\/26615024.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Obiteljski album, Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Obiteljski album","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Obiteljski album","Obiteljski album","Obiteljski album","Obiteljski album","Obiteljski album","Obiteljski album","Obiteljski album","Obiteljski album","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Slobodna Dalmacija","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Nera \u0160imi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mali Ivo s majkom Filomenom (gore lijevo), sa suprugom Sandrom (u sredini), njegova\u00a0djeca Hana i Mihovil (gore desno). Puno je uspomena i iz vremena kad je plesao u KUD-u Filip Devi\u0107 (desno dolje)<\/p>","

Mali Ivo s mamom Filomenom: Bila je odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrti\u0107ima. Danas ja brinem o njoj<\/p>","

\u2018Od Gripa za Dan \u017eena puno o\u010dekujen, virujen kako \u0107e to bit \u0161lag na tortu!\u2018
\n\u00a0<\/p>","

Pjeva\u010dki po\u010deci: Amuli\u0107 kao 17-godi\u0161njak s mikrofonom: I\u0161a san u tehni\u010dku, pa u ekonomsku \u0161kolu.\u00a0 A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit...<\/p>","

Ivo Amuli\u0107 (drugi slijeva) kao \u010dlan KUD-a\u00a0\u2018Filip Devi\u0107\u2018
\n\u00a0<\/p>","

Vrijeme u kojemu su tinejd\u017eerice ludjele za njim: kao \u010dlan splitske grupe \u2018Tutti frutti\u2018<\/p>","

\u2018Sandra moja...\u2018:\u00a0tako Ivo govori o \u017eeni\u00a0koja mu je otela srce u zrelijoj dobi<\/p>","

Amuli\u0107eva k\u0107i Hana i sin Mihovil danas su odrasli ljudi<\/p>","

Mali Ivo u karo ko\u0161ulji<\/p>","

Neno Nin\u010devi\u0107 je zaslu\u017ean za brojne hitove splitskog \u2018Tutti fruttija\u2018 i strelovit uspon Ive Amuli\u0107a<\/p>","

Ivine dje\u010dje ljetne uspomene iz\u00a0Splitske\u00a0na otoku Bra\u010du:\u00a0Mislin da san povuka na tu bra\u010dku stranu \u0161ta se glazbe ti\u010de. Ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi na\u0161li u dvoru, u Arapovu ulicu u Varo\u0161u, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas<\/p>","","","","

Pero Kozomara i Ivo Amuli\u0107<\/p>","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["52:46","50:50","51:39","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1516","hd_26621439_1920.jpg":"1920x1080","k_26621439_1280.jpg":"1280x1280","k_26621439_1024.jpg":"1024x1024","k_26621439_640.jpg":"640x640","k_26621439_480.jpg":"480x480","k_26621439_340.jpg":"340x340","k_26621439_220.jpg":"220x220","o_26621439_1280.jpg":"1280x1010","o_26621439_1024.jpg":"1024x808","o_26621439_640.jpg":"640x505","o_26621439_480.jpg":"480x379","o_26621439_340.jpg":"340x268","o_26621439_220.jpg":"220x173","h_26621439_1280.jpg":"1280x854","h_26621439_1024.jpg":"1024x683","h_26621439_640.jpg":"640x427","h_26621439_480.jpg":"480x320","h_26621439_340.jpg":"340x227","h_26621439_220.jpg":"220x147","pp_26621439_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621439_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621439_640.jpg":"640x814","pp_26621439_480.jpg":"480x611","pp_26621439_340.jpg":"340x432","pp_26621439_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2706","hd_26615032_1920.jpg":"1920x1080","k_26615032_1280.jpg":"1280x1280","k_26615032_1024.jpg":"1024x1024","k_26615032_640.jpg":"640x640","k_26615032_480.jpg":"480x480","k_26615032_340.jpg":"340x340","k_26615032_220.jpg":"220x220","o_26615032_1280.jpg":"1280x1804","o_26615032_1024.jpg":"1024x1443","o_26615032_640.jpg":"640x902","o_26615032_480.jpg":"480x676","o_26615032_340.jpg":"340x479","o_26615032_220.jpg":"220x310","h_26615032_1280.jpg":"1280x854","h_26615032_1024.jpg":"1024x683","h_26615032_640.jpg":"640x427","h_26615032_480.jpg":"480x320","h_26615032_340.jpg":"340x227","h_26615032_220.jpg":"220x147","pp_26615032_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615032_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615032_640.jpg":"640x814","pp_26615032_480.jpg":"480x611","pp_26615032_340.jpg":"340x432","pp_26615032_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1849","hd_26615026_1920.jpg":"1920x1080","k_26615026_1280.jpg":"1280x1280","k_26615026_1024.jpg":"1024x1024","k_26615026_640.jpg":"640x640","k_26615026_480.jpg":"480x480","k_26615026_340.jpg":"340x340","k_26615026_220.jpg":"220x220","o_26615026_1280.jpg":"1280x1232","o_26615026_1024.jpg":"1024x986","o_26615026_640.jpg":"640x616","o_26615026_480.jpg":"480x462","o_26615026_340.jpg":"340x327","o_26615026_220.jpg":"220x211","h_26615026_1280.jpg":"1280x854","h_26615026_1024.jpg":"1024x683","h_26615026_640.jpg":"640x427","h_26615026_480.jpg":"480x320","h_26615026_340.jpg":"340x227","h_26615026_220.jpg":"220x147","pp_26615026_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615026_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615026_640.jpg":"640x814","pp_26615026_480.jpg":"480x611","pp_26615026_340.jpg":"340x432","pp_26615026_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1368x1467","hd_26615083_1920.jpg":"1920x1080","k_26615083_1280.jpg":"1280x1280","k_26615083_1024.jpg":"1024x1024","k_26615083_640.jpg":"640x640","k_26615083_480.jpg":"480x480","k_26615083_340.jpg":"340x340","k_26615083_220.jpg":"220x220","o_26615083_1280.jpg":"1280x1372","o_26615083_1024.jpg":"1024x1098","o_26615083_640.jpg":"640x686","o_26615083_480.jpg":"480x514","o_26615083_340.jpg":"340x364","o_26615083_220.jpg":"220x235","h_26615083_1280.jpg":"1280x854","h_26615083_1024.jpg":"1024x683","h_26615083_640.jpg":"640x427","h_26615083_480.jpg":"480x320","h_26615083_340.jpg":"340x227","h_26615083_220.jpg":"220x147","pp_26615083_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615083_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615083_640.jpg":"640x814","pp_26615083_480.jpg":"480x611","pp_26615083_340.jpg":"340x432","pp_26615083_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1448","hd_26615031_1920.jpg":"1920x1080","k_26615031_1280.jpg":"1280x1280","k_26615031_1024.jpg":"1024x1024","k_26615031_640.jpg":"640x640","k_26615031_480.jpg":"480x480","k_26615031_340.jpg":"340x340","k_26615031_220.jpg":"220x220","o_26615031_1280.jpg":"1280x965","o_26615031_1024.jpg":"1024x772","o_26615031_640.jpg":"640x482","o_26615031_480.jpg":"480x362","o_26615031_340.jpg":"340x256","o_26615031_220.jpg":"220x165","h_26615031_1280.jpg":"1280x854","h_26615031_1024.jpg":"1024x683","h_26615031_640.jpg":"640x427","h_26615031_480.jpg":"480x320","h_26615031_340.jpg":"340x227","h_26615031_220.jpg":"220x147","pp_26615031_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615031_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615031_640.jpg":"640x814","pp_26615031_480.jpg":"480x611","pp_26615031_340.jpg":"340x432","pp_26615031_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1406","hd_26615028_1920.jpg":"1920x1080","k_26615028_1280.jpg":"1280x1280","k_26615028_1024.jpg":"1024x1024","k_26615028_640.jpg":"640x640","k_26615028_480.jpg":"480x480","k_26615028_340.jpg":"340x340","k_26615028_220.jpg":"220x220","o_26615028_1280.jpg":"1280x937","o_26615028_1024.jpg":"1024x749","o_26615028_640.jpg":"640x468","o_26615028_480.jpg":"480x351","o_26615028_340.jpg":"340x248","o_26615028_220.jpg":"220x161","h_26615028_1280.jpg":"1280x854","h_26615028_1024.jpg":"1024x683","h_26615028_640.jpg":"640x427","h_26615028_480.jpg":"480x320","h_26615028_340.jpg":"340x227","h_26615028_220.jpg":"220x147","pp_26615028_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615028_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615028_640.jpg":"640x814","pp_26615028_480.jpg":"480x611","pp_26615028_340.jpg":"340x432","pp_26615028_220.jpg":"220x280"},{"size0":"640x480","hd_26615082_1920.jpg":"1920x1080","k_26615082_1280.jpg":"1280x1280","k_26615082_1024.jpg":"1024x1024","k_26615082_640.jpg":"640x640","k_26615082_480.jpg":"480x480","k_26615082_340.jpg":"340x340","k_26615082_220.jpg":"220x220","o_26615082_1280.jpg":"1280x960","o_26615082_1024.jpg":"1024x768","o_26615082_640.jpg":"640x480","o_26615082_480.jpg":"480x360","o_26615082_340.jpg":"340x255","o_26615082_220.jpg":"220x165","h_26615082_1280.jpg":"1280x854","h_26615082_1024.jpg":"1024x683","h_26615082_640.jpg":"640x427","h_26615082_480.jpg":"480x320","h_26615082_340.jpg":"340x227","h_26615082_220.jpg":"220x147","pp_26615082_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615082_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615082_640.jpg":"640x814","pp_26615082_480.jpg":"480x611","pp_26615082_340.jpg":"340x432","pp_26615082_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1487","hd_26615033_1920.jpg":"1920x1080","k_26615033_1280.jpg":"1280x1280","k_26615033_1024.jpg":"1024x1024","k_26615033_640.jpg":"640x640","k_26615033_480.jpg":"480x480","k_26615033_340.jpg":"340x340","k_26615033_220.jpg":"220x220","o_26615033_1280.jpg":"1280x991","o_26615033_1024.jpg":"1024x793","o_26615033_640.jpg":"640x495","o_26615033_480.jpg":"480x371","o_26615033_340.jpg":"340x263","o_26615033_220.jpg":"220x170","h_26615033_1280.jpg":"1280x854","h_26615033_1024.jpg":"1024x683","h_26615033_640.jpg":"640x427","h_26615033_480.jpg":"480x320","h_26615033_340.jpg":"340x227","h_26615033_220.jpg":"220x147","pp_26615033_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615033_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615033_640.jpg":"640x814","pp_26615033_480.jpg":"480x611","pp_26615033_340.jpg":"340x432","pp_26615033_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3122","hd_26615034_1920.jpg":"1920x1080","k_26615034_1280.jpg":"1280x1280","k_26615034_1024.jpg":"1024x1024","k_26615034_640.jpg":"640x640","k_26615034_480.jpg":"480x480","k_26615034_340.jpg":"340x340","k_26615034_220.jpg":"220x220","o_26615034_1280.jpg":"1280x2081","o_26615034_1024.jpg":"1024x1665","o_26615034_640.jpg":"640x1040","o_26615034_480.jpg":"480x780","o_26615034_340.jpg":"340x552","o_26615034_220.jpg":"220x357","h_26615034_1280.jpg":"1280x854","h_26615034_1024.jpg":"1024x683","h_26615034_640.jpg":"640x427","h_26615034_480.jpg":"480x320","h_26615034_340.jpg":"340x227","h_26615034_220.jpg":"220x147","pp_26615034_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615034_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615034_640.jpg":"640x814","pp_26615034_480.jpg":"480x611","pp_26615034_340.jpg":"340x432","pp_26615034_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1459","hd_26615029_1920.jpg":"1920x1080","k_26615029_1280.jpg":"1280x1280","k_26615029_1024.jpg":"1024x1024","k_26615029_640.jpg":"640x640","k_26615029_480.jpg":"480x480","k_26615029_340.jpg":"340x340","k_26615029_220.jpg":"220x220","o_26615029_1280.jpg":"1280x972","o_26615029_1024.jpg":"1024x778","o_26615029_640.jpg":"640x486","o_26615029_480.jpg":"480x364","o_26615029_340.jpg":"340x258","o_26615029_220.jpg":"220x167","h_26615029_1280.jpg":"1280x854","h_26615029_1024.jpg":"1024x683","h_26615029_640.jpg":"640x427","h_26615029_480.jpg":"480x320","h_26615029_340.jpg":"340x227","h_26615029_220.jpg":"220x147","pp_26615029_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615029_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615029_640.jpg":"640x814","pp_26615029_480.jpg":"480x611","pp_26615029_340.jpg":"340x432","pp_26615029_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1318x1743","hd_26615084_1920.jpg":"1920x1080","k_26615084_1280.jpg":"1280x1280","k_26615084_1024.jpg":"1024x1024","k_26615084_640.jpg":"640x640","k_26615084_480.jpg":"480x480","k_26615084_340.jpg":"340x340","k_26615084_220.jpg":"220x220","o_26615084_1280.jpg":"1280x1692","o_26615084_1024.jpg":"1024x1354","o_26615084_640.jpg":"640x846","o_26615084_480.jpg":"480x634","o_26615084_340.jpg":"340x449","o_26615084_220.jpg":"220x290","h_26615084_1280.jpg":"1280x854","h_26615084_1024.jpg":"1024x683","h_26615084_640.jpg":"640x427","h_26615084_480.jpg":"480x320","h_26615084_340.jpg":"340x227","h_26615084_220.jpg":"220x147","pp_26615084_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615084_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615084_640.jpg":"640x814","pp_26615084_480.jpg":"480x611","pp_26615084_340.jpg":"340x432","pp_26615084_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26596603_1920.jpg":"1920x1080","k_26596603_1280.jpg":"1280x1280","k_26596603_1024.jpg":"1024x1024","k_26596603_640.jpg":"640x640","k_26596603_480.jpg":"480x480","k_26596603_340.jpg":"340x340","k_26596603_220.jpg":"220x220","o_26596603_1280.jpg":"1280x853","o_26596603_1024.jpg":"1024x682","o_26596603_640.jpg":"640x426","o_26596603_480.jpg":"480x320","o_26596603_340.jpg":"340x226","o_26596603_220.jpg":"220x146","h_26596603_1280.jpg":"1280x854","h_26596603_1024.jpg":"1024x683","h_26596603_640.jpg":"640x427","h_26596603_480.jpg":"480x320","h_26596603_340.jpg":"340x227","h_26596603_220.jpg":"220x147","pp_26596603_1280.jpg":"1280x1628","pp_26596603_1024.jpg":"1024x1303","pp_26596603_640.jpg":"640x814","pp_26596603_480.jpg":"480x611","pp_26596603_340.jpg":"340x432","pp_26596603_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1215","hd_23129232_1920.jpg":"1920x1080","k_23129232_1280.jpg":"1280x1280","k_23129232_1024.jpg":"1024x1024","k_23129232_640.jpg":"640x640","k_23129232_480.jpg":"480x480","k_23129232_340.jpg":"340x340","k_23129232_220.jpg":"220x220","o_23129232_1280.jpg":"1280x810","o_23129232_1024.jpg":"1024x648","o_23129232_640.jpg":"640x405","o_23129232_480.jpg":"480x303","o_23129232_340.jpg":"340x215","o_23129232_220.jpg":"220x139","h_23129232_1280.jpg":"1280x854","h_23129232_1024.jpg":"1024x683","h_23129232_640.jpg":"640x427","h_23129232_480.jpg":"480x320","h_23129232_340.jpg":"340x227","h_23129232_220.jpg":"220x147","pp_23129232_1280.jpg":"1280x1628","pp_23129232_1024.jpg":"1024x1303","pp_23129232_640.jpg":"640x814","pp_23129232_480.jpg":"480x611","pp_23129232_340.jpg":"340x432","pp_23129232_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1297","hd_26621632_1920.jpg":"1920x1080","k_26621632_1280.jpg":"1280x1280","k_26621632_1024.jpg":"1024x1024","k_26621632_640.jpg":"640x640","k_26621632_480.jpg":"480x480","k_26621632_340.jpg":"340x340","k_26621632_220.jpg":"220x220","o_26621632_1280.jpg":"1280x864","o_26621632_1024.jpg":"1024x691","o_26621632_640.jpg":"640x432","o_26621632_480.jpg":"480x324","o_26621632_340.jpg":"340x229","o_26621632_220.jpg":"220x148","h_26621632_1280.jpg":"1280x854","h_26621632_1024.jpg":"1024x683","h_26621632_640.jpg":"640x427","h_26621632_480.jpg":"480x320","h_26621632_340.jpg":"340x227","h_26621632_220.jpg":"220x147","pp_26621632_1280.jpg":"1280x1628","pp_26621632_1024.jpg":"1024x1303","pp_26621632_640.jpg":"640x814","pp_26621632_480.jpg":"480x611","pp_26621632_340.jpg":"340x432","pp_26621632_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26209495_1920.jpg":"1920x1080","k_26209495_1280.jpg":"1280x1280","k_26209495_1024.jpg":"1024x1024","k_26209495_640.jpg":"640x640","k_26209495_480.jpg":"480x480","k_26209495_340.jpg":"340x340","k_26209495_220.jpg":"220x220","o_26209495_1280.jpg":"1280x853","o_26209495_1024.jpg":"1024x682","o_26209495_640.jpg":"640x426","o_26209495_480.jpg":"480x320","o_26209495_340.jpg":"340x226","o_26209495_220.jpg":"220x146","h_26209495_1280.jpg":"1280x854","h_26209495_1024.jpg":"1024x683","h_26209495_640.jpg":"640x427","h_26209495_480.jpg":"480x320","h_26209495_340.jpg":"340x227","h_26209495_220.jpg":"220x147","pp_26209495_1280.jpg":"1280x1628","pp_26209495_1024.jpg":"1024x1303","pp_26209495_640.jpg":"640x814","pp_26209495_480.jpg":"480x611","pp_26209495_340.jpg":"340x432","pp_26209495_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2714","hd_26615023_1920.jpg":"1920x1080","k_26615023_1280.jpg":"1280x1280","k_26615023_1024.jpg":"1024x1024","k_26615023_640.jpg":"640x640","k_26615023_480.jpg":"480x480","k_26615023_340.jpg":"340x340","k_26615023_220.jpg":"220x220","o_26615023_1280.jpg":"1280x1809","o_26615023_1024.jpg":"1024x1447","o_26615023_640.jpg":"640x904","o_26615023_480.jpg":"480x678","o_26615023_340.jpg":"340x480","o_26615023_220.jpg":"220x310","h_26615023_1280.jpg":"1280x854","h_26615023_1024.jpg":"1024x683","h_26615023_640.jpg":"640x427","h_26615023_480.jpg":"480x320","h_26615023_340.jpg":"340x227","h_26615023_220.jpg":"220x147","pp_26615023_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615023_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615023_640.jpg":"640x814","pp_26615023_480.jpg":"480x611","pp_26615023_340.jpg":"340x432","pp_26615023_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2090","hd_26615024_1920.jpg":"1920x1080","k_26615024_1280.jpg":"1280x1280","k_26615024_1024.jpg":"1024x1024","k_26615024_640.jpg":"640x640","k_26615024_480.jpg":"480x480","k_26615024_340.jpg":"340x340","k_26615024_220.jpg":"220x220","o_26615024_1280.jpg":"1280x1393","o_26615024_1024.jpg":"1024x1114","o_26615024_640.jpg":"640x696","o_26615024_480.jpg":"480x522","o_26615024_340.jpg":"340x370","o_26615024_220.jpg":"220x239","h_26615024_1280.jpg":"1280x854","h_26615024_1024.jpg":"1024x683","h_26615024_640.jpg":"640x427","h_26615024_480.jpg":"480x320","h_26615024_340.jpg":"340x227","h_26615024_220.jpg":"220x147","pp_26615024_1280.jpg":"1280x1628","pp_26615024_1024.jpg":"1024x1303","pp_26615024_640.jpg":"640x814","pp_26615024_480.jpg":"480x611","pp_26615024_340.jpg":"340x432","pp_26615024_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7541134 Threads: 3 Questions: 1542638983 Slow queries: 4694545 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110987676 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/mislite-da-sve-znate-o-amulicu-otvorio-nam-je-srce-i-fotoalbum-prica-o-svim-svojim-zenama-zbog-jedne-je-napustio-bend-1365984 [printLink] => /scena/showbiz/mislite-da-sve-znate-o-amulicu-otvorio-nam-je-srce-i-fotoalbum-prica-o-svim-svojim-zenama-zbog-jedne-je-napustio-bend-1365984?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 239417 [name] => Ivo Amulić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivo-amulic [link] => /tag/ivo-amulic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 239416 [name] => klapa Rišpet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => klapa-rispet [link] => /tag/klapa-rispet ) [2] => stdClass Object ( [id] => 748936 [name] => Klapa Rišpet Dan žena [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-21 20:53:56 [main_article_id] => 0 [alias] => klapa-rispet-dan-zena [link] => /tag/klapa-rispet-dan-zena ) [3] => stdClass Object ( [id] => 299070 [name] => Dan žena [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dan-zena [link] => /tag/dan-zena ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mislite da sve znate o Amuliću? Otvorio nam je srce i fotoalbum: priča o svim svojim ženama, zbog jedne je napustio bend [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3182 [name] => Milena Budimir [username] => milena-budimir [email] => milena-budimir@sd.hr [password] => $2y$10$Ve7rkxZYSohKBXnLKsNTFeohOvEelBI.lX4kcLddML9SgOSzIQIEa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/milena-budimir-3182 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1700 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f3ad8a64fccdb1b5a5a7e87c9f38ea46?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26621439.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Obiteljski album, Vojko Bašić/Cropix [mainImageDesc] =>

Mali Ivo s majkom Filomenom (gore lijevo), sa suprugom Sandrom (u sredini), njegova djeca Hana i Mihovil (gore desno). Puno je uspomena i iz vremena kad je plesao u KUD-u Filip Dević (desno dolje)

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26621439.jpg [title] =>

Mali Ivo s majkom Filomenom (gore lijevo), sa suprugom Sandrom (u sredini), njegova djeca Hana i Mihovil (gore desno). Puno je uspomena i iz vremena kad je plesao u KUD-u Filip Dević (desno dolje)

Obiteljski album, Vojko Bašić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615032.jpg [title] =>

Mali Ivo s mamom Filomenom: Bila je odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrtićima. Danas ja brinem o njoj

Obiteljski album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615026.jpg [title] =>

‘Od Gripa za Dan žena puno očekujen, virujen kako će to bit šlag na tortu!‘
 

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615083.jpg [title] =>

Pjevački počeci: Amulić kao 17-godišnjak s mikrofonom: Iša san u tehničku, pa u ekonomsku školu.  A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit...

Obiteljski album ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615031.jpg [title] =>

Ivo Amulić (drugi slijeva) kao član KUD-a ‘Filip Dević‘
 

Obiteljski album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615028.jpg [title] =>

Vrijeme u kojemu su tinejdžerice ludjele za njim: kao član splitske grupe ‘Tutti frutti‘

Obiteljski album ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615082.jpg [title] =>

‘Sandra moja...‘: tako Ivo govori o ženi koja mu je otela srce u zrelijoj dobi

Obiteljski album ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615033.jpg [title] =>

Amulićeva kći Hana i sin Mihovil danas su odrasli ljudi

Obiteljski album ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615034.jpg [title] =>

Mali Ivo u karo košulji

Obiteljski album ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615029.jpg [title] =>

Neno Ninčević je zaslužan za brojne hitove splitskog ‘Tutti fruttija‘ i strelovit uspon Ive Amulića

Obiteljski album ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615084.jpg [title] =>

Ivine dječje ljetne uspomene iz Splitske na otoku Braču: Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas

Obiteljski album ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26596603.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/23129232.jpg [title] => Slobodna Dalmacija ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26621632.jpg [title] => Saša Burić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26209495.jpg [title] =>

Pero Kozomara i Ivo Amulić

Nera Šimić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615023.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/21/26615024.jpg [title] => Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nona Merica, majka Filomena (86), supruga Sandra (47), kćeri Hana (33) i Dina (4) i unučica Ela (6) sve su to žene u životu Ive Amulića. Kako su mu utjecale na život, što su ga naučile, što mu omogućile, pitali smo pjevača ususret velikom koncertu klape "Rišpet" koji će se održati taman na Dan žena.

Sin Poljičanina i Bračanke, rođen u Velom Varošu, djetinjstvo je proveo okružen brojnom obitelji. Najviše je traga ostavila nona Merica, priznaje, sjetno.

- Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Recimo, ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas, po cili dan. I kad je bilo dobro i kad nije, da se susidi ne raduju nevolji. Bila je ponosna žena - smješka se uspomenama Ivo.

Kad je došlo vrijeme za školu - obitelj se preselila na Gripe, niti stotinjak metara od dvorane u kojoj će, eto, pjevati za Dan žena.

---

image
Saša Burić/Cropix
---

- Imali smo sriću i nesriću održavši naš najveći i najvažniji koncert u Spaladium Areni. To je bilo ostvarenje sna, ispunjenje svega šta smo pokušavali godinama. Bila je puna dvorana, ritam, veselje... Znali smo da smo na pravome putu, uspili smo. A onda tri dana posli "lockdown", sve stalo, otkazali smo 20 dogovorenih koncerata zbog COVID-a - vraća nas u vrijeme kada je korona pomrsila račune mnogima, pa i njemu.

Povratak na Gripe pune uspomena

- A sada se, eto, vraćamo na Gripe, a mislija san da nikad nećemo. Tamo san sluša sve svoje idole, sluša san i "Dire Straits", a nakon par godina i sam tamo nastupa. Aj zamisli kako se mali Ivo tada osjeća! Zato, jedva čekan da se dogode Gripe, mislin da će bit sjajno, probudit će se stare emocije, puno očekujen, virujen kako će to bit šlag na tortu! Pokušat ćemo ženama pokazat koliko nam je stalo, to je dar njima na njihov dan - tako će Amulić.

---

image
Nikola Vilić/Cropix
---

Pa se vraćamo priči o njegovim ženama. O onoj koja ga je na noge podigla, onoj koja ga je ljubavlju odgajala. I to ne samo njega, nego generacije malih Splićana.

- Moja mama Filomena je bila odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrtićima. Vidija san koliko pacijence ima, koliko voli dicu. Zato bi reka kako je za moju majku idealna rič kojon se jasno opisuje: brižna - opet se raznježio pjevač.

Dite minja sve

Nekako se zajednički nalazimo na priči o uvjerenjima, pa se tako slažemo kako dok ne postaneš roditelj, živiš u uvjerenju kako nikad nikog nećeš voljeti više nego mamu. No, kada postaneš roditelj, shvatiš kako te nikada nitko neće voljeti više od roditelja. I amen.

---

image

Mali Ivo s mamom Filomenom: Bila je odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrtićima. Danas ja brinem o njoj

Obiteljski album
---

- Moja majka danas živi u našoj zajednici, ima u mojoj duši posebnu nišu. Koliko brinem o svojoj najmlajoj, mogu ti reć, toliko brinem i o njoj - veli nam.

Dok balansiramo riječima, pokušavajući posložiti redom sve te neke ljubavi koje tijekom života stvorimo, nađemo, rodimo - dolazimo do Hane, prvorođene kćeri Amulićeve.

Nije moguće, priznaje, opisati osjećaj kada svoje prvorođenče uzmeš u naručje.

- Došlo je do trenutnog otrežnjenja, u momentu san se okrenija, sve ono šta je bilo do tada više nije važilo. Te godine san da ultimatum kolegama u "Tutti fruttiju" - sve šta je bilo, bilo je, sad ozbiljno, više nema olako - a bilo je, do toga trenutka, priznaje, "lova u zadnji žep, idemo, pa di nas put nanese".

---

image

Vrijeme u kojemu su tinejdžerice ludjele za njim: kao član splitske grupe ‘Tutti frutti‘

Obiteljski album
---

- To šta san posta otac dovelo je do toga da san otiša iz benda, ne razmišljajući oću li uopće nastavit pivat, bilo mi je sasvim svejedno. Složija san sebi sve u glavi: iman dite, moran mislit na nju. To je jednostavno usađeno u mene, gleda san roditelje, želija san familju, preslikanu moju, koja je bila na zdravin nogama, bazirana i građena na poštovanju, na ljubavi - veli nam.

Nije slučajno postao roditelj svojoj djevojčici i potom dječaku, Mihovilu, to je htio, to je želio.

---

image

Amulićeva kći Hana i sin Mihovil danas su odrasli ljudi

Obiteljski album
---

- Greške koje sam viđao kod drugih roditelja želio sam izbjeći, sad, s odmakom, mislim možda san triba neke stvari i zadržat, ali ja san neki drugi tip čovika, previše san popustljiv... Na svu sreću nije mi se to vratilo loše, nisu iskorištene moje slabosti - kaže kako bi mogao odgojiti 20 Hana, jer je bila prekrasno dijete.

- Ponosim se svom mojom djecom - kaže i priznaje kako kći i otac imaju posebnu vezu. Kći u ocu nalazi sigurnost zauvijek, nalazi utjehu kad treba i zna da može računati na tatu kad god zatreba. Sinovi su, zaključujemo, slobodniji, idu o svom poslu...

Žene sa stavom

I onda se vraćamo na dio života kada sebi i ne dozvoljavaš previše promišljanja, ideš s rijekom, pa kako te odnese i gdje te nanese.

- Nemaš sliku o idealima, ne tražiš radost, više te nađe sama, pa se dogodi i pogrešno procijeniš. Sada u ovin godinama iman uz sebe ženu koja je jednako brižna - kaže nam.

- Aha, doša si na to - kažemo.

---

image

‘Sandra moja...‘: tako Ivo govori o ženi koja mu je otela srce u zrelijoj dobi

Obiteljski album
---

- A, e, valjalo je tražit - opet će onaj u čijem se poslu, činjenica je, uvijek biva okružen ženama. Žene, naime, vole glazbenike. Valjda su im nekako nedokučivi. Tajanstveni. Pa onda samim tim i privlačni.

- Ne znan kako bi povuka paralelu, a možda je to i do tipa čovika. Ima kolega koji nemaju takve pisme ili takvu publiku. Inšoma, ovo šta radimo zadnjih trinaestak godina sa "Rišpeton" naišlo je na plodno tlo. Vole nas žene koje su izgradile i sebe i svoj glazbeni ukus, nalaze se u našin pismama, najveći su dio naše publike, vole pivat, vole radost, druženje. Napokon imamo publiku koja zna šta hoće, a i mi smo se izgradili, pa znamo kome se obraćamo - veli nam Ivo.

---

image
Slobodna Dalmacija
---

I uistinu, "Rišpet" ima nježne ljubavne pjesme, dobro promišljene i zaokružene, pjesme u kojima se žene pronalaze.

- Svaka je pisma ko slika, ko film - veli naš sugovornik.

Pa se onda riječju hvatamo Dalmatinki, koje su drukčije od drugih, zaključujemo kako nas specifičan mentalitet oblikuje.

- Naš mentalitet učini naše žene čvrstima, to su žene sa stavom, hrabre i svoje. Danas su žene opuštenije, nisu pod utjecajem normi, slobodne su - pa nam veli kako u klubovima uočava sve češće skupine žena koje su same sebi dovoljne, okupe se i zabavljaju bez muškoga društva.

Ne pjeva se zalud "I can buy myself flowers", smijemo se.

U trideset i osam godina karijere, Ivo s pozornice gleda kako se mijenja svijet pred njim.

Tako taman

Mijenja se i on. Tako je prije šest godina postao djed malenoj Eli, još jednoj od "svojih žena". Čarolija te ljubavi nije prepričljiva.

- To je odnos kojeg nisan ni svjestan. Moje se dite ostvarilo ka mater! To mi je najlipše. Moja je Hana postala majka, to mi je bilo najvažnije, a to se vidi i iz moje Ele koja je svoja. Skroz je svoja. Nije poslušna, baš je svit za sebe. Sve gledan kako ću joj se približit, ono vrime kad smo skupa, pa pokušavan joj ugodit šta više - razmazit će djevojčicu, već vidimo.

---

image

‘Od Gripa za Dan žena puno očekujen, virujen kako će to bit šlag na tortu!‘
 

Vojko Bašić/Cropix
---

Pa razgovaramo o drugoj djevojčici. Tatinoj mezimici.

Dinu je dobio u vrlo zrelim godinama. Bilo mu je 58, a njegovoj supruzi Sandri 43, no, naglašava, za bit roditelj nikad nije kasno.

- Sve je došlo na svoje misto kada se Dina rodila! Danas ne mogu zamislit život bez nje, ne mogu zamislit da san virova kako neću više imat dice... Drugi dil života mi je ispunila na nevjerojatan način, donila mi je novu dimenziju. Puno je lakše biti roditelj sad nego kad san bija mlađi. Onda me je bilo svugdi, a ovo sada je sve.

Otkako se rodila, nisan ni jedan put upotrebija izraz "jedva čekan da...", da ostavi pelene, da krene u vrtić, da krene u školu... Svaki moment je najvažniji i najbitiniji. Sad i ne mislin na sutra - veli ni kako ga besane noći s novorođenom bebom nisu umorile, nije mu ništa problem, sve ga vezano uz Dinu raduje.

---

image

Ivine dječje ljetne uspomene iz Splitske na otoku Braču: Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas

Obiteljski album
---

Sada mu se malo prehladila, šmrca, pa su on i Sandra oko nje bez prestanka. No, ni to nije teško.

- Sandra moja... - tako će o ženi koja mu je otela srce, u biti ga je stavila tamo gdje mu je i bilo mjesto. Srce na srce.

- Bila mi je prijateljica, uz to i kolegica, imala je svoj bend, povremeno bi čak i zajedno nastupali. Malo po malo, stvorila se simpatija uzajamna i jednog dana odluka "ajmo zajedno", to je bilo tako prirodno. Tako normalno. Tako taman - hvali svoju zrelu ljubav, u kojoj su dugo bili sami. Dok ih Dina nije učinila sretnima. Sretnijima.

Još mi je 15

Ono što u svojem braku cijeni, kaže, među ostalim je prijateljstvo, sa suprugom razgovara, uvijek, stalno, uz kavu, na terasi, uz more, u tišini, u gradu, uvijek.

I onda pitamo kako bi trebala izgledati i što bi trebala imati neka idealna žena.

- Svaka žena ima nešto, i ono što se primjećuje i što se ne primjećuje, svaka je svijet za sebe. Nikad nisan gleda boju kose, boju očiju, pa ni izgled toliko, jednostavno je to ili je primijetiš ili ne primijetiš - priznaje doduše kako mu se nikada baš nisu sviđale one žene koje se nameću, koje se trude osvojiti muškarca, draže su mu samozatajne osobe.

- Ono, kad se ja triban potrudit‘ - objašnjava kroz smijeh.

---

image

Neno Ninčević je zaslužan za brojne hitove splitskog ‘Tutti fruttija‘ i strelovit uspon Ive Amulića

Obiteljski album
---

Pa se opet pričom vraćamo na malenu, četverogodišnju Dinu, koja po kući pleše s mikrofonom, pjevajući na sav glas "šta mi ljube oćeš kazat". Da mu jednog dana kaže kako želi njegovim stopama - ne bi je zaustavljao. Samo bi je savjetovao da se školuje, da bude svoja...

---

image

Pjevački počeci: Amulić kao 17-godišnjak s mikrofonom: Iša san u tehničku, pa u ekonomsku školu.  A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit...

Obiteljski album
---

- Ja san iz tehničke škole nakon dvi godine preša u ekonomsku, ne zato šta san to tija, nego je tamo bilo više cura. A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit. Za to mi je triba neko ko zna, Neno Ninčević nekad davno, danas Pero Kozomara. Ništa nije slučajno, recimo - ne znan bi li išta drugo moga radit s ovolikom radošću - veli nam glazbenik.

---

image

Pero Kozomara i Ivo Amulić

Nera Šimić/Cropix
---

- Znači, mali je Ivo odmah znao da želi pjevati? - pitamo, znatiželjni.

- Mali je Ivo s nekih 15 godina izaša igrat se i nije se nikad prista igrat! Još san uvik zaigran... - priznaje nam vječiti dječak.

---

image

Mali Ivo u karo košulji

Obiteljski album
------
image

Ivo Amulić (drugi slijeva) kao član KUD-a ‘Filip Dević‘
 

Obiteljski album
------
image
Vojko Bašić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Obiteljski album, Vojko Bašić/Cropix Obiteljski album Vojko Bašić/Cropix Obiteljski album Obiteljski album Obiteljski album Obiteljski album Obiteljski album Obiteljski album Obiteljski album Obiteljski album Nikola Vilić/Cropix Slobodna Dalmacija Saša Burić/Cropix Nera Šimić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Vojko Bašić/Cropix
Obiteljski album, Vojko Bašić/Cropix

Mali Ivo s majkom Filomenom (gore lijevo), sa suprugom Sandrom (u sredini), njegova djeca Hana i Mihovil (gore desno). Puno je uspomena i iz vremena kad je plesao u KUD-u Filip Dević (desno dolje)

Obiteljski album

Mali Ivo s mamom Filomenom: Bila je odgojiteljica, ljudo zaljubljena u svoj posao. Po svog naranijeg ditinjstva san proveja s njom u vrtićima. Danas ja brinem o njoj

Vojko Bašić/Cropix

‘Od Gripa za Dan žena puno očekujen, virujen kako će to bit šlag na tortu!‘
 

Obiteljski album

Pjevački počeci: Amulić kao 17-godišnjak s mikrofonom: Iša san u tehničku, pa u ekonomsku školu.  A uvik mi je falilo glazbeno obrazovanje, jer se nikad nisam moga sam izrazit...

Obiteljski album

Ivo Amulić (drugi slijeva) kao član KUD-a ‘Filip Dević‘
 

Obiteljski album

Vrijeme u kojemu su tinejdžerice ludjele za njim: kao član splitske grupe ‘Tutti frutti‘

Obiteljski album

‘Sandra moja...‘: tako Ivo govori o ženi koja mu je otela srce u zrelijoj dobi

Obiteljski album

Amulićeva kći Hana i sin Mihovil danas su odrasli ljudi

Obiteljski album

Mali Ivo u karo košulji

Obiteljski album

Neno Ninčević je zaslužan za brojne hitove splitskog ‘Tutti fruttija‘ i strelovit uspon Ive Amulića

Obiteljski album

Ivine dječje ljetne uspomene iz Splitske na otoku Braču: Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas

Nera Šimić/Cropix

Pero Kozomara i Ivo Amulić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/mislite-da-sve-znate-o-amulicu-otvorio-nam-je-srce-i-fotoalbum-prica-o-svim-svojim-zenama-zbog-jedne-je-napustio-bend-1365984 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=12c7851bebd091411325154373160cc37554d6b4 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mislite+da+sve+znate+o+Amuli%C4%87u%3F+Otvorio+nam+je+srce+i+fotoalbum%3A+pri%C4%8Da+o+svim+svojim+%C5%BEenama%2C+zbog+jedne+je+napustio+bend&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmislite-da-sve-znate-o-amulicu-otvorio-nam-je-srce-i-fotoalbum-prica-o-svim-svojim-zenama-zbog-jedne-je-napustio-bend-1365984 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmislite-da-sve-znate-o-amulicu-otvorio-nam-je-srce-i-fotoalbum-prica-o-svim-svojim-zenama-zbog-jedne-je-napustio-bend-1365984 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"Dan žena na Gripama"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"10002"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizDan žena na Gripama

Mislite da sve znate o Amuliću? Otvorio nam je srce i fotoalbum: priča o svim svojim ženama, zbog jedne je napustio bend

Piše Milena Budimir
21. veljače 2024. - 20:52
Mali Ivo s majkom Filomenom (gore lijevo), sa suprugom Sandrom (u sredini), njegova djeca Hana i Mihovil (gore desno). Puno je uspomena i iz vremena kad je plesao u KUD-u Filip Dević (desno dolje)Obiteljski album, Vojko Bašić/Cropix

Nona Merica, majka Filomena (86), supruga Sandra (47), kćeri Hana (33) i Dina (4) i unučica Ela (6) sve su to žene u životu Ive Amulića. Kako su mu utjecale na život, što su ga naučile, što mu omogućile, pitali smo pjevača ususret velikom koncertu klape "Rišpet" koji će se održati taman na Dan žena.

Sin Poljičanina i Bračanke, rođen u Velom Varošu, djetinjstvo je proveo okružen brojnom obitelji. Najviše je traga ostavila nona Merica, priznaje, sjetno.

- Mislin da san povuka na tu bračku stranu šta se glazbe tiče. Recimo, ujak mi je svira harmoniku i gitaru, pa kad bi se svi našli u dvoru, u Arapovu ulicu u Varošu, uvik bi bilo pisme. A nona Merica je pivala na cili glas, po cili dan. I kad je bilo dobro i kad nije, da se susidi ne raduju nevolji. Bila je ponosna žena ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 16:01