stdClass Object ( [id] => 602165 [title] => Mikića najšira publika zna iz tv reklama, Splićani ga posebno vole, a i on njih: Zaje*ani ste, kaže nam i pripovijeda što ga uz pivo najviše opušta; Otkrio nam je i tajnu vezanu uz 'svoj film' [alias] => mikica-najsira-publika-zna-iz-tv-reklama-splicani-ga-posebno-vole-a-i-on-njih-zaje-ani-ste-kaze-nam-i-pripovijeda-sto-ga-uz-pivo-najvise-opusta-otkrio-nam-je-i-tajnu-vezanu-uz-39-svoj-film-39 [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Jednog od naših najzaposlenijih glumaca Krešimira Mikića proteklog smo tjedna mogli gledati u Splitu na Marulićevim danima u predstavi "Svaki tvoj rođendan" Mira Gavrana. Drama je to koja prati život jedne zagrebačke obitelji tijekom šezdeset godina.

Iako nije riječ o glavnoj ulozi, Mikićev lik Zoran itekako je zanimljiv budući da ga u početku pratimo kao petogodišnje dijete dok u odrasloj dobi on postaje ovisnik o drogama zbog čega se naposljetku pokaje. Budući da je, kako kaže, i ranije surađivao s redateljem Reneom Medvešekom, prihvatio je ulogu iako je u vrijeme postavljanja predstave u Italiji snimao film "Zora", drugi dio trilogije "Sunce" Dalibora Matanića.

U Split je stigao neposredno prije nastupa, ali uhvatio je vremena za kratak razgovor za Slobodnu. Inače, Krešimir je, ako je suditi po gromkom pljesku, splitskoj publici jedan od omiljenih glumaca.

Za početak, možete li nam kazati nešto više o ulozi u "Svakom tvom rođendanu"?

- Ja imam malu, slatku ulogu, jedno tri scenice gdje igram čovjeka u rasponu od pet do četrdeset i pet godina, čini mi se. Prati se njegov razvoj kroz tu obitelj, a svi događaji se zbivaju za vrijeme rođendana glavnog lika Marijana.

Kako ste se pripremali i odakle inače crpite inspiraciju za svoje likove?

- Pa zapravo se nisam posebno pripremao, naučio sam tekst i slijedio upute redatelja. Što se tiče inspiracije, ja sam otvoren za razne inspiracije, s raznih strana. Gledam filmove, gledam druge predstave, gledam ljude… Ovisi o tekstu i o potrebama komada. Nešto izvlačim iz sebe, nešto iz drugih.

Laureat

Protekle godine osvojili ste nagradu Marul za ulogu Gospodina Fulira u "Tko pjeva zlo ne misli". Tko su vaši favoriti ove godine, jeste li stigli pogledati ostale predstave?

- Iskreno, festivali su takvi da se zapravo ne mogu pogledati sve predstave. Mi dođemo, odigramo i vraćamo se. Žao mi je jer sam htio pogledati predstavu Bobe Jeličića ("Govori glasnije" op.a.), to čak ni u Zagrebu nisam stigao pa sam mislio možda ću u Splitu, ali, nažalost, zbog nedostatka vremena, ništa nisam uspio pogledati. A što se tiče nagrada, to sve ovisi o žiriju. Ja zaista ne znam što se traži…

Kakva iskustva imate sa splitskom publikom, je li doista zahtjevnija od ostalih kako se često smatra?

- Imam uglavnom pozitivna iskustva sa splitskom publikom. Ona je malo, kako da kažem, zaj******a. U Splitu će reagirati ako im se nešto sviđa, ali i ako im se ne sviđa. Publika je otvorena i iskrena, što ja cijenim. Ako je po nečemu drukčija, onda je vjerojatno po tome.

Iza vas stoji priličan broj uloga, kako televizijskih i filmskih, tako i kazališnih. Imate li ikada tremu prije izlaska na pozornicu ili je s vremenom i s ulogama potpuno nestala?

- Imam tremu, imam to neko uzbuđenje koje ovisi o komadu i tome što me očekuje tu večer, ali i o načinu na koji smo radili. Jednostavno, neke stvari budu nedovršene pa mi to zna izazivati tremu, to iščekivanje hoće li se stvari posložiti. Tako da sve to ovisi o ulozi i načinu rada, o predstavi.

Što radite kada predstava završi? Analizirate li izvedbu ili ostavljate sve iza sebe?

- Ne bavim se analizom, ali sam vrlo svjestan stvari koje su se događale na pozornici, bile one pozitivne ili negativne. A nakon predstave popijem pivicu da se opustim da mogu ići doma, ha ha.

Postoji li neka uloga u kojoj biste se htjeli okušati, a da za to još niste imali priliku?

- Ja sam jako sretan s filmom "Posljednji Srbin u Hrvatskoj". To mi je jedna jako draga uloga u posljednje vrijeme, ali još uvijek imam filing da nisam snimio "svoj film". Sad, što bi to točno bilo, ja ne znam, da znam, snimio bih ga sam, ali imam osjećaj da još nisam odigrao tu neku svoju ulogu…

Gledamo vas i u reklamama. Jeste li se bojali da ćete zbog tih angažmana ostati bez nekih 'ozbiljnijih' glumačkih ponuda?

- Je, sjećam se kad sam počinjao s reklamama, bilo me strah toga, ali kad sam ušao u sve to shvatio sam da je strah bezrazložan. Mi smo malo tržište i nitko te neće ne uzeti zato što si bio u reklami ili sapunici... To su razmišljanja čovjeka koji nema iskustva, kad sam bio mlađi tako sam razmišljao, ali sada ne mogu reći da mi je snimanje reklama išta loše donijelo.

Završili ste snimanje drugog dijela trilogije 'Sunce' Dalibora Matanića. Kako je započela vaša suradnja?

- Da, snimali smo u dvanaestom mjesecu. To je "Zora", drugi dio trilogije, a glavne uloge opet igramo Tihana Lazović i ja i užasno mi je drago što me Matanić zvao. Što se tiče naše suradnje, uvijek je kvalitetna, mi se razumijemo jako dobro od samih početaka.

Ja ga jako cijenim zbog jedne činjenice - kad sam došao u Zagreb, on mi je ponudio ulogu, prvu veću filmsku u "Finim mrtvim djevojkama" koja je bilo potpuno atipična za mene, od onoga kako su me drugi vidjeli. To je meni bilo dosta važno jer režiseri i ljudi s kojima radiš kako te prvi put vide tako te pamte i misle o tebi...

Na Festivalu tolerancije u Zagrebu gledali smo vas i u danskom filmu "Svrdlo"...

- To je film koji sam snimio prošle godine. Nedavno je igrao na Festivalu tolerancije i ljudima se sviđa, meni se isto čini da je kvalitetno napravljen i nadam se da će imati još prilike igrati u Hrvatskoj, na nekom festivalu...

Redateljica koja me negdje gledala preporučila me za projekt. Ja glumim Hrvata koji radi u Danskoj, u Kopenhagenu na iskopavanju metroa što se trenutačno tamo i događa. To je debitantski film mladog danskog redatelja Rasmusa Klostera, on je student njihove Alternativne akademije tako da je bio zanimljiv projekt, mala ekipa, dosta improvizacija, na sajtu u metrou dolje s radnicima, sve je bilo kao za pravo.

Film je survival drama, odnosno film katastrofe, s tri glavne uloge. Tih troje ljudi, među kojima sam i ja, zapne dolje prilikom jedne katastrofe nakon čega se bore za život. Dosta je zanimljiv i mučan.

Postoji li neka uloga koju ne biste prihvatili ili nešto što nikad ne biste napravili zbog uloge?

- Ma ja ako imam priliku i mogućnost odbiti ulogu koja me ne zanima, to ću i napraviti. Ako ne mogu u ulozi pronaći nešto što je zanimljivo, meni intimno ili društveno ili da me na bilo koji način zaintrigira, uopće ne vidim razlog zašto bih je igrao. Osim zbog novaca, ipak sam na plaći...

Naporan rad

U kinima još uvijek igra "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", uskoro stiže i Matanićeva "Zora". Nižete ulogu za ulogom, kako izgleda vaš klasičan dan?

- Teško je reći što je klasično. Probudim se ujutro, popijem kavu, doručkujem, odem na probu, dođem pola sata ranije da bih prošao ono što me očekuje na probi. Ako imam sreće, do 14, 14.30 sati sam gotov. Ako mi nije gužva onda idem jesti, ako mi je gužva, kao što je ovih dana, onda idem u studio posuditi glas u nekom od crtanih filmova, baš ovih dana izlazi "Toy Story 4" u kojem sam Tomu Hanksu davao glas.

Provedem par sati tu, a navečer je obično predstava, već oko 18.30 idem u kazalište. Sada sam u HNK-u tako da su te predstave duže nego što sam naviknuo pa ne izlazim iz kazališta do jedanaest navečer i onda idući dan sve ispočetka. To je što se tiče kazališta, a za ljude koji ne znaju, kad se snima film radni dan je dvanaest sati, recimo od 6 do 18, plus nakon toga nas obično opet čeka predstava.

Kako se opuštate nakon takvog dana?

- Joj, volim biti doma, slušati glazbu, ići u prirodu, voziti se motorom. Što god, samo da imam vremena...

Kakvu glazbu volite?

- Raznu... Glazba je važan čimbenik u mom životu jer je neka vrsta emocionalnog ventila. Dobro mi dođe da nakon predstava, teških dana sjednem, slušam i opustim se uz nju, to mi je vrlo važno. Glazba je dobra da se čovjek posloži.

 

Volio bih da me netko provede...

Gdje volite provoditi vrijeme kada dođete u Split, imate li neke omiljene lokacije?


- Moram priznati da rijetko dolazim u Split tako da se omiljena mjesta mijenjaju. Što se tiče baš Marulićevih dana užasno mi je teško jer dođem zbog posla, moram doći na predstavu i odmah poslije ići tako da se nemam vremena opustiti.

Ove godine mi je plan bio doći dan ranije, ali nisam stigao. Mislio sam prošetati Rivom, popiti kavu, malo sunca doživjeti, nešto fino pojesti, al' eto… Volio bih da me netko iz Splita provede po Splitu, da ostanem par dana i da napravimo đir. To bi bilo lijepo…

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"ISKRENOST SE CIJENI "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2019-05-05 20:05:42 [created_by] => 3096 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2019-05-05 22:23:17 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2019-05-05 23:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2629 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010914.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010908.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010907.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010906.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010912.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010910.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010915.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010905.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010886.jpg","\/Archive\/Images\/2019\/05\/05\/Teme\/11010909.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1191"},{"size0":"1920x2457"},{"size0":"1920x1306"},{"size0":"1920x2843"},{"size0":"1920x1220"},{"size0":"1920x2583"},{"size0":"1920x2582"},{"size0":"1920x2998"},{"size0":"1920x2433"},{"size0":"1920x1340"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38693881 Threads: 4 Questions: 7117822585 Slow queries: 3307062 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608871480 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/mikica-najsira-publika-zna-iz-tv-reklama-splicani-ga-posebno-vole-a-i-on-njih-zaje-ani-ste-kaze-nam-i-pripovijeda-sto-ga-uz-pivo-najvise-opusta-otkrio-nam-je-i-tajnu-vezanu-uz-39-svoj-film-39-602165 [printLink] => /scena/showbiz/mikica-najsira-publika-zna-iz-tv-reklama-splicani-ga-posebno-vole-a-i-on-njih-zaje-ani-ste-kaze-nam-i-pripovijeda-sto-ga-uz-pivo-najvise-opusta-otkrio-nam-je-i-tajnu-vezanu-uz-39-svoj-film-39-602165?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252762 [name] => krešimir mikić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kresimir-mikic [link] => /tag/kresimir-mikic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mikića najšira publika zna iz tv reklama, Splićani ga posebno vole, a i on njih: Zaje*ani ste, kaže nam i pripovijeda što ga uz pivo najviše opušta; Otkrio nam je i tajnu vezanu uz 'svoj film' [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3096 [name] => Anja Popović [username] => anja-popovi [email] => anja-popovi@sd.hr [password] => $2y$10$6TdYckj9HFOa//3A9SXdcuHGML4QgkAXjm2rqRaA7gqv1RPp2YVRy [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/anja-popovic-3096 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1614 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/2d7972a7d8b83ad244a9e9dcae98bc8e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010914.jpg [galleryCount] => 10 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010914.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010908.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010907.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010906.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010912.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010910.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010915.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010905.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010886.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2019/05/05/Teme/11010909.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Jednog od naših najzaposlenijih glumaca Krešimira Mikića proteklog smo tjedna mogli gledati u Splitu na Marulićevim danima u predstavi "Svaki tvoj rođendan" Mira Gavrana. Drama je to koja prati život jedne zagrebačke obitelji tijekom šezdeset godina.

Iako nije riječ o glavnoj ulozi, Mikićev lik Zoran itekako je zanimljiv budući da ga u početku pratimo kao petogodišnje dijete dok u odrasloj dobi on postaje ovisnik o drogama zbog čega se naposljetku pokaje. Budući da je, kako kaže, i ranije surađivao s redateljem Reneom Medvešekom, prihvatio je ulogu iako je u vrijeme postavljanja predstave u Italiji snimao film "Zora", drugi dio trilogije "Sunce" Dalibora Matanića.

U Split je stigao neposredno prije nastupa, ali uhvatio je vremena za kratak razgovor za Slobodnu. Inače, Krešimir je, ako je suditi po gromkom pljesku, splitskoj publici jedan od omiljenih glumaca.

Za početak, možete li nam kazati nešto više o ulozi u "Svakom tvom rođendanu"?

- Ja imam malu, slatku ulogu, jedno tri scenice gdje igram čovjeka u rasponu od pet do četrdeset i pet godina, čini mi se. Prati se njegov razvoj kroz tu obitelj, a svi događaji se zbivaju za vrijeme rođendana glavnog lika Marijana.

Kako ste se pripremali i odakle inače crpite inspiraciju za svoje likove?

- Pa zapravo se nisam posebno pripremao, naučio sam tekst i slijedio upute redatelja. Što se tiče inspiracije, ja sam otvoren za razne inspiracije, s raznih strana. Gledam filmove, gledam druge predstave, gledam ljude… Ovisi o tekstu i o potrebama komada. Nešto izvlačim iz sebe, nešto iz drugih.

Laureat

Protekle godine osvojili ste nagradu Marul za ulogu Gospodina Fulira u "Tko pjeva zlo ne misli". Tko su vaši favoriti ove godine, jeste li stigli pogledati ostale predstave?

- Iskreno, festivali su takvi da se zapravo ne mogu pogledati sve predstave. Mi dođemo, odigramo i vraćamo se. Žao mi je jer sam htio pogledati predstavu Bobe Jeličića ("Govori glasnije" op.a.), to čak ni u Zagrebu nisam stigao pa sam mislio možda ću u Splitu, ali, nažalost, zbog nedostatka vremena, ništa nisam uspio pogledati. A što se tiče nagrada, to sve ovisi o žiriju. Ja zaista ne znam što se traži…

Kakva iskustva imate sa splitskom publikom, je li doista zahtjevnija od ostalih kako se često smatra?

- Imam uglavnom pozitivna iskustva sa splitskom publikom. Ona je malo, kako da kažem, zaj******a. U Splitu će reagirati ako im se nešto sviđa, ali i ako im se ne sviđa. Publika je otvorena i iskrena, što ja cijenim. Ako je po nečemu drukčija, onda je vjerojatno po tome.

Iza vas stoji priličan broj uloga, kako televizijskih i filmskih, tako i kazališnih. Imate li ikada tremu prije izlaska na pozornicu ili je s vremenom i s ulogama potpuno nestala?

- Imam tremu, imam to neko uzbuđenje koje ovisi o komadu i tome što me očekuje tu večer, ali i o načinu na koji smo radili. Jednostavno, neke stvari budu nedovršene pa mi to zna izazivati tremu, to iščekivanje hoće li se stvari posložiti. Tako da sve to ovisi o ulozi i načinu rada, o predstavi.

Što radite kada predstava završi? Analizirate li izvedbu ili ostavljate sve iza sebe?

- Ne bavim se analizom, ali sam vrlo svjestan stvari koje su se događale na pozornici, bile one pozitivne ili negativne. A nakon predstave popijem pivicu da se opustim da mogu ići doma, ha ha.

Postoji li neka uloga u kojoj biste se htjeli okušati, a da za to još niste imali priliku?

- Ja sam jako sretan s filmom "Posljednji Srbin u Hrvatskoj". To mi je jedna jako draga uloga u posljednje vrijeme, ali još uvijek imam filing da nisam snimio "svoj film". Sad, što bi to točno bilo, ja ne znam, da znam, snimio bih ga sam, ali imam osjećaj da još nisam odigrao tu neku svoju ulogu…

Gledamo vas i u reklamama. Jeste li se bojali da ćete zbog tih angažmana ostati bez nekih 'ozbiljnijih' glumačkih ponuda?

- Je, sjećam se kad sam počinjao s reklamama, bilo me strah toga, ali kad sam ušao u sve to shvatio sam da je strah bezrazložan. Mi smo malo tržište i nitko te neće ne uzeti zato što si bio u reklami ili sapunici... To su razmišljanja čovjeka koji nema iskustva, kad sam bio mlađi tako sam razmišljao, ali sada ne mogu reći da mi je snimanje reklama išta loše donijelo.

Završili ste snimanje drugog dijela trilogije 'Sunce' Dalibora Matanića. Kako je započela vaša suradnja?

- Da, snimali smo u dvanaestom mjesecu. To je "Zora", drugi dio trilogije, a glavne uloge opet igramo Tihana Lazović i ja i užasno mi je drago što me Matanić zvao. Što se tiče naše suradnje, uvijek je kvalitetna, mi se razumijemo jako dobro od samih početaka.

Ja ga jako cijenim zbog jedne činjenice - kad sam došao u Zagreb, on mi je ponudio ulogu, prvu veću filmsku u "Finim mrtvim djevojkama" koja je bilo potpuno atipična za mene, od onoga kako su me drugi vidjeli. To je meni bilo dosta važno jer režiseri i ljudi s kojima radiš kako te prvi put vide tako te pamte i misle o tebi...

Na Festivalu tolerancije u Zagrebu gledali smo vas i u danskom filmu "Svrdlo"...

- To je film koji sam snimio prošle godine. Nedavno je igrao na Festivalu tolerancije i ljudima se sviđa, meni se isto čini da je kvalitetno napravljen i nadam se da će imati još prilike igrati u Hrvatskoj, na nekom festivalu...

Redateljica koja me negdje gledala preporučila me za projekt. Ja glumim Hrvata koji radi u Danskoj, u Kopenhagenu na iskopavanju metroa što se trenutačno tamo i događa. To je debitantski film mladog danskog redatelja Rasmusa Klostera, on je student njihove Alternativne akademije tako da je bio zanimljiv projekt, mala ekipa, dosta improvizacija, na sajtu u metrou dolje s radnicima, sve je bilo kao za pravo.

Film je survival drama, odnosno film katastrofe, s tri glavne uloge. Tih troje ljudi, među kojima sam i ja, zapne dolje prilikom jedne katastrofe nakon čega se bore za život. Dosta je zanimljiv i mučan.

Postoji li neka uloga koju ne biste prihvatili ili nešto što nikad ne biste napravili zbog uloge?

- Ma ja ako imam priliku i mogućnost odbiti ulogu koja me ne zanima, to ću i napraviti. Ako ne mogu u ulozi pronaći nešto što je zanimljivo, meni intimno ili društveno ili da me na bilo koji način zaintrigira, uopće ne vidim razlog zašto bih je igrao. Osim zbog novaca, ipak sam na plaći...

Naporan rad

U kinima još uvijek igra "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", uskoro stiže i Matanićeva "Zora". Nižete ulogu za ulogom, kako izgleda vaš klasičan dan?

- Teško je reći što je klasično. Probudim se ujutro, popijem kavu, doručkujem, odem na probu, dođem pola sata ranije da bih prošao ono što me očekuje na probi. Ako imam sreće, do 14, 14.30 sati sam gotov. Ako mi nije gužva onda idem jesti, ako mi je gužva, kao što je ovih dana, onda idem u studio posuditi glas u nekom od crtanih filmova, baš ovih dana izlazi "Toy Story 4" u kojem sam Tomu Hanksu davao glas.

Provedem par sati tu, a navečer je obično predstava, već oko 18.30 idem u kazalište. Sada sam u HNK-u tako da su te predstave duže nego što sam naviknuo pa ne izlazim iz kazališta do jedanaest navečer i onda idući dan sve ispočetka. To je što se tiče kazališta, a za ljude koji ne znaju, kad se snima film radni dan je dvanaest sati, recimo od 6 do 18, plus nakon toga nas obično opet čeka predstava.

Kako se opuštate nakon takvog dana?

- Joj, volim biti doma, slušati glazbu, ići u prirodu, voziti se motorom. Što god, samo da imam vremena...

Kakvu glazbu volite?

- Raznu... Glazba je važan čimbenik u mom životu jer je neka vrsta emocionalnog ventila. Dobro mi dođe da nakon predstava, teških dana sjednem, slušam i opustim se uz nju, to mi je vrlo važno. Glazba je dobra da se čovjek posloži.

 

Volio bih da me netko provede...

Gdje volite provoditi vrijeme kada dođete u Split, imate li neke omiljene lokacije?


- Moram priznati da rijetko dolazim u Split tako da se omiljena mjesta mijenjaju. Što se tiče baš Marulićevih dana užasno mi je teško jer dođem zbog posla, moram doći na predstavu i odmah poslije ići tako da se nemam vremena opustiti.

Ove godine mi je plan bio doći dan ranije, ali nisam stigao. Mislio sam prošetati Rivom, popiti kavu, malo sunca doživjeti, nešto fino pojesti, al' eto… Volio bih da me netko iz Splita provede po Splitu, da ostanem par dana i da napravimo đir. To bi bilo lijepo…

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>










[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/mikica-najsira-publika-zna-iz-tv-reklama-splicani-ga-posebno-vole-a-i-on-njih-zaje-ani-ste-kaze-nam-i-pripovijeda-sto-ga-uz-pivo-najvise-opusta-otkrio-nam-je-i-tajnu-vezanu-uz-39-svoj-film-39-602165 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bd06478c4cdb707221b09f4c381d1d6881ed1c5d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Miki%C4%87a+naj%C5%A1ira+publika+zna+iz+tv+reklama%2C+Spli%C4%87ani+ga+posebno+vole%2C+a+i+on+njih%3A+Zaje%2Aani+ste%2C+ka%C5%BEe+nam+i+pripovijeda+%C5%A1to+ga+uz+pivo+najvi%C5%A1e+opu%C5%A1ta%3B+Otkrio+nam+je+i+tajnu+vezanu+uz+%26%23039%3Bsvoj+film%26%23039%3B&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmikica-najsira-publika-zna-iz-tv-reklama-splicani-ga-posebno-vole-a-i-on-njih-zaje-ani-ste-kaze-nam-i-pripovijeda-sto-ga-uz-pivo-najvise-opusta-otkrio-nam-je-i-tajnu-vezanu-uz-39-svoj-film-39-602165 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fmikica-najsira-publika-zna-iz-tv-reklama-splicani-ga-posebno-vole-a-i-on-njih-zaje-ani-ste-kaze-nam-i-pripovijeda-sto-ga-uz-pivo-najvise-opusta-otkrio-nam-je-i-tajnu-vezanu-uz-39-svoj-film-39-602165 )
[{"id":"2","value":"ISKRENOST SE CIJENI "},{"id":"1","value":" "},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizISKRENOST SE CIJENI

Mikića najšira publika zna iz tv reklama, Splićani ga posebno vole, a i on njih: Zaje*ani ste, kaže nam i pripovijeda što ga uz pivo najviše opušta; Otkrio nam je i tajnu vezanu uz 'svoj film'

6. svibnja 2019. - 01:10

Jednog od naših najzaposlenijih glumaca Krešimira Mikića proteklog smo tjedna mogli gledati u Splitu na Marulićevim danima u predstavi "Svaki tvoj rođendan" Mira Gavrana. Drama je to koja prati život jedne zagrebačke obitelji tijekom šezdeset godina.

Iako nije riječ o glavnoj ulozi, Mikićev lik Zoran itekako je zanimljiv budući da ga u početku pratimo kao petogodišnje dijete dok u odrasloj dobi on postaje ovisnik o drogama zbog čega se naposljetku pokaje. Budući da je, kako kaže, i ranije surađivao s redateljem Reneom Medvešekom, prihvatio je ulogu iako je u vrijeme postavljanja predstave u Italiji snimao film "Zora", drugi dio trilogije "Sunce" Dalibora Matanića.

U Split je stigao neposredno prije nastupa, ali uhvatio je vremena za kratak razgovor za Slobodnu. Inače, K...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 09:50