StoryEditorOCM
ShowbizPODACI NE LAŽU

Melodije Jadrana izvrsna su platforma za prezentaciju zabavne glazbe! Pjesme s festivala i dalje osvajaju etere Hrvatske

Piše mozaik sd
28. listopada 2023. - 14:19

Melodije Jadrana ove su godine imale premijerno izdanje a danas, nekoliko mjeseci kasnije upravo te pjesme dominiraju hrvatskim eterom.

Od pjesama izvedenih na ovogodišnjim Melodijama glazbeni urednici domaćih radiopostaja najviše vrte pjesmu „Nemoj“ u izvedbi Nine Badrić i Petra Graše koji predvode u HR Top 40, zatim „Ajmo u đir“ Belana i Mie Dimšić, „Jubavi svitlo“ Zorice Kondže i Houdeka, Rišpetovu pjesmu„Pitali me anđeli“, „Idi ti“ Jelene Rozge, „Kad god poželiš“ Marka Kutlića, „Zalazak“ Matije

Cveka, „Ako ona nije ta” Ivica Sikirić Ićo i Giuliano. "Naopaka pjesma“ grupe Pavel, Kad Bi“ grupe Cambi... I ostale pjesme polako osvajaju srca radijskih urednika i publike.

image

Mia Dimšić i Jelena Rozga

Josko Supic /Cropix

-Posebno smo ponosni zbog toga što se nije dogodio samo još jedan glazbeni festival u nizu, nego je stvorena nova pozornica za reviju naše domaće glazbe po mjeri autora i izvođača u vremenu u kojem živimo. Sretni smo što su se odazvali svi naši najeminentniji autori i izvođači, te smo ‘pustili u svijet‘ putem tv prijenosa prekrasnu sliku fantastičnog prostora Galerije Meštrović, a ovo ljeto uljepšali novim pjesmama, kazao nam je direktor Festivala Tomislav Mrduljaš.

image


Tomislav Mrduljaš direktor Melodija Jadrana

Paun Paunovic/Cropix

Prema podacima FokusKontrol ljestvice, pjesme s Melodija Jadrana 2023. osvajaju radijski eter širom Republike hrvatske te je čak 14 pjesama našlo svoje mjesto na HR TOP 20 tjednim top listama u periodu 26.06.2023 - 17.09.2023. prema praćenju emitiranja na 135 hrvatskih radio postaja.

image

Zorica Kondža, Jacques Houdek i Doris Dragović
 

Josko Supic /Cropix

Posebno su, nastavlja Mrduljaš, zahvalni svim pokroviteljima bez kojih bi bila nemoguća realizacija ovog velikog glazbenog projekta. Da se radilo o promišljanju o svim detaljima pokazuje i činjenica da se vizualni identitet Melodija našao u finalu Zagreb Design Weeka.

-Nakon tri mjeseca urađena je detaljna analiza uspješnosti Melodija, te medijske praćenosti na više nivoa. Kako bi se reklo, brojke ‘ne lažu‘, pa smo upotrijebili dostupne podatke da bi došli do rezultata. Izuzetno je velika slušanost svih pjesama sa Melodija tako da pojedine dosežu i milijunske preglede na YT i drugim digitalnim platformama. Radijski eter je zadnja tri mjeseca preplavljen pjesmama s Melodija, što znači da su i radijski urednici prepoznali kvalitetu ponuđenog.

image

Zorica Kondža i Jacques Houdek

Josko Supic /Cropix

Potrudili smo se zadovoljiti različite glazbene afinitete, kako u večeri novih pjesama, tako i s programom prvih dviju večeri. Po dobivenim podatcima izuzetan je bio i interes medija, koji su pratili sva događanja sa velikim zanimanjem. Što nam je vrlo važno, Melodije Jadrana su se pokazale kao odlična platforma za prezentaciju i očuvanje naše zabavne glazbe, veli Mrduljaš. 

-Drago nam je da smo sa kvalitetnom glazbenom ponudom uspjeli podariti dodatnu snagu onoj glazbi sa kojom smo odrastali i koju volimo. Postavljajući Melodije Jadrana na čvrstim temeljima dobre i kvalitetne glazbe, sa jakim autorsko izvođačkim timom koji zna prepoznati ukus publike, ne bojimo se za njihovu budućnost.

image

Matija Cvek i Joško Čagalj Jole

Josko Supic /Cropix

Ljestvica sa ovogodišnjim izdanjem je podignuta vrlo visoko, ali vjerujte, spremni smo za nove izazove i da Melodije 2024. napravimo još atraktivnijima. Dat ćemo publici nove kvalitetne glazbene programe s nizom odličnih pjesama koje će rado slušati i pjevati zajedno s nama.

Siguran pokazatelj

Ovi impozantni podaci, siguran su pokazatelj da nakon ovogodišnjeg uspjeha, Melodije Jadrana već sad pretendiraju postati tradicionalan snažan glazbeni događaj na samom početku ljeta kao uvertira vrhuncu ljetne sezone. Predstavljanjem novih skladbi najpoznatijih izvođača, kao i novih
glazbenih imena, Melodije Jadrana povezale su naš mediteranski glazbeni izričaj i nove trendove u suvremenoj glazbi. Nakon fenomenalnog starta, perspektiva same manifestacije otvara mogućnost internacionalizacije prema zemljama koje povezuje Jadransko more, poručila je direkcija Melodija Jadrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 23:14