stdClass Object ( [id] => 1069346 [title] => Kupci ulaznica za koncert Iglesiasa bjesne: Dobijem povrat novca i sada ga traže natrag. Pa neka traže organizatora koji je pobjegao s lovom! [alias] => kupci-ulaznica-za-koncert-iglesiasa-bijesne-dobijem-povrat-novca-i-sada-ga-traze-natrag-pa-neka-traze-organizatora-koji-je-pobjegao-s-lovom [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Enrique Iglesias (45) jedan je od prvih glazbenika koji je najavio dva velika europska koncerta u nadolazećoj 2021. godini.

Prvi je dogovoren za 3. kolovoza u Atlas Areni u poljskom gradu Lodzu, a drugi dva dana kasnije u O2 Areni u Pragu. Ulaznice su već u prodaji i cijena im se kreće od 42 do 111 eura. Pod kakvim će se uvjetima ovi koncerti održati, tek treba vidjeti, no očito se velike svjetske zvijezde (Celine Dion treba u zagrebačkoj Areni nastupati 22. svibnja 2021.) nadaju kako im godina pred nama neće pomrsiti račune kad su u pitanju koncertne turneje, s kojima, dakako, dolazi i unosna zarada.

Da će u ljeto 2021. pjevati u Europi, latino zavodnik koji je oženjen bivšom ruskom teniskom zvijezdom Anom Kurnjikovom (39), s kojom ima troje djece, objavio je na službenoj Facebook stranici, gdje ga prati gotovo 48 milijuna ljudi.

Među njima je i dobar dio onih koji su 1. prosinca prošle godine trebali uživati u njegovim pjesmama u zagrebačkoj Areni, u sklopu turneje "All The Hits Live". Cijena ulaznica kretala se od najjeftinije za 249 kuna do 559 kuna za "fan pit".

Iako nema službenih podataka, pretpostavlja se da je prodano oko deset tisuća karata, što bi značilo, uzme li se u obzir srednja cijena ulaznice od 350 kuna, da je utrženo oko 3,5 milijuna kuna.

Međutim, koncert je otkazan samo dva tjedna prije dogovorenog termina i u tom trenutku počinje bitka za povrat novca, koja traje i danas. Razočarani hrvatski fanovi ispod pjevačeve objave o novim koncertima postavljaju pitanja što je s njihovim novcem – no odgovora od Iglesiasa nema.

---

image
Profimedia
---

I dok su neki uspjeli dobiti povrat preko svoje banke tražeći storno uplate internetskim bankarstvom, u cijelu se priču naposljetku uključio i Državni inspektorat, koji je jednom dijelu kupaca s ispravnom dokumentacijom uspio vratiti novac.

Međutim, tvrtka "Eventim HR", koja je prodavala ulaznice na svom web shopu te kod svojih partnera, sada tuži Ispektorat i, da stvar bude još bizarnija, onima koji su uspjeli dobiti povrat novca, kao zainteresiranim strankama u pravnom postupku, šalje na kućnu adresu obavijest u svrhu poništenja rješenja Inspektorata uz napomenu da imaju rok od 30 dana u kojem se trebaju očitovati.

– Ne mogu vjerovati. Dobijem povrat novca i sada to osporavaju. Pa neka traže organizatora koji je pobjegao s lovom. Kakve veze mi imamo s time? Ovo stvarno nije normalno. Taman pomisliš da je sve gotovo i sad opet problemi.

I meni je stigao bunt papira. Tako bogata firma, plivaju u parama i sad još vode sve ovo protiv nas, malih ljudi, kojima 500 kuna znači puno, a njima je to za dupe obrisat. Može ih sram bit. Uplatili smo njima na račun, a ne tim Bugarima.

---

image
Enrique i Ana Kurnjikova na NBA utakmici
 
AFP
---

Evo i meni je stiglo od Upravnog suda, znači možemo svi očekivati. Nadam se da će Upravni sud uskoro donijeti odluku i jasno odbiti tu tužbu, tako da svi koji su na taj način dobili povrat novca mogu odahnuti. Ta tužba je samo potvrda da "Eventim" radi na rubu zakona.

Razočarana sam kada vidim koliko ljudi se napatilo da bi došlo do povrata novca i da od Enriquea nije bilo ni riječi isprike za nas fanove. Nije se ni ispričao ni ogradio od svega. To me baš ražalostilo.

Komunikacija s "Eventimom" bila je izrazito loša, nisu nas informirali o razvoju događaja, ne znamo kako napreduje spor s bugarskom tvrtkom (ako isti uopće postoji), na pitanja kupca nije odgovarao, ili ako jest, vrlo neodređeno i općenito. Sve u svemu ispada prilično neprofesionalna tvrtka, s izrazito lošim pristupom cijelom događaju.

Svi smo mislili da su oni organizatori jer je samo njihovo ime bilo na ulaznicama, a ne nekakva bugarska tvrtka za koju nikad nismo čuli.

Ovo su samo neki od komentara u Facebook grupi naziva Otkazani koncert Enriquea u ZG – di su pare?

I dok cijeli slučaj, tek dakle, treba dobiti svoj epilog na sudu, podsjetimo kako je ova trakavica zapravo nastala.

Problemi su počeli u trenutku kad organizator koncerta, bugarska tvrtka "ART BG – Management" iz Sofije nije ispunila ugovorne obveze. Njezin vlasnik Denis Stefanov, koji je u Lijepu našu doveo latino pjevača prije četiri godine, te 2017. uspješan mjuzikl Cats, nestao je doslovno preko noći, prekinuvši komunikaciju s agencijom CAA koja predstavlja Iglesiasa, ali i s partnerima u Hrvatskoj, odnosno tvrtkom "Eventim", kao posrednikom u prodaji ulaznica.

---

image
Ronald Goršić/Cropix
---

Ona tada na sebe pokušava preuzeti organizaciju koncerta, no agencija CAA to odbija. Odlučni su i u tome da neće vratiti novac koji je "Eventim" uplatio produkcijskoj kući Enriquea Iglesiasa po nalogu organizatora "ART BG – Managementa".

Gdje je Stefanov i s koliko je novca pobjegao, ni danas nije poznato. Osim koncerta u Zagrebu, otkazani su još koncerti u Minsku i Rigi u organizaciji istog organizatora. Najbolje od svih prošla je tek Arena Zagreb jer je "ART BG" uplatio avans koji je ostao nakon otkazivanja koncerta.

– Uvjeravamo vas da nam nije svejedno i da poduzimamo i nastavit ćemo poduzimati sve pravne mjere kako bismo kupcima otkazanog koncerta omogućili povrat novca. Nažalost, do potpunog pravnog i institucionalnog razrješenja nastale situacije ne možemo vratiti novac kupcima ulaznica za ovaj otkazani koncert – obavijest je koja još uvijek stoji na internetskim stranicama "Eventima".

O svemu smo razgovarali s Damirom Vranićom, direktorom te tvrtke za Hrvatsku i Sloveniju.

– Kako je organizator dužan osigurati financijska sredstva za povrat novca kupcima, a to još nije učinio, i kako u međuvremenu nije bilo moguće stupiti u kontakt s organizatorom, "Eventim" je podnio tužbu prema organizatoru s ciljem pravnog rješenja ovog slučaja.

Vezano uz vaše pitanje u kojem spominjete Državni inspektorat, a s obzirom da su u tijeku postupci koje je pokrenuo "Eventim" d.o.o. u zaštiti svojih prava i interesa, nismo ovlašteni ni u mogućnosti komentirati ih – tvrdi Vranić, te dodaje:

– Želimo naglasiti da je svrha tih postupaka ocjena zakonitosti neke pojedinačne odluke kojom je odlučeno o našem pravu, odnosno pravnom interesu. Žao nam je zbog svih nastalih okolnosti u vezi ovog događaja, kao i svih drugih pogođenih COVID-19 pandemijom.

Iz Državnog inspektorata potvrdili su nam da su do ovog trenutka zaprimili ukupno 152 predstavke potrošača koje upozoravaju na možebitne nepravilnosti "Eventima", a vezano uz neispunjenje obveze trgovca s osnove potrošačkog ugovora.

– Uz vaš upit, tržišna inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor nad trgovačkim društvom koje spominjete te je utvrđeno da su potrošači zaključili potrošački ugovor s trgovačkim društvom o kupnji ulaznica za koncert izvođača Enriquea Iglesiasa te su platili ugovorenu cijenu, odnosno cjelokupni predujam.

S obzirom da navedeni trgovac nije ispunio ugovor potrošačima i vratio plaćeni predujam, navedenom trgovcu su do današnjeg dana od strane tržišne inspekcije izdana ukupno 132 rješenja kojima se naređuje vraćanje uplaćenog predujma potrošačima.

Na navedeno rješenja trgovac je uložio žalbe drugostupanjskom tijelu koje je donijelo rješenja kojima se žalba trgovca odbija kao neosnovana, a temeljem čega je trgovac pokrenuo upravne sporove, tužbama pred Upravnim sudom u Zagrebu. Navedeni sudski procesi su još u tijeku – ističu u Državnom inspektoratu.

---

ŠTO JE S KUPLJENIM ULAZNICAMA ZA OTKAZANI KONCERT CELINE DION?

Tržišna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila je dvije prijave koje se odnose na otkazani koncert Celine Dion, no nisu obavljeni inspekcijski nadzori jer potrošači na traženje inspektora nisu dopunili prijavu. Koncert Celine Dion u zagrebačkoj Areni odgođen je na termin 22. svibnja 2021. godine, a organizator koncerta "Star Produkcija" omogućio je svim kupcima putem "Eventimovih" prodajnih kanala povrat ulaznica u razdoblju od 15. do 19. lipnja 2020. godine. Ulaznice koje nisu vraćene u tom razdoblju vrijede za koncert dogovoren u novom terminu na istom mjestu. Prema ugovoru s organizatorom "Eventim" nema ovlaštenja izvršiti povrat novca kupcima koji su to zatražili nakon 19. lipnja 2020.

---

---

OVO MORATE UČINITI AKO ŽELITE DOBITI NOVAC

Ako potrošači smatraju da su njihova prava zakinuta, prijava, koja se može podnijeti na stranicama Državnog inspektorata, treba sadržavati pripadajuću dokumentaciju: potvrdu o sklopljenom ugovoru, odnosno kartu, račun, pisani prigovor upućen trgovcu, kao i odgovor trgovca ako je isti odgovorio. Naime, člankom 135. Zakona o zaštiti potrošača propisano je da će tržišni inspektor uzeti u obzir prijavu potrošača tek nakon što je potrošač iscrpio pravni put iz članka 10. Zakona, a koji se odnosi na institut pisanog prigovora.

---

---

ŠTO KAŽE ZAKON?

Odredbom članka 5. stavka 1. podstavka 26. Zakona o zaštiti potrošača propisano da je trgovac bilo koja osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, uključujući i osobu koja nastupa u ime ili za račun trgovca. Člankom 43. stavkom 1. Zakona o zaštiti potrošača propisano je da je trgovac dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ugovora, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima, a člankom 13. stavkom 2. Zakona propisano je da je trgovac, ako nije ispunio ugovor, dužan vratiti potrošaču uplaćeni predujam uvećan za zakonske zatezne kamate, računajući od dana primitka predujma do dana isplate, što je moguće prije, a najkasnije u roku od sedam dana od dana raskida ugovora. Nadalje, odredbom članka 137. stavak 4. točka 3. Zakona o zaštiti potrošača, u slučaju ako trgovac nije ispunio ugovor i potrošaču vratio plaćeni predujam, propisano je da će tržišni inspektor rješenjem narediti trgovcu vraćanje uplaćenog predujma uvećanog za zakonske zatezne kamate, računajući od dana primitka predujma do dana isplate, što je moguće prije, a najkasnije u roku od sedam dana od dana raskida ugovora.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"LUDA KUĆA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}] [extra_fields_search] => LUDA KUĆA 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-12-29 10:48:13 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-01-07 22:59:28 [modified_by] => 3225 [publish_up] => 2021-01-07 13:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/12\/29\/15719518.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/29\/15381514.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/29\/15713518.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/29\/15714238.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/29\/15714236.jpg","\/images\/slike\/2020\/12\/29\/15719526.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Profimedia","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix","AFP","AFP","AFP","Profimedia"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","Enrique i Ana Kurnjikova na NBA utakmici
\n\u00a0","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","k_15719518_1280.jpg":"1280x1280","k_15719518_1024.jpg":"1024x1024","k_15719518_640.jpg":"640x640","k_15719518_480.jpg":"480x480","k_15719518_340.jpg":"340x340","k_15719518_220.jpg":"220x220","o_15719518_1280.jpg":"1280x853","o_15719518_1024.jpg":"1024x682","o_15719518_640.jpg":"640x426","o_15719518_480.jpg":"480x320","o_15719518_340.jpg":"340x226","o_15719518_220.jpg":"220x146","h_15719518_1280.jpg":"1280x854","h_15719518_1024.jpg":"1024x683","h_15719518_640.jpg":"640x427","h_15719518_480.jpg":"480x320","h_15719518_340.jpg":"340x227","h_15719518_220.jpg":"220x147","pp_15719518_1280.jpg":"1006x1280","pp_15719518_1024.jpg":"805x1024","pp_15719518_640.jpg":"503x640","pp_15719518_480.jpg":"377x480","pp_15719518_340.jpg":"267x340","pp_15719518_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1124","k_15381514_1280.jpg":"1280x1280","k_15381514_1024.jpg":"1024x1024","k_15381514_640.jpg":"640x640","k_15381514_480.jpg":"480x480","k_15381514_340.jpg":"340x340","k_15381514_220.jpg":"220x220","o_15381514_1280.jpg":"1280x749","o_15381514_1024.jpg":"1024x599","o_15381514_640.jpg":"640x374","o_15381514_480.jpg":"480x281","o_15381514_340.jpg":"340x199","o_15381514_220.jpg":"220x128","h_15381514_1280.jpg":"1280x854","h_15381514_1024.jpg":"1024x683","h_15381514_640.jpg":"640x427","h_15381514_480.jpg":"480x320","h_15381514_340.jpg":"340x227","h_15381514_220.jpg":"220x147","pp_15381514_1280.jpg":"1006x1280","pp_15381514_1024.jpg":"805x1024","pp_15381514_640.jpg":"503x640","pp_15381514_480.jpg":"377x480","pp_15381514_340.jpg":"267x340","pp_15381514_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1596","k_15713518_1280.jpg":"1280x1280","k_15713518_1024.jpg":"1024x1024","k_15713518_640.jpg":"640x640","k_15713518_480.jpg":"480x480","k_15713518_340.jpg":"340x340","k_15713518_220.jpg":"220x220","o_15713518_1280.jpg":"1280x1064","o_15713518_1024.jpg":"1024x851","o_15713518_640.jpg":"640x532","o_15713518_480.jpg":"480x399","o_15713518_340.jpg":"340x282","o_15713518_220.jpg":"220x182","h_15713518_1280.jpg":"1280x854","h_15713518_1024.jpg":"1024x683","h_15713518_640.jpg":"640x427","h_15713518_480.jpg":"480x320","h_15713518_340.jpg":"340x227","h_15713518_220.jpg":"220x147","pp_15713518_1280.jpg":"1006x1280","pp_15713518_1024.jpg":"805x1024","pp_15713518_640.jpg":"503x640","pp_15713518_480.jpg":"377x480","pp_15713518_340.jpg":"267x340","pp_15713518_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_15714238_1280.jpg":"1280x1280","k_15714238_1024.jpg":"1024x1024","k_15714238_640.jpg":"640x640","k_15714238_480.jpg":"480x480","k_15714238_340.jpg":"340x340","k_15714238_220.jpg":"220x220","o_15714238_1280.jpg":"1280x853","o_15714238_1024.jpg":"1024x682","o_15714238_640.jpg":"640x426","o_15714238_480.jpg":"480x320","o_15714238_340.jpg":"340x226","o_15714238_220.jpg":"220x146","h_15714238_1280.jpg":"1280x854","h_15714238_1024.jpg":"1024x683","h_15714238_640.jpg":"640x427","h_15714238_480.jpg":"480x320","h_15714238_340.jpg":"340x227","h_15714238_220.jpg":"220x147","pp_15714238_1280.jpg":"1006x1280","pp_15714238_1024.jpg":"805x1024","pp_15714238_640.jpg":"503x640","pp_15714238_480.jpg":"377x480","pp_15714238_340.jpg":"267x340","pp_15714238_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2733","k_15714236_1280.jpg":"1280x1280","k_15714236_1024.jpg":"1024x1024","k_15714236_640.jpg":"640x640","k_15714236_480.jpg":"480x480","k_15714236_340.jpg":"340x340","k_15714236_220.jpg":"220x220","o_15714236_1280.jpg":"1280x1822","o_15714236_1024.jpg":"1024x1457","o_15714236_640.jpg":"640x911","o_15714236_480.jpg":"480x683","o_15714236_340.jpg":"340x483","o_15714236_220.jpg":"220x313","h_15714236_1280.jpg":"1280x854","h_15714236_1024.jpg":"1024x683","h_15714236_640.jpg":"640x427","h_15714236_480.jpg":"480x320","h_15714236_340.jpg":"340x227","h_15714236_220.jpg":"220x147","pp_15714236_1280.jpg":"1006x1280","pp_15714236_1024.jpg":"805x1024","pp_15714236_640.jpg":"503x640","pp_15714236_480.jpg":"377x480","pp_15714236_340.jpg":"267x340","pp_15714236_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","k_15719526_1280.jpg":"1280x1280","k_15719526_1024.jpg":"1024x1024","k_15719526_640.jpg":"640x640","k_15719526_480.jpg":"480x480","k_15719526_340.jpg":"340x340","k_15719526_220.jpg":"220x220","o_15719526_1280.jpg":"1280x853","o_15719526_1024.jpg":"1024x682","o_15719526_640.jpg":"640x426","o_15719526_480.jpg":"480x320","o_15719526_340.jpg":"340x226","o_15719526_220.jpg":"220x146","h_15719526_1280.jpg":"1280x854","h_15719526_1024.jpg":"1024x683","h_15719526_640.jpg":"640x427","h_15719526_480.jpg":"480x320","h_15719526_340.jpg":"340x227","h_15719526_220.jpg":"220x147","pp_15719526_1280.jpg":"1006x1280","pp_15719526_1024.jpg":"805x1024","pp_15719526_640.jpg":"503x640","pp_15719526_480.jpg":"377x480","pp_15719526_340.jpg":"267x340","pp_15719526_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7801770 Threads: 18 Questions: 1572295584 Slow queries: 4797113 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111789131 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/kupci-ulaznica-za-koncert-iglesiasa-bijesne-dobijem-povrat-novca-i-sada-ga-traze-natrag-pa-neka-traze-organizatora-koji-je-pobjegao-s-lovom-1069346 [printLink] => /scena/showbiz/kupci-ulaznica-za-koncert-iglesiasa-bijesne-dobijem-povrat-novca-i-sada-ga-traze-natrag-pa-neka-traze-organizatora-koji-je-pobjegao-s-lovom-1069346?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 241377 [name] => Enrique Iglesias [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => enrique-iglesias [link] => /tag/enrique-iglesias ) [1] => stdClass Object ( [id] => 627476 [name] => otkazani koncert [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-01-07 14:01:38 [main_article_id] => 0 [alias] => otkazani-koncert [link] => /tag/otkazani-koncert ) [2] => stdClass Object ( [id] => 521103 [name] => povrat novca [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => povrat-novca [link] => /tag/povrat-novca ) [3] => stdClass Object ( [id] => 604698 [name] => eventim [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-03-27 09:40:37 [main_article_id] => 0 [alias] => eventim [link] => /tag/eventim ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kupci ulaznica za koncert Iglesiasa bjesne: Dobijem povrat novca i sada ga traže natrag. Pa neka traže organizatora koji je pobjegao s lovom! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15719518.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Profimedia [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15719518.jpg [title] => Profimedia ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15381514.jpg [title] => Ronald Goršić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15713518.jpg [title] => Enrique i Ana Kurnjikova na NBA utakmici
 
AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15714238.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15714236.jpg [title] => AFP ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/12/29/15719526.jpg [title] => Profimedia ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Enrique Iglesias (45) jedan je od prvih glazbenika koji je najavio dva velika europska koncerta u nadolazećoj 2021. godini.

Prvi je dogovoren za 3. kolovoza u Atlas Areni u poljskom gradu Lodzu, a drugi dva dana kasnije u O2 Areni u Pragu. Ulaznice su već u prodaji i cijena im se kreće od 42 do 111 eura. Pod kakvim će se uvjetima ovi koncerti održati, tek treba vidjeti, no očito se velike svjetske zvijezde (Celine Dion treba u zagrebačkoj Areni nastupati 22. svibnja 2021.) nadaju kako im godina pred nama neće pomrsiti račune kad su u pitanju koncertne turneje, s kojima, dakako, dolazi i unosna zarada.

Da će u ljeto 2021. pjevati u Europi, latino zavodnik koji je oženjen bivšom ruskom teniskom zvijezdom Anom Kurnjikovom (39), s kojom ima troje djece, objavio je na službenoj Facebook stranici, gdje ga prati gotovo 48 milijuna ljudi.

Među njima je i dobar dio onih koji su 1. prosinca prošle godine trebali uživati u njegovim pjesmama u zagrebačkoj Areni, u sklopu turneje "All The Hits Live". Cijena ulaznica kretala se od najjeftinije za 249 kuna do 559 kuna za "fan pit".

Iako nema službenih podataka, pretpostavlja se da je prodano oko deset tisuća karata, što bi značilo, uzme li se u obzir srednja cijena ulaznice od 350 kuna, da je utrženo oko 3,5 milijuna kuna.

Međutim, koncert je otkazan samo dva tjedna prije dogovorenog termina i u tom trenutku počinje bitka za povrat novca, koja traje i danas. Razočarani hrvatski fanovi ispod pjevačeve objave o novim koncertima postavljaju pitanja što je s njihovim novcem – no odgovora od Iglesiasa nema.

---

image
Profimedia
---

I dok su neki uspjeli dobiti povrat preko svoje banke tražeći storno uplate internetskim bankarstvom, u cijelu se priču naposljetku uključio i Državni inspektorat, koji je jednom dijelu kupaca s ispravnom dokumentacijom uspio vratiti novac.

Međutim, tvrtka "Eventim HR", koja je prodavala ulaznice na svom web shopu te kod svojih partnera, sada tuži Ispektorat i, da stvar bude još bizarnija, onima koji su uspjeli dobiti povrat novca, kao zainteresiranim strankama u pravnom postupku, šalje na kućnu adresu obavijest u svrhu poništenja rješenja Inspektorata uz napomenu da imaju rok od 30 dana u kojem se trebaju očitovati.

– Ne mogu vjerovati. Dobijem povrat novca i sada to osporavaju. Pa neka traže organizatora koji je pobjegao s lovom. Kakve veze mi imamo s time? Ovo stvarno nije normalno. Taman pomisliš da je sve gotovo i sad opet problemi.

I meni je stigao bunt papira. Tako bogata firma, plivaju u parama i sad još vode sve ovo protiv nas, malih ljudi, kojima 500 kuna znači puno, a njima je to za dupe obrisat. Može ih sram bit. Uplatili smo njima na račun, a ne tim Bugarima.

---

image
Enrique i Ana Kurnjikova na NBA utakmici
 
AFP
---

Evo i meni je stiglo od Upravnog suda, znači možemo svi očekivati. Nadam se da će Upravni sud uskoro donijeti odluku i jasno odbiti tu tužbu, tako da svi koji su na taj način dobili povrat novca mogu odahnuti. Ta tužba je samo potvrda da "Eventim" radi na rubu zakona.

Razočarana sam kada vidim koliko ljudi se napatilo da bi došlo do povrata novca i da od Enriquea nije bilo ni riječi isprike za nas fanove. Nije se ni ispričao ni ogradio od svega. To me baš ražalostilo.

Komunikacija s "Eventimom" bila je izrazito loša, nisu nas informirali o razvoju događaja, ne znamo kako napreduje spor s bugarskom tvrtkom (ako isti uopće postoji), na pitanja kupca nije odgovarao, ili ako jest, vrlo neodređeno i općenito. Sve u svemu ispada prilično neprofesionalna tvrtka, s izrazito lošim pristupom cijelom događaju.

Svi smo mislili da su oni organizatori jer je samo njihovo ime bilo na ulaznicama, a ne nekakva bugarska tvrtka za koju nikad nismo čuli.

Ovo su samo neki od komentara u Facebook grupi naziva Otkazani koncert Enriquea u ZG – di su pare?

I dok cijeli slučaj, tek dakle, treba dobiti svoj epilog na sudu, podsjetimo kako je ova trakavica zapravo nastala.

Problemi su počeli u trenutku kad organizator koncerta, bugarska tvrtka "ART BG – Management" iz Sofije nije ispunila ugovorne obveze. Njezin vlasnik Denis Stefanov, koji je u Lijepu našu doveo latino pjevača prije četiri godine, te 2017. uspješan mjuzikl Cats, nestao je doslovno preko noći, prekinuvši komunikaciju s agencijom CAA koja predstavlja Iglesiasa, ali i s partnerima u Hrvatskoj, odnosno tvrtkom "Eventim", kao posrednikom u prodaji ulaznica.

---

image
Ronald Goršić/Cropix
---

Ona tada na sebe pokušava preuzeti organizaciju koncerta, no agencija CAA to odbija. Odlučni su i u tome da neće vratiti novac koji je "Eventim" uplatio produkcijskoj kući Enriquea Iglesiasa po nalogu organizatora "ART BG – Managementa".

Gdje je Stefanov i s koliko je novca pobjegao, ni danas nije poznato. Osim koncerta u Zagrebu, otkazani su još koncerti u Minsku i Rigi u organizaciji istog organizatora. Najbolje od svih prošla je tek Arena Zagreb jer je "ART BG" uplatio avans koji je ostao nakon otkazivanja koncerta.

– Uvjeravamo vas da nam nije svejedno i da poduzimamo i nastavit ćemo poduzimati sve pravne mjere kako bismo kupcima otkazanog koncerta omogućili povrat novca. Nažalost, do potpunog pravnog i institucionalnog razrješenja nastale situacije ne možemo vratiti novac kupcima ulaznica za ovaj otkazani koncert – obavijest je koja još uvijek stoji na internetskim stranicama "Eventima".

O svemu smo razgovarali s Damirom Vranićom, direktorom te tvrtke za Hrvatsku i Sloveniju.

– Kako je organizator dužan osigurati financijska sredstva za povrat novca kupcima, a to još nije učinio, i kako u međuvremenu nije bilo moguće stupiti u kontakt s organizatorom, "Eventim" je podnio tužbu prema organizatoru s ciljem pravnog rješenja ovog slučaja.

Vezano uz vaše pitanje u kojem spominjete Državni inspektorat, a s obzirom da su u tijeku postupci koje je pokrenuo "Eventim" d.o.o. u zaštiti svojih prava i interesa, nismo ovlašteni ni u mogućnosti komentirati ih – tvrdi Vranić, te dodaje:

– Želimo naglasiti da je svrha tih postupaka ocjena zakonitosti neke pojedinačne odluke kojom je odlučeno o našem pravu, odnosno pravnom interesu. Žao nam je zbog svih nastalih okolnosti u vezi ovog događaja, kao i svih drugih pogođenih COVID-19 pandemijom.

Iz Državnog inspektorata potvrdili su nam da su do ovog trenutka zaprimili ukupno 152 predstavke potrošača koje upozoravaju na možebitne nepravilnosti "Eventima", a vezano uz neispunjenje obveze trgovca s osnove potrošačkog ugovora.

– Uz vaš upit, tržišna inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor nad trgovačkim društvom koje spominjete te je utvrđeno da su potrošači zaključili potrošački ugovor s trgovačkim društvom o kupnji ulaznica za koncert izvođača Enriquea Iglesiasa te su platili ugovorenu cijenu, odnosno cjelokupni predujam.

S obzirom da navedeni trgovac nije ispunio ugovor potrošačima i vratio plaćeni predujam, navedenom trgovcu su do današnjeg dana od strane tržišne inspekcije izdana ukupno 132 rješenja kojima se naređuje vraćanje uplaćenog predujma potrošačima.

Na navedeno rješenja trgovac je uložio žalbe drugostupanjskom tijelu koje je donijelo rješenja kojima se žalba trgovca odbija kao neosnovana, a temeljem čega je trgovac pokrenuo upravne sporove, tužbama pred Upravnim sudom u Zagrebu. Navedeni sudski procesi su još u tijeku – ističu u Državnom inspektoratu.

---

ŠTO JE S KUPLJENIM ULAZNICAMA ZA OTKAZANI KONCERT CELINE DION?

Tržišna inspekcija Državnog inspektorata zaprimila je dvije prijave koje se odnose na otkazani koncert Celine Dion, no nisu obavljeni inspekcijski nadzori jer potrošači na traženje inspektora nisu dopunili prijavu. Koncert Celine Dion u zagrebačkoj Areni odgođen je na termin 22. svibnja 2021. godine, a organizator koncerta "Star Produkcija" omogućio je svim kupcima putem "Eventimovih" prodajnih kanala povrat ulaznica u razdoblju od 15. do 19. lipnja 2020. godine. Ulaznice koje nisu vraćene u tom razdoblju vrijede za koncert dogovoren u novom terminu na istom mjestu. Prema ugovoru s organizatorom "Eventim" nema ovlaštenja izvršiti povrat novca kupcima koji su to zatražili nakon 19. lipnja 2020.

---

---

OVO MORATE UČINITI AKO ŽELITE DOBITI NOVAC

Ako potrošači smatraju da su njihova prava zakinuta, prijava, koja se može podnijeti na stranicama Državnog inspektorata, treba sadržavati pripadajuću dokumentaciju: potvrdu o sklopljenom ugovoru, odnosno kartu, račun, pisani prigovor upućen trgovcu, kao i odgovor trgovca ako je isti odgovorio. Naime, člankom 135. Zakona o zaštiti potrošača propisano je da će tržišni inspektor uzeti u obzir prijavu potrošača tek nakon što je potrošač iscrpio pravni put iz članka 10. Zakona, a koji se odnosi na institut pisanog prigovora.

---

---

ŠTO KAŽE ZAKON?

Odredbom članka 5. stavka 1. podstavka 26. Zakona o zaštiti potrošača propisano da je trgovac bilo koja osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, uključujući i osobu koja nastupa u ime ili za račun trgovca. Člankom 43. stavkom 1. Zakona o zaštiti potrošača propisano je da je trgovac dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ugovora, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima, a člankom 13. stavkom 2. Zakona propisano je da je trgovac, ako nije ispunio ugovor, dužan vratiti potrošaču uplaćeni predujam uvećan za zakonske zatezne kamate, računajući od dana primitka predujma do dana isplate, što je moguće prije, a najkasnije u roku od sedam dana od dana raskida ugovora. Nadalje, odredbom članka 137. stavak 4. točka 3. Zakona o zaštiti potrošača, u slučaju ako trgovac nije ispunio ugovor i potrošaču vratio plaćeni predujam, propisano je da će tržišni inspektor rješenjem narediti trgovcu vraćanje uplaćenog predujma uvećanog za zakonske zatezne kamate, računajući od dana primitka predujma do dana isplate, što je moguće prije, a najkasnije u roku od sedam dana od dana raskida ugovora.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Profimedia Ronald Goršić/Cropix AFP AFP AFP Profimedia
AFP
Enrique i Ana Kurnjikova na NBA utakmici
 
AFP
AFP
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/kupci-ulaznica-za-koncert-iglesiasa-bijesne-dobijem-povrat-novca-i-sada-ga-traze-natrag-pa-neka-traze-organizatora-koji-je-pobjegao-s-lovom-1069346 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=821d2820b1899b447e370925bf07a09433c2ae98 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kupci+ulaznica+za+koncert+Iglesiasa+bjesne%3A+Dobijem+povrat+novca+i+sada+ga+tra%C5%BEe+natrag.+Pa+neka+tra%C5%BEe+organizatora+koji+je+pobjegao+s+lovom%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkupci-ulaznica-za-koncert-iglesiasa-bijesne-dobijem-povrat-novca-i-sada-ga-traze-natrag-pa-neka-traze-organizatora-koji-je-pobjegao-s-lovom-1069346 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fkupci-ulaznica-za-koncert-iglesiasa-bijesne-dobijem-povrat-novca-i-sada-ga-traze-natrag-pa-neka-traze-organizatora-koji-je-pobjegao-s-lovom-1069346 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"LUDA KUĆA"},{"id":"4","value":""},{"id":"5","value":""},{"id":"6","value":""},{"id":"8","value":"1"},{"id":"11","value":"1"},{"id":"12","value":"1"},{"id":"13","value":"1"},{"id":"65","value":""},{"id":"21","value":"1"},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"78","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizLUDA KUĆA

Kupci ulaznica za koncert Iglesiasa bjesne: Dobijem povrat novca i sada ga traže natrag. Pa neka traže organizatora koji je pobjegao s lovom!

7. siječnja 2021. - 14:01

Enrique Iglesias (45) jedan je od prvih glazbenika koji je najavio dva velika europska koncerta u nadolazećoj 2021. godini.

Prvi je dogovoren za 3. kolovoza u Atlas Areni u poljskom gradu Lodzu, a drugi dva dana kasnije u O2 Areni u Pragu. Ulaznice su već u prodaji i cijena im se kreće od 42 do 111 eura. Pod kakvim će se uvjetima ovi koncerti održati, tek treba vidjeti, no očito se velike svjetske zvijezde (Celine Dion treba u zagrebačkoj Areni nastupati 22. svibnja 2021.) nadaju kako im godina pred nama neće pomrsiti račune kad su u pitanju koncertne turneje, s kojima, dakako, dolazi i unosna zarada.

Da će u ljeto 2021. pjevati u Europi, latino zavodnik koji je oženjen bivšom ruskom teniskom zvijezdom Anom Kurnjikovom (39), s kojom ima troje djece, objavio je na službenoj Fac...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 16:25