StoryEditorOCM
Showbizprava istina

Je li Slavica Ecclestone Hrvatica ili Srpkinja? Upisala se kao vlasnica kuće kraj Dubrovnika pod drugim prezimenom

Piše SCENA SD
23. studenog 2023. - 20:21

Bivša manekenka Slavica Ecclestone više od deset godina nakon razvoda od Bernieja Ecclestonea, u hrvatskim zemljišnim knjigama više nema prezime Ecclestone. 

Početkom svibnja upisala se kao vlasnica kuće u Velikom Zatonu pokraj Dubrovnika pod drugim prezimenom. Naime, Slavica više ne koristi ni svoje djevojačko prezime Radić, nego se sada zove Slavica Malić.

To je prezime njezine majke Ljubice, a Slavica je, osim na adresi u Velikom Zatonu, prijavljena i na adresi u Rijeci.

Inače, Slavica je kći Jove Radića i Ljubice Mailć, podrijetlom je Srpkinja, a odrasla je u Hrvatskoj, točnije u Rijeci. Milijardera Bernieja Ecclestonea upoznala je na utrci Formule 1 1981. u Monzi.

Organizatori ovog sportskog događaja angažirali su je da reklamira poznatu sportsku odjeću brenda. Tada su joj zasmetali uvjeti rada, točnije visoke temperature, pa je požalila što je uopće prihvatila ovu poslovnu ponudu.

Nije ni slutila da ju je uočio jedan od čelnih ljudi događaja, Bernie Ecclestone, tadašnji vlasnik Brabham tima, piše Story.

‘Dala mu krivi broj‘

Čim me ugledao, pozvao me u svoj Moto-hotel. Bio je to njegov mobilni ured u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli previše pričati jer ja nisam znala engleski a on nije znao talijanski. Ostavila sam mu telefonski broj, ali pogrešan. Morao je proći pola svijeta da dobije moj broj i za nekoliko dana uspio me pronaći‘, rekla je Slavica u jednom intervjuu devedesetih.

Godine 1985. Slavica je postala gospođa Ecclestone, a prezime je zadržala i nakon razvoda koji je uslijedio 2009. godine. O krahu braka prvi su doznali britanski mediji nakon što se saznalo da se ona iselila iz njihovog zajedničkog doma vrijednog 10 milijuna funti. Milijarder, čije se bogatstvo danas procjenjuje na tri milijarde dolara, demantirao je te napise, ali nije mogao spriječiti razvod.

‘Parnica trajala ni minutu‘

‘Što ja imam od njega? Dođe s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može mirno sjediti ni dvije minute. Ne zanima ga ništa osim posla.

Nema hobije i druge ljude smatra dosadnima‘, otkrila je Slavica razloge razvoda.

Prema nekim izvorima, brakorazvodna parnica trajala je 58 sekundi, a kako prenosi celebritynetworth.com, Slavica je nakon toga dobila 1,2 milijarde dolara, koliko i danas vrijedi njezina imovina.

No, čuju se tvrdnje da ju je razvod skuplje koštao, pa je bivšem suprugu navodno morala platiti pozamašnu svotu novca. U braku su Slavica i Bernie dobili dvije kćeri, Tamaru i Petru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:35