StoryEditorOCM
Showbizalterella

Ella Dvornik izbacila je novi album; Jedna je pjesma zbog vulgarnog teksta posebno privukla pažnju

Piše SCENA SD
12. ožujka 2024. - 17:37

Na Dan žena plasiran je EP naziva "Sappho", drugi po redu album Elle Dvornik, koji označava prvi korak u seriji od četiri planirana izdanja, koja će zajedno stvoriti  intrigantan projekt u kojem Ella istražuje različite teme i žanrove.

Naziv EP-a oda je fatalnoj i nadahnjujućoj ženi iz prošlosti, Sappho, u kojoj je inspiraciju pronašla Ella Dvornik. Kroz ovaj EP, kako tvrdi Ella, teme su istražene s dubokom introspekcijom, dotiču se kompleksnosti umjetničkog izražavanja, osjećaja neshvaćenosti, psihoze, moralnih i nemoralnih agresija te ljubavi. 

Što se tiče glazbenog žanra, "Sappho" odbija jednostavnu kategorizaciju, predstavljajući se kao raskošna mješavina koja fluktuira između različitih atmosfera. Ella Dvornik ističe svoju slobodu u eksperimentiranju s zvukom te najavljuje da će svako nadolazeće izdanje biti jedinstvenog žanra. "Trenutno ne mogu zamisliti snimanje cijelog albuma zbog intenziteta procesa. Umjesto toga, odlučila sam se usredotočiti na manje projekte, s po tri pjesme koje odašilju određeni vibar. Iako su pjesme na EP-u ‘Sappho‘ samostalne, pažljivo su povezane kako bi stvorile svoju priču i omogućile slušateljima da se prepoznaju u njima", objašnjava Ella.

Pod naslovom "Ella x Alterella", naglašava se unutarnji sukob između dva identiteta, Elle i Alterelle, dodajući dubinu i slojevitost EP-u. Spot za prvi singl, koji je u pripremi, istaknut će ovu dvostrukost, prikazujući obje strane umjetnice i njihovu interakciju na jedinstven način, prenosi 24sata.

Nije prošlo bez vulgarnosti

Koje će se, kako se čini, pripisati umjetničkoj slobodi i nastojanju da se što vjerodostojnije prikaže emocionalna razorenost. 

Riječ je o numeri "Jutarnja", koja započinje ovim riječima: "Još je ukus na usnama od svih tvojih govana, koje sam gutala, jer sam si vjerovala da još volim te, volim te." taman dok slušatelj osvijesti što je upravo čuo, slijede stihovi: "Ajde goni se, goni se, ti i ta tvoja kuja ne želim da znam za vas dvoje, crknite, odj..." 

Pomalo površan tekst na razini osnovnoškolca (po složenosti izraza, ali posebno se osnovnoškolac ne bi trebao ovako izražavati), odražava duboku emotivnu bol i frustraciju, i govori o prekidu veze i ogorčenosti prema bivšem partneru, jasno.  Izraz "Još je okus na usnama od svih tvojih govana" ma koliko god vulgaran i priprost bio, sugerira da je Ella proživjela teške trenutke i osjećala se iskorišteno ili izdano od strane bivšeg partnera, a vrlo je vjerojatno da je ovu pjesmu posvetila upravo bivšem supružniku Charlesu Pearceu.

Ella je sav svoj bijes prema bivšem partneru strpala u izraze "Ajde goni se" i "ti i ta tvoja kuja". Cjelokupni ton pjesme je agresivan i oslobađajući, ipak, taj se efekt, ruku na srce, mogao postići i s izrazima koji bi bili više mentalno simulirajući, obzirom da je sam naziv albuma "Sappho".

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:13