StoryEditorOCM
ShowbizVELIKA SVOTA

Britanci se raspisali se o bivšem Vatrenom koji mora u zatvor: ‘Ne može se izvući čak i da plati dug bivšoj ženi!‘

Piše SCENA SD
16. studenog 2023. - 08:39

Bivši Vatreni Boško Balaban i Kraljica Hrvatske 1995., danas poduzetnica Iva Radić u braku su bili 17 godina, no nisu uspjeli ostati u dobrim odnosima niti zbog djece zbog čega je Iva, kao njihov zakonski skrbnik, pravdu morala potražiti na sudu.

Naime, bivši nogometaš šest godina, otkako su se on i bivša manekenka rastali, nije plaćao uzdržavanje vlastite maloljetne djece i odbijao bilo kakvu mogućnost dogovora.

Općinski kazneni sud u Zagrebu još u proljeće 2021. proglasio je Balabana krivim zbog neuzdržavanja djece te ga osudio na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana, s uvjetnom kaznom od četiri godine.

S obzirom da je Balaban prekršio uvjetnu kaznu, na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u srpnju ove godine donesena je pravomoćna presuda prema kojoj je bivšem nogometašu određena zatvorska kazna od godinu dana. Prema presudi Balaban ide u zatvor u siječnju 2024. jer nije podmirio dug za uzdržavanje djece koji sad već iznosi oko 600.000 kuna, piše Jutarnji list.

O ovoj vijesti sada su se raspisali i britanski mediji, budući da je 45-godišnjak igrao za Aston Villu između 2001. i 2003. godine.

‘Bivši napadač Premier lige osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što nije platio 70.000 funti financijske pomoći svojoj bivšoj ženi, manekenki Ivi Radić. Balaban je bio u braku s Radić više od desetljeća prije nego što su se razveli 2017. i par zajedno ima troje djece - dvije kćeri i sina - ali nije platio ukupan iznos alimentacijskih dugova u roku koji mu je sud dao‘, piše tabloid Daily Mail te napominje kako od zatvora ‘nema bijega‘, čak i da sada plati zaostali novac, prenosi Jutarnji list.

image
Ranko Suvar/Cropix

Daily Mail piše kako Iva Radić na Instagramu ima 113.000 pratitelja, a često je se može vidjeti kako objavljuje glamurozne fotografije s tropskih lokacija kao i da dijeli fotografije svojih angažmana s brendovima kao što su Paco Rabane, H&M Damiani, Chanel i Journal.

Balaban je pak, piše Daily Mail, od umirovljenja 2015. radio kao agent, usmjeravajući karijere niza mladih hrvatskih zvijezda.

Posebno je zastupao bivšeg napadača Leicestera Andreja Kramarića i pomogao u pregovorima o njegovom prelasku iz hrvatskog kluba Rijeka 2015. za 9 milijuna funti.

Balaban je profesionalnu karijeru započeo u Rijeci prije nego što je prešao u zagrebački Dinamo, zadivivši s 19 golova u svojoj prvoj sezoni.

Zatim se pridružio Aston Villi za naknadu od gotovo 6 milijuna funti 2001., ali nije uspio zabiti gol u osam nastupa prije nego što je sljedeće sezone poslan natrag u Zagreb na posudbu.

Balaban je kasnije potpisao za belgijski Club Brugge, gdje je proveo dvije godine prije nego što je završio svoje igračke dane za grčki Panionios i malezijski Selangor.

Za Hrvatsku je igrao 35 puta, postigao deset golova i ušao u reprezentaciju na dva Svjetska prvenstva 2002. i 2006. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:14