StoryEditorOCM
ShowbizFESTIVALSKE ĆAKULE

Ana Sasso iza scene na Prokurativama iskreno našem novinaru: Volim papati! Gurman sam. Ovisnica sam o slatkom i slanome

Piše V.P.
1. srpnja 2023. - 22:34

"Kod mene ništa ne ide u posljednji trenutak, ja sam u svemu jako organizirana, privatno sam ležerna, jednostavna, sportski odjevena, ali kad imam javne nastupe dajem sve od sebe da izgledam lijepo.

Naposljetku, svakoj je ženi važno da blista u javnosti, pa tako i meni. Vjerujem da nisam razočarala publiku" – kazala nam je Ana Sasso, koja je plijenila poglede na večerašnjoj večeri Splitskog festivala posvećenoj stvaralaštvu Nenada Vilovića.

Upravo je s njegovom pjesmom "Oli bilo, oli crno" nekadašnja Miss Jugoslavije i jedna od 15 polufinalistica na izboru za Miss svijeta, nastupala na Splitskom festivalu davne 1986. godine.

Novijim generacijama manje je poznato da je ova slavna Splićanka, poznata i po reklami za Pipi, prije uspješne manekenske karijere svojedobno bila pjevačica, a u toj je fazi snimila popriličan broj pjesama sa skladateljem Nenadom Vilovićem i nastupala diljem tadašnje Jugoslavije. Vremena su to, koja se ne zaboravljaju i Ana ih se rado sjeti.

"To se dogodilo spontano. Pristala sam na prijedlog Nenada Vilovića u čiju sam čast sada i pjevala na Splitskom festivalu. Našli smo se tih osamdesetih u njegovom glazbenom studiju nakon čega mi je Neno rekao da je oduševljen. Sjećam se da je kazao: ‘Ana, zaista bi bila šteta da propustiš ovu priliku jer imaš talenta, zašto ne pokušati?!

Složila sam se s njim i sve je tako krenulo. Bila sam rado viđena na svim glazbenim manifestacijama na kojima sam se pojavljivala. Duet s Danijelom Popovićem bio je na tadašnjoj inačici Dore, natjecali smo se za sudjelovanje na Euroviziji.

image
Duje Klarić/Cropix

Sjećam se da smo dobro kotirali, dosta se pisalo o nama, mediji su nas podržavali, ali nismo osvojili to prvo mjesto. Mislim da su tada pobijedili Denis&Denis" - prisjetila se Sasso.

Glazbeni talent je naslijedila od mnogih članova obitelji koja je izrazito muzikalna, a hoće li ovaj najnoviji izlet u glazbene vode možda označiti i njezin veliki povratak na pozornice?

"Tko zna, svašta se može dogoditi", zagonetno će Ana.

Zamolili smo je i da nam otkrije tajnu svojeg dobrog izgleda, jer nema tko se nije za njom večeras okrenuo na Prokurativama.

"Poznato je da volim papati (smijeh). Da sam gurman. Ovisnica sam o slatkom i slanome, čipsevi i čokolade su nezaobilazni u mom životu, samo što imam ritual pa se zimi malo opustim i uživam u nezdravoj i zdravoj hrani.

Kad vidim da sam pretjerala onda kažem sebi da prikočim, a pred ljeto obavezno vježbam. Prehrana mi se sastoji od proteina, zdravih ugljikohidrata, iako i tada pojedem nešto slatko.

Treba imati karakter i znati što želite!" - kaže Ana Sasso s kojom smo napravili i veliki, životni intervju, a imat ćete ga prilike u Slobodnoj Dalmaciji čitati idući tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 03:58