stdClass Object ( [id] => 1248027 [title] => Aljoša i Antonia Šerić otvorili su nam vrata svoga doma i podijelili pikanterije: tko je tu šef, što (ne) vole, kako će provesti Božić, kakve ih uspomene vežu za Split... [alias] => aljosa-i-antonia-seric-otvorili-su-nam-vrata-svoga-doma-i-podijelili-pikanterije-tko-je-tu-sef-sto-ne-vole-kako-ce-provesti-bozic-kakve-ih-uspomene-vezu-za-split [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Aljoša i Antonia Šerić, članovi popularnog benda Pavel čije pjesme pune radijske etere, otvorili su nam vrata svoga doma na Trešnjevci u Zagrebu i s nama podijelili pikanterije iz svakodnevnoga života. Aljoša je prije korone napustio svoj odvjetnički posao kako bi se posvetio samo glazbi, a Tonka i dalje radi kao restauratorica i konzervatorica. Imaju dvije kćeri, Lunu i Avu, a nedavno su se uselili u svoj novi dom, te kažu da se više nigdje ne sele. Tko je tu šef, tko je uvijek u pravu, što vole i ne vole, posvađaju li se, što je kome ispušni ventil, kako će provesti Božić, kakve ih uspomene vežu za Split i još mnogo toga otkrili su nam u šaljivom intervjuu.

Ne smeta ni Mariah Carey

Nedavno ste se preselili u novi stan na Trešnjevci, prije toga ste ga renovirali i rekli da je sve što je moglo poći po zlu i pošlo. Što se sve događalo loše? Jesu li sada stvari na svome mjestu?

Aljoša: Nekoliko puta tijekom adaptacije novog stana sam promislio: “Da sam znao što nas čeka, nema teorije da bih se upustili u ovo sve”. Imali smo nevjerojatnu sreću da je adaptacija prijašnjeg stana prošla bezbolno te nisam imao razloga sumnjati da će ovog puta biti drugačije. Bilo je. Ali, dobro, preživjeli smo, ne selim se više nikad nigdje, eventualno, ako dobijem na lotu živjet ćemo u hotelu, jest ćemo “room service” i živjeti u kućnim ogrtačima od kašmira.

Antonia: Da, jako stresan period je iza nas. No, uspjeli smo se smjestiti, nazdraviti s obitelji i prijateljima, vraćamo se kolotečini. Najvažnije od svega je to da smo usred kaosa uspjeli snimiti novi singl, a radimo i na novim pjesmama.

Kako je sada na Trešnjevci naspram Deželićeve, koja je razlika?

Aljoša: Treba nam duže do Jelačić placa, ali se ne bojimo da će nas zatrpati šuta dok šećemo do dućana.

Antonia: Malo je mirnije nego u centru, prijatelji nam žive blizu, škola i vrtić nadohvat su ruke. Realno nismo se puno ni odmaknuli od centra, začas smo tamo kad ga se zaželimo.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

Nova pjesma “Dobra stvar” je drugačijeg zvuka nego inače neki disco pop, nije baš u vašem stilu, kako i zašto je nastala?

Aljoša: Dio pjesme je nastao još prije nekoliko godina dok smo radili na Tonkinom solo albumu, radi se o nešto modernijoj plesnoj pjesmi. Imala je trnovit put do finalnog miksa, trebala je pjevati jedna poznata pjevačica, pa je potom bila zamišljena kao duet, da bi je onda na kraju ipak odlučili snimiti kao grupa Pavel i ispalo je odlično, prihvaćena je i od publike i glazbenih urednika bez obzira na to što je drukčijeg zvuka.

Čekaju vas brojni nastupi po adventu, čemu se posebno veselite, s obzirom na to da je Aljoši draže biti u studiju nego na koncertima gdje ništa nema pod kontrolom... Volite li božićni ugođaj i nastupati za vrijeme adventa, ili vam je draže ljeto?

Aljoša: Apsolutno više uživam u studijskom radu, što nikako ne znači da ne volim svirati uživo ili da na koncertima smrknuto sjedim sa strane i čekam da sve prođe. Adventski nastupi su mi posebno dragi, jer bez obzira na moj cinizam i povremenu mizantropiju, uživam u božićnom kiču, volim božićne pjesme, ne smeta mi Mariah Carey, ne čudim se kao pura dreku prometnim gužvama i redovima pred kućicama s kuhanim vinom. Dakle, nisam Grinch, posve suprotno, zatrpajte me granama nordijskih jela, girlandama, pospite cimetom i pustite Elvisov božićni album na “repeat”, ja ću biti sretan.

Rekli ste da je Aljoša šef što se tiče muzike, a Tonka šefica kuhinje. Kako funkcionirate kad je muzika u pitanju, a kako oko kuhinje? Što volite spremati i jest, kako se dogovarate oko mjuze? Tonka tu i tamo ispravlja Aljine tekstove… Tko je u pravu?

Aljoša: Tonka ispravlja tekstove, ima uredničko pravo i što se tiče glazbe i aranžmana, sasječe ideje u samom začetku i pritom je prilično nemilosrdna, nije mi lako. S druge strane, odlično kuha, pa se sve to iznivelira na kraju.

Antonia: Oko tekstova intervencija krene isključivo kad mi je teško i nespretno otpjevati neki stih. Kuham svaki dan, nekad s puno gušta, nekad s manje, ovisi o danu. Najdraže mi je s kćerkicom Lunom raditi palačinke ili muffine.

Tonkin vokal kao ključ uspjeha

Oko čega se najčešće posvađate ili ne slažete u mjuzi, a oko čega privatno?

Aljoša: Ja samo ponavljam da je lijepa i uvijek u pravu, tako da ne znam što znači svađa.

Antonia: Rijetko se svađamo, a kad se to i dogodi, kratko traje, zahvaljujući Aljoši koji uvijek prvi popusti, sva sreća jer bi se ja tvrdoglavo ovnovski durila samo da ne popustim prva.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

A što najviše volite jedno kod drugoga?

Aljoša: To da je lijepa i uvijek u pravu.

Antonia: To da me uvijek uspije oraspoložiti i nasmijati svojim plesom, a s druge strane to što me uspije “rastaviti na komadiće” nekim svojim pjesmama.

Aljoša, ti si prestao raditi kao odvjetnik ima 2-3 godine, kako sada gledaš na to, fali li ti, je li se isplatilo? Kako ti je otac reagirao kad si mu to priopćio?

Aljoša: Možda na trenutak pofali onaj osjećaj zadovoljstva nakon dobrog završnoga govora ili kad znaš da si “razvalio” svjedoka, ono kad ti ego bude veličine slona, al’ to ionako traje kratko, poslije se samo osjećaš kao slon i vraćaš u prirodno stanje konstantnog preispitivanja i sumnje. Otac je to dobro podnio, najavio sam odlazak godinu unaprijed, u sebi sigurno misli da je to glupa ideja, ali mi to nikad nije izravno rekao. (smijeh)

Osvojili ste puste Porine, koliko vam to znači i u čemu je ključ uspjeha Pavela? S obzirom na to da se npr. Ramirez nije baš nešto vrtio po radijima…

Aljoša: Ključ uspjeha Pavela je Tonkin vokal i to što je uvijek u pravu, ok i Stipe, naš trubač, je uvijek u pravu i onda zapravo slušam samo njih. Ne znam točno, trudimo se raditi glazbu s kojom smo mi sretni, imamo odlične glazbenike u bendu, sjajnog producenta, podršku Dallas Recordsa, nešto očito radimo dobro.

Kako volite provoditi vrijeme s djecom? Kako se sestrice slažu, kako je Luna prihvatila Avu? Pokazuju li one interes prema glazbi?

Antonia: Trenutno najviše uživamo promatrati Avu kako pokušava nešto reći ili napraviti koji korak, zabavna faza. Luna je u početku bila dosta ljubomorna, no sad je jako privržena sestrici, jako se pažljivo i brine o njoj. Luna obožava strane hitove, često slušamo Nickmusic, a Ava se raspameti kad dirne Aljošinu gitaru ili pogodi neku melodiju na glazbenoj igračkici.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

Kakve vas uspomene vežu za Split, s obzirom na to da ste oboje odavde, biste li mogli živjeti ovdje? Što volite raditi kad dođete?

Aljoša: Moj Split je onaj kojeg više nema, Smojin Split, Split “Jugoplastike”, Runjića, braće Vujović, “Dalme”, igranja “grupa traži grupu”, trule kobile, partizana i Nijemaca, a tražiti nešto od toga u današnjem gradu je promašeno, to je potraga za izgubljenim vremenom, za djetinjstvom, nađem ga slučajno, u pjesmama i nekim starim fotografijama, mirisu šalše.

Antonia: Fali mi Split, kad god dođem i šetam gradom, budem ponosna da sam baš u tom gradu odrastala, sjetim se djetinjstva, šetnji uz more, izlazaka, prijateljica...

Pjesma sama ‘zazove’ nekoga

Ljetujete u Marini, kako izgleda vaše ljeto?

Aljoša: Hladni gemišti i gradele, odlasci u dućan po led, vino, mineralnu i meso za gradele.

Antonia: U Marini uživamo, ne radimo ništa, eventualno se okupamo, napravimo ručak, uživamo u djeci, dočekujemo prijatelje.

Kako izgleda Božić u Šerića, kako ga slavite? Kako će ovaj izgledati?

Aljoša: Ja sam se već izjasnio kao potpuni božićni “nerd”, pa bolje da preskočim ovo.

Antonia: Sve ćemo raditi, kupiti jelku, praviti “francusku” i kuhano vino, peći kolačiće, poslati pismo Djedu Mrazu, družiti se s najdražima. Nadamo se snijegu...

Oboje ste modno “osviješteni”, usklađen i kul par. Koliko vam to znači, neki vizualni identitet, odjeća i koliko novca i vremena izdvajate za to?

Aljoša: Volim se srediti, naravno jeftino, al’ da ne izgleda jeftino, može se.

Antonia: Meni već godinama pomaže Marija Cvitanović, koja stilski osmišljava moje javne nastupe, a privatno i sama volim kupiti zanimljive komade, volim boje, a slaba sam na kapute i cipele.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

Aljo, kako je živjeti s tri žene? Jesu te ubile u pojam? Koji ti je ispušni ventil? A koji tebi Tonka od muža i djece?

Aljoša: Skladam, pišem tekstove, za to je nužna izolacija, zatvorim se u radnu sobu i pretvaram se da stvaram, zapravo buljim u plafon i tiho plačem.

Antonia: Hahaha, a to je taj zvuk cijukavi koji često čujem. Ja uživam u svakom trenutku, ispušni ventil je vježbanje, razgibavanje, slušanje muzike, još samo da nađem vremena za slikanje i nitko sretniji od mene.

Imali ste do sada zanimljive i neočekivane suradnje, kako birate s kim ćete snimiti pjesmu?

Aljoša: Pjesma sama “zazove” nekoga, ako se i taj netko prepozna u pjesmi, sve dalje ide lako.

Tonka, ti si i mentorica na HRT-u, kakvo ti je to iskustvo?

Antonia: Lijepo i kratko, šteta da smo prebrzo ispali iz showa, Mario je super učenik, dobri duh ekipe koja je bila sjajna, uživala sam i dobro smo se zabavili.

Koji su daljnji planovi s Pavelom i općenito u životu, što je sljedeće?

Aljoša: Raditi na novim pjesmama za neki budući album, plan je krajem iduće godine ili početkom 2024. snimiti i live album s orkestrom, volio bih nastupiti s hrpom ljudi na pozornici, iako nas je u Pavelu već osmero, ne znam, ne fura me minimalizam. A u životu, samo zdravlja.

Antonia: Samo nek’ se ovako nastavi, dječica da nam budu dobro, da stvaramo još puno dobre glazbe.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"PAVEL"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9341"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => PAVEL 2 0 9341 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-12-11 11:59:58 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivana Kapetanović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-11 17:22:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-12-11 17:22:12 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 667 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pavel o svemu i svačemu [metakey] => pavel, aljoša šerić, Antonia Šerić, luna, Ava [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890213.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890212.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890211.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890210.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890209.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890208.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890207.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890206.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890205.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890204.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890203.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890202.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890201.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890200.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890199.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890198.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890197.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/11\/23890196.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23890213_1920.jpg":"1920x1080","k_23890213_1280.jpg":"1280x1280","k_23890213_1024.jpg":"1024x1024","k_23890213_640.jpg":"640x640","k_23890213_480.jpg":"480x480","k_23890213_340.jpg":"340x340","k_23890213_220.jpg":"220x220","o_23890213_1280.jpg":"1280x853","o_23890213_1024.jpg":"1024x682","o_23890213_640.jpg":"640x426","o_23890213_480.jpg":"480x320","o_23890213_340.jpg":"340x226","o_23890213_220.jpg":"220x146","h_23890213_1280.jpg":"1280x854","h_23890213_1024.jpg":"1024x683","h_23890213_640.jpg":"640x427","h_23890213_480.jpg":"480x320","h_23890213_340.jpg":"340x227","h_23890213_220.jpg":"220x147","pp_23890213_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890213_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890213_640.jpg":"640x814","pp_23890213_480.jpg":"480x611","pp_23890213_340.jpg":"340x432","pp_23890213_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890212_1920.jpg":"1920x1080","k_23890212_1280.jpg":"1280x1280","k_23890212_1024.jpg":"1024x1024","k_23890212_640.jpg":"640x640","k_23890212_480.jpg":"480x480","k_23890212_340.jpg":"340x340","k_23890212_220.jpg":"220x220","o_23890212_1280.jpg":"1280x853","o_23890212_1024.jpg":"1024x682","o_23890212_640.jpg":"640x426","o_23890212_480.jpg":"480x320","o_23890212_340.jpg":"340x226","o_23890212_220.jpg":"220x146","h_23890212_1280.jpg":"1280x854","h_23890212_1024.jpg":"1024x683","h_23890212_640.jpg":"640x427","h_23890212_480.jpg":"480x320","h_23890212_340.jpg":"340x227","h_23890212_220.jpg":"220x147","pp_23890212_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890212_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890212_640.jpg":"640x814","pp_23890212_480.jpg":"480x611","pp_23890212_340.jpg":"340x432","pp_23890212_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890211_1920.jpg":"1920x1080","k_23890211_1280.jpg":"1280x1280","k_23890211_1024.jpg":"1024x1024","k_23890211_640.jpg":"640x640","k_23890211_480.jpg":"480x480","k_23890211_340.jpg":"340x340","k_23890211_220.jpg":"220x220","o_23890211_1280.jpg":"1280x853","o_23890211_1024.jpg":"1024x682","o_23890211_640.jpg":"640x426","o_23890211_480.jpg":"480x320","o_23890211_340.jpg":"340x226","o_23890211_220.jpg":"220x146","h_23890211_1280.jpg":"1280x854","h_23890211_1024.jpg":"1024x683","h_23890211_640.jpg":"640x427","h_23890211_480.jpg":"480x320","h_23890211_340.jpg":"340x227","h_23890211_220.jpg":"220x147","pp_23890211_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890211_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890211_640.jpg":"640x814","pp_23890211_480.jpg":"480x611","pp_23890211_340.jpg":"340x432","pp_23890211_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890210_1920.jpg":"1920x1080","k_23890210_1280.jpg":"1280x1280","k_23890210_1024.jpg":"1024x1024","k_23890210_640.jpg":"640x640","k_23890210_480.jpg":"480x480","k_23890210_340.jpg":"340x340","k_23890210_220.jpg":"220x220","o_23890210_1280.jpg":"1280x853","o_23890210_1024.jpg":"1024x682","o_23890210_640.jpg":"640x426","o_23890210_480.jpg":"480x320","o_23890210_340.jpg":"340x226","o_23890210_220.jpg":"220x146","h_23890210_1280.jpg":"1280x854","h_23890210_1024.jpg":"1024x683","h_23890210_640.jpg":"640x427","h_23890210_480.jpg":"480x320","h_23890210_340.jpg":"340x227","h_23890210_220.jpg":"220x147","pp_23890210_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890210_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890210_640.jpg":"640x814","pp_23890210_480.jpg":"480x611","pp_23890210_340.jpg":"340x432","pp_23890210_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890209_1920.jpg":"1920x1080","k_23890209_1280.jpg":"1280x1280","k_23890209_1024.jpg":"1024x1024","k_23890209_640.jpg":"640x640","k_23890209_480.jpg":"480x480","k_23890209_340.jpg":"340x340","k_23890209_220.jpg":"220x220","o_23890209_1280.jpg":"1280x853","o_23890209_1024.jpg":"1024x682","o_23890209_640.jpg":"640x426","o_23890209_480.jpg":"480x320","o_23890209_340.jpg":"340x226","o_23890209_220.jpg":"220x146","h_23890209_1280.jpg":"1280x854","h_23890209_1024.jpg":"1024x683","h_23890209_640.jpg":"640x427","h_23890209_480.jpg":"480x320","h_23890209_340.jpg":"340x227","h_23890209_220.jpg":"220x147","pp_23890209_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890209_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890209_640.jpg":"640x814","pp_23890209_480.jpg":"480x611","pp_23890209_340.jpg":"340x432","pp_23890209_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890208_1920.jpg":"1920x1080","k_23890208_1280.jpg":"1280x1280","k_23890208_1024.jpg":"1024x1024","k_23890208_640.jpg":"640x640","k_23890208_480.jpg":"480x480","k_23890208_340.jpg":"340x340","k_23890208_220.jpg":"220x220","o_23890208_1280.jpg":"1280x1920","o_23890208_1024.jpg":"1024x1536","o_23890208_640.jpg":"640x960","o_23890208_480.jpg":"480x720","o_23890208_340.jpg":"340x510","o_23890208_220.jpg":"220x330","h_23890208_1280.jpg":"1280x854","h_23890208_1024.jpg":"1024x683","h_23890208_640.jpg":"640x427","h_23890208_480.jpg":"480x320","h_23890208_340.jpg":"340x227","h_23890208_220.jpg":"220x147","pp_23890208_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890208_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890208_640.jpg":"640x814","pp_23890208_480.jpg":"480x611","pp_23890208_340.jpg":"340x432","pp_23890208_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890207_1920.jpg":"1920x1080","k_23890207_1280.jpg":"1280x1280","k_23890207_1024.jpg":"1024x1024","k_23890207_640.jpg":"640x640","k_23890207_480.jpg":"480x480","k_23890207_340.jpg":"340x340","k_23890207_220.jpg":"220x220","o_23890207_1280.jpg":"1280x1920","o_23890207_1024.jpg":"1024x1536","o_23890207_640.jpg":"640x960","o_23890207_480.jpg":"480x720","o_23890207_340.jpg":"340x510","o_23890207_220.jpg":"220x330","h_23890207_1280.jpg":"1280x854","h_23890207_1024.jpg":"1024x683","h_23890207_640.jpg":"640x427","h_23890207_480.jpg":"480x320","h_23890207_340.jpg":"340x227","h_23890207_220.jpg":"220x147","pp_23890207_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890207_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890207_640.jpg":"640x814","pp_23890207_480.jpg":"480x611","pp_23890207_340.jpg":"340x432","pp_23890207_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890206_1920.jpg":"1920x1080","k_23890206_1280.jpg":"1280x1280","k_23890206_1024.jpg":"1024x1024","k_23890206_640.jpg":"640x640","k_23890206_480.jpg":"480x480","k_23890206_340.jpg":"340x340","k_23890206_220.jpg":"220x220","o_23890206_1280.jpg":"1280x853","o_23890206_1024.jpg":"1024x682","o_23890206_640.jpg":"640x426","o_23890206_480.jpg":"480x320","o_23890206_340.jpg":"340x226","o_23890206_220.jpg":"220x146","h_23890206_1280.jpg":"1280x854","h_23890206_1024.jpg":"1024x683","h_23890206_640.jpg":"640x427","h_23890206_480.jpg":"480x320","h_23890206_340.jpg":"340x227","h_23890206_220.jpg":"220x147","pp_23890206_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890206_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890206_640.jpg":"640x814","pp_23890206_480.jpg":"480x611","pp_23890206_340.jpg":"340x432","pp_23890206_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890205_1920.jpg":"1920x1080","k_23890205_1280.jpg":"1280x1280","k_23890205_1024.jpg":"1024x1024","k_23890205_640.jpg":"640x640","k_23890205_480.jpg":"480x480","k_23890205_340.jpg":"340x340","k_23890205_220.jpg":"220x220","o_23890205_1280.jpg":"1280x1920","o_23890205_1024.jpg":"1024x1536","o_23890205_640.jpg":"640x960","o_23890205_480.jpg":"480x720","o_23890205_340.jpg":"340x510","o_23890205_220.jpg":"220x330","h_23890205_1280.jpg":"1280x854","h_23890205_1024.jpg":"1024x683","h_23890205_640.jpg":"640x427","h_23890205_480.jpg":"480x320","h_23890205_340.jpg":"340x227","h_23890205_220.jpg":"220x147","pp_23890205_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890205_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890205_640.jpg":"640x814","pp_23890205_480.jpg":"480x611","pp_23890205_340.jpg":"340x432","pp_23890205_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23890204_1920.jpg":"1920x1080","k_23890204_1280.jpg":"1280x1280","k_23890204_1024.jpg":"1024x1024","k_23890204_640.jpg":"640x640","k_23890204_480.jpg":"480x480","k_23890204_340.jpg":"340x340","k_23890204_220.jpg":"220x220","o_23890204_1280.jpg":"1280x1919","o_23890204_1024.jpg":"1024x1535","o_23890204_640.jpg":"640x959","o_23890204_480.jpg":"480x719","o_23890204_340.jpg":"340x509","o_23890204_220.jpg":"220x329","h_23890204_1280.jpg":"1280x854","h_23890204_1024.jpg":"1024x683","h_23890204_640.jpg":"640x427","h_23890204_480.jpg":"480x320","h_23890204_340.jpg":"340x227","h_23890204_220.jpg":"220x147","pp_23890204_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890204_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890204_640.jpg":"640x814","pp_23890204_480.jpg":"480x611","pp_23890204_340.jpg":"340x432","pp_23890204_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890203_1920.jpg":"1920x1080","k_23890203_1280.jpg":"1280x1280","k_23890203_1024.jpg":"1024x1024","k_23890203_640.jpg":"640x640","k_23890203_480.jpg":"480x480","k_23890203_340.jpg":"340x340","k_23890203_220.jpg":"220x220","o_23890203_1280.jpg":"1280x853","o_23890203_1024.jpg":"1024x682","o_23890203_640.jpg":"640x426","o_23890203_480.jpg":"480x320","o_23890203_340.jpg":"340x226","o_23890203_220.jpg":"220x146","h_23890203_1280.jpg":"1280x854","h_23890203_1024.jpg":"1024x683","h_23890203_640.jpg":"640x427","h_23890203_480.jpg":"480x320","h_23890203_340.jpg":"340x227","h_23890203_220.jpg":"220x147","pp_23890203_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890203_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890203_640.jpg":"640x814","pp_23890203_480.jpg":"480x611","pp_23890203_340.jpg":"340x432","pp_23890203_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890202_1920.jpg":"1920x1080","k_23890202_1280.jpg":"1280x1280","k_23890202_1024.jpg":"1024x1024","k_23890202_640.jpg":"640x640","k_23890202_480.jpg":"480x480","k_23890202_340.jpg":"340x340","k_23890202_220.jpg":"220x220","o_23890202_1280.jpg":"1280x1920","o_23890202_1024.jpg":"1024x1536","o_23890202_640.jpg":"640x960","o_23890202_480.jpg":"480x720","o_23890202_340.jpg":"340x510","o_23890202_220.jpg":"220x330","h_23890202_1280.jpg":"1280x854","h_23890202_1024.jpg":"1024x683","h_23890202_640.jpg":"640x427","h_23890202_480.jpg":"480x320","h_23890202_340.jpg":"340x227","h_23890202_220.jpg":"220x147","pp_23890202_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890202_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890202_640.jpg":"640x814","pp_23890202_480.jpg":"480x611","pp_23890202_340.jpg":"340x432","pp_23890202_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23890201_1920.jpg":"1920x1080","k_23890201_1280.jpg":"1280x1280","k_23890201_1024.jpg":"1024x1024","k_23890201_640.jpg":"640x640","k_23890201_480.jpg":"480x480","k_23890201_340.jpg":"340x340","k_23890201_220.jpg":"220x220","o_23890201_1280.jpg":"1280x1919","o_23890201_1024.jpg":"1024x1535","o_23890201_640.jpg":"640x959","o_23890201_480.jpg":"480x719","o_23890201_340.jpg":"340x509","o_23890201_220.jpg":"220x329","h_23890201_1280.jpg":"1280x854","h_23890201_1024.jpg":"1024x683","h_23890201_640.jpg":"640x427","h_23890201_480.jpg":"480x320","h_23890201_340.jpg":"340x227","h_23890201_220.jpg":"220x147","pp_23890201_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890201_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890201_640.jpg":"640x814","pp_23890201_480.jpg":"480x611","pp_23890201_340.jpg":"340x432","pp_23890201_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890200_1920.jpg":"1920x1080","k_23890200_1280.jpg":"1280x1280","k_23890200_1024.jpg":"1024x1024","k_23890200_640.jpg":"640x640","k_23890200_480.jpg":"480x480","k_23890200_340.jpg":"340x340","k_23890200_220.jpg":"220x220","o_23890200_1280.jpg":"1280x853","o_23890200_1024.jpg":"1024x682","o_23890200_640.jpg":"640x426","o_23890200_480.jpg":"480x320","o_23890200_340.jpg":"340x226","o_23890200_220.jpg":"220x146","h_23890200_1280.jpg":"1280x854","h_23890200_1024.jpg":"1024x683","h_23890200_640.jpg":"640x427","h_23890200_480.jpg":"480x320","h_23890200_340.jpg":"340x227","h_23890200_220.jpg":"220x147","pp_23890200_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890200_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890200_640.jpg":"640x814","pp_23890200_480.jpg":"480x611","pp_23890200_340.jpg":"340x432","pp_23890200_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890199_1920.jpg":"1920x1080","k_23890199_1280.jpg":"1280x1280","k_23890199_1024.jpg":"1024x1024","k_23890199_640.jpg":"640x640","k_23890199_480.jpg":"480x480","k_23890199_340.jpg":"340x340","k_23890199_220.jpg":"220x220","o_23890199_1280.jpg":"1280x1920","o_23890199_1024.jpg":"1024x1536","o_23890199_640.jpg":"640x960","o_23890199_480.jpg":"480x720","o_23890199_340.jpg":"340x510","o_23890199_220.jpg":"220x330","h_23890199_1280.jpg":"1280x854","h_23890199_1024.jpg":"1024x683","h_23890199_640.jpg":"640x427","h_23890199_480.jpg":"480x320","h_23890199_340.jpg":"340x227","h_23890199_220.jpg":"220x147","pp_23890199_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890199_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890199_640.jpg":"640x814","pp_23890199_480.jpg":"480x611","pp_23890199_340.jpg":"340x432","pp_23890199_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890198_1920.jpg":"1920x1080","k_23890198_1280.jpg":"1280x1280","k_23890198_1024.jpg":"1024x1024","k_23890198_640.jpg":"640x640","k_23890198_480.jpg":"480x480","k_23890198_340.jpg":"340x340","k_23890198_220.jpg":"220x220","o_23890198_1280.jpg":"1280x853","o_23890198_1024.jpg":"1024x682","o_23890198_640.jpg":"640x426","o_23890198_480.jpg":"480x320","o_23890198_340.jpg":"340x226","o_23890198_220.jpg":"220x146","h_23890198_1280.jpg":"1280x854","h_23890198_1024.jpg":"1024x683","h_23890198_640.jpg":"640x427","h_23890198_480.jpg":"480x320","h_23890198_340.jpg":"340x227","h_23890198_220.jpg":"220x147","pp_23890198_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890198_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890198_640.jpg":"640x814","pp_23890198_480.jpg":"480x611","pp_23890198_340.jpg":"340x432","pp_23890198_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23890197_1920.jpg":"1920x1080","k_23890197_1280.jpg":"1280x1280","k_23890197_1024.jpg":"1024x1024","k_23890197_640.jpg":"640x640","k_23890197_480.jpg":"480x480","k_23890197_340.jpg":"340x340","k_23890197_220.jpg":"220x220","o_23890197_1280.jpg":"1280x853","o_23890197_1024.jpg":"1024x682","o_23890197_640.jpg":"640x426","o_23890197_480.jpg":"480x320","o_23890197_340.jpg":"340x226","o_23890197_220.jpg":"220x146","h_23890197_1280.jpg":"1280x854","h_23890197_1024.jpg":"1024x683","h_23890197_640.jpg":"640x427","h_23890197_480.jpg":"480x320","h_23890197_340.jpg":"340x227","h_23890197_220.jpg":"220x147","pp_23890197_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890197_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890197_640.jpg":"640x814","pp_23890197_480.jpg":"480x611","pp_23890197_340.jpg":"340x432","pp_23890197_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23890196_1920.jpg":"1920x1080","k_23890196_1280.jpg":"1280x1280","k_23890196_1024.jpg":"1024x1024","k_23890196_640.jpg":"640x640","k_23890196_480.jpg":"480x480","k_23890196_340.jpg":"340x340","k_23890196_220.jpg":"220x220","o_23890196_1280.jpg":"1280x1920","o_23890196_1024.jpg":"1024x1536","o_23890196_640.jpg":"640x960","o_23890196_480.jpg":"480x720","o_23890196_340.jpg":"340x510","o_23890196_220.jpg":"220x330","h_23890196_1280.jpg":"1280x854","h_23890196_1024.jpg":"1024x683","h_23890196_640.jpg":"640x427","h_23890196_480.jpg":"480x320","h_23890196_340.jpg":"340x227","h_23890196_220.jpg":"220x147","pp_23890196_1280.jpg":"1280x1628","pp_23890196_1024.jpg":"1024x1303","pp_23890196_640.jpg":"640x814","pp_23890196_480.jpg":"480x611","pp_23890196_340.jpg":"340x432","pp_23890196_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7673931 Threads: 4 Questions: 1555757531 Slow queries: 4742296 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111349151 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/aljosa-i-antonia-seric-otvorili-su-nam-vrata-svoga-doma-i-podijelili-pikanterije-tko-je-tu-sef-sto-ne-vole-kako-ce-provesti-bozic-kakve-ih-uspomene-vezu-za-split-1248027 [printLink] => /scena/showbiz/aljosa-i-antonia-seric-otvorili-su-nam-vrata-svoga-doma-i-podijelili-pikanterije-tko-je-tu-sef-sto-ne-vole-kako-ce-provesti-bozic-kakve-ih-uspomene-vezu-za-split-1248027?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 359478 [name] => Pavel [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pavel [link] => /tag/pavel ) [1] => stdClass Object ( [id] => 242601 [name] => aljoša šerić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aljosa-seric [link] => /tag/aljosa-seric ) [2] => stdClass Object ( [id] => 345024 [name] => antonia šerić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antonia-seric [link] => /tag/antonia-seric ) [3] => stdClass Object ( [id] => 699772 [name] => luna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-11 18:22:57 [main_article_id] => 0 [alias] => luna [link] => /tag/luna ) [4] => stdClass Object ( [id] => 173636 [name] => ava [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ava [link] => /tag/ava ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Aljoša i Antonia Šerić otvorili su nam vrata svoga doma i podijelili pikanterije: tko je tu šef, što (ne) vole, kako će provesti Božić, kakve ih uspomene vežu za Split... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-02-54-25-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890213.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890213.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890212.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890211.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890210.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890209.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890208.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890207.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890206.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890205.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890204.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890203.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890202.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890201.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890200.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890199.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890198.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890197.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/11/23890196.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Aljoša i Antonia Šerić, članovi popularnog benda Pavel čije pjesme pune radijske etere, otvorili su nam vrata svoga doma na Trešnjevci u Zagrebu i s nama podijelili pikanterije iz svakodnevnoga života. Aljoša je prije korone napustio svoj odvjetnički posao kako bi se posvetio samo glazbi, a Tonka i dalje radi kao restauratorica i konzervatorica. Imaju dvije kćeri, Lunu i Avu, a nedavno su se uselili u svoj novi dom, te kažu da se više nigdje ne sele. Tko je tu šef, tko je uvijek u pravu, što vole i ne vole, posvađaju li se, što je kome ispušni ventil, kako će provesti Božić, kakve ih uspomene vežu za Split i još mnogo toga otkrili su nam u šaljivom intervjuu.

Ne smeta ni Mariah Carey

Nedavno ste se preselili u novi stan na Trešnjevci, prije toga ste ga renovirali i rekli da je sve što je moglo poći po zlu i pošlo. Što se sve događalo loše? Jesu li sada stvari na svome mjestu?

Aljoša: Nekoliko puta tijekom adaptacije novog stana sam promislio: “Da sam znao što nas čeka, nema teorije da bih se upustili u ovo sve”. Imali smo nevjerojatnu sreću da je adaptacija prijašnjeg stana prošla bezbolno te nisam imao razloga sumnjati da će ovog puta biti drugačije. Bilo je. Ali, dobro, preživjeli smo, ne selim se više nikad nigdje, eventualno, ako dobijem na lotu živjet ćemo u hotelu, jest ćemo “room service” i živjeti u kućnim ogrtačima od kašmira.

Antonia: Da, jako stresan period je iza nas. No, uspjeli smo se smjestiti, nazdraviti s obitelji i prijateljima, vraćamo se kolotečini. Najvažnije od svega je to da smo usred kaosa uspjeli snimiti novi singl, a radimo i na novim pjesmama.

Kako je sada na Trešnjevci naspram Deželićeve, koja je razlika?

Aljoša: Treba nam duže do Jelačić placa, ali se ne bojimo da će nas zatrpati šuta dok šećemo do dućana.

Antonia: Malo je mirnije nego u centru, prijatelji nam žive blizu, škola i vrtić nadohvat su ruke. Realno nismo se puno ni odmaknuli od centra, začas smo tamo kad ga se zaželimo.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

Nova pjesma “Dobra stvar” je drugačijeg zvuka nego inače neki disco pop, nije baš u vašem stilu, kako i zašto je nastala?

Aljoša: Dio pjesme je nastao još prije nekoliko godina dok smo radili na Tonkinom solo albumu, radi se o nešto modernijoj plesnoj pjesmi. Imala je trnovit put do finalnog miksa, trebala je pjevati jedna poznata pjevačica, pa je potom bila zamišljena kao duet, da bi je onda na kraju ipak odlučili snimiti kao grupa Pavel i ispalo je odlično, prihvaćena je i od publike i glazbenih urednika bez obzira na to što je drukčijeg zvuka.

Čekaju vas brojni nastupi po adventu, čemu se posebno veselite, s obzirom na to da je Aljoši draže biti u studiju nego na koncertima gdje ništa nema pod kontrolom... Volite li božićni ugođaj i nastupati za vrijeme adventa, ili vam je draže ljeto?

Aljoša: Apsolutno više uživam u studijskom radu, što nikako ne znači da ne volim svirati uživo ili da na koncertima smrknuto sjedim sa strane i čekam da sve prođe. Adventski nastupi su mi posebno dragi, jer bez obzira na moj cinizam i povremenu mizantropiju, uživam u božićnom kiču, volim božićne pjesme, ne smeta mi Mariah Carey, ne čudim se kao pura dreku prometnim gužvama i redovima pred kućicama s kuhanim vinom. Dakle, nisam Grinch, posve suprotno, zatrpajte me granama nordijskih jela, girlandama, pospite cimetom i pustite Elvisov božićni album na “repeat”, ja ću biti sretan.

Rekli ste da je Aljoša šef što se tiče muzike, a Tonka šefica kuhinje. Kako funkcionirate kad je muzika u pitanju, a kako oko kuhinje? Što volite spremati i jest, kako se dogovarate oko mjuze? Tonka tu i tamo ispravlja Aljine tekstove… Tko je u pravu?

Aljoša: Tonka ispravlja tekstove, ima uredničko pravo i što se tiče glazbe i aranžmana, sasječe ideje u samom začetku i pritom je prilično nemilosrdna, nije mi lako. S druge strane, odlično kuha, pa se sve to iznivelira na kraju.

Antonia: Oko tekstova intervencija krene isključivo kad mi je teško i nespretno otpjevati neki stih. Kuham svaki dan, nekad s puno gušta, nekad s manje, ovisi o danu. Najdraže mi je s kćerkicom Lunom raditi palačinke ili muffine.

Tonkin vokal kao ključ uspjeha

Oko čega se najčešće posvađate ili ne slažete u mjuzi, a oko čega privatno?

Aljoša: Ja samo ponavljam da je lijepa i uvijek u pravu, tako da ne znam što znači svađa.

Antonia: Rijetko se svađamo, a kad se to i dogodi, kratko traje, zahvaljujući Aljoši koji uvijek prvi popusti, sva sreća jer bi se ja tvrdoglavo ovnovski durila samo da ne popustim prva.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

A što najviše volite jedno kod drugoga?

Aljoša: To da je lijepa i uvijek u pravu.

Antonia: To da me uvijek uspije oraspoložiti i nasmijati svojim plesom, a s druge strane to što me uspije “rastaviti na komadiće” nekim svojim pjesmama.

Aljoša, ti si prestao raditi kao odvjetnik ima 2-3 godine, kako sada gledaš na to, fali li ti, je li se isplatilo? Kako ti je otac reagirao kad si mu to priopćio?

Aljoša: Možda na trenutak pofali onaj osjećaj zadovoljstva nakon dobrog završnoga govora ili kad znaš da si “razvalio” svjedoka, ono kad ti ego bude veličine slona, al’ to ionako traje kratko, poslije se samo osjećaš kao slon i vraćaš u prirodno stanje konstantnog preispitivanja i sumnje. Otac je to dobro podnio, najavio sam odlazak godinu unaprijed, u sebi sigurno misli da je to glupa ideja, ali mi to nikad nije izravno rekao. (smijeh)

Osvojili ste puste Porine, koliko vam to znači i u čemu je ključ uspjeha Pavela? S obzirom na to da se npr. Ramirez nije baš nešto vrtio po radijima…

Aljoša: Ključ uspjeha Pavela je Tonkin vokal i to što je uvijek u pravu, ok i Stipe, naš trubač, je uvijek u pravu i onda zapravo slušam samo njih. Ne znam točno, trudimo se raditi glazbu s kojom smo mi sretni, imamo odlične glazbenike u bendu, sjajnog producenta, podršku Dallas Recordsa, nešto očito radimo dobro.

Kako volite provoditi vrijeme s djecom? Kako se sestrice slažu, kako je Luna prihvatila Avu? Pokazuju li one interes prema glazbi?

Antonia: Trenutno najviše uživamo promatrati Avu kako pokušava nešto reći ili napraviti koji korak, zabavna faza. Luna je u početku bila dosta ljubomorna, no sad je jako privržena sestrici, jako se pažljivo i brine o njoj. Luna obožava strane hitove, često slušamo Nickmusic, a Ava se raspameti kad dirne Aljošinu gitaru ili pogodi neku melodiju na glazbenoj igračkici.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

Kakve vas uspomene vežu za Split, s obzirom na to da ste oboje odavde, biste li mogli živjeti ovdje? Što volite raditi kad dođete?

Aljoša: Moj Split je onaj kojeg više nema, Smojin Split, Split “Jugoplastike”, Runjića, braće Vujović, “Dalme”, igranja “grupa traži grupu”, trule kobile, partizana i Nijemaca, a tražiti nešto od toga u današnjem gradu je promašeno, to je potraga za izgubljenim vremenom, za djetinjstvom, nađem ga slučajno, u pjesmama i nekim starim fotografijama, mirisu šalše.

Antonia: Fali mi Split, kad god dođem i šetam gradom, budem ponosna da sam baš u tom gradu odrastala, sjetim se djetinjstva, šetnji uz more, izlazaka, prijateljica...

Pjesma sama ‘zazove’ nekoga

Ljetujete u Marini, kako izgleda vaše ljeto?

Aljoša: Hladni gemišti i gradele, odlasci u dućan po led, vino, mineralnu i meso za gradele.

Antonia: U Marini uživamo, ne radimo ništa, eventualno se okupamo, napravimo ručak, uživamo u djeci, dočekujemo prijatelje.

Kako izgleda Božić u Šerića, kako ga slavite? Kako će ovaj izgledati?

Aljoša: Ja sam se već izjasnio kao potpuni božićni “nerd”, pa bolje da preskočim ovo.

Antonia: Sve ćemo raditi, kupiti jelku, praviti “francusku” i kuhano vino, peći kolačiće, poslati pismo Djedu Mrazu, družiti se s najdražima. Nadamo se snijegu...

Oboje ste modno “osviješteni”, usklađen i kul par. Koliko vam to znači, neki vizualni identitet, odjeća i koliko novca i vremena izdvajate za to?

Aljoša: Volim se srediti, naravno jeftino, al’ da ne izgleda jeftino, može se.

Antonia: Meni već godinama pomaže Marija Cvitanović, koja stilski osmišljava moje javne nastupe, a privatno i sama volim kupiti zanimljive komade, volim boje, a slaba sam na kapute i cipele.

---

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
---

Aljo, kako je živjeti s tri žene? Jesu te ubile u pojam? Koji ti je ispušni ventil? A koji tebi Tonka od muža i djece?

Aljoša: Skladam, pišem tekstove, za to je nužna izolacija, zatvorim se u radnu sobu i pretvaram se da stvaram, zapravo buljim u plafon i tiho plačem.

Antonia: Hahaha, a to je taj zvuk cijukavi koji često čujem. Ja uživam u svakom trenutku, ispušni ventil je vježbanje, razgibavanje, slušanje muzike, još samo da nađem vremena za slikanje i nitko sretniji od mene.

Imali ste do sada zanimljive i neočekivane suradnje, kako birate s kim ćete snimiti pjesmu?

Aljoša: Pjesma sama “zazove” nekoga, ako se i taj netko prepozna u pjesmi, sve dalje ide lako.

Tonka, ti si i mentorica na HRT-u, kakvo ti je to iskustvo?

Antonia: Lijepo i kratko, šteta da smo prebrzo ispali iz showa, Mario je super učenik, dobri duh ekipe koja je bila sjajna, uživala sam i dobro smo se zabavili.

Koji su daljnji planovi s Pavelom i općenito u životu, što je sljedeće?

Aljoša: Raditi na novim pjesmama za neki budući album, plan je krajem iduće godine ili početkom 2024. snimiti i live album s orkestrom, volio bih nastupiti s hrpom ljudi na pozornici, iako nas je u Pavelu već osmero, ne znam, ne fura me minimalizam. A u životu, samo zdravlja.

Antonia: Samo nek’ se ovako nastavi, dječica da nam budu dobro, da stvaramo još puno dobre glazbe.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix Neja Markicevic/Cropix/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/aljosa-i-antonia-seric-otvorili-su-nam-vrata-svoga-doma-i-podijelili-pikanterije-tko-je-tu-sef-sto-ne-vole-kako-ce-provesti-bozic-kakve-ih-uspomene-vezu-za-split-1248027 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b687296f1b35e30170a700c315cfb32d21334248 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Aljo%C5%A1a+i+Antonia+%C5%A0eri%C4%87+otvorili+su+nam+vrata+svoga+doma+i+podijelili+pikanterije%3A+tko+je+tu+%C5%A1ef%2C+%C5%A1to+%28ne%29+vole%2C+kako+%C4%87e+provesti+Bo%C5%BEi%C4%87%2C+kakve+ih+uspomene+ve%C5%BEu+za+Split...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Faljosa-i-antonia-seric-otvorili-su-nam-vrata-svoga-doma-i-podijelili-pikanterije-tko-je-tu-sef-sto-ne-vole-kako-ce-provesti-bozic-kakve-ih-uspomene-vezu-za-split-1248027 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Faljosa-i-antonia-seric-otvorili-su-nam-vrata-svoga-doma-i-podijelili-pikanterije-tko-je-tu-sef-sto-ne-vole-kako-ce-provesti-bozic-kakve-ih-uspomene-vezu-za-split-1248027 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"PAVEL"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"9341"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"87","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizPAVEL

Aljoša i Antonia Šerić otvorili su nam vrata svoga doma i podijelili pikanterije: tko je tu šef, što (ne) vole, kako će provesti Božić, kakve ih uspomene vežu za Split...

Piše Ivana Kapetanović
11. prosinca 2022. - 18:22

Aljoša i Antonia Šerić, članovi popularnog benda Pavel čije pjesme pune radijske etere, otvorili su nam vrata svoga doma na Trešnjevci u Zagrebu i s nama podijelili pikanterije iz svakodnevnoga života. Aljoša je prije korone napustio svoj odvjetnički posao kako bi se posvetio samo glazbi, a Tonka i dalje radi kao restauratorica i konzervatorica. Imaju dvije kćeri, Lunu i Avu, a nedavno su se uselili u svoj novi dom, te kažu da se više nigdje ne sele. Tko je tu šef, tko je uvijek u pravu, što vole i ne vole, posvađaju li se, što je kome ispušni ventil, kako će provesti Božić, kakve ih uspomene vežu za Split i još mnogo toga otkrili su nam u šaljivom intervjuu.

Ne smeta ni Mariah Carey

Nedavno ste se preselili u novi stan na Trešnjevci, prije toga ste ga renovirali i ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 04:54