stdClass Object ( [id] => 491793 [title] => Aleksandar će s Milanom provoditi sve pravoslavne blagdane, ako se katolički poklope s njegovim terminom Severina 'otpada'. Sina može zvati samo jednom dnevno [alias] => aleksandar-ce-s-milanom-provoditi-sve-pravoslavne-blagdane-ako-se-katolicki-poklope-s-njegovim-terminom-severina-otpada-sina-moze-zvati-samo-jednom-dnevno [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Milan Popović, otac Severinina sina, 5,5-godišnjeg Aleksandra, s kojom inače dijeli skrbništvo, do daljnjega sa svojim starijim potomkom može provoditi 60 posto vremena, što mu je omogućila privremena mjera koju je donijela Verica Nikić, sutkinja Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

Po toj će sudskoj mjeri malodobni sin Severine Kojić i Milana Popovića i u srpnju i kolovozu provesti po tri tjedna s ocem, a već sada živu u ritmu - tjedan dana kod majke, tjedan kod oca. Moguće je samo pretpostaviti koja se zbunjenost mota u glavi malenoga dječaka koji je do jučer živio na majčinoj adresi.

Što se dogodilo i kako je Milan Popović, zahvaljujući privremenoj mjeri, u sudskoj trakavici s majkom svojega starijeg sina (ovih mu je dana samozatajna 23-godišnja studentica Bojana rodila i drugoga, Milana) stekao stanovitu prednost u odgoju prvorođenca do okončanja sudskoga postupka, valja potražiti u obrazloženju sutkinje Nikić.

Potpuno udovoljila Milanovim zahtjevima

Usprkos, kako doznajemo, zaključku neovisnih vještaka kako dijete treba živjeti s majkom, sutkinja Općinskoga građanskog suda u Zagrebu u opširno obrazloženoj privremenoj mjeri u potpunosti je udovoljila zahtjevima Milana Popovića, koji je jasno precizirao koliko dana želi provoditi sa svojim prvim sinom.

Sud je donio odluku kako maleni Aleksandar živi s majkom, ali i kako svaki drugi tjedan (od nedjelje do nedjelje) provodi kod oca?! No, u kategoriji susreti i druženja stoji i kako Milan Popović sa sinom može provesti i po dva tjedna ljetnih praznika u sedmom i osmom mjesecu, pravoslavni Božić, srpsku Novu godinu i Uskrs, te zimski odmor u trajanju od tjedan dana.

Onako kako je i zahtijevao od suda, pa tako praktički ispada da za katolički Božić ili Uskrs, ako padaju na Popovićev termin druženja sa sinom, Severina ne može s Aleksandrom slaviti katoličke blagdane, baš kao ni provoditi terminski precizno određene ljetne i zimske praznike.

I kad se sve zbroji, dođe se do preko 200 dana godišnje, koliko je dobio Milan za suživot sa svojim sinom, na što su se pjevačica i njezin odvjetnički tim predvođen Darijem Budimirom žalili Županijskom sudu u Zagrebu tražeći ukidanje privremene mjere, koja je već na snazi.

Ranije nisu mogli reagirati jer su odluku suda dobili poštom, uoči Severinina nedavnoga gostovanja u Americi, mjesec dana nakon ročišta iza kojega je Milan Popović napustio zagrebački sud s osmijehom na licu. Sutkinja pak nakon donošenja privremene mjere nije zakazala novo ročište.


Sutkinja Nikić navodno je donijela odluku i da pjevačica smije nazvati sina, dok je kod oca, jednom na dan, i to u 20 sati, zazvoni li telefon koju minutu kasnije, više ne može s njim razgovarati jer je prekršila privremenu mjeru. Izuzme li se to jednom dnevno, nipošto ga ne smije kontaktirati dok je u očevu društvu, čak ni u situaciji da se, ne daj bože, razboli.



- Informacija koja kruži po medijima je netočna. Posebno je netočna informacija da majka ne može viđati dijete 200 dana i da ga ne može čuti kad god to poželi – kazao nam je Milan Popović ne htijući ulaziti u detalje sudskog postupka u tijeku.

Popović: Mjera u potpunosti poštuje princip zajedničke skrbi

- Ne želim komentirati mjeru, osim da u potpunosti poštuje princip zajedničke roditeljske skrbi i podijeljenog zajedničkog roditeljstva. Naslovi koje čitate po medijima su diskriminirajući – zaključio je Popović, ne želeći više prozboriti ni riječ o privremenoj mjeri niti obrazložiti što točno u njoj piše.

- Najgore je što se svim ovim djetetu radi šteta, Aleksandar je naučio na svoj ritam, ima uređen i organiziran život. Zbog iste je sutkinje svojedobno izostao pet mjeseci iz vrtića jer se njegov otac, u razdoblju kad je Severina prohodala s današnjim suprugom Igorom, nije slagao s njegovim odlascima u vrtić. Bilo je to prije dvije i pol godine, a prije toga sina nije vidio pet mjeseci.

Severina je upisala dijete u vrtić i ništa nije bilo sporno do trenutka dok nije objelodanjena njezina veza s Igorom. Milan je tek tada reagirao i obratio se sudu jer se nije, kao, tražila njegova suglasnost, pa je sutkinja donijela presudu kako dijete ne može u vrtić – saznajemo od osobe bliske Severini. Zbog te i sličnih odluka još lani u listopadu pjevačica je tražila izuzeće sutkinje Nikić, ali je odbijena.

'Aleksandar živi s majkom, ima prijatelje, to su stresovi'

- Naime, dijete već 5,5 godina, od rođenja, živi s majkom, ima svoju sobu, prijatelje... Ne može ga se tek tako odvajati od majke i raditi mu stresove u životu - komentirao je isti izvor.

Milan Popović je u Srbiji tužio Severinu kako bi joj u potpunosti oduzeo skrbništvo. Taj je spor, u kojemu je tražio da maleni Aleksandar pripadne isključivo njemu, pravomoćno izgubio prije nekoliko mjeseci. Kako saznajemo, Milan je prvi put nazvao Aleksandra prije mjesec i pol dana, do tada ga u životu nikada nije zvao dok je bio kod majke, a mogao je to uvijek.



- Da ne govorim kako ga u počecima njegova života mjesecima nije ni vidio – podsjeća naš izvor. To više nije jasna trenutna privremena mjera prema kojoj maleni Aleksandar, u teoriji, može tjedan dana provesti u vrtiću u Hrvatskoj, a tjedan, primjerice, u Srbiji. Sljedeće godine trebao bi krenuti u školu, pa je očekivati kako će sudska trakavica na relaciji Severina Kojić - Milan Popović, ponajprije zbog dobrobiti njihova sina, dobiti svoj konačan sudski epilog.

Petrović: Sutkinja je očito pristrana

Severinin menadžer Tomislav Petrović nije htio ulaziti u detalje sudskog postupka, ali se nije ustručavao javno izreći svoje viđenje situacije.



- Popović očito tumači zakon na svoj način. Privremena mjera je vrlo jasna i tu se ne može govoriti o njezinim raznim tumačenjima. Istina je da je donesena nepravomoćna privremena mjera koja je izvan svih zakonskih propisa i koju ne bih komentirao, a pogotovo zato što ju je donijela sutkinja Verica Nikić.

Naime, ta je ista sutkinja donijela presudu koju je poslije preinačio Županijski sud, a kojom se zabranilo Severininu djetetu da ide u vrtić jer je njegov otac bio protiv toga. Zbog te je presude Aleksandar izostao iz vrtića pet mjeseci!

Mišljenja sam da u slučaju Verice Nikić, u najmanju ruku, postoji očita pristranost prema ocu, na štetu djeteta, jer jednom možete pogriješiti, ali dva puta... To je neoprostivo - zaključio je Tomislav Petrović.


Pravobraniteljica za djecu bez komentara

- Ne bih komentirala pojedinačne slučajeve – kratko nam je kazala doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, nakon što smo je zamolili da ocijeni što ovakva sudska praksa znači za dijete. Koliko je pametno dijete iz tjedna u tjedan seliti s jedne adrese na drugu, ostavlja li to trajne posljedice na njegov razvoj i kako, primjerice, organizirati, odlaske u vrtić, a sutra i školovanje? Milas Klarić tako je, a zasigurno znajući kakva je do sada bila sudska praksa u Hrvatskoj u istim i sličnim slučajevima, zaobišla i odgovor na upit znači li ovakva privremena mjera da se praksa počinje mijenjati u korist očeva?


Zamjerao joj je što izlaže Aleksandra

Milan Popović se u dosadašnjim javnim istupima u Hrvatskoj snažno zalagao za ravnopravnu roditeljsku skrb kao jedino jamstvo zdravog i sigurnog odrastanja djeteta. Izjavljivao je kako svako dijete treba i oca i majku jer se, tvrdio je, osjećao zakinutim. Bivšoj je partnerici i majci svojega prvog djeteta zamjerao što njihova Aleksandra izlaže oku javnosti spočitavajući joj, kao i njezinu suprugu Igoru Kojiću, što fotografije djetata objavljuju na društvenim mrežama.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"2","value":"PRIVREMENA MJERA "},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}] [extra_fields_search] => * [created] => 2017-06-15 15:43:41 [created_by] => 3183 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-06-15 16:34:12 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-06-15 15:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 39221 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/06\/15\/bila.JPG","\/Archive\/Images\/2017\/06\/15\/Mozaik\/8647110.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/06\/15\/severina_milan6-090812.JPG","\/Archive\/Images\/2017\/06\/15\/severina_milan2-090812.JPG","\/Archive\/Images\/2017\/06\/15\/kasparov15-210712.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["bila.JPG","","severina_milan6-090812.JPG","severina_milan2-090812.JPG","kasparov15-210712.JPG"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"900x600"},{"size0":"1200x796"},{"size0":"1222x840"},{"size0":"578x840"},{"size0":"670x840"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7534360 Threads: 5 Questions: 1609027689 Slow queries: 4774949 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110733000 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /scena/showbiz/aleksandar-ce-s-milanom-provoditi-sve-pravoslavne-blagdane-ako-se-katolicki-poklope-s-njegovim-terminom-severina-otpada-sina-moze-zvati-samo-jednom-dnevno-491793 [printLink] => /scena/showbiz/aleksandar-ce-s-milanom-provoditi-sve-pravoslavne-blagdane-ako-se-katolicki-poklope-s-njegovim-terminom-severina-otpada-sina-moze-zvati-samo-jednom-dnevno-491793?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 288460 [name] => severina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => severina [link] => /tag/severina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 234607 [name] => milan popović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => milan-popovic [link] => /tag/milan-popovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 323493 [name] => aleksandar popović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aleksandar-popovic [link] => /tag/aleksandar-popovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 323494 [name] => verica nikić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => verica-nikic [link] => /tag/verica-nikic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Aleksandar će s Milanom provoditi sve pravoslavne blagdane, ako se katolički poklope s njegovim terminom Severina 'otpada'. Sina može zvati samo jednom dnevno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3183 [name] => Mirela Goreta [username] => mirela-goreta [email] => mirela-goreta@sd.hr [password] => $2y$10$KLqvjYODhlreLm54EO849.jVWE3S5eHZDGphl1.9jzT8Yas9vbzum [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirela-goreta-3183 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1701 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4ef0042ff0a20dabc8a5f03fe4953640?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/15/bila.JPG [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => bila.JPG [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/15/bila.JPG [title] => bila.JPG ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/15/Mozaik/8647110.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/15/severina_milan6-090812.JPG [title] => severina_milan6-090812.JPG ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/15/severina_milan2-090812.JPG [title] => severina_milan2-090812.JPG ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/06/15/kasparov15-210712.JPG [title] => kasparov15-210712.JPG ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Milan Popović, otac Severinina sina, 5,5-godišnjeg Aleksandra, s kojom inače dijeli skrbništvo, do daljnjega sa svojim starijim potomkom može provoditi 60 posto vremena, što mu je omogućila privremena mjera koju je donijela Verica Nikić, sutkinja Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

Po toj će sudskoj mjeri malodobni sin Severine Kojić i Milana Popovića i u srpnju i kolovozu provesti po tri tjedna s ocem, a već sada živu u ritmu - tjedan dana kod majke, tjedan kod oca. Moguće je samo pretpostaviti koja se zbunjenost mota u glavi malenoga dječaka koji je do jučer živio na majčinoj adresi.

Što se dogodilo i kako je Milan Popović, zahvaljujući privremenoj mjeri, u sudskoj trakavici s majkom svojega starijeg sina (ovih mu je dana samozatajna 23-godišnja studentica Bojana rodila i drugoga, Milana) stekao stanovitu prednost u odgoju prvorođenca do okončanja sudskoga postupka, valja potražiti u obrazloženju sutkinje Nikić.

Potpuno udovoljila Milanovim zahtjevima

Usprkos, kako doznajemo, zaključku neovisnih vještaka kako dijete treba živjeti s majkom, sutkinja Općinskoga građanskog suda u Zagrebu u opširno obrazloženoj privremenoj mjeri u potpunosti je udovoljila zahtjevima Milana Popovića, koji je jasno precizirao koliko dana želi provoditi sa svojim prvim sinom.

Sud je donio odluku kako maleni Aleksandar živi s majkom, ali i kako svaki drugi tjedan (od nedjelje do nedjelje) provodi kod oca?! No, u kategoriji susreti i druženja stoji i kako Milan Popović sa sinom može provesti i po dva tjedna ljetnih praznika u sedmom i osmom mjesecu, pravoslavni Božić, srpsku Novu godinu i Uskrs, te zimski odmor u trajanju od tjedan dana.

Onako kako je i zahtijevao od suda, pa tako praktički ispada da za katolički Božić ili Uskrs, ako padaju na Popovićev termin druženja sa sinom, Severina ne može s Aleksandrom slaviti katoličke blagdane, baš kao ni provoditi terminski precizno određene ljetne i zimske praznike.

I kad se sve zbroji, dođe se do preko 200 dana godišnje, koliko je dobio Milan za suživot sa svojim sinom, na što su se pjevačica i njezin odvjetnički tim predvođen Darijem Budimirom žalili Županijskom sudu u Zagrebu tražeći ukidanje privremene mjere, koja je već na snazi.

Ranije nisu mogli reagirati jer su odluku suda dobili poštom, uoči Severinina nedavnoga gostovanja u Americi, mjesec dana nakon ročišta iza kojega je Milan Popović napustio zagrebački sud s osmijehom na licu. Sutkinja pak nakon donošenja privremene mjere nije zakazala novo ročište.


Sutkinja Nikić navodno je donijela odluku i da pjevačica smije nazvati sina, dok je kod oca, jednom na dan, i to u 20 sati, zazvoni li telefon koju minutu kasnije, više ne može s njim razgovarati jer je prekršila privremenu mjeru. Izuzme li se to jednom dnevno, nipošto ga ne smije kontaktirati dok je u očevu društvu, čak ni u situaciji da se, ne daj bože, razboli.



- Informacija koja kruži po medijima je netočna. Posebno je netočna informacija da majka ne može viđati dijete 200 dana i da ga ne može čuti kad god to poželi – kazao nam je Milan Popović ne htijući ulaziti u detalje sudskog postupka u tijeku.

Popović: Mjera u potpunosti poštuje princip zajedničke skrbi

- Ne želim komentirati mjeru, osim da u potpunosti poštuje princip zajedničke roditeljske skrbi i podijeljenog zajedničkog roditeljstva. Naslovi koje čitate po medijima su diskriminirajući – zaključio je Popović, ne želeći više prozboriti ni riječ o privremenoj mjeri niti obrazložiti što točno u njoj piše.

- Najgore je što se svim ovim djetetu radi šteta, Aleksandar je naučio na svoj ritam, ima uređen i organiziran život. Zbog iste je sutkinje svojedobno izostao pet mjeseci iz vrtića jer se njegov otac, u razdoblju kad je Severina prohodala s današnjim suprugom Igorom, nije slagao s njegovim odlascima u vrtić. Bilo je to prije dvije i pol godine, a prije toga sina nije vidio pet mjeseci.

Severina je upisala dijete u vrtić i ništa nije bilo sporno do trenutka dok nije objelodanjena njezina veza s Igorom. Milan je tek tada reagirao i obratio se sudu jer se nije, kao, tražila njegova suglasnost, pa je sutkinja donijela presudu kako dijete ne može u vrtić – saznajemo od osobe bliske Severini. Zbog te i sličnih odluka još lani u listopadu pjevačica je tražila izuzeće sutkinje Nikić, ali je odbijena.

'Aleksandar živi s majkom, ima prijatelje, to su stresovi'

- Naime, dijete već 5,5 godina, od rođenja, živi s majkom, ima svoju sobu, prijatelje... Ne može ga se tek tako odvajati od majke i raditi mu stresove u životu - komentirao je isti izvor.

Milan Popović je u Srbiji tužio Severinu kako bi joj u potpunosti oduzeo skrbništvo. Taj je spor, u kojemu je tražio da maleni Aleksandar pripadne isključivo njemu, pravomoćno izgubio prije nekoliko mjeseci. Kako saznajemo, Milan je prvi put nazvao Aleksandra prije mjesec i pol dana, do tada ga u životu nikada nije zvao dok je bio kod majke, a mogao je to uvijek.



- Da ne govorim kako ga u počecima njegova života mjesecima nije ni vidio – podsjeća naš izvor. To više nije jasna trenutna privremena mjera prema kojoj maleni Aleksandar, u teoriji, može tjedan dana provesti u vrtiću u Hrvatskoj, a tjedan, primjerice, u Srbiji. Sljedeće godine trebao bi krenuti u školu, pa je očekivati kako će sudska trakavica na relaciji Severina Kojić - Milan Popović, ponajprije zbog dobrobiti njihova sina, dobiti svoj konačan sudski epilog.

Petrović: Sutkinja je očito pristrana

Severinin menadžer Tomislav Petrović nije htio ulaziti u detalje sudskog postupka, ali se nije ustručavao javno izreći svoje viđenje situacije.



- Popović očito tumači zakon na svoj način. Privremena mjera je vrlo jasna i tu se ne može govoriti o njezinim raznim tumačenjima. Istina je da je donesena nepravomoćna privremena mjera koja je izvan svih zakonskih propisa i koju ne bih komentirao, a pogotovo zato što ju je donijela sutkinja Verica Nikić.

Naime, ta je ista sutkinja donijela presudu koju je poslije preinačio Županijski sud, a kojom se zabranilo Severininu djetetu da ide u vrtić jer je njegov otac bio protiv toga. Zbog te je presude Aleksandar izostao iz vrtića pet mjeseci!

Mišljenja sam da u slučaju Verice Nikić, u najmanju ruku, postoji očita pristranost prema ocu, na štetu djeteta, jer jednom možete pogriješiti, ali dva puta... To je neoprostivo - zaključio je Tomislav Petrović.


Pravobraniteljica za djecu bez komentara

- Ne bih komentirala pojedinačne slučajeve – kratko nam je kazala doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu, nakon što smo je zamolili da ocijeni što ovakva sudska praksa znači za dijete. Koliko je pametno dijete iz tjedna u tjedan seliti s jedne adrese na drugu, ostavlja li to trajne posljedice na njegov razvoj i kako, primjerice, organizirati, odlaske u vrtić, a sutra i školovanje? Milas Klarić tako je, a zasigurno znajući kakva je do sada bila sudska praksa u Hrvatskoj u istim i sličnim slučajevima, zaobišla i odgovor na upit znači li ovakva privremena mjera da se praksa počinje mijenjati u korist očeva?


Zamjerao joj je što izlaže Aleksandra

Milan Popović se u dosadašnjim javnim istupima u Hrvatskoj snažno zalagao za ravnopravnu roditeljsku skrb kao jedino jamstvo zdravog i sigurnog odrastanja djeteta. Izjavljivao je kako svako dijete treba i oca i majku jer se, tvrdio je, osjećao zakinutim. Bivšoj je partnerici i majci svojega prvog djeteta zamjerao što njihova Aleksandra izlaže oku javnosti spočitavajući joj, kao i njezinu suprugu Igoru Kojiću, što fotografije djetata objavljuju na društvenim mrežama.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
bila.JPG severina_milan6-090812.JPG severina_milan2-090812.JPG kasparov15-210712.JPG

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/aleksandar-ce-s-milanom-provoditi-sve-pravoslavne-blagdane-ako-se-katolicki-poklope-s-njegovim-terminom-severina-otpada-sina-moze-zvati-samo-jednom-dnevno-491793 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c008b25c7c14fc719089c67f3d01ba9a2247a8ad [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Aleksandar+%C4%87e+s+Milanom+provoditi+sve+pravoslavne+blagdane%2C+ako+se+katoli%C4%8Dki+poklope+s+njegovim+terminom+Severina+%26%23039%3Botpada%26%23039%3B.+Sina+mo%C5%BEe+zvati+samo+jednom+dnevno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Faleksandar-ce-s-milanom-provoditi-sve-pravoslavne-blagdane-ako-se-katolicki-poklope-s-njegovim-terminom-severina-otpada-sina-moze-zvati-samo-jednom-dnevno-491793 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Faleksandar-ce-s-milanom-provoditi-sve-pravoslavne-blagdane-ako-se-katolicki-poklope-s-njegovim-terminom-severina-otpada-sina-moze-zvati-samo-jednom-dnevno-491793 )
[{"id":"2","value":"PRIVREMENA MJERA "},{"id":"1","value":""},{"id":"68","value":"2"}]
StoryEditorOCM
ShowbizPRIVREMENA MJERA

Aleksandar će s Milanom provoditi sve pravoslavne blagdane, ako se katolički poklope s njegovim terminom Severina 'otpada'. Sina može zvati samo jednom dnevno

15. lipnja 2017. - 17:52

Milan Popović, otac Severinina sina, 5,5-godišnjeg Aleksandra, s kojom inače dijeli skrbništvo, do daljnjega sa svojim starijim potomkom može provoditi 60 posto vremena, što mu je omogućila privremena mjera koju je donijela Verica Nikić, sutkinja Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

Po toj će sudskoj mjeri malodobni sin Severine Kojić i Milana Popovića i u srpnju i kolovozu provesti po tri tjedna s ocem, a već sada živu u ritmu - tjedan dana kod majke, tjedan kod oca. Moguće je samo pretpostaviti koja se zbunjenost mota u glavi malenoga dječaka koji je do jučer živio na majčinoj adresi.

Što se dogodilo i kako je Milan Popović, zahvaljujući privremenoj mjeri, u sudskoj trakavici s majkom svojega starijeg sina (ovih mu je dana samozatajna 23-godišnja studentica Boja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 14:43