Mozaik SD Video

sd video

POGLEDAJTE Navijači se okupili na Peristilu i upisali u klub, Hajduk prešao brojku od 3000 članova u devet dana!

sd video
- Ko se ne učlani u Hajduka iz Splita dabogda mu ćaća pomanita! - bio je samo jedan u nizu transparenata postavljenih diljem grada kojima je Torcida pozivala navijače Hajduka na današnju akciju učlanjivanja u klub.

Dogovor je bio da se u poslijepodnevnim satima navijači okupe na Peristilu, baš ondje gdje su dan ranije postavili golemu člansku iskaznicu Hajduka, i odatle krenu prema Hajdukovoj kućici na Rivi na učlanjivanje.

Skupina od oko 200 okupljenih tiho je i dostojanstveno prošetala s Peristila kroz Dioklecijanove podrume do Rive gdje su se na Hajdukovoj kućici mnogi učlanili. Odmah se formirao solidan red, ali čekalo se mirno i strpljivo. Nije bilo nikakvog skandiranja niti novih transparenata, a već poslije nekih pola sata s Rive se gomila počela razilaziti.

Nešto malo turista što se našlo u blizini zastalo je i poćirilo oko čega je velika strka baš na toj kućici. Bila je tu i skupina turista s azijskog kontinenta.

- Ala, triba i ove Korejce nekako učlanit - načuli smo komentar jednog torcidaša.

Kako nam je bilo i rečeno u najavi, poanta današnjeg događaja nije bila kvantiteta i masovnost već njegova poruka. A ta je da se navijačima dodatno podigne svijest o važnosti učlanjenja u klub. "Član = vlasnik", to je razmišljanje koje se želi usaditi navijačima.


Iz Torcide ističu kako je ovo bila samo jedna u nizu akcija, uz to je ispala simbolična budući da je danas bio posljednji dan kućica na Rivi. Novi potezi navijačke mase kreću vrlo skoro.

Sljedeća su "meta" gradski kvartovi, a potom i okolica grada. Ići će se od vrata do vrata kako bi se dodatno pokrenulo ljude i odgovorilo im na sva pitanja vezana uz veliki projekt u koji su udruga Naš Hajduk i Torcida ušli. Sve u svrhu realizacije konačnog cilja - da navijači Hajduka postanu njegovi vlasnici.

Ako je suditi prema prvim danima 2016. godine, trud Našeg Hajduka i Torcide i te kako se osjeti. Naime, danas je Hajduk probio brojku od 3000 aktivnih članova u ovoj godini! 

Lani mu je za taj domet trebalo 19 dana, a ove samo devet. Kako je krenulo, i rekord od 4000 članova za 22 dana otići će u povijest kroz koji dan.

Kako su navijači i zaželjeli, "bolest" zvana Hajduk nezaustavljivo se širi.


V. BABIĆ, Foto: Mario Todorić / CROPIX
Naslovnica SD Video
Page 1 of 30FirstPrevious[1]2345678910Last

VIŠE IZ RUBRIKE