Scena Mozaik

bmw x2

Sportskija i atraktivnija izvedba 'jedinice', a prodaja kreće početkom iduće godine

bmw x2

BMW je predstavio novi model X2 koji je sportskija i atraktivnija izvedba modela X1. 

Od standardne “jedinice” s prefiksom X razlikuje se u prvom redu po nešto dinamičnijem dizajnu te činjenici kako je njegovo atraktivnije pakiranje neznatno kraće i niže od modela X1.

Novosti za eksterijer su primjetne kod maske motora, otvora za hlađenje, prednjih i stražnjih svjetala, položenijega vjetrobranskog stakla, niže linije krova i sl., a kupcima će na raspolaganju stajati nekoliko setova naplataka veličine između 17 i 20 cola. Onima koji su željni nešto atraktivnijeg dizajna mogu odabrati i M Sport X izvedbu.

Uređenje interijera je zajedno s opremom većinom prenijeto iz modela X1. Kupcima će na raspolaganju stajati bogata serijska i opcijska oprema s naglaskom na infotainmentu i sigurnosti.

Koliko je za sada poznato, ponudu na europskim tržištima će otvoriti izvedba sDrive20i koju pokreće 2.0-litreni TwinPower Turbo 4-cilindarski motor snage 192 KS i najvećeg okretnog momenta od 280 Nm. Standardnu opremu čini 7-stupanjski automatski mjenjač s dvije spojke koji će ovom crossoveru omogućiti ubrzanje do 100 km/h za 7,7 sekundi te najveću brzinu od 227 km/h.

Ljubiteljima dizela bit će dostupne verzije xDrive20d i xDrive25d. Obje će biti pokretane 2.0-litrenim TwinPower Turbo motorima, snage 190, odnosno 231 KS. Nadalje, obje će biti opremljene 8-stupanjskim automatskim Steptronic mjenjačima, a snažnija verzija će do 100 km/h ubrzavati za 6,7 sekundi.

Na pojedinim tržištima trebala bi biti dostupna i verzija xDrives8i s 2.0-litrenim TwinPower Turbo motorom snage 231 KS i najvećeg okretnog momenta od 349 Nm. Ovaj će automobil do 100 km/h ubrzavati za 6,3 sekunde, a najveća će mu brzina iznositi 230 km/h. Prodaja BMW-a X2 kreće početkom iduće godine.

Naslovnica Mozaik