Izvorni tapasi podrazumijevali su šnite kruha ili mesa kojima su ljubiteljima prošeka u andaluzijskim tavernama prekrivali čaše. Time su sprečavali da se vinske mušice skupljaju i lete iznad tog slatkog pića. Meso koje su koristili pritom bili su najčešće šunka ili kobasica, oboje vrlo slani i potiču žeđ. Upravo zbog toga konobari i vlasnici restorana počeli su stvarati raznovrsna sitna jela – zalogaje, koje se služilo uz prošek i time se povećavala prodaja pića. S vremenom tapasi su postali jednako važni kao i sam prošek.“
Citirane retke pozajmio sam s menija zagrebačkog wine bara “Oranž”, ukusno uređene “tapaserije” smještene na frekventnoj žili kucavici koja povezuje Ilicu i Cvjetni trg. Prvenstveno stoga što – baš kao i ponuda wine bara – oni glasno govore “o...
Citirane retke pozajmio sam s menija zagrebačkog wine bara “Oranž”, ukusno uređene “tapaserije” smještene na frekventnoj žili kucavici koja povezuje Ilicu i Cvjetni trg. Prvenstveno stoga što – baš kao i ponuda wine bara – oni glasno govore “o...