StoryEditorOCM
ŽivotIzlazak na čašu vina & ukusan zalogajčić

Barovi u Zagrebu već neko vrijeme nude jako fine ‘tapase’ po vrlo povoljnoj cijeni - što čekaju dalmatinski ugostitelji?

Piše PSD.
5. prosinca 2013. - 16:55
Izvorni tapasi podrazumijevali su šnite kruha ili mesa kojima su ljubiteljima prošeka u andaluzijskim tavernama prekrivali čaše. Time su sprečavali da se vinske mušice skupljaju i lete iznad tog slatkog pića. Meso koje su koristili pritom bili su najčešće šunka ili kobasica, oboje vrlo slani i potiču žeđ. Upravo zbog toga konobari i vlasnici restorana počeli su stvarati raznovrsna sitna jela – zalogaje, koje se služilo uz prošek i time se povećavala prodaja pića. S vremenom tapasi su postali jednako važni kao i sam prošek.“

Citirane retke pozajmio sam s menija zagrebačkog wine bara “Oranž”, ukusno uređene “tapaserije” smještene na frekventnoj žili kucavici koja povezuje Ilicu i Cvjetni trg. Prvenstveno stoga što – baš kao i ponuda wine bara – oni glasno govore “o...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:35