Scena Mozaik

Agencije za posredovanje pri spajanju partnera operiraju preko ‘papilova’ brojeva

Seksifon: usreći me nježno i plati masno

Kako bi došaou kontakt s nekom od “uspaljenica” u oglasima, muškarac koji se osjeća pozvanim usrećiti neopsluženo biće - a ne ona - treba platiti oglašeni iznos, i to preko telefonskog posrednika

Kako bi došao u kontakt s nekom od “uspaljenica” u oglasima, muškarac koji se osjeća pozvanim usrećiti neopsluženo biće - a ne ona - treba platiti oglašeni iznos, i to preko telefonskog posrednika

Zvrc, zvrc, tražit ćeš moj broj...
Abeceda ljubavi, Advantage 100%, Agencija A-1, Bumerang, Association line, Best line, Apsint line i slično, tek su neki od naziva raznih agencija za spajanje parnera svih sklonosti: od klasične heteroseksualne do homo ili sving varijanti, koje su u potpunosti zavladale oglasnim prostorima.

Zanimljivo je da se, za razliku od “staromodnih” agencijskih posredovanja kad se trebalo osobno javiti u matičnu gradsku podružnicu, obaviti formalnosti upisivanja i platiti nekakvu članarinu (od koje su najčešće žene bile oslobođene), danas se gotovo sve registrirane agencije naplaćuju putem telefonskih impulsa, što je donekle praktičnije, ali baca u sjenu autentičnost ponude.

Zanimljivo je i da je raspon cijena vrlo šarolik - od kunu i pol pa do sedam i pol kuna za sve navedene brojeve, redom 060 predznaka, a kuriozitet je da je i ponuda sve manje “čedna”.

Čupava Kate za zum, zum osjećaj

Naime, izlistavajući oglase desetak navedenih agencija u rubrici “osobni odnosi”, na prste jedne ruke može se izbrojiti potražnja za “ozbiljnu vezu i moguć brak”, dok je većina sročena u stilu (prenosimo doslovno):

“Dvije raskalašene bliske prijateljice Barbie 33 i Višnja 38, obje razvedene, traže jednog ili dva muškarca za sexy party.” Ili: “Dopadljiva žena 37, nedepilirana, želi upoznati debelog i nastranog muškarca, ljubitelja rasne dlakavice”, pod šifrom “Čupava Kate”.

I druge šifre su krajnje sugestivne: “Mladi bombon”, “Poker zečica”, “Nastrana”, “Medalja za dobar liz”, “Zum zum osjećaj”, “Uskuhala kotlina”, “Paklena teta”, “Jutarnja pokora - zornjak” i slične maštovite opcije.

U našemu malom istraživanju pulsa tržišta gladnog ljubavi svake fele, međutim, nemoguće je ne primijetiti da je većina potražnje preko “papilova telefona” upućena od strane žena.

Kako bi došao u kontakt s nekom od “uspaljenica”, koje traže ovo i ono, muškarac koji se osjeća pozvanim usrećiti to neopsluženo biće - gle apsurda! -treba platiti oglašeni iznos preko telefonskog posrednika, a ne ona. Istodobno, u “rubrici on”, trostruko manja muška potražnja biva najčešće garnirana - osobnim brojem mobitela “usamljenika”.

Meketava ‘epileptičarka’ Lejla

Među menažerijom “vatrenih lavica, pohotnih maca, divljih tigrica” i ostalih zvijeri, uspjeli smo, međutim, pronaći i oglas u kojem “simpatična i kulturna Lejla (36 god.), odlična kuharica, radi u kuhinji cijenjenog restorana”, te “traži usamljenog muškarca za ozbiljnu vezu”, pod posredstvom agencije Best line i uz srednju tarifu od 3,40 kuna za telefon, odnosno 4,20 za pozive s mobitela.

Praveći se da zovemo u ime usamljenog i sramežljivog prijatelja, zanimale smo se za pobliži opis dotične gospođice, koju je agentica “Besta” potražila pod šifrom “Split 296”, sporo nas informirajući zagrebačkim naglaskom, da bi nas nakon nekoliko minuta navodno prespojila s Lejlom.

Na lošem “splitskom” meketava Lejla se, smijuljeći se, opravdavala da je rodom iz Slavonije, da puno radi, te da živi sama. Nije htjela dati broj mobitela da se nađemo na kavi, iako bi joj to trebalo biti u interesu, da upozna “prijatelja”, kako je oglasila.

Nije, nadalje, znala odgovoriti ni na jedan upit o mjestima gdje izlazi, živi i, naravno, o splitskom restoranu u kojem navodno radi. Uzela je, međutim, broj telefona novinarke i obećala uzvratni poziv. Za cijelo vrijeme našeg dugog i uzaludnog razgovora kune su otjecale...

Nakon desetak minuta priče s “Lejlom”, novinarka joj se predstavila i izrazila sumnju u postojanje osobe iz oglasa, našto je kontakt s Best lineom iznenada -prekinut. Nakon određenog vremena, međutim, nazvala je “u ime Lejle” njezina navodna rođakinja iz Splita, koja se predstavila kao Marija Zovko, te objašnjavala da Lejla “ima problem”, slaboumna je i navodno epileptična, te da joj je “liječnik preporučio seksualnu terapiju”.

Kazala je i da su provjerile podatke te saznale da je osoba koja s njom razgovara novinarka, ali “ne smeta, ako je prijatelj u redu”.

Seks vulgaris za tisuću kuna

Među svom silom 060 telefona već pomalo arhaično izgleda nekoliko oglasa gdje “ženka traži mužjaka” uz izravni broj mobitela. Nazvali smo jedan iza kojeg stoji “vatrena crnka” i raspitivali se, tobože, opet za osamljena prijatelja. Umjesto crnke, međutim, javio se muškarac.
-Jel vami triba plesač’ca? -na izraženom naglasku Dalmatinske zagore upitao je muški glas.
 - Ma ne, nego ovo... “izludit će vas u svom prostoru...”
- Aha, jel triba za seks? - kao dobro jutro nastavi “prijatelj crnke”, s kojim smo se zatim elegantno dogovorili za susret, cijenu i kvalitetu “robe”.
- Ako ćeš prijatelju dovest lipšu i mlađu, iman ti jednu skuplju. Sat vrimena za tis’ću kuna, druge su po osamsto, ništa ispod četristo. Ova ima dvajstosam god’na, nema fakultet, al je pristojna, razumiš, moš šnjome razgovarat. Za cilu noć nemeže manje od petsto eura - izreferirao je posrednik, te nas zapisao u blok rezervacija.

Naslovnica Mozaik