Scena Kultura

SPLITSKA PREMIJERA

Svečana projekcija ‘Zvizdana’ u ‘Kinoteci’ 20. rujna

SPLITSKA PREMIJERA

Veći dio glumačke ekipe Matanićeva nagrađivanog filma nazočit će splitskoj premijeri

Splitska premijera Matanićeva ”Zvizdana” održat će se 20. rujna u “Kinoteci” uz nazočnost ekipe filma. Redovna (široka) distribucija “Zvizdana” zakazana je za 24. rujna, nakon što će se film od 17. rujna pretpremijerno prikazivati u samo jednom kinu u Zagrebu.

Do službenog početka distribucije, pak, ekipa filma, sastavljena i od splitskih glumaca, poput Gorana Markovića, Nives Ivanković, Trpimira Jurkića, Slavka Sobina, Lukrecije Tudor i Stipe Radoje, kreće na premijernu turneju po gradovima koja obuhvaća Rijeku, Zadar, Knin, Split, Osijek i Zagreb.

– Od samog početka planirali smo jednu od premijera napraviti u Splitu. Velik dio glumačkog ansambla “Zvizdana” čine splitski glumci. Gotovo možemo reći da nam je “momčad” 50 posto Split, a preostalih 50 Zadar, Zagreb i sva ostala mjesta zajedno.


Drago nam je da je u Splitu tako dobro popraćen uspjeh naših glumaca i našeg filma, i od strane kolega i medija, i od strane građana i gradske uprave. Zahvaljujemo “Kinoteci” što nas je ugostila i veselimo se predstavljanju splitskoj publici – priopćila nam je producentica Ankica Jurić Tilić, koja je s ekipom nestrpljiva predstaviti nagrađivani uradak nefestivalskoj publici.

– Očekujemo da će naš film primiti jednako emotivno i toplo kako ga je primila festivalska publika na dosadašnjim prikazivanjima u inozemstvu i Puli – kazala je Jurić Tilić.

MARKO NJEGIĆ

Od Vukovara do Francuske

Osim premijere i distribucije “Zvizdana” (od 23. do 26. rujna), splitska “Kinoteka” će ovog mjeseca tradicionalno otvoriti vrata i Split Film Festivalu, ali to nije sve. “Kinoteka” nudi izbor s prošlogodišnjeg Vukovar Film Festivala (“Divlje priče”, “Levijatan”...) uoči ugošćavanja ovogodišnjeg izdanja, zatim “in memoriam” Arsenu Dediću (“Moj zanat”), program francuskih filmova “Rendez-vous au cinema” (“Vikendi”, “Francuski ministar”, “Lijepi dani”, “Jules i Jim”, “Moja mama je u Americi, upoznala je Buffalo Billa”, “Cherbourški kišobrani”)...


Naslovnica Kultura