Sezona breskvi je na vrhuncu i šteta je da prođe bez da bar jednom pripremite klasični ljetni desert "Peach Melba", odnosno "Breskve Melba" . Riječ je o poslastici koja već duže od stoljeća oduševljava sladokusce diljem svijeta.
Osmislio ju je legendarni francuski chef Auguste Escoffier u londonskom hotelu Savoy davne 1892. godine u čast australske primadonne Nellie Melbe i njenog nastupa u Covent Gardenu gdje je otpjevala ulogu u Wagnerovoj operi Lohengrin.
Desert je poslužen uistinu spektakularno, dekoriran veliučanstvenim labudom od leda i nitima karameliziranog šećera. No, ako se zanemare te finese, zapravo je jednostavan za pripremu i treba vam tek nekoliko sastojaka. Pa evo recepta.
Breskve Melba
6 zrelih ali čvrstih breskvi
250 g šećera
2 šalice vode
mahuna vanilije
s...
Osmislio ju je legendarni francuski chef Auguste Escoffier u londonskom hotelu Savoy davne 1892. godine u čast australske primadonne Nellie Melbe i njenog nastupa u Covent Gardenu gdje je otpjevala ulogu u Wagnerovoj operi Lohengrin.
Desert je poslužen uistinu spektakularno, dekoriran veliučanstvenim labudom od leda i nitima karameliziranog šećera. No, ako se zanemare te finese, zapravo je jednostavan za pripremu i treba vam tek nekoliko sastojaka. Pa evo recepta.
Breskve Melba
6 zrelih ali čvrstih breskvi
250 g šećera
2 šalice vode
mahuna vanilije
s...