StoryEditorOCM
Promo arhivpolitička monodrama

Žikina dinastija u lijevoj našoj

Piše Promo
12. studenog 2019. - 10:00

„Žikina dinastija u lijevoj našoj“ je urnebesna i zabavna predstava o hrvatskoj političkoj patologiji koja je nastala prema kolumnama Zvonimira Hodaka. 
O aktualnim i ostalim političkim temama  u svojim kolumnama poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak iz tjedna u tjedan na britak i duhovit način upozorava na društvene i političke probleme u svojoj kolumni „Lijevom našom“. Zbog svog beskompromisnog stila pisanja, ovaj kolumnist je prikupio vojsku vjernih čitatelja, ali je i stekao poveću brojku neistomišljenika.  
Hodakove kolumne prepune su stvarnih osoba, a za skupinu onih o kojima često piše i kritizira  ih Hodak je osmislio zabavno i osebujno ime – Žikina dinastija.

 

 

Tekstove kolumne je za kazališnu izvedbu prilagodio Dražen Stjepandić, u želji da ovu novinarsku formu predoči u zanimljiv kazališni komad koji će prikazati sve stavove i tokove misli autora koji izlaže  svoje mišljenje i doživljaj o jako ozbiljnim temama. 
„Žikina dinastija u lijevoj našoj“ humorna je monodrama iz suvremenog života u Republici Hrvatskoj. Obično se kaže kako u Hrvatskoj nema humora, „Žikina dinastija u lijevoj našoj“  to demantira. Ulaznice možete kupiti u sustavu Croatia Tickets.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:13