Prilozi Prostorija

uređenje doma

Zelena je boja života, predstavlja svježinu, sigurnost i spokojstvo

uređenje doma
tepih Zara Home, 1,599 kn
vaza, H&M home, 1,99 £
vaza, H&M home, 3,99 £
zdjela, H&M home, 3,99 £
jastučnica H& home, 6.99 £
svijećnjak, H&M home, 7,99 £
kuhinjske krpe, Cath Kidston, 12 £
jastučnice, Zara Home,između 39 i 199 kn
jastuci, Jysk, po 45 kn
kantica za zalijevanje, Home Sweet Home, 149 kn
set za sol i papar, Home Sweet Home, 329 kn
staklena zdjela, Emmezeta, 149 kn
zavjese, Emmezeta, 149 kn
posteljina Zara Home, od 129 do 759 kn
lampa, Home Sweet Home, 229 kn
držač za kuhinjski papir, Home Swtte Home, 329 kn
jastučnica H&M home, 12,99£
pribor za jelo, Home Sweet Home, komad 49 kn
tepih, Jysk, 149 kn
U svakom interijeru postoji neka dominantna boja, kao i one koje se lijepo prate s glavnom nijansom. Ako kao "sporednu" boju u svom stanu izaberete neku od zelenih, onda ste izabrali boju života, koja predstavlja svježinu, sigurnost i spokojstvo.

Zeleni tonovi pružaju ozračje koje umiruje i odmara, simbolizirajući neiscrpnu snagu prirode. Ako ste možda i dvojili, nakon ovakvih preporuka i spoznaje o njezinim blagotvornim učincima, vjerojatno će vas zelena pridobiti. Upravo ovo godišnje doba posebno "ljubi" razne nijanse ove boje, kojima svakako možete na odličan i kreativan način oplemeniti dom. To ne znači da morate pretjerivati i, primjerice, mijenjati boju zidova ili pokućstvo iz temelja, ali nekoliko detalja svakako će osvježiti prostoriju.

Naš je prijedlog kantica za zalijevanje ili nova solnica, zgodna šalica ili ukrasna zdjela. Ako još posegnete i za kojim dekorativnim jastukom ili stolnjakom, onda će zelena doći do punog izražaja. Pogotovo ako cijelu priču nadopunite novom, mladom i zelenom biljkom. A taj će potez, ako je vjerovati određenim tumačenjima, govoriti i podosta o vama. Naime, ljudi koji biraju zelenu boju kotiraju kao moralne osobe, koje teže stabilnosti i postojanosti.

Ova je boja poznata kao najmirnija ljudskom oku, koja djeluje smirujuće, a kako se odlično nadopunjuje uz razne druge nijanse, to joj daje i određenu prednost pred drugim bojama. S obzirom da djeluje umirujuće, dizajneri često ističu kako je prikladna za kupaonice i spavaće sobe.

anita matić
Naslovnica Prostorija