Prilozi Prostorija

cvjetni feng shui

Crveno cvijeće donosi sreću, božur priziva ljubav, krasula privlači novac...

cvjetni feng shui
Dolaskom ljepših dana sve više vremena provodimo na otvorenom i razmišljamo o uređenju balkona i vrtova.

Ako je interijer naša druga koža, onda je eksterijer način na koji se predstavljamo ljudima. Možemo imati uređen dom do detalja, međutim, ako se nismo i eksterijeru posvetili na jednak način, nismo puno toga napravili.

Eksterijer je prema tome možda i važniji jer je odraz onoga što je u interijeru. Stoga, ako je vanjski dio doma zapušten, gubimo energiju i susrećemo se s raznoraznim problemima, ovisno o tome na kojoj strani svijeta je postavljen balkon ili vrt. O tome govori i feng shui.

Koje će bilje potaknuti dobre vibracije i osigurati harmoničan dom? Na temelju prethodno napravljenih analiza izrađuje se individualizirano rješenje za svaki balkon i vrt. Međutim, možemo govoriti i o općenito poželjnim biljkama u svakom eksterijeru.

Crveno, žuto i narančasto cvijeće nosi sreću, ali pritom treba paziti da crveno cvijeće i biljke crvenih plodova ne smiju biti na zapadu i sjeverozapadu. Tu će biti dobro bijelo cvijeće, ali nikako ne smije prevladavati, nego uvijek treba biti u kombinaciji s drugim bojama cvijeća. Plavo cvijeće također treba kombinirati s drugim cvijećem.
Kako na nas utječu biljke

- božur, begonija i gardenija za sjajne odnose, brak i romansu

- krasula i srebrna kruna za poticanje obilja

- narcis i druge gomoljke za sreću

natalija borjan / najboje.hr, foto: shutterstockNaslovnica Prostorija