StoryEditorOCM
Parlamentarni izbori 2024LAŽU FOTOGRAFIJE?

Pogledajte s kim je Plenković u Jasenovcu snimljen u ugodnom razgovoru: on je jedan od petorice koji su znali...

Piše vijesti sd
22. travnja 2024. - 18:40

Ustavni sud dao je svoje viđenje ‘kandidature‘ Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima, slaganje postizbornih koalicija je na svom vrhuncu, a jučer smo u Jasenovcu na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve logora Jasenovac svjedočili zanimljivom razgovoru između premijera Andreja Plenkovića i predstojnika Ureda predsjednika, Orsata Miljenića.

Inače, iz oba ureda bilo je najavljeno polaganje cvijeća u isto vrijeme, no nije objašnjeno zašto na komemoraciji nije sudjelovao i sam Milanović.

image

Orsat Miljenić i Andrej Plenković

Darko Tomaš/Cropix

- Predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, kao izaslanik predsjednika Republike Zorana Milanovića, sudjelovat će na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve logora Jasenovac te će s izaslanstvom odati počast svim stradalima polaganjem cvijeća (Spomen obilježje „Cvijet“) - poručeno je iz Ureda predsjednika.

Kako je Jutarnji već pisao, bivši ministar pravosuđa, a sadašnji predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić samo je jedan od petorice ljudi koji je znao za Milanovićev plan da nastupi kao premijerski kandidat, unatoč tome što se znalo da ustavni stručnjaci neće dobro dočekati ideju da predsjednik sudjeluje na parlamentarnim izborima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:00