StoryEditorOCM

Neugodan doček za Plenkovića: ‘Gori ste od...‘ Vidno uzrujani župan: ‘Kog‘ vraga oni tu rade!? Razjurit ću ih!‘

Piše HINA
11. travnja 2024. - 15:17

Članovi Radničke Fronte predvođeni Katarinom Peović dočekali su u četvrtak premijera Andreja Plenkovića zvižducima i dobacivanjem da je "gori od Franje Tahija", dok je dolazio na svečanu sjednicu u povodu Dana koprivničko- križevačke županije, no Plenković ih je ignorirao.
"Gori ste od Frnje Tahija. Radnicima dijelite mrvice", dovikivala je Peović u trenutku kad je premijer izlazio iz automobila i pozdravljao se sa županom Darkom Korenom, a ostali članovi stranke su zvižducima remetili njegov ulazak u dvoranu u kojoj se održavala svečana sjednica u povodu Dana županije.

image

Premijer Andrej Plenković nije bio oduševljen

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Župan Darko Koren bio je vidno uzrujan prije nego što je stigao premijer. "Kog‘ vraga oni tu rade", rekao je Koren dodavši da će razjuriti demonstrante. U tome ga je spriječio predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota, savjetovavši mu da to ne radi jer će "nastati još veći cirkus".
Istovremeno, Radnička fronta je podigla transparente na kojima je pisalo "Radnicima mrvice, a njima bogatstvo" i "Gori ste od Franje Tahija".
Katarina Peović prije toga je održala konferenciju za novinare ispred Podravke gdje je ukazala na loš status radnika u koprivničkoj kompaniji.
Ustvrdila je da radnici Podravke rade za otprilike 850 eura bruto, dakle žive u siromaštvu. Podsjetila je na slučaj kada je jedna radnica ukrala 12 vrećica Vegete rekavši da "radnici moraju krasti da bi preživjeli, dok Uprava i članovi Nadzornog odbora žive u izobilju, primajući plaće i bonuse koji prelaze milijunske iznose".

image

Prosvjednici iz Radničke fronte u Koprivnici

Željko Hajdinjak/Cropix

Poručujemo predsjednici Uprave Podravke Martini Dalić da želimo uvesti porez za najbogatije, kojih ima tek jedan posto od ukupnog stanovništva. U toj grupaciji su ona i njen suprug, kaže Peović.
"Ona i njen suprug ne plaćaju porez na svoje nekretnine, dok ostatak građana živi u poreznoj tamnici s nametnutih 25 posto PDV-a", rekla je Peović i dometnula da se zalažu za porez na nasljedstvo.

image

Prosvjed Radničke fronte u Koprivnici

Željko Hajdinjak/Cropix

Osvrnula se i na stanje rada u Podravkinim pogonima, o čemu su je izvijestili članovi sindikata. Nekoliko radnika posljednjih mjeseci doživjelo je nesreću na radu zbog katastrofalnih uvjeta. Jedna osoba poslana je da radi za strojem za koji nije bila obučena pa joj je smrskana ruka, rečeno je na konferenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:14