Novosti Svijet

protresla temelje društva

'Silovalo me najmanje 40 muškaraca, a podvodila me najbolja prijateljica': šokantna knjiga razotkrila mračne tajne maloljetničke prostitucije

protresla temelje društva

Danas 25-godišnjakinja i majka dvoje djece Samanta Owens uzdrmala je Veliku Britaniju knjigom Pimped u kojem je do detalja opisala mračnu stranu Sheffielda i maloljetničku prostituciju. Owensova je samo jedna od djevojčica koje su završile "na krivu stranu" i podvođene starijim djevojkama odala se alkoholu, drogi i prisilnom seksu.

Samanthu tada 13-godišnju djevojčicu koja je iznad svega bila željna pažnje obitelji i okoline, tada je "pod svoje" uzela 16-godišnja Amanda Spencer koju je Owensova opisala "najbolja prijateljica" i koja joj je kupovala odjeću i nakit, te je tako polako uvlačila u "seksualni ring" s pedofilima. U knjizi je Owensova do detalja opisala kako ju je "najbolja prijateljica" dovela u jedan stan gdje ju je dočekalo pet starijih muškaraca koji su silovali cijelu noć.

Njena agonija trajala je pet godina, do 18-te godine, i u tom razdoblju silovalo je najmanje 40 muškaraca. Izlaz iz pakla je pronašla kada je namjerno počela krasti kako bi je policija uhitila i odvela u maloljetnički zatvor.

Tada je prvi put i ispričala što joj se sve događalo posljednjih pet godina, a nakon dvogodišnje istrage Amanda Spencer, tada 21-godišnjakinja, osuđena je na 12 godina zatvora i to zbog podvođenja i organizacije maloljetničke prostitucije. Nakon prve osude policija je razbila još nekoliko pedofilskih skupina koji su organizirali maloljetničku prostituciju.

Knjiga Pimped je duboko potresla mnoge koji su ostali šokirani činjenicama koje se zbivaju s djecom oko njih, a koje javnosti nikada "nije vidjela" niti prepoznala simptome i reakcije zlostavljanih djevojčica.

Naslovnica Svijet