Novosti Svijet

Novi incident u SAD-u

Pucnjava u srednjoj školi u Americi: policija s helikopterom na terenu, napadač još uvijek na slobodi

Novi incident u SAD-u

Policajci u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina dobili su dojavu o pucnjavi u srednjoj školi te izašli na teren, javlja agencija AP, a prenosi Jutarnji list.

Prema prvim dostupnim informacijama, napadač je još uvijek na slobodi, a za sada nema izvješća o ozlijeđenima ili poginulima. U vrijeme jutrošnjeg napada škola još nije bila otvorena i nastava nije bila počela.

Riječ je o srednjoj školi Topsail u gradu Hampsteadu, 32 kilometra sjeverno od Wilmingtona, a pohađa ju oko 1.300 učenika.

Lokalni mediji javljaju da je jedan roditelj primio telefonski poziv iz škole. Televizijskoj postaji WWAY taj je roditelj rekao da su autobusi učenike prevezli u okolne škole, koje su zatim zatvorene, a roditelji onamo mogu doći po svoju djecu.

 

 

 

Lokalni mediji, piše Jutarnji list, javljaju da nad školom leti i helikopter.

U svibnju je jedan učenik (18) pronađen na parkiralištu škole s velikim nožem pričvršćenim za nogu, i još tri druga noža. Tom je prilikom uhićen još jedan 16-godišnji učenik koji se, nakon što je čuo o tom napadu, naoružao poluautomatskom puškom. Zbog tog je incidenta ta srednja škola u svibnju bila zatvorena.

Podsjetimo, jučer je u masovnoj pucnjavi u Kaliforniji poginulo 12 osoba.

Naslovnica Svijet