Novosti Svijet

briljantna reakcija vozača

Kamion se zabio u automobil predsjednika najsiromašnije europske zemlje, on za dlaku izbjegao sigurnu smrt

briljantna reakcija vozača

Moldavske sigurnosne službe u javnost su pustile snimku stravične prometne nesreće koja je zamalo bila kobna za predsjednika države Igora Dodona. U službeni automobil prvog čovjeka najsiromašnije zemlje Europe zabio se kamion, a samo zahvaljujući briljantnoj reakciji njegova vozača, Dodon je iz automobila izašao neokrznut, piše Jutarnji list.

Iz snimke iz automobila koji je bio u koloni jasno se vidi kako vozila u suprotnom smjeru usporavaju, ali to očito nije primijetio vozač bijelog kamiona koji je zaboravio stati na kočnicu i zabio se u automobil ravno ispred sebe. Kamion se odbio i krenuo je ravno na automobil u kojem je bio Dodon. Srećom, predsjednikov vozač je bio priseban, u posljednji trenutak je vozilo okrenuo prema jarku i spriječio frontalni sudar s kamionom. 

Dva automobila iz kolone su završila u jarku, a jedan se čak i prevrnuo na krov. Nevjerojatno, ali svi akteri nesreće su prošli s lakšim ozljedama.

- Zahvaljujem svima na riječima potpore i porukama. Sve je OK, nitko od nas nije ozbiljnije ozlijeđen. Budite oprezni i pazite na sebe i svoju obitelj - napisao je Dodon na Facebooku.

Naslovnica Svijet