Novosti Svijet

jeziva snimka

Dok je uplovljavao u luku, golemi kruzer 'pomeo' nekoliko jahti: vlasnici brodova panično su u pidžamama iskakali iz svojih kabina...

jeziva snimka

Divovski kruzer dug gotovo 170 metara jučer je gotovo pregazio nekoliko malih, ali luksuznih jahti usidrenih u luci u Devonu, prenosi Daily Mail.

I ostali britanski mediji prenose ovaj događaj, svi odreda zgroženi  neopreznošću koja je umalo izazvala tragediju. Jezive slike i snimka koju prenose, prikazuje kruzer koji u odnosu na ostale brodice i jahte u luci djeluje gotovo gigantski, i to kako prolazi tik do manjih plovila. 

Svjedoci kažu kako su u tom trenutku vidjeli vlasnike brodova kako izlijeću iz svojih kabina u pidžamama, panično se pokušavajući maknuti s puta ogromnoj masi koja je nemilosrdno plovila njihovim smjerom. U pokušaju da uđe u luku jednostavno je pomeo četiri manje jahti, a svjedoci se živo iščuđavaju kako sve nije završilo tragično.
 Brodovi su, naime, samo manje površinski oštećeni, a nitko od ljudi koji su u tim trenucima spavali nije ozlijeđen. Zbog incidenta su u šoku i putnici na kruzeru; čak 449 njih, uz 220 članova posade golemoga broda, a neki od njih su sve promatrali s užasom.

Tamošnji su nadležni u luci kasnije rekli kako istražuju što se točno dogodilo; kontaktirali su vlasnike svih brodova uključenih u ovaj nevjerojatni incident i pokušavaju shvatiti što se točno dogodilo. Kako je moguće da je kruzer hladno "prošišao", malo je falilo, preko ostalih brodova, pitanje je koje nikome nije jasno.
 

Naslovnica Svijet