Novosti Svijet

srce joj se cijepa

'J*** se, Melania, ti si jedno obično bezlično govno!': slavna komičarka nagazila prvu damu zbog užasa pred kojim Amerika zatvara oči; Pogledajte o čemu priča

srce joj se cijepa

Američka prva dama Melania Trump izjavila je nedavno u medijima da joj se 'srce cijepa kada vidi djecu izbjeglica koju na žici odvajaju od roditelja' te da se 'nada da će demokrati i republikanci pronaći neko zajedničko rješenje tom problemu'.

Ova je njena izjava raspalila javnost kao nijedna prije. Kako je svima dobro poznato, politika Donalda Trumpa, Melanijinog supruga, provodi nešto u potpunosti suprotno s ovim srcedrapajućim izljevom, stoga su mnogi ostali blago zbunjeni. Zna li uopće prva dama da se govorilo o zidu koji će dijeliti Meksiko od Sjedinjenih Država? I mnogo važnije, prati li uopće političku situaciju, posebice kada su u pitanju odredbe vezane uz ovo delikatno pitanje? 
 


Mnogo manje suptilna u svojoj zbunjozi bila je komičarka i komentatorica društvenih zbivanja u Americi, Kathy Griffin. Poznata po tome da nema dlake na jeziku, Kathy je oplela po Melaniji, uputivši joj brutalne uvrede na svome Twitteru.

"J*** se Melanie. Itekako dobro znaš da tvoj muž probleme izbjeglica može riješiti još danas ako želi. Ti si jedno obično bezlično govno!", napisala je Kathy, izazvavši podijeljene reakcije. 
 


Neki su se odlučili podržati Melaniju, neki su pak oduševljeni komentarom slavne komičarke. "Kako te nije sram pisati tako nešto?", poručili su ovi prvi Kathy, dok su joj neki i zahvalili što govori svima očito.

Glasnogovornik prve dame za CNN je izjavio kako bi Melania uistinu voljela vidjeti pomirbu američkih vladajućih stranaka i da se nada boljim zakonima za djecu izbjeglica. U međuvremenu 'dokazi' u obliku priča nesretnih migranata pristižu u obliku linkova na društvene mreže gdje se sukob i odvijao, ostavljajući javnost s pitanjem 'tko je tu lud?' nad glavom.

Djecu migranata svakodnevno se doslovce na silu odvaja iz ruku roditelja, a zakon tu ne može ama baš ništa. Kathy Griffin iz tog razloga, zasad, nije ponudila nikakvu mogućnost isprike prvoj dami.

Užas koji se svakodnevno događa tisućama djece komentirala je nedavno i američka glumica i književnica Joy Behar koja je Trumpovu politiku usporedila s nacističkim koncetracijskim logorima rekavši kako su "brutalno napadnuti od strane vlade, a nitko ne poduzima ništa da se to spriječi". Apelirala je i na vladajuće da poduzmu nešto u vezi 'horora na granici', no zasad od tih odredbi nema ništa.

 

 

Naslovnica Svijet