Novosti Svijet

'Fašističke ideje'

Klizi li Crna Gora u diktaturu? Milo Đukanović žestoko napao nezavisni dnevnik Vijesti

'Fašističke ideje'

Predsjednik Demokratske partije socijalista i kandidat za predsjednika Crne Gore, Milo Đukanović svojom je provokacijom u kojoj proziva dnevnik "Vijesti" izazvao pravi rat na javnoj sceni susjedne države.

Đukanović je izjavio da novine promoviraju "fašističke ideje", što je na noge diglo i čelnike Medijske asocijacije jugoistočne Europe, kao i čelnicu MANS-e, nevladine organizacije koja se bori protiv korupcije i organiziranog kriminala, Vanju Ćalović Marković, koja je bez pardona izjavila kako ovime "Crna Gora klizi u otvorenu diktaturu".

Kao "fašističko" što se promovira u novinama, Đukanović je istaknuo napise o sumnjivim poslovnim suradnjama njegova sina, kao i ostalih članova rodbine, o čemu su "Vijesti" više puta pisale.

“Gospodine Đukanoviću, ne čudite se što se Crna Gora međunarodnoj javnosti predstavlja kao najgore mjesto za život, ona to nažalost jest, zahvaljujući vama. Vi ste od najljepše zemlje napravili košmar, izvrnuli sve vrijednosti društva, poharali nacionalna bogatstva sa svojom porodicom, prijateljima, kumovima i vašim pijunima...”, poručili su Đukanoviću nakon njegove izjave iz pokreta URA, prenose crnogorske Vijesti.

Iz ove stranke dodaju da "Đukanović na svu sreću broji posljednje dane svoje tridesetogodišnje vladavine i da građani uprkost svim ucjenama, malverzacijama i lažima neće dati povjerenje onome tko im je povjerenje izigrao nebrojeno puta."

Pozivaju se najvjerojatnije na prijašnje događaje u kojima je predsjednik DPS-a prijetio novinarama istoga časopisa.

"Uključujući prebijanja, prijetnje, bombaške napade i paljenja automobila, a da je samo jedan slučaj do sada rasvijetljen i to djelomično. Zbog toga, pozivamo Đukanovića da hitno prestane sa zapaljivom retorikom i otvorenim pozivima na linč nezavisnih, slobodnih i profesionalnih medija, jer će u suprotnom biti odgovoran za bilo koji potencijalni napad na zaposlene u Vijestima ili na njihovu imovinu", poručio je direktor Medijske asocijacije Jugoistočne Europe Vuk Maraš, čiju izjavu prenose Vijesti.

Svemu ovome unatoč, na izborima koji će se održati 15. travnja, Đukanović još uvijek ima vodeću poziciju, ako je vjerovati predviđanjima analitičara. U isto vrijeme vodi rat s "neovisnim novinarstvom", pa o ishodima možemo samo nagađati.

Naslovnica Svijet