Novosti Svijet

oporba i javnost bjesne

Velika afera u RS: Ceca doletjela na koncert u velikom stilu, Dodik je počastio letom u helikopteru Vlade

oporba i javnost bjesne

Republiku Srpsku u prvim danima 2018. godine potresa afera 'helikopter'.

Do nje vjerojatno ne bi ni došlo da se pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović nije na Facebooku i Instagramu nije pohvalila da na svoj novogodišnji koncert u Banju Luku stiže na vrijeme i u velikom stilu.

– Mi stizemo u BL-ku. A moja veeeelikaaaaa beba spava – napisala je Ceca uz fotografiju na kojoj pozira uz usnulog sina Veljka, kojeg ima iz braka s pokojnim ratnim zločincem Željko Ražnatovićem Arkanom.

Problem je ispao onog trenutka kada se uz pomoć istih fotografija i grba s dvoglavim orlom shvatilo da se zapravo radi o letjelici u vlasništvu vlade RS i njezina Helikopterskog servisa, nad kojim izravnu ingerenciju ima kabinet predsjednika tog BH entiteta, Milorad Dodik.

Stvar za njega samoga ispala je još gora kada se ispostavilo da je Ceca u novogodišnjoj noći pred dvije tisuće svojih obožavatelja nastupala u klubu "Drama Arena", inače u vlasništvu bliskog mu prijatelja i jednog od donatora.Kriminalna družina

Dodik se odmah našao na udaru javnosti i oporbe zbog bahatog trošenja državnog novca. Helikopter je, inače, na račun proračuna kupio u ljeto prošle godine i za njega iskeširao 9,4 milijuna konvertibilnih maraka (više od 30 milijuna kuna).

– S obzirom na to da su se pojavili skandalozni medijski napisi, kao i fotografija koja to dokazuje, na kojima se jasno vidi da je helikopter Helikopterskog servisa RS dovezao pjevačicu Cecu Ražnatović na nastup u noćni klub, u vlasništvu ljudi bliskih Miloradu Dodiku, od Vlade RS tražimo da razjasni hoće li i na koji točno način biti opravdano trošenje novca za ovaj let – ističu iz PDP-a, dok su iz Srpske demokratske stranke Dodiku poručili da "može kako hoće, ali neće dokle hoće"!

– U 2018. godini promjene dolaze, a s njima i preispitivanje višegodišnje bahatosti njega i njegove kriminalne družine – zaprijetili su SDS-ovci Dodiku.

Da oporba neće olako preći preko afere, pokazao je i trenutačni ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, kojega mnogi vide kao najizglednijeg Dodikova protukandidata na sljedećim izborima.

– Za narod Republike Srpske posebna želja, da u listopadu dobije najljepši poklon, da se oslobodi tereta i nesreće koju nosi na svojim leđima od 2006. godine – napisao je Crnadak istim povodom.

Naslovnica Svijet