Novosti Svijet

prva reakcija

Mladić poslao poruku ih Haaga: Borit ću se dok sam živ, sve je laž, ovo nije pravda!

prva reakcija

Ratni vođa vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, koji je u srijedu na Haškom tribunalu nepravomoćno osuđen zbog ratnih zločina na doživotnu robiju, za srpski list Večernje novosti u prvoj reakciji nakon presude najavio je borbu do kraja.

- Borit ću se dok sam živ, da se ukinu ove nametnute laži i otkrije prava istina o borbi Srba. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme, rekao je Mladić koji je poruku, kako navode Večernje novosti, odmah nakon izricanja presude poslao preko svog sina Darka.

- Moj otac je poručio da je sve laž, da Haag nije sud, već NATO komisija i da ovo nije pravda. Sve je isključivo pokušaj da se kriminalizira srpski narod koji se štitio od agresije - kazao je Darko Mladić.

- Bili smo desetak minuta zajedno nakon presude. Bio je ljutit, iako je očekivao sve ovo. Tješio je moju majku Bosu, govorio joj da ne brine, jer joj je bilo teško - dodao je Mladićev sin.

Darko Mladić kaže da im je sada prioritet da se njegovom ocu 'spasi život i osigura liječenje u Srbiji'.

- Ovo tijelo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspjelo u misiji jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svjedočili kako je pravda zamijenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Presuda je u suprotnosti s njima. Cilj joj je širenje propagande i onemogućavanje budućeg mirnog života u regiji - zaključio je mlađi Mladić za Večernje novosti.

Ratko Mladić je, kao što smo već javili, osuđen po 10 od 11 točaka optužnice, a tijekom čitanja presude izazvao je incident tako što je počeo urlikati da je 'sve ovo laž', nakon čega su ga izbacili iz sudnice.

Naslovnica Svijet