Novosti Svijet

TRAGIČNI DOGAĐAJ

Hrvatski veleposlanik u Londonu: Zasad nije poznato ima li Hrvata među stradalima u napadu

TRAGIČNI DOGAĐAJ

Identitet i državljanstvo svih stradalih u terorističkom napadu u Londonu još nisu poznati tako da se ne zna ima li među njima hrvatskih državljana, izjavio je u nedjelju hrvatski veleposlanik u Velikoj Britaniji Ivan Grdešić.

Mi smo u stalnoj vezi s britanskim vlastima i policijom i potrajat će jedno vrijeme dok se identificiraju žrtve i utvrdi njihovo državljanstvo. Nadajmo se da među stradalima u ovom napadu nema hrvatskih državljana - rekao je Grdešić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Svi djelatnici veleposlanstva su dobro, kazao je.

Također je rekao da je dio Londona oko London Bridgea i Borough Marketa zatvoren kao i podzemna željeznica. U gradu je pojačana policijska nazočnost, ali nije povećana razina opasnosti koja je nedavno s maksimalne spuštena na jednu razinu niže.

Napadači su se u subotu navečer zaletjeli velikom brzinom kombijem u pješake na London Bridgeu i nakon toga noževima napadali prolaznike na ulicama i posjetitelje obližnjih barova u Borough Marketu usmrtivši šest osoba i ozlijedivši najmanje 48.

U međuvremenu je francusko predsjedništvo priopćilo da su u napadu ozlijeđena dva francuska državljana, od kojih jedan teško.

Naslovnica Svijet