Novosti Svijet

Zbog olujnog vjetra deseci zametenih na cesti kod Zrenjanina, vojska poslana u pomoć

Foto: Blic

Udari olujnog vjetra brzinom većom od 100 kilometara na sat napravili su snježne nanose visoke i do četiri metra u središnjem dijelu Banata i blokirali put Zrenjinin- Beograd, gdje je na dionici između mjesta Perlez i Stajićevo zameteno nekoliko desetaka ljudi u više od 50 osobnih automobila, a ekipe za evakuaciju i izvanredne situacije koje su krenule u pomoć, zbog vjetra koji dostiže i orkanske udare, teško se probijaju.

Situacija je kritična, a zarobljeni putnici ostaju bez goriva, hrane i vode, izvijestio je s terena reporter Radiotelevizije Srbije..

Na tom dijelu puta zapriječila su se i dva tegljača, što dodatno otežava spasilačkim ekipama da se probiju do ugroženih putnika među kojima su neki, prema izvješćima s terena, na tom dijelu ceste još od sinoć poslije 21 sat.

Nekoliko desetaka automobila, u kojima ima i djece, zameteno je u na putu Požarevac-Drmno u istočnom dijelu Srbije, javila je Radiotelevizija Srbije.

Jak vjetar koji već drugi dan puše u većem dijelu Srbije, napravio je probleme i u Beogradu dižući limene krovove, a na rijeci Savi otkačio se jedan od splavova-restorana i plutao rijekom dok nije udario u drugi splav. Nije bilo ozlijeđenih.

Vjetar je na pojedinim središnjim beogradskim ulicama oborio je preostale novogodišnje ukrase pa je promet usporen.

Za promet je, po podacima Auto-moto saveza Srbije (AMSS), potpuno zatvoreno više lokalnih cesta u južnom i srednjem Banatu, a do daljeg je zabranjen promet tegljačima i teretnim vozilima.

Udari vjetra u Vršcu dosežu i više od 130 kilometra na sat, a magistralni put Pančevo-Vršac-međunarodni granični prijelaz Vatin, prema Rumunjskoj, prohodan je samo za putnički promet, dok teretnjaci tim pravcem do daljeg ne mogu voziti.

Prema najavama meteorologa, slična situacija zadržat će se u većem dijelu Srbije do ponedjeljka.

H

Naslovnica Svijet